מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף בתנור עם ירקות

עוף בתנור עם ירקותFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 10, 2019
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

עוף בתנור עם ירקות בשמן זית ושום

עוף בתנור עם ירקות

 

מצרכים:

10 חתיכות עוף (שוקיים או ירכיים)

בצל גדול חתוך גס

תפוח אדמה בינוני קלוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

בטטה קטנה קלופה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות

עגבניה חתוכה ל-4

10 עגבניות שרי צהובות או אדומות

תיבול לירקות: 4 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

תיבול לעוף: כף שמן זית, 3 שיני שום כתושות, חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים בקערית את חומרי התיבול של הירקות ומתבלים את הירקות.

-מערבבים בקערית את חומרי התיבול של העוף ומתבלים את חלקי העוף.

-מניחים בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה.

-מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כשעה וחצי- שעתיים (חום עליון וחום תחתון).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

22 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת, האם צריך לחתוך את עגבניות השרי או לא, ואם כן, לכמה חלקים לחתוך אותן?
    תודה מראש:)

  2. תודה רבה לך אפרת!

    סליחה, עוד משהו: אני אוהבת עוף או פרגיות רך רך, כמה זמן מקסימום אפשר לאפות

    מכוסה ב- 180 מעלות?

    גם כאן אפשר להשאיר כשזה מוכן שעתיים שלוש ב- 140?

    מלא תודה!

    1. חלקי עוף אפשר לאפות שעה ראשונה ב180 מעלות ואח"כ להוריד ל 140 מעלות ל 2-3 שעות (האפיה עם כיסוי).
      לגבי פרגיות אני מתלבטת כי אני חוששת שהן יתייבשו.

  3. בוקר טוב!

    אני זקוקה לייעוץ: אני רוצה לאפות או לבשל פרגיות בפירות מקורמלים שהכנתי.

    (בישלתי אגסים, שזיפים, אגסים ועוד על אש קטנה בלי מים), אבל טעמם לא מתוק כלל.

    חשבתי להוסיף פ. שחור, מלח וזנגויל בלבד, כי אני מעדיפה לא להשתמש במתוק.

    אפשר?

    אם צריך להוסיף מתוק, כמה ומה חייבים? (ל- 8 פרגיות).

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      את יכולה לתבל במה שרשמת אבל החיסרון הוא שלא יהיה לפרגיות צבע.
      כדי להוסיף צבע את יכולה להוסיף לפחות כף אחת של סילאן או כפית שטוחה פפריקה מתוקה.
      *באופציה של בישול הפרגיות יקבלו יותר צבע מאשר בתנור. מומלץ קודם לטגן את הפרגיות משני הצדדים ואז לבשל.
      שבת שלום 💗

    1. היי רייצ'ל,
      אפשר אבל את הירקות כדאי לאפות קודם במשך 30 דקות, ללא כיסוי.
      לאחר מכן להוסיף לתבנית את הפרגיות, לכסות בנייר כסף ולאפות 30 דקות.
      להסיר את נייר הכסף, לכוון ל-200 מעלות ולאפות עוד 10-15 דקות.

    1. אפשר להכין לפי המתכון ולהפחית רק את כמות העוף ל- 6 חלקים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר