מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוחים ללא סוכר

עוגת תפוחים ללא סוכרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 29, 2013
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

עוגת תפוחים ללא סוכר עם קינמון ואגוזים

עוגת תפוחים ללא סוכר

תבנית בינונית מרובעת/ 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

3 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות מאוד או מגורדים גס.

2/3 כוס מיץ תפוחים טבעי או משקה דיאט כלשהו (לא מוגז וללא סוכר)

2 כוסות קמח כוסמין 

2 כפיות אבקת אפיה

1 כף גדושה אבקת קינמון

4 ביצים

1 כוס שמן

1 כוס "כמו סוכר" או כל ממתיק אחר במתיקות של כוס סוכר

1/2 כוס אגוזים קצוצים

אופן הכנה:

-מערבבים במיקסר את הביצים עם השמן וה"כמו סוכר".

-מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה והקינמון. מוסיפים לתערובת ומערבבים.

-מוסיפים את התפוחים והמיץ ומערבבים היטב. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים עם כף.

-יוצקים את התערובת לתבנית.

-מערבבים כף "כמו סוכר" וכף אבקת קינמון ומפזרים מעל העוגה (לא חובה).

-אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-40 דקות.


אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

104 תגובות

הוסף תגובה
  1. תודה רבה
    נהדרת
    הוספתי סירופ אגבה..במקום כמו סוכר ודומיהם
    שבת של שלום ונחת😄⚘😍

    1. אפשר מיץ תפוזים.
      אפשר לשים 3/4 כוס סירופ אגבה ולהפחית את כמות המיץ לחצי כוס.

  2. הי אפרת,
    לפני שיצאתי מאכילת סוכר, תמיד הוספתי לעוגות התפוחים שהייתי מכינה, ערבוביה של סוכר חום וקינמון.
    לא ידעתי מה לעשות כאן. המצחיק (סילאן) הוא נוזלי. . .
    אז ערבבתי שקדים טחונים וקינמון ופזרתי על העוגה.
    יצא פצצה!
    תודה על המתכון!
    ג'ודי

  3. היי אפרת. הכנתי את העוגה מספר פעמים אך לפי זכרוני המתכון היה עם קמח לבן רגיל ועתה הוא עם קמח כוסמין.אני מעוניינת להכין עם קמח לבן. האם יש שינוי בשאר החומרים לעוגה?
    תודה ושבת שלום

    1. כן, אפשר להכין עם קמח רגיל. אין שינוי בשאר החומרים.
      שבת שלום 🙂

  4. יצא פשוט וואוו… מתכון מוצלח מאוד!
    החלפתי 2 ביצים ברסק תפוחים כמו שרשום בתגובות (כי לא היו לי 4)
    סילאן טבעי במקום ממתיק
    שמן קוקוס במקום שמן רגיל
    וכוס מים במקום מיץ
    הוספתי למעלה גם חצאי שקדים קלופים וגוג'י ברי. יצא מושלם.

    1. למרות שמדובר בתפוחים, בגלל שזה רסק זה עלול לשנות את המרקם של העוגה. עדיף להשתמש בתפוחים רגילים.

    1. נראה לי שכן אבל בגלל שהסילאן נוזלי ועלול לשנות את מרקם העוגה שימי כשני שליש כוס סילאן. זה ייצא במתיקות מעודנת.

    2. כבר הכנתי את העוגה לפני התגובה! יצא מושלם!!!
      שמתי סילאן במקום כמו סוכר , ומים במקום מים.ושמן קוקוס …יצא מוש,…

    1. היי חנה,
      מה רשום על הטבליה לגבי המתיקות? בגדול צריך לשים כמות במתיקות של כוס סוכר אבל אם אלה טבליות אז אולי כדאי לשים קצת פחות כדי שלא יהיה טעם לוואי חזק.

    2. אני לא חושבת שכדאי לשים יותר מ-7 טבליות אחרת זה הופך למר. הכי מומלץ זה להשתמש באבקת "כמו סוכר" של סוכרזית.

    1. היי עדי,
      אני לא יודעת מה גודל התבנית שיש לך אבל לתבנית קוגלהוף סטנדרטית הכמות אמורה להתאים.
      חשוב רק לשמן את התבנית היטב בדפנות.

  5. שלום אפרת,
    האם ניתן להשתמש בסוכרזית נוזלית?
    האם יהיה לה טעם לואי?
    יש לך מתכונים ללא סוכר בכלל או אולי עם מעט דבש?

    1. היי דינה,
      יש קטגוריה למתכונים ללא סוכר. אני ממליצה להשתמש באבקת "כמו סוכר" של סוכרזית. התוצאה יוצאת הכי מוצלחת והכי פחות טעם לוואי בהשוואה לממתיקים האחרים.

  6. שלום,
    אני מאוד מעוניינת להכין את העוגה, האם אפשר להוסיף פחות שמן, כוס שמן נראה לי המון.
    תודה

  7. שלום אני מכינה את העוגות שלכם במיוחד תפוחים ללא סוכר
    שאלה אני רוצה לעשות עם קמח שיפון וללא סוכר.
    מבקשת מתכון דחוף להכין היום לשבת. תודה מראש מחכה

    1. היי,
      זה לא כל כך מומלץ להכין עוגה מקמח שיפון מאחר וזה קמח כבד וקצת חמצמץ.
      אני ממליצה על קמח כוסמין מלא או לפחות קמח מלא רגיל בשילוב עם קמח לבן.
      זאת אומרת שהמתכון נשאר אותו דבר רק שבמקום 2 כוסות קמח תופח יש לשים 2 כוסות קמח כוסמין מלא + שקית אבקת אפיה או כוס ושליש קמח מלא + שני שליש קמח לבן + שקית אבקת אפיה.

  8. טבלת המרות
    סוכר לבן סיטביה נוזלית אבקת סיטביה
    1 כוס 1 כפית 1 כפית מחוקה
    1 כף 9-6 טיפות 1/4 כפית מחוקה
    1 כפית 4-2טיפות קורט

  9. היי אפרת. כמו כל המתכונים באתר גם זו עוגה נהדרת . מעולה ללא כל שינוי במתכון. קיבלתי אותה כעוגת יומולדת שהכינה לי בתי לאחר שאובחנתי לאחרונה כסוכרתית. פינוק אמיתי. תודה לך וכמובן לבתי.

    1. היי חגית,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.

    1. היי חגית,
      יש לעטוף את העוגה בניילון נצמד ולשמור בחוץ במקום מוצל וקריר.

  10. עוגת התפוחים יצאה ממש טעימה עם הממתיק סטיוויה ,עוגה קלילה ,לא מכבידה,הוספתי לו טיפה של ציפורן בנוסף לקנמון .
    ממש טעימה .תודה

  11. באיזה ממתיק אחר במתיקות של כוס סוכר אני יכול להשתמש במתכון זה ובכל מתכון אחר שמופיע כאן תחת הכותרת של ללא סוכר איני יכול לאכול תחליפי סוכר כימיים

    1. היי קרן,
      כעקרון שמים באותה כמות של הסוכר אבל קחי בחשבון שהטעם של הסילאן חזק ודומיננטי ובגלל המרקם של הסילאן העוגה עלולה לצאת פחות אוורירית. לכן יותר מומלץ לשלב גם סוכר במתכון (לפחות שליש כמות סוכר).
      בהצלחה 🙂

  12. עוגה מופלאה, כבר עשיתי אותה מספר פעמים עם המון שינויים – כוסמין במקום קמח רגיל, מעט סטיוויה, סילאן, מחליפה חצי כוס שמן וביצה אחת ברסק תפוחים. את התפוחים אני פשוט מניחה בתחתית התבנית ושופכת על זה את הבלילה. בסוף אם בא לי מוסיפה לזה מייפל אמיתי וזאת עוגה מופלאה ועסיסית.

    1. היי דבורה,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית חד פעמית בגודל 22X31 או תבנית עגולה 24.
      את יכולה להכפיל את כל הכמויות ב1.5 ולהכין בתבנית מלבנית גדולה יותר בגודל 32X25

  13. נראה טוב…. אבל אין לי תחליפי סוכר ומיץ בבית.
    אפשר לדעתך להחליף את שנהים ב 2/3 כוס סילאן?
    תודה וחג שמח
    דודי

    1. היי דודי,
      במקום מיץ, אפשר לשים מים.
      לגבי תחליף סוכר, אני מניחה שאפשר לשים סילאן למרות שאני מוכרחה לציין שלא ניסיתי.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

    2. שמתי כוס קמח רגיל + כוס קמח שבולת שועל וכמובן שתי כפיות אבקת אפיה
      חצי מהשמן קנולה השאר זית
      סילאן במקום תחליף סוכר
      חצי כוס מים במקום מיץ (חששתי שיוצא נוזלי מידי )
      ולמרות שלא היה לי מספיק קינמון – יצא מעולה 🙂
      תודה!!!
      חג שמח
      דודי

    1. היי ענהאל,
      עדיף קמח כוסמין. שימי 2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה.
      שנה טובה 🙂

    1. היי צילה,
      ממליצה לשלב קמח לבן עם קמח מלא אחרת העוגה תצא דחוסה מידי. במקום שתי כוסות קמח תופח לשים כוס קמח מלא+ כוס קמח לבן+ 2 כפיות מלאות אבקת אפיה. בנוסף, מומלץ לנפות את הקמחים לפני השימוש, במיוחד את הקמח המלא.
      יום נעים 🙂

    1. לא ניסיתי אבל בדר"כ אפשר להשתמש בסטיביה להמתקת עוגות אך יש לקחת בחשבון שהממתיק מתוק מאוד ולכן מספיקה ממנו כמות מאוד קטנה (בין כפית לכף, ממליצה לטעום את התערובת ולהוסיף לפי הצורך).

    1. הי מיטל,
      240 מ"ל לנוזלים. 140 גרם לקמחים. ניתן להשתמש גם בכוס קטנה יותר בתנאי שמשתמשים באותה כוס למדידת כל החומרים במתכון.
      חג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר