מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף בשום ועשבי תיבול

עוף בשום ועשבי תיבולFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 24, 2018
Last modified:יולי 24, 2018

Summary:

עוף עם תפוחי אדמה בתנור ברוטב שום ועשבי תיבול

עוף בשום ועשבי תיבול

מצרכים:

8 חתיכות עוף (שוקיים, ירכיים, כנפיים וכו')

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לפלחים

תיבול: 4 כפות שמן זית/קנולה, 4 שיני שום כתושות, כף אבקת מרק, שליש כפית כורכום, כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת (מומלץ לשלב), מעט מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:

-מערבבים את חומרי התיבול בקערית ומתבלים את חלקי העוף ותפוחי האדמה. 

-מניחים בתבנית ענקית ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות במשך שעה וחצי (אין צורך לכסות).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

34 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום רב יש לי שאלה בקשר ליחס שבין המים לאורז וגם האם אפשר מתכונים ללא אבקת מרק כי אני חולה סכרת תודה

    1. היי דוד,
      על כל כוס אורז לבן יש לשים כוס וחצי מים רותחים. מצורף מתכון לאורז לבן.
      בכל המתכונים אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח לפי הטעם. גם במתכון הזה.

  2. מאוד רוצה להכין את המתכון הזה ויש לי כמה שאלות כי אני חדשה במטבח:
    1. שום אפשר כתוש מצנצנת – לא יפגע בטעם?
    2. כמה זה מעט מלח ומעט פלפל?
    3. אם במקום שלוש תפוחי אדמה מתכוונת לשים שש איך זה משפיע על כמויות השמן, שום, אבקת מרק, כורכום, פטרוזיליה, מלח ופלפל?
    4. יש משהו שנקרא זרעי כוסברה טחונה, האם זאת הכוסברה שהתכוונת אליה?
    5. אם הרבה פעמים העוף יוצא לי יבש ולא עסיסי האם יש טעם לכסות בנייר כסף ואם כן כמה זמן לאפות איתו וכמה בלעדיו? או שעדיף בלי?
    תודה

    1. 1. אפשר.
      2. כרבע כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
      3. תגדילי רק את הכמויות האלה: 5 כפות שמן זית/קנולה, 5 שיני שום כתושות, כף ושליש אבקת מרק (ביתר החומרים אין שינוי בכמות).
      4. לא. הכוונה לעלי כוסברה מיובשים (לא לזרעים).
      5. אפשר לכסות בנייר כסף ולאפות כשעה וחצי ואח"כ להסיר את הנייר ולאפות עוד כחצי שעה עד שהעוף יקבל צבע יפה.

  3. היי אפרת שוב אנהכנתי היום לחמניות המבורגר מהרשת, יצא ממש מוצלח, אשמח לשתף אותך, מה שכן אני לא כל כך יודעת להכין קציצת המבוגרגר, אשמח למתכון

    1. את מדהימה כל פעם מחדש, אגש מחר לאטליז, איזה בשר לרכוש? וגם האם יש מתכון קליל למיונז או קטשופ?

      1. אני ממליצה על בשר אונטריב. אם במקרה אין להם אז ניתן לרכוש צלעות בקר או צוואר ולהוסיף לבשר 10% שומן כבש.
        מומלץ לבקש מהקצב שיטחן לך את הבשר פעם אחת בלבד (יש כאלה שמעבירים במכונה פעמיים).
        אין לי מתכון לקטשופ או מיונז, מקווה להעלות בהמשך.. 🙂

  4. היי אפרת,
    נראה מתכון מעולה.
    יש צורך לשטוף את חלקי העוף במים רותחים לפני ההכנה? כדי להיפטר מלכלוך…

  5. היי אפרת, וואו זה נראה מעולה!! ממש מגרה! יש לי 2 שאלות: מה הסיכויים שהתבשיל ישרוד לילה במקרר ואז חימום על הפלטה בשבת? ומה אפשר לשים במקום אבקת מרק (תמיד בראש שלי להכין את המתכון שלך אבל לא מגיעה לזה משום מה!). תודה רבה ולילה טוב 🙂

    1. היי אודליה,
      אם רוצים להכין מראש ולשמור במקרר חשוב שיהיו מספיק נוזלים. אני ממליצה להוסיף בסביבות חצי כוס עד כוס מים לתבנית.
      אפשר לוותר על אבקת המרק ולשים יותר מלח (בסביבות כפית שטוחה).
      יום מקסים 🙂

      1. היי אפרת – הכנתי אתמול ובמקום אבקת מרק, שמתי כפית שטוחה מלח וכפית שטוחה חוויג' למרק ויצא מעולה!! תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. היי שלומית,
      העוף עצמו מפריש נוזלים במהלך האפיה. בכל אופן אפשר להוסיף לתבנית קצת מים.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר