מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוחים פירורים

עוגת תפוחים פירוריםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 27, 2019
Last modified:פברואר 27, 2019

Summary:

עוגת קראמבל תפוחים רכה וטעימה שאי אפשר להפסיק ליישר.

עוגת תפוחים פירורים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

תפוח עץ גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

שליש כוס (80 מ"ל) מים

כוס (140 ג') קמח תופח

כפית אבקת קינמון

קראמבל: שליש כוס (45 ג') קמח רגיל, רבע כוס (30 ג') אגוזים/שקדים טחונים, כף גדושה סוכר, 3 כפות שמן 

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את חומרי הקראמבל בקערית עד לתערובת פירורית.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תפוח ומים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת קינמון ומערבבים עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים את התערובת לתבנית ומעל מפזרים באופן אחיד את פירורי הקראמבל. 

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

עוגת תפוחים פירורים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

79 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב…
    כן אני חושבת בכוס גדולה.. (מקסימום אנסה עוד פעם..)
    *תפוח צהוב
    *תבנית אינגלישקיק חד פעמית
    תודה ויום טוב..!!

    1. תנסי פעם הבאה להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית ובתפוח אדום.
      עדכני אותי איך יצא 🙂

  2. היי….
    גם אני הכנתי את העוגה הזו בעבר…
    ותאמת שנכנסתי למתכון הזה שוב כי התחשק לי להכין אותו עוד פעם כי התמונה שלו מושלמת ומגרה אששש…!!!
    והיא יצאה לי בערך כמו ש"יהלומית" מתארת, העוגה והתפוחים בצבע אפרפר יצאו.. והמרקם קצת דחוס…
    והקרמבל לא יצא לי קראנצי הוא יצא פירורי ולח כזה..
    אשמח אם תוכלי לכתוב לי מה יכול להיות ועל מה כדי להקפיד יותר (אני לא כל כך זוכרת מה עשיתי אז אבל אני חושבת שהשתמשתי בכוס של 240מ"ל..)
    תודה לך אפרת היקרה!!
    האתר מדהיםםםםםםםםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!

    1. בטוח שהשתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל? כי מה שאת מתארת יכול לקרות בשימוש בכוס קטנה יותר.
      את זוכרת באיזה סוג תפוחים השתמשת?
      הכנת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?

  3. היי, הקראמבל יצא פריך אבל פנים העוגה יצא אפור (הגיוני?)ורך מדי..ייתכן והייתי צריכה להמשיך באפיה? הקיסם יצא יבש..

    1. היי,
      כל העוגה יצאה בצבע אפור או רק התפוחים?
      אין בעיה שהעוגה תצא רכה, זה דווקא טוב אבל לא רטובה. כמה זמן היא היתה בתנור?
      חשוב גם להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

  4. היי אפרת
    אני באמצע להכין את העוגה ותערובת הקראמבל יצאה נוזלית מאד, מה אפשר לעשות כדי לתקן זאת?
    תודה מראש

    1. השתמשת במקרה בכוס חד פעמית? תוסיפי עוד קצת קמח ואגוזים.

    2. אכן השתמשתי בכוס חד פעמית…
      הוספתי גם קמח וגם שקדים ועדיין העיסה היתה ממש רטובה
      בכל מקרה פיזרתי אותה מעל העוגה ויצא ממש טעים..
      מקווה שבפעם הבאה יצא יותר פרורי.. אולי צריך להפחית את כמות השמן?
      אגב, השתמשתי בקמח כוסמין, ועשיתי כמות כפולה, אולי כאן הטעות?

    3. אז זאת הסיבה. כוס חד פעמית קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).

  5. הכנתי!….
    כשזה יצא הקראמבל היה נראה לי לא כל כך קראנצי כמו שהוא אמור להיות (חושבת כך)
    אז שמתי את התנור על תוכנה של יבוש חלק עליון ל-5 דקות
    ונתתי לזה 10 צינון בטפ" החדר.. עדיין לא ממש קראנצי אבל בסדר גמור לא נורא…..
    אבל הטעם משהו משהו!!!!!!!!!!
    אז תודה לך, ושבת שלום.

    1. פעם הבאה תוסיפי כף נוספת של שמן.
      שמחה שיצא טעים בכל זאת 🙂
      שבת שלום

  6. היי אפרת,
    נראה מתכון פצצה!!!!
    רוצה להכין כבר עכשיו!
    השאלה אם צריך להקציף את חומרי הבלילה או רק לערבב?
    וכוס של 240 מ"ל?
    איך הקראמבל צריך להראות לפני האפיה?
    תודה לך על הכל………….!

    1. היי מיכאלה,
      אפשר להקציף או לערבב ידנית, מה שנוח לך יותר.
      נכון, כוס של 240 מ"ל.
      לפני האפיה הקראמבל הוא במרקם פירורי (נראה כמו פירורי בצק).

  7. עושה רושם שיצא טוב..אבל למה הקרמבל רך..כאילו הוא לא אפוי? ככה זה אמור להיות או שהוא צריך להתקשות.. תודה

    1. הקראמבל אמור לצאת במרקם פריך-נימוח (לאחר שמתקרר לטמפ' החדר).

  8. היי,הכנתי את העוגה לפני פסח ויצאה פיצוץ (רק שאצלי הוספתי עוד חצי תפוח, אבל נתתי גם עוד 10 דק אפיה בגלל הנוזליות), תודה!
    רציתי להכין אותה גם לפסח, ניתן להחליף בקמח מצה ואבקת אפיה? אם כן מה היחסים בין הקמח מצה לא.אפייה?

    1. היי רותם,
      אני ממליצה לך להכין את העוגה הזאת – עוגת תפוחים לפסח. אם רוצים גם קראמבל אפשר להוסיף לה מהמתכון הזה ובמקום שליש כוס קמח רגיל לשים 3-4 כפות קמח מצה.
      חג שמח 🌷

  9. היי,
    האם הכמות זה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית אחת?
    ובמידה ואני רוצה לשתי תבניות מה הכמויות?

    1. היי,
      הכמות היא לתבנית אינגליש קייק אחת.
      ל-2 תבניות אינגליש יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      יום מקסים 🌺

  10. תודה, מתכון מעולה =)
    רציתי לשאול, איך אפשר להמיס את התפוחים שיקבלו מרקם נוזלי יותר בתוך העוגה?

  11. שלום אפרת
    קודם כל אני יש לציין שאתרך מעולה ואת מקסימה כמו גם המתכונים

    אני מבקשת את עזרתך בקשר לקראמבל
    ניסיתי כבר מספר פעמים לאפות עוגה בחושה רגילה אבל שגם כן יש לה פירורים למעלה כמו העוגה כאן , וכל פעם מחדש הפירורים שוקעים לי לתוך כל הבלילה לאחר בערך 10 דקות או רבע שעה שהעוגה בתנור

    אני משערת שעוגות שמכילות שזיפים או תפוחים כמו במתכון כאן או כל פרי מסויים , זה בעצם מה שעוזר גם להחזיק את הפירורים שלא יבלעו בתוך העוגה , אבל אני מעוניינת בעוגת וניל בחושה רגילה עם פירורים שהם עושים את העוגה הכי טעימה עם הקריספיות והטעם שלהם.

    תמיד רציתי לעשות עוגה עם פירורי קראמבל שזה ממש טעים ואני פשוט לא מצליחה.

    לצורך העניין זאת העוגה שעשיתי והפירורים שקעו

    https://m.ynet.co.il/Articles/3953058

    גם מתכון של קרין גורן יש דומה שגם לא הצליחו לי הפירורים

    אני דווקא אופה בחום לא גבוה מידי וכמו שצריך ב 165 או 170 מעלות, והבלילה גם יוצאת לי די סמיכה במתכון שעשיתי כדי שתוכל להכיל את הפירורים עליהם שלא ישקעו

    ולמרות כל זאת הפירורים נבלעים בתוך העוגה והופכים בתחתית שלה למין תחתית עיסת חמאה לא אפוייה ומתוקה בטירוף ומלאת סוכר ולא ניתנת לאכילה

    לגבי הקראמבל:
    עשיתי מ 50 גרם חמאה וחצי כוס קמח ורבע כוס סוכר וכפית קינמון, ולא לקחתי מהבלילה כפי שמצויין במתכון

    דווקא נראה לי שאני עושה היטב את הקראמבל כי דווקא יוצא לי ממש פירורים, ואני השתמשתי בחמאה קרה חתוכה לקוביות ואיחסנתי בינתיים את הקערה במקרר עד שהכנתי את העוגה

    אני באמת לא מבינה מה הטעות ולמה זה לא מצליח לי

    1. היי נטלי,
      יכול להיות שתערובת הפירורים כבדה והאפיה בטמפ' של 165-170 פחות טובה במקרה הזה.
      נסי לאפות ב-180 מעלות. חשוב לחמם את התנור כ-7 דקות מראש.

    2. 1. את באמת חושבת שרק הטמפרטורה ושינוי ל 180 מעלות יפתור את הבעייה ?

      2. לגבי חימום התנור, ידוע לי ואני תמיד מדליקה מראש והפעם הוא היה מחומם אפילו 50 דקות או קרוב לשעה, זאת יכולה להיות הבעייה לחמם יותר מידי ולא רק 7 דקות כפי שציינת, או שזה לא קשור ?

      3. הכנסת העוגה לתנור ל 5 דקות, ולאחר מכן לפתוח את התנור ולשפוך את הפירורים יכול לעזור שלא ישקעו ?

      4. במקרה של הוספת פירורים, זה נראה לי צריך שהבלילה תהיה סמיכה, אני צודקת?
      זאת אומרת זה לא יכול להתאים לכל מתכון כמו עוגת תפוזים או עוגת וניל(שעושים אותה על בסיס הקצפת שמנת מתוקה)כי הבלילות שלהן יותר אווריריות, או שזה כן יכול להתאים ?
      למרות שראיתי מתכונים של עוגת דבש שכן שמים פירורים, נראה לי דבש זה די סמיך.

    3. 1. בטמפרטורה של 180 העוגה נאפית בזמן קצר יותר וזה יכול לעזור.
      2. זאת לא הבעיה.
      3. כעקרון לא מומלץ לפחות את דלת התנור באמצע אפיה אבל אם אפיה ב180 מעלות לא תעזור כדאי לנסות את מה שהצעת.
      4. נכון, רצוי שהבלילה תהיה סמיכה אחרת זה ישקע מהר יותר.

  12. שלום אפרת. תודה למתכונים מיוחדים וקלים.אני פעם בשבוע מכינה עם הנכדות שלי גיל 6 8 11 עוגות ועוגיות הם כל כך שמחות מהתוצאות.גם כל כך טעים. שוב תודה אהובה והנכדות.

    1. אפשר לוותר על האגוזים/שקדים ולהגדיל את כמות הקמח לחצי כוס.

    1. אפשר לשים פירורי ביסקוויטים או להגדיל את כמות הקמח לחצי כוס קמח ולוותר על האגוזים.

  13. מהממת!
    עשיתי עם קמח מלא, הוספתי יותר נוזלים..
    יצא טעים מאוד ומרגיש בריא 🙂
    מקווה שיישאר לשבת…

    אגב- מה היחסיות של כל המתכונים להמרהה לקמח מלא? או לקמח 70-80%
    תושה ושבת שלום!

    1. שמחה שיצא טעים גם עם קמח מלא 🙂
      בדר"כ היחס הוא כוס קמח לבן = כוס קמח מלא פחות כף.
      שבת שלום!

  14. הכנתי את העוגה עכשיו. יצאה מדהימה!!!!!!
    הכנתי עם קמח כוסמין. ממש משגעת. תודה רבה!!!!!

    1. כן. את יכולה להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית 22X31.

  15. הי אפרת!
    אני ממש לפני לידה ופתאום ראיתי את המתכון והתחשק לי ממש!
    אז רצתי להכין ממש עכשיו
    וזה יצא מדהים!!!!!!!!
    תודה גדולה!!!

    1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בכוס קמח כרגיל או תמי ולהוסיף כפית אבקת אפיה.

    1. כן, בתערובת העוגה אפשר לשים 65 גרם חמאה מומסת.
      בקראמבל אפשר לשים 3 כפות חמאה מומסת.

  16. תודה רבה על הנתינה הגדולה שלך. נועם הליכותייך.
    נהנית תמיד מהמתכונים שלך.
    את מתכוונת לאינגליש קייק חד פעמית או הגדולה ממתכת?

    בהערכה
    שרה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר