מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוחים

עוגת תפוחיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 16, 2013
Last modified:ינואר 20, 2018

Summary:

מתכון לעוגת תפוחים בחושה, קלה להכנה ומנצחת

עוגת תפוחים

(פרווה, תבנית מלבנית בגודל 31X22 או 2 תבניות אינגליש קייק)

מצרכים:

4 ביצים

3/4 כוס (150 ג') שמן

1 כוס (200 ג') סוכר

2 כוסות (280 ג') קמח

שקית (10 גרם) אבקת אפיה 

1 כף (8 ג') גדושה אבקת קינמון

3 תפוחים (בינוניים-קטנים) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות או מגורדים.

1/2 כוס (120 מ"ל) יין אדום מתוק/ מים

1/3 כוס (35 ג') אגוזי מלך קצוצים

לקישוט: כף סוכר + כפית קינמון

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מקציפים ביצים, סוכר ושמן.

-מוסיפים קמח, אבקת אפיה וקינמון ומערבבים היטב.

-מוסיפים את התפוחים והיין ובסוף את האגוזים ומערבבים.

-יוצקים את התערובת לתבנית. מערבבים כף סוכר וכפית קינמון יחד ומפזרים מעל העוגה.

-אופים 35-40 דקות. 

 

מתכון לעוגת תפוחים, עוגת תפוחים בחושה, עוגת תפוחים מעולה, עוגת תפוחים פרווה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

324 תגובות

הוסף תגובה
    1. אם המלית היא רסק תפוחים אז פחות מומלץ כי הרסק משנה את המרקם של העוגה. עם תפוחים מגורדים או חתוכים לקוביות העוגה יוצאת יותר אוורירית.

  1. היי אפרת
    חג שמח
    יש לי הרבה תפוחים מעט רכים שאף אחד לא מעעונין לאכול האם ניתן להכין מהם רסק תפוחים ולהקפיא
    ותודה על האתר הככ נהדר שמשמש אותי רבות

  2. תודה רבה
    המתכון מעולה הקצפתי ביצים עם הסוכר ואחכ הוספתי את שאר החומרים
    יצאה עוגה אורירית וטעימה

    1. כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      2 ביצים
      שליש כוס שמן
      חצי כוס סוכר
      כוס קמח לבן
      כפית אבקת אפיה
      כפית גדושה אבקת קינמון
      תפוח וחצי קלוף ומגורד
      רבע כוס יין אדום מתוק/ מים
      רבע כוס אגוזי מלך קצוצים
      לקישוט: כפית סוכר + כפית קינמון
      שנה טובה 🙂

    1. כן. במקום כוס סוכר אפשר לשים חצי כוס מייפל + חצי כוס סוכר.
      לאחר שהעוגה מוכנה אפשר לזלף מעל קצת מייפל.
      שנה טובה 🌺

    2. תודה על המענה המהיר!
      והאם אפשר במקום אינגליש קייק להשתמש ב-2 תבניות מלבניות קטנות בגודל 22.5X16.5?

    3. לדעתי זה ייצא קצת נמוך כי התבניות האלה קצת יותר גדולות בנפח מאינגליש קייק.
      בכל מקרה יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית ולא בכוס ח"פ.

  3. הכנתי את המתכון עם תפוחים ירוקים קצוצים גס בתבניות אישיות ויצא משגע

    מאז שגיליתי את האתר שלך אני משתמשת רק בו,וזה חוסך המון כאב ראש בשיטוט באתרים אחרים
    תודה ושנה טובה ומתוקה,מלאה בעוד המון מתכונים מוצלחים!

  4. וואו!!!! הכנתי חצי כמות כשעה לפני כניסת השבת… לא יכולתי לוותר המתכון, כי הוא היה נשמע טוב…
    פחדתי שיצא יבש, אבל יצא רך, אוורירי וטעים בצורה מדהימה…
    (הכנתי עוגה נוספת, אבל בסוף חיסלנו את התפוחים),
    עינגת לנו את השבת! תודה רבה!

  5. יצאה מדהים! טעימה מאור מאור, עסיסית וקלילה באופן מפתיע
    אולי בזכות זה שהקצפתי הרבה זמן את הביצים עם הסוכר והשמן…
    מעולה ממש! נכנסת ישר לספר המתכונים שלי

    1. היי שלמה,
      עוגות שמכילות פרי בדר"כ יוצאות פחות אווריריות.
      אפשר להקציף במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים ולערבב. לאחר שמוסיפים את הקמח חשוב לערבב כמה שפחות כי ערבוב יתר יכול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.

    1. היי שלמה,
      התנור שלך חלש יחסית ששמת על 200 מעלות?
      אפית את זה על חום עליון וחום תחתון? באיזה גודל תבנית השתמשת?
      העוגה הספיקה להתקרר לגמרי? כי רק כשהיא מתקררת היא מתייצבת.

  6. שלום,אפרת.
    עשיתי גם אגוזים וגם תפוחים. העוגות קצרו שבחים, תודה!
    לקח לי כמעט שעה ובנוסף העוגות התבקעו.
    יש לך מושג למה?

    1. היי שלמה,
      העוגה הזאת לרוב מתבקעת בחלק העליון. לעיתים יותר ולעיתים פחות.
      אפית ב180 מעלות חום עליון וחום תחתון?

  7. היי אפרת:)
    קודם כל תודה רבה על האתר!!!
    שימושי בטירוף ותמיד נהנים מהתוצאות 😋
    רציתי לדעת אם אכניס את העוגה ישר אחרי התנור למקפיא, כשאפשיר אותה היא עדיין תהיה טובה?
    תודה רבה!!

    1. היי אפרת,
      חשוב להניח לעוגה להתקרר קודם לטמפ' החדר לפני שמקפיאים אותה.
      יום מקסים 🙂

  8. אפרת, שלום.
    יש לי שאלה כללית בקשר לאפיה:
    באיזה מצב צריך להיות התנור: חום מלמעה ומלמטה? טורבו?
    היכן צריכה להיות התבנית: באמצע התנור, במדפים העליונים או התחתונים?
    תודה.

    1. היי שלמה,
      מצב אפיה רגיל של קו עליון וקו תחתון (לא טורבו).
      התבנית מונחת באמצע התנור. זאת אומרת על הרשת שמונחת בשלב השני מלמטה.

  9. אפרת המקסימה!
    נחשפתי לאתר שלך לפני כחודש בערך.
    ניסתי הרבה עוגות ואהבתי ממש! ואפילו ממליצה לאחרות.
    בכל מקרה,
    רציתי לשאול (אולי כבר שאלו קודם…) יש לי רק קמח מלא-
    ומעט קמח לבן, באיזה כמות העוגה עדין תהיה רכה? תודה.

    1. תודה רותי, כיף לשמוע 🙂
      כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי רצוי לשלב בכמות של חצי-חצי. כמה קמח לבן יש לך?

  10. עוגה מדהימה, חוסלה ברגע.
    החלפתי את הקמח בקמח כוסמין. ללא שינוי בכמויות.
    תודה על מתכון מנצח

  11. היי אפרת….קודם כל תודה על מתכונים מדהימים!!! ושנית,רציתי לשאול…אם אני מעדיפה שלא לעשות את הקישוט עם הקינמון והסוכר ולהשאיר אותה כמו שהיא האם זה גורע מהטעם?

  12. היי אפרת, מה נשמע? רציתי לדעת מהן הכמויות לתבנית 24. בנוסף, אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין, האם יש לשנות משהו במתכון בהתאם? תודה!

    1. היי רחל 🙂
      הכמויות שבמתכון מתאימות. אפשר להמיר את הקמח הרגיל ב-2 כוסות קמח כוסמין. אין שינוי במתכון.

  13. רוצה להכין את העוגה שנראית מצויינת ויש לי כמה שאלות: יש הבדל אם מפרידים את הביצים ומקציפים בנפרד לפני שמערבבים יחד?
    הכוונה בשביל שתצא רכה יותר ,גם בצדדים. עוד שאלה, איך שומרים על רכות העוגה ? הרי אם לא אוכלים אותה באותו יום, למחרת עלולה להתקשות…תודה על התשובות וגמר חתימה טובה !

    1. היי,
      הפרדת הביצים והקצפתם בנפרד מעניקה לעוגה יותר נפח ואווריריות.
      לגבי מרקם רך, העוגה רכה גם אם לא מפרידים ביצים.
      כדי לשמור על רכות העוגה יש לשמור אותה עטופה היטב בניילון נצמד מחוץ למקרר. כשמכניסים את העוגה למקרר היא מתייבשת ומתקשה קצת.
      גמר חתימה טובה 🙂

  14. עוגה נהדרת הכנתי כבר 6 פעמים לא מקציפה עושה ביחד הכל מוסיפה מה שכן רסק תםפוחים שעושה לבדר.ללא סוכר.
    ושמה 3 תפוחים מקופלפים לחתיתוכות קטנות.יוצא אגדה טעים טים ובקלי קלות

    1. הכנתי עם מיקסר ידני אבל אם אין מיקסר אפשר גם לערבב במטרפה או בכף.

  15. אפרת שלום,
    כרגיל אנו משתמשים באתר שלך הכי הרבה. מתכונים מנצחים ברורים ומהירים ואת תמיד סבלנית וסובלנית ועונה בנחמדות לכל
    אחד ואחת.
    רציתי לדעת מה ההבדל בין כוס קמח וכוס מים. אני תמיד קוראת שהמידות שונות ולא מצליחה להבין בדיוק. הרי כוס זו כוס.
    תודה על תשובתך.

    1. היי ליאורה,
      קודם כל תודה רבה 🙂
      הכוס היא אותה כוס מבחינת נפח. זו צריכה להיות כוס של 240 מ"ל.
      אני מציינת כמויות שונות מאחר ונוזלים מודדים במ"ל וקמחים מודדים בגרם (משקל). אבל בגדול אם משתמשים בכוס של 240 מ"ל לא חייבים לשקול את המצרכים וניתן להסתמך על אותה הכוס.

  16. אפרת,
    במה אפשר להמיר שמנת חמוצה בכוס מיץ תפוזים? בכוס מים ? בכוס מים עם כפית נס קפה?

    1. היי הדר,
      את יכולה להכין את המתכון הזה ולפזר מעל הבלילה קראמבל כמו של עוגת השזיפים ואז לאפות.
      אין במתכון שמנת חמוצה אבל אם את שואלת באופן כללי אז אפשר להמיר במיץ תפוזים.
      וכן, תספיקי להכין לשעה 16.

  17. היי אפרת, תודה רבה על מתכונים מעולים.
    יש לך מתכון או הצעה לעוגת תפוחים עם פירורים מתכון קל כמו שתמיד יש לך מתכונים קלים ומהירים.
    או מתכון של עוגת תפוחים בחושה ומעל איכשהו לצפות בפירורים?
    בא לי גם בצק פריך או משהו
    תודה רבה הדר

  18. שלום אפרת
    תודה על האתר המקסים אני מכינה הרבה ויוצא מיוחד
    לגבי העוגה -הן נבקעות לי מלמעלה,מה יכול להיות זה קורה לי כמעט
    בכל העוגות
    תודה ויום טוב

    1. היי בתיה,
      זו תופעה מוכרת וידועה בעוגות בחושות. כדי להפחית את התופעה אפשר בפעם הבאה לאפות ב10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.
      יום מקסים 🙂

  19. הי, אם אני מגרדת את התפוחים, האם צריך לקלף אותם לפני? מניחה שאשתמש בגרנד סמיט. תודה על מתכונים מעולים! כל מה שניסינו מהאתר הפך לבן בית בית קבוע:)

  20. בוקר טוב,
    האם ניתן להמיר את היין במיץ ענבים או ביין אדום רגיל?
    איך מומלץ לחתוך את התפוחים לקוביות או לגרד בפומפיה?

    1. כן, אפשר להמיר במיץ ענבים (יין אדום יבש פחות מומלץ).
      אפשר לחתוך לקוביות קטנטנות או לגרד בפומפיה גסה. אני מעדיפה לגרד.
      יום מקסים 🙂

    1. היי לימור,
      התבנית גדולה. עדיף להכין ב-2 אינגליש קייק.
      אם זו התבנית היחידה שיש לך אז כדאי להכין את הכמויות האלה:
      5 ביצים גדולות או 6 ביצים S או M
      כוס ורבע שמן
      כוס וחצי סוכר
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      כף וחצי אבקת קינמון
      4.5 תפוחים קלופים מגורדים
      3/4 כוס יין אדום מתוק /מים
      חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
      לקישוט: כף וחצי סוכר+ כף וחצי קינמון

    2. היי,
      הכנתי בדיוק כפי שרשום אבל באמצע היא יצאה לי מאד רטובה ולא אפויה ומהצדדים יצא בסדר וכן אפוי (והיא כן תפחה מאד)
      מה לא עשיתי נכון ?
      תודה

    3. היי לימור,
      כנראה שהוצאת את העוגה מהתנור לפני שהיא נאפתה לגמרי. כמה זמן היא היתה בתנור? אם הכנת בתבנית גדולה היה צריך לתת לה יותר זמן בתנור. בדקת אותה עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה?

    4. היי לימור,
      באמצע זה המבחן האמיתי מאחר והאמצע של העוגה זה המקום שנאפה אחרון. עד שהקיסם לא יוצא יבש לגמרי במרכז העוגה אין להוציא את העוגה מהתנור.

  21. עוגה פשוטה וקלה להכנה הכנתי לילדים בגן טרפו מכינה גם בבית
    איזה כיף שיש מתכונים שיוצאים טעימים תודה רבה

  22. באופן כללי, מתכונים טובים, קלים להכנה תוך שימוש בחומרים נגישים ואפשרות לא אחת לשינויים קלים.
    אתר מעולה !!!
    כייף להעזר באתר, תודה אפרת.

  23. לא היה לי יין אדום מתוק אז ערבבתי יין אדום יבש עם תירוש.
    ברגע שהוספתי את זה לבלילה היא נהפכה להיות בצבע אפור.
    העוגה בתנור אין לי מושג עדיין איך היא תצא… אבל האם זה הגיוני שהיא נהייתה אפורה כזאת?

    1. היי מיטל,
      לא ברור לי למה. אני מניחה שזה קשור לאחד המשקאות.
      בכל מקרה, אני מקווה שאחרי אפיה היא תהיה בסדר.
      אשמח להתעדכן איך יצא 🙂

  24. מתכון מעולה. ניסיתי מספר וריאציות (פעם שכחתי אגוזים, פעם שכחתי יין, פעם שמתי מים במקום, פעם שכחתי את הסוכר והקינמון למעלה :))
    זה יוצא הכי מדהים בדיוק כמו שהמתכון רשום. מתכון מדוייק ומוצלח.
    * טיפ: אני קולה את האגוזים לפני שמוסיפה לעוגה, זה מוסיף קרנצ'יות.

    1. היי שירן,
      כמויות מומלצות:
      1 ביצה גדולה
      רבע כוס שמן
      שליש כוס סוכר
      3/4 כוס קמח
      3/4 כפית אבקת אפיה
      כפית שטוחה אבקת קינמון
      תפוח קלוף וחתוך לקוביות קטנות או מגורד
      3-4 כפות כוס יין אדום מתוק/ מים
      1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
      לקישוט: כפית סוכר + כפית קינמון

  25. היי אפרת,

    השתמשתי בסוכר חום במקום סוכר לבן, את השמן החלפתי ברסק תפוחים ביחס של 1:1 (בגלל בעיה בריאותית), השתמשתי ביין אדום יבש במקום מתוק ולבסוף החלפתי את האגוזים בצימוקים. אפיתי 35 דקות על 180 מעלות והעוגה יצאה קצת לחה ועסיסית, למרות החלפת השמן ברסק תפוחים. הכנתי את העוגה בעבר עם שמן, אז יכולתי להשוות =)
    יצא מעולה!

    תודה,
    קטיה

  26. שכחתי לציין שהקטנתי את כמות הסוכר בשל המתיקות של יין התירוש. העוגה ריחנית, רכה וטעימה (ללא שום דבר למעלה)והיא תפחה רק במרכז והשאירה בקע

    1. היי נאוה,
      אם יש בקע במרכז יכול להיות שהעוגה לא נאפתה במלואה והיה צריך להשאיר אותה עוד כמה דקות.
      בכל מקרה, אם העוגה טעימה זה מה שחשוב 🙂

  27. אפיתי בטוסטר אובן, מניסיון העבר אני מורידה את הטמפרטורה ל-150 מעלות ומורידה את הזמנים לבדיקה. כרגע העוגה בשתי תבניות של אינגליש קייק עם תירוש, לא קראתי את כל התגובות ולכן השתמשתי בתירוש שלא דולל במים. לא שמתי דובר למעלה עוד 10 דקות אחזור לדווח

  28. אני רוצה מעל העוגה שיהיה פירורים גדולים כאלו בתוספת של קינמון וסוכר.. איך אני עושה את זה ?

    1. היי עדי,
      אפשר לערבב שליש כוס קמח עם 2 כפות מלאות סוכר, חצי כפית קינמון, 2 כפות מלאות אגוזים טחונים ו 3-5 כפות שמן. מערבבים הכל עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים מעל העוגה לפני האפיה.

    1. היי מאי,
      יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל. כוס זכוכית סטנדרטית עם ידית יכולה להתאים.
      ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.

  29. אפרת,יקרה
    העוגה שלי יצאה טעימה מאד אבל בקושי תפחה כלומר דקה:(
    שני דברים עשיתי לא לפי ההוראות: שמתי 3 ביצים במקום 4.וכוס מלא של מיץ תפוחים במקופ חצי כוס יין.מה יכולה להיות הסיבה לאי הצלחה? אני מאד רוצה להשתפר!
    בברכה והערכה,מאשה

    1. היי מאשה,
      זה לא צריך להיות קשור לכמות הביצים או לסוג הנוזלים.
      ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
      חיממת את התנור מראש נכון?
      שימנת את התבנית לפני?
      העוגה עמדה בטמפ' החדר לפני שהיא נכנסה לתנור?
      אולי תוקף של אבקת האפיה פג?

  30. הי
    אני מאוד נהנת מאתר שלך ותמיד מנסה משהו חדש החלטתי לנסות את זו בהמשך השבוע מאחר ויש לי הרבה תפוחים
    אבל יש לי שאלה קטנה כתבת שאת התפוחים לחתוח לקוביות או במגרדת מה עדיף?

    1. היי דורית,
      זה תלוי אם את אוהבת להרגיש את חתיכות התפוחים בעוגה. אני אישית מעדיפה יותר לגרד במגרדת גסה.
      שבוע נפלא 🙂

  31. שבת שלום.
    עוגה מאוד טעימה ובכלל האתר… לא זז ממנו !!

    שאלה לגבי העוגה.
    כפי שכתבתי יצאה ממש טעימה אבל הקינמון והסוכר ששמים בסוף נשאר מעל העוגה והאבקה גם נופלת וגם לא נעימה בפה.
    קראתי שוב המתכון ועשיתי אחד לאחד מה שכתוב.

    מה יכולה להיות הטעות ??

    תודה,

    א ב ר י

    1. היי אברי, שבת שלום 🙂
      אמורים להרגיש את הקינמון והסוכר אבל אם פחות אוהבים אפשר לוותר על זה ולא לפזר אותם בכלל מעל העוגה. בכל מקרה, הפחתתי את הכמות לכפית במקום לכף כדי שהטעם יהיה מעודן יותר.

  32. שלום רב ושבת שלום,
    תודה על מתכונים טעימים מאד!
    האם משנה סוג התפוחים…לפי מה שאני יודעת עדיף תפוחי-עץ גרנט-סמיט (הירוקים) או שזה לא ממש חשוב? ואם כן, אילו תפוחים את ממליצה?
    בעניין היין, ראיתי ששאלו אבל רציתי לוודא אם אכן אין שינוי משמעותי בטעם אם לא אשתמש בו כלל, והאם במקום להוסיף נוזל אחר בשביל המרקם ולא רק הטעם? מים?
    ובעניין הכמויות…זה אותן כמויות לתבנית אחת עגולה של 24 ס"מ? (מניסיון של עוגות אחרת כן אבל מה בנוגע לזו?)
    תודה רבה מראש.
    כייף להכין את המתכונים שלכם (לא מזמן ניסיתי את מרק העדשים הירוקות ויצא טעים מאד…אציין גם בלינק שלו… (;
    תמר

    1. היי תמר,
      עוגת תפוחים בדר"כ מומלץ להכין עם גרנד סמיט אבל מניסיון שלי, זה יוצא טעים עם כל סוגי התפוחים.
      לגבי היין, אפשר לוותר עליו ולשים מים במקום.
      הכמויות במתכון מתאימות לתבנית 24. אני מניחה שמשך האפיה יתארך קצת מאחר וזו תבנית גדולה.
      שבת שלום 🙂
      .

  33. אפרת המקסימה קודם כל חייבת להמליץ על עוגת הקוקוס!עוגה כל כך עסיסית,רכה ונימוחה!פשוט מדהימה!אפשר לשים 3 תפוחים בינוניים באינגליש קייק אחת אני אוהבת שהתפוחים מורגשים מאוד?האם אפשר לשים שני ביסקוויטים גדולים באינגליש קייק אחת בעוגת השיש,קוקוס ושוקולד צ'יפס?הכנתי בעבר עם ביסקוויט אחד ולא הורגש כמעט?

    1. תודה שרון, שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      לגבי עוגת התפוחים, אני חושבת שכדאי לשים 2-2.5 תפוחים בתבנית אינגליש קייק אחת כדי שהעוגה לא תצא רטובה מידי.
      לגבי עוגת השיש קוקוס ושוקולד צ'יפס- אפשר לשים 2 ביסקוויטים גדולים בתבנית אחת.

  34. הי אפרת
    אני רוצה להכין את העוגה שלך.
    רציתי לדעת האם ניסית להחליף את היין במיץ תפוזים?
    תודה
    חג שמח שנה טובה

    1. היי יובל,
      אפשר להמיר במיץ תפוזים אבל מומלץ לדלל אותו במים (רבע כוס מיץ+רבע כוס מים) כדי שלא ישתלט על הטעם של העוגה. בכל זאת אנחנו רוצים טעם של תפוחים ולא תפוזים 😉
      חג שמח ושנה טובה!

  35. הי אפרת
    אני מבינה שהמתכון ל-2 תבניות אינגלישקייק..
    אם אני רוצה להכין 8 תבניות אני יכולה להכפיל את הכל ב-4?
    האם העוגות יצאו טוב?

    1. היי רותי,
      לא מומלץ כי ככל שמכינים כמות גדולה יותר המרקם נפגע והופך לפחות אוורירי וטעים.
      התוצאה המוצלחת ביותר תהיה אם תכיני ב-4 פעמים. אם זו טרחה מידי את יכולה להכין ב-3 פעמים. פעם אחת את המתכון בכמויות כפי שהוא (2 תבניות אינגליש קייק) ובשתי פעמים האחרות תכיני את הכמויות האלה ותחלקי בין 3 תבניות אינגליש קייק:
      5 ביצים גדולות או 6 ביצים קטנות/בינוניות
      כוס ורבע שמן
      כוס וחצי סוכר
      3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
      כף וחצי אבקת קינמון
      4.5 תפוחים קלופים מגורדים
      3/4 כוס יין אדום מתוק /מים
      חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
      לקישוט: כף וחצי סוכר+ כף וחצי קינמון
      בהצלחה 🙂

    1. אני חושבת שכן, לא אמורה להיות בעיה. רק חשוב לעטוף היטב באת העוגה בניילון נצמד.

  36. היי אפרת,
    רציתי לישאול האם יהיה באתר מתכון לקלפוטי דובדבנים הייתי רוצה להכין אולי אפשר יהיה לקבל בהמשך מתכון לעוגה הספציפית אשמח מאוד וגם לגוון עם מתכון חדש ולפי מה שהבנתי זה לא מתכון מסובך.
    המון תודות על האתר הניפלא.

  37. היי אפרת,
    הכנתי את העוגה כעוגת תפוחים הפוכה והעוגה יצאה יפה למראה וטעימה ועסיסית תודה רבה.ורציתי לישאול במתכון כתוב לערבב עם מיקסר ואחרי זה לערבב פשוט הכוונה היא גם להמשיך לערבב עם מיקסר?
    שוב תודה.

    1. היי קרינה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      לאחר מכן ניתן להמשיך לערבב עם המיקסר או עם כף, מה שנוח לך.
      יום נפלא!

    1. את יכולה לוותר על האגוזים.
      שימי רבע כוס תירוש ורבע כוס מים כדי שהטעם של התירוש לא ישתלט.

  38. האם פשוט לסדר את התפוחים ועליהם לשים מעט קינמון ואז לישפוך את הבלילה זה יהיה בסדר?
    שוב תודה.

    1. היי קרינה,
      לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל אני מניחה שאפשר.
      יש לרפד תבנית בנייר אפיה (אפשר פשוט לגזור את נייר האפיה בצורת עיגול בקוטר התבנית ולהניח בתחתית), עליו לסדר פרוסות תפוחים דקות, לערבב כפית אבקת קינמון עם כף וחצי סוכר ולפזר מעל הפרוסות. אח"כ לצקת את הבלילה.
      *חשוב שפרוסות התפוחים יהיו דקות אחרת הן עלולות לא להתרכך לגמרי לאחר אפיה. יש להפוך את העוגה רק אחרי שהיא מתקררת לגמרי.
      בהצלחה 🙂

  39. היי אפרת,
    רוצה להכין עוגת תפוחים הפוכה עם המתכון הזה האם זה יהיה אפשרי? וגם בתבנית 24 רוצה שכשהאפוך את העוגה יראו את התפוחים היפים מסודרים בצורת רעפים.
    תודה רבה על המתכונים.

  40. שלום ותודה לך על האתר המקסים והנעימות והסבלנות שבך.האם אפשר להשתמש באגסים יש לי רק תפוח אחד ואגסים שעומדים להרקב

    1. תודה מיכל 🙂
      לא ניסיתי להכין עם אגסים אבל אני חושבת שאפשר לשלב תפוח ושני אגסים.
      בהצלחה ושבת שלום!

  41. הי אפרת.
    זאת הפעם הרביעית שאני מכינה את העוגה!
    פשוט התחסלה!! הילדים והמבוגרים נהנו כאחד!!
    אחד האורחים אמר לי לקראת הסוף: 'היה נעים להכיר'.. ואז הוסיף..'וגם טעים להכיר':)
    תודות! 🙂

    1. היי שרה,
      הקינמון דווקא משתלב מעולה עם התפוחים אבל זה עניין של טעם.
      בכל אופן, שמחה שהעוגה יצאה טעימה למרות זאת 🙂

    1. היי עינת,
      הכמות מספיקה לכ-20 מאפינס.
      יש למלא עד 3/4 גובה וכן העוגות תופחות 🙂
      לא לשכוח לשמן את השקעים לפני.
      בהצלחה ושבת שלום!

  42. היי אני מעוניינת להכין את המתכון אבל אין לי יין אדום האם אני יכולה להשתמש בתירוש ענבים אדום?

    1. כן הודיה, רק אני ממליצה לך למהול אותו במים כדי שהטעם לא ישתלט על העוגה (רבע כוס תירוש+רבע כוס מים).
      שבת שלום 🙂

    1. היי זהר,
      אפשר להזליף מייפל בחלק העליון של העוגה לאחר האפיה, בעודה חמה.
      שבת שלום 🙂

  43. שלום,
    אני רוצה להכין תבנית אינגליש קייק אחת ולהשתמש בקמח כוסמין מלא. בכמה קמח להשתמש והאם זה ישנה את מרקם העוגה?
    תודה!

    1. היי הילה,
      אין בעיה להכין עם קמח כוסמין מלא.
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      2 ביצים
      שליש כוס שמן
      חצי כוס סוכר
      כוס קמח כוסמין מלא
      כפית אבקת אפיה
      כפית גדושה אבקת קינמון
      תפוח וחצי קלוף ומגורד
      רבע כוס יין אדום מתוק/ מים
      רבע כוס אגוזי מלך קצוצים
      לקישוט: כפית סוכר + כפית קינמון
      שבוע טוב 🙂

    2. אם את מכינה את הכמות של תבנית אינגליש קייק אחת אז כוס קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
      שנה טובה 🌺

  44. העוגה פשוט מעולה!!!!! לא היה לי יין אז שמתי במקום מיץ ענבים לקידוש אני מקווה שזה בסדר,בכל מקרה יצאה טעימה מאוד
    שבת שלום

    1. היי נטע,
      תבדקי בעזרת קיסם. תכניסי קיסם במרכז העוגה. אם הוא יוצא יבש לגמרי העוגה מוכנה. אם הוא עדיין לח- תשאירי את העוגה בתנור ותבדקי שוב כעבור 5 דקות.
      אם אפית בתבנית אינגליש קייק- תבדקי כבר אחרי 30 דקות. אם אפית בתבנית גדולה יותר תבדקי אחרי 35 דקות.
      בהצלחה 😉

    2. אפיתי את העוגה בתבנית אינגליש קייק בטוסטר אובן על 180 מעלות במשך 40 דקות. שהוצאתי אותה היא נסדקה לי ושטעמתי ממה היא הייתה רטובה מידי ולא מבושלת בפנים, אז החזרתי ל5 דקות נוספות. משום מה היא עדיין מרגישה לי לא אפויה מספיק בפנים ולא רציתי להשאיר עוד זמן בתנור כי הלמעלה כבר התחיל להישרף.. מה עשיתי לא בסדר?

    3. אני מניחה שזה קשור לטוסטר אובן.
      תכסי את העוגה בנייר כסף ותמשיכי לאפות אותה.

    4. זה לא היה רעיון טוב לכסות את העוגה, זה הוסיף לה לחות והיא נהייתה עוד יותר רטובה..

    5. אם לא היית מכסה אז החלק העליון של העוגה היה נשרף לגמרי.
      כיסית את העוגה והמשכת לאפות ב180 מעלות? כמה זמן?
      העוגה הייתה לחה או לא אפויה? יכול להיות שהעוגה עדיין לא הספיקה להאפות לגמרי. העוגה אמורה להיות אפויה ומעט לחה כי היא מכילה פרי.

  45. שלום רב,
    האם יש לך הצעה לעוגה תפוחים ובננה? אפיתי את עוגת הפתוחים וגם את עוגת הבנהה לפי המתכון שלך, שתיהן יצאו נהדרות. הפעם חשבתי לאפות עוגה שיש בה גם בננות וגם תפוחים (פשוטה, טעימה וללא הרבה שמן אם זה אפשרי). האם יש לך הצעה? תודה רבה על המתכונים!!! מרים

    1. היי מרים,
      אין לי מתכון לעוגה שמשלבת תפוחים ובננה אבל לדעתי אפשר להכין את המתכון של עוגת הבננות ובמקום בננה אחת להוסיף תפוח עץ מגורר. אם שליש כוס שמן זה הרבה, את יכולה להפחית את הכמות לרבע כוס שמן.
      אם תחליטי להכין אשמח לעדכון. בהצלחה 😉

    2. שלום,
      תודה רבה על העיצה. אכן עשיתי כמו שהצעת: לקחתי כבסיס את מתכון עוגת הבננות והחלפתי בננה אחת בתפוח. יצא טוב! העוגה יצאה פחות מתוקה מעוגת בננות, אך אנחנו דווקא מעדיפים כך. בכוונה לקחתי תפוח שהוא קצת חמוץ. השילוב של בננה ותפוח (כלומר השילוב של מתוק עם טיפה חמוץ) נראה לי מאוד מוצלח. כיוון שהוספתי את התפוח, שמתי גם קינמון, או שזו טעות? וגם הוספתי חמוציות וצימוקים, כך זה יוצא יותר מעניין. תודה רבה! מרים

    3. היי מרים,
      איזה כיף שחזרת לעדכן!
      קינמון ותפוחים זה שילוב מעולה אז עשית נכון.
      תודה ושבוע נפלא 🙂

  46. עשיתי בדיוק כפי שכתוב,רק שהוספתי עוד 3 תפוחים.
    העוגה רכה,גבוהה,נימוחה ומתוקה במידה הנכונה.

  47. בסוף עשיתי עם מיץ תפוזים וצימוקים ויצא פשוט מושלם! תודה רבה על כל התשובות שענית לי! חנוכה שמח! ובוקר טוב!

  48. וואו איזו תגובה מהירה! תודה רבה זה נחמד מאד שאני מקבלת תשובות מפורטות לשאלות שלי. ועוד שאלה אחרונה (כמה שאלות יש לי…)אם אין לי יין אדום מתוק ויש לי מיץ תפוזים האם כדאי לי להשתמש במיץ תפוזים או שעדיף מים?
    תודה רבה ולילה טוב!

    1. היי אורה,
      הגודל של הביצים לא משנה. תשתמשי במה שיש לך.
      את יכולה לוותר על האגוזים ולא לשים שום דבר במקום או להוסיף צימוקים אם את אוהבת, שימי בין רבע כוס לשליש כוס.
      בהצלחה 😉

  49. היי

    אם אני רוצה להכין אותה בתבנית אינגליש קייק אחת
    איך מתחלקים הכמויות?
    האם תפוחים ירוקים הכהים יותר מתאימים?
    שאת רושמת תפוחים מגורדים הכוונה לגרד בפומפיה?

    1. היי,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      כוס קמח + כפית מלאה אבקת אפיה
      כפית גדושה אבקת קינמון
      תפוח וחצי (בגודל בינוני) מגורד בפומפיה (אין בעיה להשתמש בכל סוג תפוחים שיש לך כולל תפוחים ירוקים. ניתן גם לשלב בין כמה סוגים)
      רבע כוס יין אדום מתוק או מים
      רבע כוס אגוזי מלך קצוצים

    1. את יכולה לשים גם 4 תפוחים אם את אוהבת להרגיש את התפוחים בעוגה.
      שבת שלום 🙂

    1. כן נעמה, אפשר. תעטפי את העוגות היטב בניילון נצמד.
      גמר חתימה טובה 🙂

  50. הי רציתי לשאול האם ניתן להקפיא את העוגה? ואם כן ישר כשיוצאת מהתנור או לחכות שתתקרר, אני רוצה להכין לצאת כיפור.

    1. היי ליאורה,
      כעקרון אפשר להקפיא את העוגה בתנאי שעוטפים אותה היטב. יש להמתין עד שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שמכניסים אותה למקפיא.
      אם את מכינה היום אין צורך להקפיא את העוגה. את יכולה לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור במקום קריר ומוצל מחוץ למקרר. היא נשמרת 3-4 ימים.
      גמר חתימה טובה 🙂

  51. היי 🙂
    אחרי ההקצפה- שמוסיפים אך הקמי והקינמון- להמשיך במיקסר או לעבור לערבב ידנית?

    תודה שבת שלום

    1. היי רעות,
      לא משנה, העיקר לא לערבב יותר מידי אחרת זה עלול לפגוע במרקם של העוגה.
      שבת שלום וחג שמח!

    1. לא מעיין, אין צורך להפריד בין חלמונים וחלבונים. פשוט להקציף את הביצים כפי שהן.

  52. יצאה עוגה טעימה מאוד, רכה וגבוהה. ניתן להגיש גם חמה וגם קרה. השריתי את התפוחים חצי שעה ביין וקינמון.

    1. היי מיצי,
      לא מומלץ, הרסק משנה את המרקם של העוגה. עם תפוחים העוגה יוצאת יותר אוורירית.
      יום נפלא 🙂

    1. היי רון,
      השמן לא יפגע בהקצפה. אפשר להתחיל בביצים עם הסוכר ואחרי כמה שניות להוסיף את השמן.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

    1. עדיף שלא, הוא מאוד מוסיף במקרה הזה אלא אם כן את לא אוהבת קינמון ואז תכיני בלי.
      שבת שלום 🙂

  53. אחלה מתכון. עשיתי בלי אגוזים, חצי כוס תירוש, כוס קמח מלא וכוס קמח רגיל. פשוט לאללה, יוצא בול- אוורירי, נימוח, טעים ולא כבד.
    ערבבתי הכל במטרפה ידנית, וקצרתי מלא מחמאות.

    מאוד (!) אוהבת את האתר שלכם. מתכונים פשוטים וורסטיליים, מחליפים מה שיש עם מה שאין, וזה תמיד עובד

    תודה רבה !

  54. היי!
    מתכננת להכין את העוגה מתישהו השבוע. שתי שאלות:
    1. האם אפשר להקטין את כמות הביצים? 1-2 יספיקו או שכל ה-4 נחוצות?
    2. אפשר, לדעתך, לשלב פירות נוספים? יש לי אפרסקים שצריכים להיאכל בקרוב…
    תודה ואחזור לעדכן 🙂

    1. היי זוהר,
      1. אם תשימי מעט ביצים ייתכן שהעוגה תתפרק או תתפורר. לדעתי כדאי שתשימי לפחות 3 ביצים.
      2.לגבי שילוב של פירות נוספים כמו אפרסקים, נשמע מעניין אך לא ניסיתי כך שאני באמת לא יודעת איך זה ישתלב בעוגה.
      בהצלחה 😉 ויום נפלא!

    2. הכנתי את העוגה הבוקר… יצאה מדהימה! טעימה ממש ורכה! בסוף המרתי את אחת הביצים ברסק תפוחים, ולא הוספתי פירות אחרים בגלל שהקינמון היה מאוד דומיננטי ולא הייתי בטוחה אם זה ישתלב טוב.
      תודה רבה רבה לך על מתכון נפלא ועל אתר שכיף לחזור אליו! אלופה!

  55. שלום!
    כבר ניסיתי כמה מתכונים מהאתר וכולם הצליחו, תודה רבה!
    יש לי שאלה לגבי עוגת תפוחים: בגלל אלרגיה, אני חייבת לוותר על כל סוגי אגוזים, בוטנים, שקדים, קוקוס וכו'. חשבתי להוסיף צימוקים וחמוציות כדי "לגוון" את העוגה, האם כדאי?
    ושאלה נוספת: האם כדאי לשים ציפוי נוזלי, למשל סירוף מייפל?
    תודה רבה!

    1. היי מרים,
      שמחה שאת נהנת המתכונים באתר 🙂
      את יכולה להכין את עוגת התפוחים גם בלי אגוזים בכלל או שאם את רוצה לגוון את יכולה להוסיף צימוקים וחמוציות אם את אוהבת (לגבי חמוציות- ממליצה לשים כמות קטנה).
      לגבי ציפוי, לדעתי זה מיותר כי העוגה טעימה גם ככה 🙂 תטעמי אותה בלי ציפוי ואם תרצי להוסיף סירופ מייפל את יכולה להוסיף בכל שלב.

    2. היי, כמה שאלות… שרשום תבנית אינגליש קייק, הכוונה היא לתבנית מלבנית מאורכת? אם כן אז להוריד חצי מהכמות? והאם אפשר להקציף את הביצים והסוכר באופן ידני או שחייב מיקסר?

    3. כן, אינגליש קייק זאת התבנית הצרה המאורכת.
      אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק אחת אז תפחיתי את כל הכמויות בחצי.
      לא חובה להשתמש במיקסר. אפשר לערבב ידנית.
      בהצלחה 😉

  56. הכנתי כמו שכתוב בדיוק ויצא פצצה. שמתי מים ולא יין. היה כיף לפתוח איתה את הבקרים עם הנס. מתכון נפלא וקליל,ממליצה!תודה רבה!

  57. היי!
    ראשית, עליי לציין שהאתר שלכם מעולההה!
    שנית, יש לי שאלה… אם שכחתי להוסיף את כף הסוכר והקינמון מעל הבלילה והוספתי אותה רק עשר דקות לפני שהעוגה מוכנה, זה נורא? האם זה יהרוס את טעמה של העוגה??

  58. הי אפרת,
    הכנתי את העוגה…
    יצאה מטריפה!!!
    רכה כמו חמאה וטעימה מאוד!
    תודה ושבת שלום (:

  59. היי, המתכון נראה חלומי! (עוגת תפוחים), וההמלצות מדהימות.. לצערי, אני מחפשת עוגת תפוחים לחולי סכרת.
    אפשר לקבל עזרה?..
    אשמח גם למתכון לארוחת חג, פשטידה, לזניה – חלבי.

    תודה רבה!

    1. היי אלינור,
      יש באתר מתכון לעוגת תפוחים ללא סוכר ואם יש בעיה עם הקמח אז אפשר להמיר חצי מכמות הקמח לקמח מלא (הכוונה כוס קמח מלא + כוס קמח לבן + שקית אבקת אפיה 10 גר'). מצורף קישור:
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8/
      לגבי מתכונים לארוחות חג- מצרפת לך קישור לקטגוריית "מתכונים לשבועות". יש שם הרבה רעיונות לאירוח. תסתכלי בקטגורית "פשטידות" ו"מאכלים לשבועות".
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%AA/
      מצרפת גם מתכון ללזניה חלבית קלה להכנה-
      http://www.10dakot.co.il/%D7%9C%D7%96%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%AA/
      ערב נעים 🙂

  60. שלום וברכה!
    האם ניתן לוותר על הקינמון או שזה פשע בל יתואר להכין עוגת תפוחים ללא קינמון? 🙂 פשוט נתקעתי בלי…

  61. היי הייתי חייבת לעדכן הכנתי את העוגה והיא פשוט טעימה אפילו אי אפשר לתת לה זמן להיתקרר וכבר היא חוסלה ….
    תטדה רבה על המתכונים המוצלחים והטעימים שבוע טוב

  62. שנה טובה 🙂
    פעם ראשונה שאני עושה עוגה בעשר דקות וזו העוגה הכי טעימה שיצאה לי 🙂 עשיתי את עוגת הקינזמון עם האגוזים!!!

    שאלה לגבי העוגה – האם אני יכול לערבב באופן רגיל ללא מיקסר?

    קטי 🙂

    1. הי קטי,
      איזה כיף לשמוע 😉
      ולשאלתך- כן, אפשר לערבב ידנית ללא מיקסר.
      שבוע נפלא!

    1. היי קארין,
      אפשר בהחלט.
      מהכמות הזאת אמורים לצאת כ-20 מאפינס.
      קחי בחשבון שזמן האפיה יתקצר ל 15-20 דקות.
      שנה טובה 🙂

    1. הי שלומית,
      2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מרובעת בגודל 31X22.
      שנה טובה 🙂

  63. חזרתי לעדכן,
    הכנתי בעזרת מטרפה ידנית.
    יצאה עוגה אוורירית וטעימה!
    כל המתכונים שהכנתי עד כה מהאתר שלך יצאו מוצלחים במינימום עבודה.
    שאפו!

  64. הי,
    1. נכון, כף קינמון לבלילה וכף נוספת לפיזור מעל.
    2. הכוונה ליין אדום מתוק (יין קידוש) אבל אפשר להשתמש גם בתירוש.

  65. צריכה עוד עזרה:
    *למיטב הבנתי צריך למתכון זה 2 כפות קינמון: כף לבלילה, וכף נוספת לפיזור מעל הבלילה.
    האם אני צודקת?
    *יין אדום מתוק- הכוונה לתירוש או ליין מתוק של "גדולים"?
    מתכננת להכין עוגה זו, אחזור לעדכן.
    שוב תודה

  66. היי ותודה רבה על מתכונים מקסימים ומהירים מה אפשר לשים במקום המים והיין? חובה אגוזים? אפשר לשים קמח תופח? כמה? תודה.

    1. בשמחה מיטל 🙂
      במקום המים או היין אפשר לשים מיץ תפוזים או חלב ואפשר להכין את העוגה גם בלי אגוזים.
      אפשר לשים 2 כוסות קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.

  67. מניסיון אפשר בהחלט לעשות את העוגה הזאת עם קמח מלא וסוכר חום.. היא עדיין יוצאת טעימה מאוד! תודה רבה על מתכונים נהדרים וקלים!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר