מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוף באננס

עוף באננסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On נובמבר 4, 2013
Last modified:מאי 27, 2019

Summary:

עוף מבושל עם אננס ותפוחי אדמה – מומלץ להגיש לצד אורז לבן ויש לכם ארוחת צהריים טעימה.

עוף באננס

מצרכים:

10 שוקי עוף

קופסת שימורים של אננס (850 גרם)

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום פרוסות

תיבול: מיץ אננס מהקופסא, 3 כפות סילאן, כף סויה, כף צ'ילי מתוק, רבע כפית אבקת קינמון, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל עד שמעט מזהיב. מוסיפים את שיני השום ומבשלים כדקה נוספת. 

-מוסיפים את השוקיים ומטגנים כדקה מכל צד.

-מוסיפים קוביות תפו"א ושופכים את קוביות האננס עם המיץ, מתבלים ומערבבים.

-מכסים, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כשעה וחצי.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

35 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה אפרת היקרהההה על כל המתכונים הטעימיים ברמות!
    רציתי לשאול אם אין לי סילאן אפשר לשים סוכר במקום או רק דבש נצרך בתור תחליף לסילאן?

    1. הסילאן מוסיף גם צבע לעוף אבל אם אין לך אפשר לשים כ-2 כפות דבש.

  2. היי אפרת,
    חזרתי לעדכן….. הכנתי לעצמי ביום שישי, יחד עם תוספת של אורז לבן. יצא לי מעולה! צבע חום מדהים. אני רוצה להודות לך על המתכון ועל העזרה.
    תבורכי
    ממני, רותי

  3. שבוע טוב, מה שלומך? הבוקר שלחתי הודעה, ואני רואה עכשיו שבכלל, ההודעה שלי לא נשלחה אלייך. מנסה שוב….
    אשמח לקבל את עזרתך:
    1. אפשר לקבל כמויות הכנה לבן אדם אחד? (בשבילי)
    2. האם אפשר להכין עם חזה עוף/פרפר או שוקיים?
    3. אני לא אוהבת צ'ילי מתוק, לשים משהו אחר?
    תודה רבה מראש

  4. שבוע טוב, מה שלומך?
    אני רוצה להכין את המתכון הזה, אבל בכמות קטנה יותר, רק בשבילי, אבל שישאר לי לעוד ארוחה אחת או שתיים, אשמח לקבל ממך הסבר איך להכין, תודה רבה, עוד שאלה ברשותך….צ'ילי אני לא אוהבת, אפשר להוריד? תודה מראש

    1. שבוע טוב רותי,
      5 שוקי עוף (אפשר גם לשלב חזה עוף אבל עדיף שוקיים כי הן יותר עסיסיות).
      400 גרם אננס מקופסת שימורים
      תפוח אדמה קלוף חתוך לקוביות קטנות
      1 בצל קטן קצוץ
      2 שיני שום פרוסות
      תיבול: מיץ אננס מהקופסא, כף וחצי סילאן, כפית מלאה סויה, קמצוץ קינמון, כשליש כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
      אפשר לוותר על הצ'ילי המתוק.

    2. אפרת היקרה

      אני מודה לך מקרב לך על התייחסותך הנעימה.
      תבורכי!
      המשך יום מקסים
      ממני
      רותי

  5. היי אפרת
    נראה לך שילך עם אננם בסירופ טבעי
    כלומר לא מאוד מתוק
    כדאי להוסיף משהו ?
    אפשר מראש לשים בתנור בלי בישול ?

    תודה רבה ושבת שלום

    1. כן. אין צורך להוסיף משהו.
      אפשר להכין בתנור ואז כדאי להפחית את כמות מיץ האננס לחצי כוס.
      שבת שלום 🙂

  6. הי אפרת
    איך אני עושה אם רוצה לבשל ואח"כ להכניס לתנור כדי שיקבל צבע יפה?
    אפשר עם כרעיים ולא רק שוקיים? לאיזו כמות במתכון?
    תודה רבה מראש

    1. היי שלום,
      אפשר לבשל במשך כ-40 דקות ולאחר מכן לשים בתנור ב180 מעלות, ללא כיסוי למשך 40-50 דקות נוספות (זמן האפיה ארוך כי מדובר בכרעיים).
      אפשר להכין עם 4-5 כרעיים.

  7. שלום אפרת
    אני מחפשת לחדש משהו עם בשר בקר
    יש לך רעיון בשבילי
    מה דעתך על האננס יצא טעים עם בקר ?
    נמאס להם מבשר עם פיטריות
    ואני עושה גם סוג בתנור שיוצא ממש רך וטעים אבל רוצים גיוון 🙂
    תודה מראש
    שבת שלום וכל טוב
    דנית

    1. היי דנית,
      לא נתקלתי במתכון של צלי בקר עם אננס אז אין לי מושג (למרות שזה נשמע מעניין).
      יש מתכון לגולש טעים. ניסית את המתכון הזה?
      שבת שלום 🙂

  8. הי אפרת.
    ראית עלי לציין לטובה שהמתכונים שלך באתר המקסים קלים, ברורים, וטעימים
    והאתר קל ונח לתפעול כל הכבוד!
    המתכון של העוף הוכן תחילה בבישול ואז הועבר לתנור לכשעה. יצא מושלם תודה רבה!!!

  9. היי אפרת, האם אפשר להכין עם פרגיות במקום עם עוף? יש שוני באופן ההכנה?
    תודה רבה על המתכונים הטובים!

    1. היי תהילה,
      זה בגלל שהעוף מבושל בסיר. העוף מפריש נוזלים במהלך הבישול שמדללים את הרוטב והתיבול. אם את רוצה לצמצם ולהסמיך את הרוטב אפשר להמשיך לבשל על אש בינונית ללא מכסה.

    1. היי ארז,
      כל העוגות באתר באמת קלות להכנה אבל בתור התחלה אני ממליצה להכין להכין את המאפינס נוטלה:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%A1-%D7%A0%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%94/
      או את עוגת השוקולית:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%AA/
      או את עוגת השוקולד הפשוטה:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A4%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%94/
      חשוב לחמם מראש את התנור למעלות הרשומות במתכון (לפחות 10 דקות לפני ההכנה) ולהניח את העוגה במרכז התנור. בעזרת קיסם אתה בודק אם העוגה מוכנה- אתה נועץ אותו במרכז העוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה (זה נכון רק לגב עוגת השוקולד ועוגת השוקולית כי לגבי המאפינס נוטלה- הקיסם צריך לצאת רטוב).
      בהצלחה 😉

    1. היי שירן, כעקרון אפשר כי התמרים נותנים את אותו הטעם אבל מצד שני הסילאן מוסיף לרוטב ומסמיך אותו.
      אם אין לך סילאן, תשתמשי ב 7-8 תמרים מגולענים ותוסיפי 1-2 כפות דבש.

    1. היי דבי,
      כנראה שהיא התכוונה שהכינה את עוגת השוקולד הרגילה (שאופים בדר"כ בתנור) במיקרוגל.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר