מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף בתנור עם תפוחי אדמה

עוף בתנור עם תפוחי אדמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 26, 2013
Last modified:מרץ 12, 2019

Summary:

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה הכי פשוט והכי טעים

‏‏עוף עם תפוחי אדמה בתנור

מצרכים:

כ-10 חתיכות עוף לפי הטעם: כרעיים, שוקיים, ירכיים, כנפיים וחזה.

5-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים.

3-4 כפות שמן זית או קנולה

כף אבקת מרק, כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מתבלים את חלקי העוף ואת תפוחי האדמה בשמן ובתבלינים ומסדרים בתבנית.

-מכניסים לתנור שחומם ל0 180 מעלות למשך כשעה וחצי- שעתיים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

90 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת,
    אני הכנתי רק יריכיים(4) וללא אבקת מרק ויצא ממש טעים אבל יצא דיי יבש…
    מה אפשר לעשות?

    1. היי,
      אפית בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון?
      אם כן, כנראה שהתנור שלך חזק יחסית וכדאי להבא לכסות את התבנית בנייר כסף לשעה ורבע ואז להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות כ-30 דקות נוספות ללא כיסוי.

    1. כנראה שזה סוג כזה של תפו"א.
      אפשר להוציא אותם ולשים אותם במיקרוגל למשך 5 דקות (מומלץ לכסות אותם), ואם לא התרככו מספיק להחזיר ל-5 דקות נוספות.

  2. הי יקירה
    מאוהבת באתר הזה!!
    אני רוצה להכין משהו בסגנון הזה אך עם כוסמת (הכל יחד)

    1. היי שרית,
      אני ממליצה להכין את המתכון הזה – עוף ואורז בתנור ובמקום אורז לשים כוסמת באותה כמות. אפשר לשלב גם קוביות קטנות של תפוחי אדמה. מומלץ לבשל אותם קודם עד לריכוך חלקי (אפשר גם לשים במיקרוגל).

    1. בגדול כן אבל זה משתנה בין סוגי הטוסטרים לכן רצוי לעקוב אחרי האפיה. אם העוף משחים מהר כדאי לכסות בנייר כסף.

    1. רק אם התנור שלך חזק כדאי לכסות את התבנית בנייר כסף לשעה ורבע ואז להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות כ-30 דקות נוספות ללא כיסוי.

  3. היי אפרת,
    תודה רבה על המתכון, 10 דקות עבודה והילדים מתו על זה. הוספתי גם אנטיפסטי מהמתכון שלך ובכלל הייתה ארוחת צהריים לכמה ימים.מתאים לאמא עסוקה…

  4. רוצה להכין את המתכון עם 10 שוקיים. השוקיים קפואים בפריזר. איך ומתי להפשיר אותם וכמה זמן ההפשרה לוקחת? האם זה בסדר להכין מעוף קפוא?

    1. יש צורך להפשיר לפני. תפרידי אותם ושימי במים עד שהם יפשירו לגמרי. זה עשוי לקחת כשעה לפחות.

  5. הכנתי בצהריים את תפוחי האדמה בלי העוף והיה מדהים! הם היו בתנור בערך שעה ורבע ואז נאכלו ומה שנשאר נשאר על השיש. השאלה שלי היא איך לחמם אותם עכשיו לארוחת הערב? הם לא במקרר ויהיו על השיש עד לארוחת הערב? האם אפשר חימום גיל במיקרו או שזה ירוס את הטעם? האם רצוי בתנור ואם כן באיזה חום וכמה זמן? אני מעדיפה מיקרו אבל לא רוצה להרוס את הטעם.
    תודה על מתכון משגע!!!

    1. אם תפוחי האדמה היו עד עכשיו על השיש ולא במקרר אפשר לחמם כמה שניות במיקרו.

  6. מכינה רק את העוף (בלי תפוחי אדמה)
    האם זמן האפייה משתמה או נשאר אותו דבר?
    התנור שלי נוטה לשרוף דברים ורוצה להשתמש בנייר כסף
    כמה זמן לאפות עם הנייר וכמה בלי?
    תודה!

    1. זמן האפיה נשאר אותו דבר. לגבי נייר כסף עניתי על זה בתגובה הקודמת.

  7. אז הכנתי את המתכון והוא נטרף!!! תפוחי האדמה יצאו משגעים! העף יצא טיפונת יבש. עדיין טעים אבל אוהבת אותו יותר עסיסי. רוצה להכין את המתכון שוב.מה אפשר לעשות כד שהעף יהיה פחות יבד ויותר עסיסי
    תודה על המתכון הנפלא הזה.

    1. היי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      כדי שהעוף ייצא עסיסי יותר כדאי בפעם הבאה לכסות את התבנית בנייר כסף לשעה ורבע ואז להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות כ-30 דקות נוספות ללא כיסוי.

  8. לילה טוב
    יש לי שתי שאלות
    רוצה להכין את העוף בנפרד ואת תפוחי האדמה בנפרד שתי תבניות נפרדות הכוונה
    עדיף להשתמש בנייר אפייה או לא? בתפוחי אדמה עדיף עם או בלי? ומה לגבי העוף?
    כמו כן איך אני מחלקת את התיבול? לגבי התפוחי אדמה כבר ראיתי מתגובות קודמות אבל איך מתבלת את העוף? כמה לשים שמן זית
    כמה אבקת מרק כמה פפריקה מתוקה וכמה מלח ופלפל?
    שה יהיה רק 8 או 10 שוקיים בלי תפוחי אדמה
    תודה

    1. אפשר להשתמש בנייר אפיה גם לעוף וגם לתפו"א.
      לגבי העוף אלה כמויות התיבול המומלצות: 2 כפות שמן, כפית גדושה אבקת מרק, כפית גדושה פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

  9. הכנתי את המתכון שלך והוא יצא מדהים!!!! בחיים לא יצא לי משהו כל כך טעים.
    היום מגיעים אנשים צמחונים לארוחה ואני רוצה להכין רק את התפוחי אדמה (בלי העוף).
    רוצה להכן 8 – 9 תפוחי אדמה.
    ההשאלות שלי הן:
    כמה שמן זין לשים? כמה אבקת מרק? כמה פפריקה מתוקה? וכמה מח ופלפל?
    כמו כן על כמה מעלות לשים את התנור וכמה זמן לאפות את התפוחי אדמה?
    מה עדיף עם נייר אפיה או בלי?

    תודה לך על מתכון מנצח

    1. היי,
      שמחה שיצא טעים:)
      אפש להכין רק עם תפוחי אדמה. אם את מכינה כמות של 8-9 תפו"א בינוניים-גדולים אז כדאי להשאיר את כמויות התיבול שבמתכון. מלח שימי בסביבות כפית שטוחה.
      180 מעלות למשך כשעה -שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה מתרככים. עם נייר אפיה.

  10. רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי שתי שאלות:
    1. כמה מנות יוצאות מהתכון הזה?
    2. רוצה להשתמש בשוקיים ולשים 12 ולא עשר. האם צריך לשנות משהו מבחינת זמן האפייה או מבחינת התבלינים וכו?
    תודה לך על על המתכונים המקסימים

    1. היי,
      תלוי כמה חתיכות עוף את שמה. אם את שמה 12 אז זה מספיק ל 5-6 אנשים, בהנחה וכל אחד אוכל 2 שוקיים.
      זמן האפיה והתיבול אינו משתנה.

  11. שאלה קצת מוזרה:
    אם הכנתי את המתכון והתפוחי אדמה חוסלו אבל נשאר עוף ואני רוצה להכין מחר רק עוד מהתפוחי אדמה – איך אני עושה את זה?
    כמה שמן זית, כמה אבקת מרק, וכמה פפריקה מתוקה לשים?
    על איזה חום צריך להיות התנור ולכמה זמן להכניס את תפוחי האדמה לתנור?
    תודה רבה רבה

    1. היי אלה,
      אפשר להכין רק תפוחי אדמה ולתבל ב3 כפות שמן, כפית מלאה אבקת מרק, כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה, כרבע כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
      180 מעלות למשך כשעה -שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה מתרככים.

  12. רוצה מאוד להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות של מתחיליה:
    1. שעה וחצי -שעתיים זה לא המון זמן? הכנתי זמנו עוף (בלי תפוחי אדמה) בשעה בערך.. מפחדת שישרף..
    2. ציך לכסות את התבנית בנייר כסף? עדיף לכסות או לא לכסות?
    3. בסופר איזו תבנית לקנות כדי שתכיל הכל? את ההכי גדולה או שזה מוגזם? סליחה על השאלה פשוט באמת רק עכשיו מתחילה ללמוד לבשל בזכותך
    תודה על האתר המדהים

    1. היי אלה,
      1. זה תלוי בתנור וברמת הרכות שאוהבים את העוף. אם שעה מספיקה אז אין בעיה. אני רק ממליצה את תפוחי האדמה לחתוך לקוביות קטנות כדי שיספיקו להתרכך בשעה. אגב, יכול להיות ששמת פעם שעברה על טורבו? כי יש לשים על תוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.
      2. כעקרון אין צורך לכסות אבל אם התנור שלך חזק את יכולה לכסות בנייר כסף בשעה הראשונה ולאחר מכן להסיר את הנייר ולאפות כחצי שעה נוספת. הכיסוי דווקא מעניק עסיסיות לעוף.
      3. תבנית אלומיניום ענקית, בגודל של התנור.
      בהצלחה 🙂

  13. שלום אפרת, תודה רבה על האתר הנהדר!
    שאלה שרלוונטית בכלל למתכוני עוף- זמן הבישול/תנור משתנה במידה ומעדיפים להשתמש בחלקים ללא העור?
    תודה רבה 🙂

    1. היי עומר,
      לא שינוי משמעותי. כ-10 דקות פחות מהזמן המצוין במתכון. חשוב רק שתחתית התבנית (או הסיר) תהיה עם נוזלים כדי שהעוף לא יתייבש.

  14. שלום וברכה. תודה רבה רבה על האתר. אם אני אכין את העוף היום,יום שישי, למחר על מנת לשים על הפלטה, זה יצא טוב או יבש?

    1. היי רחל,
      אני ממליצה להוסיף חצי כוס מים בתחילת האפיה ולוודא במהלך האפיה שנשארים נוזלים. אם לא, יש להוסיף.
      שבת שלום 🙂

  15. היי אפרתי יש לי שלוש כרעיים מופרדות האם משהו מבחינת כמויות אשמח לתשובה בהקדם בדיוק בדרכי להכין?

  16. שלום אפרת ותודה רבה על האתר הנהדר!! יש לי בעיה שהעוף יוצא לי יבש ולא מוכן טוב. יש לך רעיון מה יכולה להיות סיבה?

    1. היי חני,
      יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית. את אופה בחום עליון וחום תחתון? ניסית לכסות אותו בנייר כסף? אם לא, אני ממליצה לכסות את התבנית, כך הוא נשמר עסיסי.חשוב גם שהתחתית תהיה רטובה. תוסיפי לתבנית כחצי כוס מים לפני האפיה.

  17. תקשיבי! אין דברים כמוך!!!! מתכון מוצלח בטירוף! כמה פשוט ככה הילדים והחצי השני אהבו!!!(לא מובן מאליו בכלל!) הכנתי גם לחברה שילדה וגם חנו ולא נשאר ירור…. זה היה בתנור שעה וחצי ועוד רבע שעה על גריל לתוספת קריספיות לעוף…
    תודה ענקית! נכנס ישירות למתכונים המועדפים עליי!

  18. אם אני משתמשת בתערובת תבלינים מוכנה אגל א בטוחה כמה כפות ממנה לשים בשמן. האם עדיף שזו תהיה תערובת יחסית דלילה (כלומר יותר שמן, באופן יחסי, מתבלינים) או סמיכה?

    1. תודה רבה על המענה המהיר. כמו תמיד, אין לי ספק שגם הפעם ינקו את התבנית לפני שאספיק לומר בתיאבון. שתהיה שבת מקסימה

  19. הי אפרת לחתוך תפו"א לרבעים?כדאי סוג מסוים של תפו"א לאפייה בתנור?שמה חצי כפית א. מרק כמה מלח ופלפל לשים?

    1. תפוחי אדמה אדומים הכי מומלצים. חתכי אותם ל-4. שימי בסביבות כפית מלח (בין כפית שטוחה לרגילה) וקמצוץ פלפל שחור.

  20. היי , שאלה למתחילה…
    אני שמה חצי מהכמות, עדיין על 180מעלות?
    ואם יש סיכוי שזה יהיה מוכן תוך פחות משעה וחצי?

    1. היי אורטל,
      כן, גם אם זה חצי כמות יש לאפות על 180 מעלות.
      עדיף לתת לעוף לפחות שעה וחצי כדי שיהיה רך אבל את יכולה לבדוק אותו כבר אחרי שעה ורבע.
      אין צורך לכסות את התבנית.
      בהצלחה 😉

  21. יצא פצצה! הבן שלי התחיל להתפעל ממני (:
    היום אכין מתכון נוסף מפה – עוף מוקפץ בירקות.
    תודה רבה!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר