מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף בסילאן בתנור

עוף בסילאן בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 15, 2014
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

עוף מתוק ברוטב סילאן ושום עם שזיפים, בטטות ובצלי שאלוט

עוף בסילאן בתנור

מצרכים:

8-10 חתיכות עוף (לדוג' שוקיים, ירכיים)

6-8 בצלי שאלוט

1 בטטה גדולה חתוכה

10 שזיפים מיובשים מגולענים

חומרים למשרה: 2 כפות שמן זית, 5 כפות סילאן, שן שום כתושה, קורט אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

אופן הכנה:

-מערבבים הקערית את כל חומרי המשרה.

-מניחים בקערה את חלקי העוף, בצלי השאלוט, השזיפים והבטטות ומתבלים היטב בחומרי המשרה.

-מניחים על תבנית התנור וצולים במשך שעה וחצי ב180 מעלות.

עוף בסילאן בתנור

עוף בסילאן בתנור, עוף מתוק בתנור, עוף בשזיפים

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

64 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אם אני מכינה את המרינדה מהיום. לשים כבר את הבצלים, הבטטה והשיזפים? או עדיף לחכות למחר.
    והכנתי את זה שנה שעברה והיה מושלם

    1. היי רונה,
      אם זה יצא שרוף זה לא בגלל הסילאן. הסילאן אמור לתת לעוף צבע יפה אבל לא שרוף. אם זה נשרף זה בגלל אפיה בטמפ' גבוהה או אפיה ממושכת.

    1. לדעתי פחות כדאי.
      אין בעיה לוותר על הפירות היבשים.
      שבת שלום 🌺

  2. אפרת שלום! נהנית מהאתר מאוד ונעזרת בו בכל הבישולים אלופה🏆!!! רציתי לשאול לגבי עוף בתנור אני מכינה מתכון אחר בדר"כ בתבנית עם מכסה זכוכית העוף מתייבש ולא נשאר רוטב. איך עושים שהעוף יהיה עסיסי ולא יתייבש? אני מעוניינת גם לחמם על פלטה לשבת. אשמח למתכון לעוף עסיסי תודה מקרב לב!

    1. היי דבורה,
      קודם כל תודה 🙂 אני שמחה שאת נהנית מהאתר.
      אני ממליצה להוסיף לפחות חצי כוס מים בתחילת האפיה ולוודא שכל הזמן יש נוזלים. אם התחתית יבשה יש להוסיף מים גם באמצע האפיה.

    1. אין צורך לכסות רק שימי לב לעוף אחרי כשעה. אם הוא שחום מידי אז תכסי ותמשיכי לאפות.

  3. שבוע טוב אפרת! אוספת מתכונים למחר והמתכון הזה מוצאת חן בעיניי 🙂 אפשר לוותר על השזיפים? אין לי, וגם לא כל כך אוהבת פירות באוכל, רק המתיקות של הסילאן. חושבת שיחסר קצת טעם? לשים משהו אחר במקום? גם בצלי שאלוט אין לי אבל אני מבינה שאפשר להסתדר עם בצל רגיל. תודה רבה!

    1. שבוע טוב 🙂
      אין בעיה לוותר על השזיפים ולשים בצלים רגילים.
      אפשר להוסיף גם תפו"א וגזר אם את אוהבת.

    2. כן! מאוד אוהבת גזר ותפו"א 🙂 אני רואה שנשאר לי רק 6 מנות עוף (3 ירכיים ו3 שוקיים). אם לא קשה לך, תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות של תיבול (כשלוקחים בחשבון שאוסיף בטטה, גזר ותפו"א)? תודה רבה!!

    3. בגלל שאת מוסיפה גם תפו"א וגזר אני ממליצה להכין את כמויות התיבול כפי שהן רשומות.

  4. היי 🙂 אשמח לדעת אם אפשר להקפיא את העוף אחרי האפיה (אעשה רק עוף עם חומרי המשרה, בלי הירקות מסביב).
    ותודה על האתר המדהים!! משמש אותנו רבות.

    1. כן הדר, אין בעיה להקפיא לאחר שהעוף התקרר לטמפ' החדר. חשוב רק לאחסן בתוך קופסה אטומה.

  5. הי יפעת,
    המתכון הזה הפך להיות המתכון המועדף על בני משפחתי בשבתות ובחגים!!
    ממש מושלם!!
    תודה
    ושנה טובה!!

  6. היי אפרת
    הייתי בטוחה שראיתי פה מתכון לעוף עם בטטות וסילאן אבל בסיר ולא בתנור, אבל אני לא מצליחה למצוא.
    תוכלי אולי לעזור לי?
    האם להתחיל בבישול פרוסות של בטטות ותפוחי אדמה, ואז להוסיף חלקי עוף, לתבל בסילאן ולבשל כשעה יכול לעבוד?
    אני יודעת בוודאות שבשלתי משהו בסגנון לפני כמה חודשים ויצא טוב, אבל אני לא מצליחה למצוא מתכון בכל האינטרנט 🙁

    1. היי יפעת,
      יש מתכון לפרגיות בסילאן ובטטות בסיר. יכול להיות שהתכוונת אליו?
      בכל אופן אם את רוצה להכין את המתכון הזה בסיר את מכינה כך:
      את מחממת סיר עם 2 כפות שמן ומטגנת בצל גדול חתוך גס עד להזהבה קלה. מוסיפה את חלקי העוף ומטגנת כדקה מכל צד. מוסיפה בטטה ותפוחי אדמה. מתבלת ב-5 כפות סילאן, קמצוץ אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח ומעט פלפל שחור ומוסיפה מעט מים (בסביבות חצי כוס מים). מערבבת הכל, מכסה את הסיר ומבשלת על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה-שעה וחצי. מידי פעם יש להרים את המכסה ולערבב ובעיקר לוודא שלא חסרים נוזלים. במידה וכן יש להוסיף מים.
      בהצלחה 🙂

    2. אפרת תודה רבה!
      הכנתי כמו שכתבת בתגובה
      כנראה חתכתי את הבטטות קטן מידי כי הן התרככו מאוד וקצת התפוררו בתוך התבשיל.. אבל בכל מקרה יצא טעים מאוד!

    3. היי יפעת,
      נכון, שכחתי לציין שאם מכינים בסיר מומלץ לחתוך את הבטטה לחתיכות גדולות (בטטה גדולה אני חותכת ל-3).
      שמחה שבכל זאת יצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא!

  7. היי אפרת,
    קודם כל רציתי להגיד לך שהאתר שלך מצויין!
    לגביי האפיה, צריך לעטוף את התבנית עם נייר כסף 45 דק' ולהוציא, או שאין צורך ?

    יום נפלא 🙂

  8. ראשית, אני מעריצה גדולה של האתר שלך ומייחצנת אותו לכל הסביבה שלי. כל הכבוד!
    שנית, אם אני מכינה מתכון זה בסיר על כיריים חשמליים (כדי שהעוף לא יתייבש ויהיה אפשר לאכול אותו גם למחרת) שהרי אין מספיק נוזלים כדי שהעוף יתכסה ויתבשל בהם, לא? תודה!

    1. תודה! כיף לשמוע 🙂
      גם במהלך האפיה העוף מפריש נוזלים ולכן העוף לא מתייבש לגמרי אבל אם את רוצה שהעוף יהיה עסיסי יותר אז את יכולה להכין בסיר ואז את מטגנת עם 2 כפות שמן בצל קצוץ או בצלי שאלוט שלמים. את מוסיפה את העוף ומטגנת 1-2 דקות מכל צד. מוסיפה בטטה ושזיפים ומתבלת. מערבבת עם חומרי התיבול (אין צורך בשמן), מוסיפה חצי כוס מים ומבשלת על עוצמה בינונית-נמוכה עם מכסה. מידי פעם יש לערבב ולבדוק שהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להנמיך לעוצמה נמוכה יותר ולהוסיף מים.
      בהצלחה ויום נפלא 😉

    1. כן אפרת, את יכולה לשים דבש במקום. אני חושבת ש-4 כפות יספיקו מאחר והדבש מתוק יותר מהסילאן.

  9. אני מתכוונת להכין המרשם מחר לליל הסדר, ומתכננת להוסיף שלב: אחרי שחלקי העוף היו במשרה (אשרה אותם במקרר מהיום בערב), אוציא אותם ואטגן אותם במחבת חמה(עם מעט מאוד שמן זית). השלב הזה "סוגר" את העוף שיצא יותר טעים. משם אמשיך כרגיל, אעביר את חלקי העוף והמשרה לתנור. אכסה את התבנית בניר כסף ולקראת סיום האפייה, אסיר את הכיסוי, להשחמה. בתיאבון, חג שמח.

  10. אגב, עשיתי עם בצל רגיל והיה חסר לי קצת סילאן אז החלפתי בקצת דבש. רציתי לשאול אם אפשר להוריד קצת מהמתיקות ואיך? תודה!

    1. היי דבי,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      המנה אמורה להיות מתקתקה כי הרוטב מבוסס על סילאן, אבל לא מאוד מתוקה. יכול להיות שזה יצא יותר מתוק בגלל הדבש כי הוא יותר מתוק מהסילאן.
      בכל מקרה, אם רוצים להפחית את המתיקות אפשר להפחית את כמות הסילאן ב1-2 כפות.
      שבוע טוב ומבורך!

  11. הי!
    אני מכינה את המתכון לשבת ורציתי לדעת אם אפשר לכסות ורק מעט בסוף להסיר כיסוי.
    כי זה לא כ"כ מתבשל אצלי כשלא מכוסה.

    האם העוף אמור לצאת יבש? נשאר רוטב בתבנית?
    הרבה תודה!

    1. בטח. את יכולה לכסות ולהסיר את הכיסוי לקראת הסוף כדי לתת לעוף קצת צבע.
      העוף אמור להיות עסיסי עם רוטב בתבנית.
      שבת שלום 🙂

    1. היי ספיר,
      את יכולה לשים בצלים רגילים. אם הם קטנים, שימי 3-4 ותחתכי אותם לחצי ואם גדולים- שימי 2-3 ותחתכי לרבעים.
      יום נפלא 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר