מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוואמה

עוואמהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: עוואמה

Rating:
5
On דצמבר 5, 2018
Last modified:דצמבר 5, 2018

Summary:

מתכון לעוואמה – סופגניות בצק שמרים קטנות מטוגנות עם סירופ סוכר ולימון. יש כאלה שמכינים את העוואמה עם תפוח אדמה מבושל מעוך. אני בחרתי לחסוך בזמן עבודה ולהשתמש בקורנפלור.

עוואמה

מצרכים (25-30 סופגניות קטנות):

2 כוסות (280 ג') קמח לבן

4 כפות (48 ג') קורנפלור

כף (10 ג') שמרים יבשים

כף (12.5 ג') סוכר

כוס וחצי (360 מ"ל) מים חמימים

כף (8 ג') שמן

סירופ סוכר ולימון: כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר, כף מיץ לימון.

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה בעזרת כף: קמח, קורנפלור, שמרים וסוכר. מוסיפים מים חמימים ושמן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (אמורה להתקבל תערובת די נוזלית, במרקם של טחינה סמיכה).

-מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.

-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים בסיר קטן על אש גבוהה כוס וחצי מים, חצי כוס סוכר וכף מיץ לימון. מערבבים עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה (כשהנוזל מבעבע). מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומניחים לסירופ להתקרר.

-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (יש למלא את הסיר בשמן עד שליש גובה לפחות). טובלים 2 כפיות בשמן (מהסיר). כשהשמן חם, ממלאים כפית גדושה בבלילה ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים במשך דקה-דקה וחצי עד שהסופגניות מזהיבות בצד אחד. הופכים אותן צד ומטגנים כדקה נוספת עד להזהבה יפה. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

-לאחר שהסופגניות מוכנות יוצקים עליהן את הסירופ ומסננים.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

6 תגובות

הוסף תגובה
חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר