מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוחים לפסח

עוגת תפוחים לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

עוגת תפוחים כשרה לפסח, עסיסית וטעימה
עוגת תפוחים לפסח

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

1/2 כוס (100 ג') סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן

3 כפות (30 מ"ל) מים

2 תפוחים קלופים מגורדים

3/4 כוס (90 ג') קמח מצה

2 כפות גדושות קמח תפו"א

1 כפית (5 ג') אבקת אפיה

1 כפית אבקת קינמון

1/2 כוס (50 ג') אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה קמח מצה, קמח תפו"א, אבקת אפיה, קינמון ואגוזי מלך קצוצים.

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים במשך כדקה, מוסיפים את הסוכר והשמן ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ואת התפוחים המגורדים ומערבבים. בסוף מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים בעזרת כף עד לתערובת אחידה.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק ואופים במשך כ-45 דקות. מוצאים ומצננים את העוגה לטמפ' החדר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

69 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת המקסימה!הכנתי לחג השני ויצא טעים כל כך.קשה להאמין שזה מקמח מצה ותפו"א.בנוסף עשיתי את הבראוניז עם האגוזים כבר פסח שני ויתרו מדהים!תודה רבה!

  2. הי אפרת,
    אם אין לי מיקסר, אפשר להקציף ידנית את הביצים? עם מזלג? זה יוצא בסדר? כמה זמן צריך להקציף אם זה ידני?

    1. הקצפה במיקסר מוסיפה קצת יותר אווריריות לעוגה אבל אם אין לך תערבבי עם מזלג כדקה.
      חג שמח 💝

  3. היי אפרת, אני מנסה להפחית בשמן. נראה לך שאפשר במקום חצי מהשמן לשים רסק תפוחים? ועוד שאלה – האם יש לך באתר מתכון לעוגה בחושה לפסח שלא מכיל ביצים? מחפשת מתכונים לבתי הטבעונית. ואם יש לך פה מתכונים לפסת גם לעיקריות טובות לטבעונים, גם בלי קטניות (באמת מאתגר!), אשמח ביותר! תודה!

    1. היי אורה,
      אני פחות אהבתי את התוצאה עם קמח תופח לפסח אבל במקום קמח תפו"א אפשר לשים קמח תופח (זאת אומרת 2 כפות גדושות).
      חג שמח ❤️

  4. שלום אפרת באתרים אחרים ראיתי כשאופים עוגות טורט אז לא משמנים בכלל את התבנית האפיה.ובסוף האפיה הופכים את העוגה וככה נותנים לה להתקרר וככה היא לא צונחת האם אפשר לעשות כך עם עוגות פסחיות?

    1. היי פרידה,
      עוגת טורט היא אוורירית וקלה. עוגות פסחיות הן בדר"כ יותר "כבדות" בין היתר בגלל השימוש בקמח מצות.
      אני חושבת שכן כדאי לך לשמן את התבנית. העוגות בדר"כ גם לא צונחות.
      חג שמח 🙂

  5. לילה טוב אפרת,
    אני לא משתמשת בקמח תופח בפסח אלא רק בקמח מצה/תפו"א. האם ניתן בכל זאת לאפות את העוגה הזו? היא נראת מעולה!
    אלפי תודות…

    1. היי קרן,
      העוגה היא עם קמח מצה וקמח תפו"א. אין בה קמח תופח לפסח.
      חג שמח 🙂

  6. הי, שתי שאלות-
    ראשית, האם יש להקציף גם את הסוכר והשמן או רק את הביצים?
    שנית, האם תוכלי לרשום לי מהן הכמויות עבור שתי תבניות אינגליש קייק?
    תודה!

    1. היי הילה,
      מקציפים את הביצים במשך כדקה, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והשמן וממשיכים לערבב עם המיקסר כ-15 שניות ואז מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים רגיל.
      כמויות ל-2 תבניות אינגליש קייק:
      4 ביצים
      כוס סוכר
      כוס שמן
      6 כפות מים
      4 תפוחים קלופים מגורדים
      כוס וחצי קמח מצה
      4 כפות גדושות קמח תפו"א
      2 כפיות אבקת אפיה
      2 כפיות אבקת קינמון
      כוס אגוזי מלך קצוצים

    1. היי פרידה,
      מצרפת תמונה של הקמח. זה מכיל עמילן תפו"א, קמח מצות וחומרי תפיחה.

    1. היי מיה,
      קמח תפו"א משפר את המרקם כי עם קמח מצה בלבד העוגה יוצאת קצת "כבדה". אם יש לך קמח תופח לפסח אפשר לשים במקום.

  7. כה אמר בעלי: "את בטוחה שזה לא חמץ?"
    כה אמרה חמותי: "יותר טעים מהמקור!"

    תודה רבה!

    עשיתי חצי מהתפוחים קוביות וחצי מגורר

  8. חג שמח…
    האם התפוח מגרדים במגרגת עם החורים הגדולים שיוצא כמו שערות או במגרדת הקטנה שיוצא כמו מחית כזאת?

  9. מכינה בקביעות עוגות מהאתר ותמיד מרוצה!
    מעוניינת להכין את העוגה אבל אין לי תבנית אינגליש אלא רק מלבנית רגילה. פשוט להכפיל כמויות?

    1. היי גלית,
      לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2, למעט כמות המים שיש להשאיר 3 כפות.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל60 דקות, אולי אפילו יותר. יש לאפות עד שקיסם יוצא יבש לגמרי בכמה מקומות במרכז העוגה.
      חג שמח 🙂

  10. עוגה מעולה
    אני מכינה אותה כבר כמה שנים בפסח , יחד עם עוגת השיש ועוגת השוקולד והן תמיד מתחסלות
    חג שמח

  11. היי חג שמח…יש לי שאלה נוספת…יש לנו אנשים חולי סכרת..במה ניתן להחליף את הסוכר ומה הכמויות? אני יכולה לשים סטיביה במקום? גילי

    1. היי גילי,
      אפשר להמיר את הסוכר בתחליף סוכר שמיועד לאפיה (אמור להיות רשום על האריזה). לגבי המינון אני לא יודעת לומר. צריך לראות מה רשום ולשים כמות שהמתיקות מתאימה למה שרשום במתכון.

  12. 2 תבניות האינגלישקייק עם עוגת התפוחים כרגע בתנור , אני מעט חוששת כי התערובת יצאה לדעתי מוצקה מידי ,..איך התערובת אמורה להיות ( כמובן לפני האפייה )?… תודה רבה וחג שמח .

    1. היי מיכל,
      בגלל שקמח המצה סופח יותר נוזלים מקמח רגיל התערובת אכן יוצאת יותר מוצקה.
      חג שמח 🙂

    1. היי מיטל,
      אני פחות אהבתי את התוצאה שקמח תופח נותן בעוגות אבל יש כאלה שכן אהבו.
      אם את מנסה שימי כוס אחת.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    1. היי אלה,
      נראה לי שעדיף תפוחים מגורדים כי הרסק ישפיע על כל המרקם הסופי וישנה אותו.

    1. היי נחמה,
      1. רצוי להקציף כדי להעניק נפח ואווריריות לעוגה. אם אין לך אפשרות להקציף את יכולה לערבב ידנית גם עם מטרפה במשך כדקה.
      2. אפשר לחתוך לקוביות קטנטנות.
      חג שמח 🙂

    1. היי אלה,
      הכמות היא לא גדולה ולכן לא גורמת להתפוררות העוגה אבל כן תורמת למרקם לכן אני ממליצה לא לוותר.

    1. היי חני,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר (במקום קמח מצה, קמח תפו"א ואבקת אפיה תשימי קמח תופח לפסח).
      חג שמח 🙂

    2. הכנתי את העוגה , העוגה נכנסה לתנור בשעה 19:45 ונאפתה למעלה משעה בחום של 175מעלות אך כשפרסתי את העוגה גיליתי שכל האמצע בצקי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר