

מתכון לעוואמה – סופגניות בצק שמרים קטנות מטוגנות עם סירופ סוכר ולימון. יש כאלה שמכינים את העוואמה עם תפוח אדמה מבושל מעוך. אני בחרתי לחסוך בזמן עבודה ולהשתמש בקורנפלור.
2 כוסות (280 ג') קמח לבן
4 כפות (48 ג') קורנפלור
כף (10 ג') שמרים יבשים
כף (12.5 ג') סוכר
כוס וחצי (360 מ"ל) מים חמימים
כף (8 ג') שמן
סירופ סוכר ולימון: כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר, כף מיץ לימון.
-מערבבים בקערה בעזרת כף: קמח, קורנפלור, שמרים וסוכר. מוסיפים מים חמימים ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אמורה להתקבל תערובת די נוזלית, במרקם של טחינה סמיכה).
-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.
-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על אש גבוהה כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר וכף מיץ לימון. מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה (כשהנוזל מבעבע). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומניחים לסירופ להתקרר.
-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (יש למלא את הסיר בשמן עד שליש גובה לפחות). טובלים 2 כפיות בשמן (מהסיר). כשהשמן חם, ממלאים כפית גדושה בבלילה ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך דקה-דקה וחצי עד שהסופגניות מזהיבות בצד אחד. הופכים אותן צד ומטגנים כדקה נוספת עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.
-לאחר שהסופגניות מוכנות יוצקים עליהן את הסירופ ומסננים.
אהבתם? שתפו
אפרת יקרה , כרגיל מתכון שלך יצא פצצה! כמה טוב שזה קל ומהיר. תודה רבה!! פנינה
תודה פנינה יקרה ❤️
שלום לך יש לי רק 20 ג קורנפלור. במה להחליף? יש לי קמח לבן ןקמח תפו"א.
אפשר לשים 2 כפות קמח לבן.
אהבתי, האם אפשר לשים בתוך הסופגניות האלו ריבה במקום לשפוך עליהם את הסירופ?
כן אפשר.
חג שמח 🙂