מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף עם בורגול בתנור

עוף עם בורגול בתנורFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 3, 2018
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

עוף עם בורגול וחמוציות בתנור – ארוחה שלמה חגיגית וטעימה בתבנית אחת

עוף עם בורגול בתנור

מצרכים (5 מנות):

6-8 שוקיים

כוס וחצי בורגול (רגיל או גס)

בצל בינוני מטוגן

4 שיני שום כתושות

חצי כוס חמוציות

2.5 כוסות מים פושרים

תיבול לבורגול: כף שמן, כפית גדושה סילאן, רבע כפית אבקת קינמון, כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור

תיבול לעוף: כף גדושה סילאן, כפית פפריקה מתוקה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים כדקה מתחת לברז. מסננים היטב (אין להשרות את הבורגול במים).

-מערבבים בתבנית מלבנית את הבורגול עם הבצל המטוגן, השום הכתוש והחמוציות. מתבלים בכף שמן, סילאן, מלח, קינמון ופלפל שחור. מוסיפים 2.5 כוסות מים ומערבבים.

-מתבלים בנפרד את השוקיים עם סילאן, פפריקה, מלח ופלפל שחור. מניחים בתוך תערובת הבורגול.

-מכסים את התבנית בנייר כסף. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות ואופים במשך כשעה ורבע. מסירים את הכיסוי, מורידים את הטמפ' ל180 מעלות וממשיכים לאפות 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

32 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי עדי,
      אפשר להכין עם פילטים של אמנון אבל כדאי לתבל אותם באופן שונה: 1-2 כפות מיץ לימון, כף שמן זית, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור.
      את הפילטים יש להוסיף לבורגול לאחר חצי שעה אפיה, לכסות ולאפות 10 דקות ואז להסיר את הכיסוי ולאפות 5-10 דקות נוספות.
      חג שמח

    1. היי עדי,
      עדיף פילה עוף כי זה חלק פחות יבש.
      זמן אפיה עשוי להתקצר לשעה (עם כיסוי). לאחר מכן אין צורך להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות כדי לא לייבש את העוף.

  1. אפרת, הצילו!

    רציתי להכין עוף בריבת משמש וגיליתי עכשיו שקניתי ריבת תפוז, אפשר ?

    למה בדרך כלל ממליצים על ריבת מישמש?

    תודה לך ושבת שלום!

    1. כן, אפשר להכין גם עם ריבת תפוז.
      אני יודעת שיש שמכינים עם ריבת משמש ויש שמכינים עם ריבת תפוז.
      שבת שלום 🙂

  2. היי אפרת תודה על המתכונים הנהדרים שלך. בבקשה תקני אותי עם אני טועה לשטוף דקה עם מים זה אומר שיש לתת למים לזרום על המסננת ולערבב עם היד או כף עץ במשך דקה

    1. היי רן,
      אני יודעת שבורגול חום דורש קצת יותר מים מבורגול רגיל. אפשר להשרות אותו 5 דקות במים רגילים ואז אין שינוי בכמות המים (2.5 כוסות). לא מומלץ להשרות יותר מ-5 דקות.
      שנה טובה

    1. אפשר לשים צימוקים או גזר חתוך לקוביות קטנטנות. את קוביות הגזר מומלץ לטגן עם הבצל ואז להוסיף לתערובת.

    1. אני כן ממליצה לשטוף את הבורגול בקערה ולהטות את הקערה בצורה כזו שרק המים יישפכו.

    1. היי יהודית,
      אני לא יודעת איך זה ייצא עם קינואה אבל אפשר לנסות. אם את שמה כוס וחצי קינואה יש לשים 3 כוסות מים.

  3. היי אפרת
    רציתי לדעת האם אפשר להחליף את השוקיים בפרגיות?
    האם זמן הבישול משתנה?
    תודה חג שמח ושנה טובה

  4. תודה על המתכון הפרקטי!!
    1. האם ניתן להחליף את הבורגול באורז, ואם כן איזה אורז מומלץ?
    2. למה לשטוף את הבורגול דקה תחת המים?
    תודה על האתר המהמם שכל היום פתוח אצלי…

    1. היי שירה,
      1. במקום בורגול אפשר לשים 2 כוסות אורז לבן (פרסי, בסמטי, מה שאוהבים). יש להשרות את האורז במים רגילים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן. אם מכינים עם אורז כמות המים משתנה ל 3+1/4 (שלוש ורבע).
      2. השריית הבורגול משנה את היחסים של המים מאחר והבורגול סופג מהר את המים ולכן מספיק שטיפה של דקה מתחת לברז.
      שנה טובה ומתוקה 💕

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר