מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף בסילאן וסויה

עוף בסילאן וסויהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 7, 2015
Last modified:דצמבר 12, 2017

Summary:

 עוף בתנור ברוטב סילאן וסויה עם גזר גמדי

עוף בסילאן וסויה

מצרכים:

6-7 חתיכות עוף (שוקיים, ירכיים וכו')

3 כוסות גזר גמדי משקית קפואה (יש להפשיר מעט לפני השימוש)

2 בצלים קטנים חצויים

3 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לפלחים

מרינדה לעוף: 3 כפות שמן זית, כף סילאן, כף רוטב סויה, כף קטשופ, שן שום כתושה, חצי כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערית ומתבלים את חלקי העוף והירקות.

-מניחים על תבנית גדולה ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות במשך שעה וחצי.

הערה: לא חייבים לכסות, אלא אם מדובר בתנורים חזקים ואז אפשר לכסות עם נייר כסף ב45 דקות הראשונות, להסיר את הכיסוי ולהמשיך לצלות במשך 45 דקות נוספות, עד לקבלת צבע שחום ויפה.

מתכונים לראש השנה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

96 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לבשל בסיר. יש לטגן בצל בינוני קצוץ גס עם 2 כפות שמן. לאחר מכן להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כ-2 דקות מכל צד. אח"כ להוסיף גזר ותפו"א ולתבל. להוסיף כחצי כוס מים. לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה ורבע-שעה וחצי. מידי פעם יש לבדוק שלא חסרים נוזלים.
      לדעתי בגלל שזה מבושל בסיר כדאי להכפיל את כמויות התיבול (שמן זית אין צורך לשים).

  1. שלום אפרת,
    אני יכולה להכין את העוף והירקות עם המרינדה היום בתבנית, לשים במקרר ולאפות מחר?
    רוצה שיהיה טרי
    שנה טובה!

  2. שלום!
    האם אפשר להשתמש בטיבול הזה לשוקיים על האש? (מנגל גז)..
    ובכלל איך מומלץ לעשות על האש,
    תודה!

    1. היי אלחנן,
      התיבול מתאים לשוקיים על האש. אם יש למנגל מכסה אז מומלץ לכסות.

  3. היי אפרת המתכונים שלך פשוט מעולייייים. לפני כל ארוחה, נכנסת לאתר!
    לגבי המתכון, האם מתאים להוסיף פלפלים אדומים? יש לי הרבה במקרר..

    1. היי רינת,
      קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
      כן, אפשר לשים פלפלים אדומים. חתכי אותם לרצועות עבות.

  4. היי אפרת, בכוונתי להכין את המתכון עם 12 חלקי עוף (שוקיים וירכיים). האם כדאי לשנות כמויות של המרינדה?
    תודה רבה 🙂

    1. היי עומר,
      לדעתי כדאי להכין כמות כפולה של מרינדה.

    1. היי סיגל,
      אני חושבת שעדיף להכין אורז לבן בנפרד ולהגיש לצד העוף.

    1. היי מאירה,
      זה עוף קפוא שהופשר? אם כן הזמן לא משתנה.
      לא מומלץ לאפות עוף שהוא קפוא ללא הפשרה. זה עלול לפגוע בטעם ובמרקם שלו.

  5. תודה על המתכונים קל לעשות והטעם נפלה קניתי את הספר שלך,מקסים!! לשבת אני אכין עוגת פרג ושוקולד ואתה עוף הזה. שבת שלום

  6. יש לי פולקה ללא עור, האם אפשר להכין את המכון הזה ? האם עדיף לכסות כדי שלא יתייבש ?
    אוהבת את האתר שלך מאוד !!!

    1. היי ספיר,
      אפשר להכין את העוף בסיר. יש לטגן בצל בינוני קצוץ גס עם 2 כפות שמן. לאחר מכן להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כ-2 דקות מכל צד. אח"כ להוסיף גזר ותפו"א ולתבל. להוסיף כחצי כוס מים. לבשל עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כשעה ורבע-שעה וחצי. מידי פעם יש לבדוק שלא חסרים נוזלים.
      לדעתי בגלל שזה מבושל בסיר כדאי להכפיל את כמויות התיבול (שמן זית אין צורך לשים).

    1. היי גילה,
      כעקרון אין צורך מאחר והעוף מפריש נוזלים בזמן האפיה. בכל מקרה, מומלץ לעקוב ולוודא שהעוף אינו מתייבש בחלק התחתון בעיקר. במידה וכן, אפשר להוסיף נוזלים גם באמצע האפיה.
      שבוע נפלא 🙂

  7. בוקר טוב ! רוצה להכין חלקי עוף בתנור עם ירקות כמו כרובית גזר קישוא ת"א האם זה אפשרי באותה תבנית (אם צריך לבשל את תפוחי האדמה והכרובית )
    תודה רבה

    1. כן, אפשר לשים את הירקות באותה תבנית. אין צורך לבשל לפני את תפוחי האדמה והכרובית.
      יום מקסים 🙂

  8. כמו תמיד אני ממש אוהבת את האתר שלך… בתור אחת שהמטבח היה נראה לה סינית… הפכת לי אותו למשהו כייפי ומהנה. אז קודם כל תודה!!!

    האם ניתן להשים כנפיים במקום?

    1. היי מיכל,
      קודם כל כיף לשמוע 🙂
      אפשר לשים כנפיים. אם את שמה רק כנפיים אין צורך לכסות בנייר כסף וזמן האפיה מתקצר לשעה. במקום קטשופ וסויה את יכולה להוסיף 2 כפות נוספות סילאן. אגב, יש גם מתכון לכנפיים בצ'ילי מתוק אם את אוהבת.
      שבוע נפלא!

  9. היי,
    האם אפשר להשתמש בשקית של תפוח אדמה גמדיים קטנים? אם כן, מה הכמות שצריך לשים שיספיק למרינדה והאם זה אותו זמן בישול?
    וגם האם אפשר להשאיר אותם שלמים כי הם ממש קטנים?
    תודה רבה 🙂

    1. היי מיה,
      אפשר להשתמש בתפו"א קטנים ולהשאיר אותם שלמים. זמן האפיה אמור להספיק.
      את יכולה לשים בסביבות חצי שקית.

  10. שבוע טוב ומבורך1

    עשיתי ויצא מעולה. לא כ"כ נשאר מספיק לראשון.

    (מכרעיים ופרגיות ומגזר רגיל)

    תודה לך!

    1. היי דיקלה,
      אני חושבת שאפשר. בגלל שיש רוטב לעוף (והוא גם מפריש נוזלים במהלך האפיה) אני לא חושבת שהאפונה תשרף.
      בכל מקרה, אם את רוצה את זה כתחליף לגזר גמדי, אפשר לשים גם 2-3 גזרים רגילים קלופים וחתוכים ל3 חלקים.
      שבת שלום 🙂

  11. האם אפשר להקפיא ללא תפוחי האדמה? אשמח בכלל שיהיה כתוב במתכונים האם אפשר להקפיא, תודה רבה, אני נהנת מהמתכונים, והמשפחה מהמטעמים

    1. היי נחמה,
      כעקרון אפשר להקפיא כמעט הכל מלבד תפו"א.
      אני אשתדל להוסיף זאת במתכונים או לפחות להעלות מדריך בנושא הקפאת מזון.

  12. הי! מה נש?

    אני מבינה שחתיכות זה לא רבעי עוף אז אם אני עושה 5 כרעיים אז להכפיל חומרים ורוטב?

    מותר לשים הרבה תפו"א או שהם יקחו את הטעם?

    תודה רבה ושב"ש!

    1. היי דבי,
      מה שלומך?
      את יכולה לשים כמות גדולה של תפו"א, אין בעיה. רק כדאי להכפיל את כמויות הרוטב.

    2. שבוע טוב אפרת!

      יצא מאד טעים!

      תודה רבה!

      (בגלל כמות תפוחי האדמה שעשיתי, (עופות כמו שבמתכון) הייתי משלישה את הרוטב בפעם הבאה).
      אפשר לשים מים? תודה!

    3. שבוע טוב דבי 🙂
      שמחה שיצא טעים. לרוטב עצמו אפשר לשים כ-2 כפות מים. לא כדאי יותר כי זה ידלל את הרוטב. בלי קשר אם העוף מתייבש במהלך האפיה את יכולה להוסיף מים.

  13. אפרת ! תודה ענקית ! אין לי מושג בבישול . ובטח ובטח שלא עם עופות חחחח

    אבל השבת , הוריי נסעו לחופש …. והייתי חייבת להתעלות על עצמי ולבשל !

    תודה רבה רבה על ההסבר המפורט , על המידות המדוייקות , – זה עבר לי המוןןןן

    הצלת אותי ..

    זה נראה טעים . רך . ונראה מה יגידו האחים שלי ….

    לכבוד שבת המלכה

    תודה . תבורכי

  14. היי. צריכה עזרה.. אם אין רוטב סילאן וגזר גמדי מה ניתן לשים במקום כדי שייצא אותו טעם פחות או יותר? תודה.

    1. היי נטלי,
      אפשר לשים כ-3 גזרים רגילים בינוניים ולחתוך כל גזר ל 3-4 חלקים. אפשר גם לוותר על בגזר בכלל.
      במקום סילאן אפשר לשים דבש.
      בהצלחה 🙂

    2. היי אפרת. יצא מדהים!! הכפלתי את כמות הרוטב והוספתי כוס מים לפני שהנחתי על הפלטה (כדי שלא יישרף). ללקק את האצבעות!!!

  15. יצא לי פדיחה קראתי מתקון 10 דקות ולא שמתי לב על זמן 1.5שעה הכנה.הכנתי הא עכשיו מסבירה לילדים שח קו בסבלנות.

    1. היי חנה,
      המתכונים באתר עם 10 דקות עבודה, לא כולל זמן אפיה או בישול שמשתנים בין מתכון למתכון.
      מקווה שאחרי שהם יאכלו הם ישכחו שחיכו 🙂

  16. משנה אם התנור על טורבו או לא? מה האופציה הרצויה?
    והאם כדאי לשים תבנית עם מים בתנור מתחת לעוף?

    1. היי אופיר,
      עדיף לאפות על תוכנית התנור הרגילה (למעלה ולמטה) כי בטורבו העוף עלול להתייבש.
      אין צורך לשים תבנית עם מים מתחת לעוף אבל כדי שהעוף יישאר עסיסי אפשר לכסות את התבנית עם נייר כסף במהלך 45-60 דקות הראשונות ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות במשך 45-60 דקות נוספות.
      בהצלחה 🙂

  17. הכנתי עם גזר רגיל במקום גזר גמדי.
    יצא מעולה. האוכל חוסל תוך דקות.
    תודה על המתכון ועל האתר המצוין.

    1. היי,בכמה גזרים רגילים אני צריכה להשתמש?ויש לי 5 כרעיים אבל הם מאוד גדולים האם מבחינת כמויות של התבלינים אני צריכה לשנות משהו?

    2. היי רינת,
      שימי 3-4 גזרים בינוניים (כל גזר חתכי ל 3-4 חלקים).
      אם את משתמשת ב5 כרעיים גדולים כדאי להכפיל את כמות הרוטב: 5 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות קטשופ, 2 שיני שום כתושות, כפית פפריקה מתוקה, 2/3 כפית מלח, שליש כפית פלפל שחור.
      שבת שלום 🙂

  18. אחרי שטוענים שאני הורסת עופות סדרתית סוף סוף מצאתי מתכון מצויין!! הכפלתי כמויות רוטב וצליתי עוף שלם ויצא מצויין!! תודה רבה לך!

  19. תודה רבה, גיליתי את האתר שלך לפני כחודש והוא ממש ברור וכיף להכין דברים. במקרה היום החלטתי לראות מה יש בתחום העוף כדי להכין צהריים מהירה לילדים – ויצא מאוד טעים (בטעות שכחתי סויה – ועדיין יצא מצויין הוספתי עוד מלח שטעמתי את הרוטב 🙂 ) והצבע שהעוף והתוספות קיבלו מהממם ויפיפה.
    שאלונת לגבי הרוטב – מה המלצתך שהשוקיים יקבלו יותר טעם פנימה ולא רק שהמעטפת תהייה עם הרוטב הטעים הזה…
    המון תודה

    1. היי עידית,
      אני שמחה שיצא טעים 🙂
      לגבי העוף- אפשר להשרות אותו עם הרוטב שעה-שעתיים לפני ולשמור במקרר, כך הטעמים יספגו יותר טוב בעוף.
      המשך יום נפלא!

  20. מצאתי את ה-מתכון שלי לעוף בתנור!
    הכנתי אתמול בשעות הערב המאוחרות לבעלי לעבודה. העוף היה מוכן ב00.30 בלילה, ופשוט ישבתי, טרפתי והתמוגגתי – העוף עסיסי ומלא טעם, התפו"א קריספיים והגזר והבצל מענגים… תודה לך!

    1. היי נטלי,
      אפשר דבש במקום סילאן ואפשר לשים גזר רגיל רק מומלץ לחתוך אותו לרצועות או לפלחים.

    1. היי קרין,
      עדיף להכין עם העור כדי שהעוף יישאר עסיסי מבפנים ולא יתייבש (אפשר תמיד להסיר את העור לאחר מכן).
      בהצלחה 😉

  21. איזה מתכון!!!פשוט מדהים-פשוט פשוט וטעיייים!
    כמה מחמאות קיבלתי וכמה נהנתי!האתר הזה מעולה!תודה רבה רבה!

    1. היי,
      פחות מומלץ מאחר וחזה עוף זה חלק ללא שומן שנוטה להתייבש מהר בתנור.
      מומלץ יותר לבשל במחבת.

    1. היי תמר,
      זה יוצא מתקתק, לא מתוק מידי.
      את יכולה לוותר על הסויה ולשים 2 כפות סילאן, זה עדיין ייצא טעים.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר