מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוחים ללא גלוטן

עוגת תפוחים ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 21, 2013
Last modified:אוגוסט 5, 2018

Summary:

עוגת תפוחים מעולה ללא גלוטן

עוגת תפוחים ללא גלוטן

פרווה, תבנית אינגליש קייק או תבנית שקעים (10-12 מאפינס)

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

2 תפוחים קטנים קלופים מגורדים

רבע כוס (60 מ"ל) מים

⅔ כוס (93 ג') קמח נטול גלוטן (קונדיטור) מנופה 

שליש כוס (48 ג') קמח אורז 

1 כפית (5 ג') אבקת אפייה

כפית שטוחה (4 ג') אבקת קינמון

שליש כוס (35 ג') אגוזים קצוצים (לא חובה)

לקישוט: כפית קינמון וכפית סוכר

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות

-מערבבים בקערית קמח קונדיטור, קמח אורז, אבקת אפיה ואבקת קינמון.

-מערבבים בקערה נפרדת, בעזרת מיקסר או מטרפה, את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תפוחים מגורדים ומים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים. מוסיפים אגוזים קצוצים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מערבבים כפית קינמון וכפית סוכר ומפזרים מעל.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

 

עוגת תפוחים ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן, עוגות ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

44 תגובות

הוסף תגובה
  1. שמתי את התפוחים במיקרו (3), ויתרתי על המים, הוספתי קורט מלח, ומילאתי 11 מנג'טים יצאו לי מאפין תפוחים מדהימים. לא לוותר על קונמון עם קצת סוכר מעל, כי משדרג לאין ערוך.

  2. בוקר טוב אפרת העוגה נראת טובה
    אני רוצה להכין 2 אינגליש קייק האם להכפיל כמויות באותה קערה או להכין בפעמיים?
    תודה ויום טוב

  3. היי, יש לי אלרגיה לחלבון של הביצה.. ישנה אפשרות להשתמש רק בחלמון או להחליף אותה במשהו אחר?

    תודה רבה..

    1. היי שני,
      אני לא יודעת כי החלבונים מדביקים את החומרים וגם מעניקים נפח ואווריריות לעוגה.
      נראה לי שאפשר לנסות להשתמש ב-2 חלמונים ובמקום החלבונים לשים כף חומץ תפוחים/רגיל + חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה + 4 כפות מים.

  4. היי, האם אפשר להחליף 2/3 קמח ללא גלוטן של קונדיטור לקמח אחר (קמח אורז/קמח טירס/תפואח אדמה)? לבעלי מותק רק קמח נקי ולא קמחים מוכנים

    1. היי אלינה,
      לא ניסיתי אז קשה לי לדעת. את יכולה לנסות שני שליש כוס קמח אורז עם שליש כוס קורנפלור אבל אני לא בטוחה שזה ייצא אותו הדבר.

    1. Hi
      if you have a coffee grinder you can grind white rice into a powder.
      if you do not just use one glass of gluten free flour.

  5. החלטתי להכין לנכדה את עוגת תפוחי עץ. במתכון שבחרתי צריך להשתמש בקמח נטול גלוטן (קונדיטור) מנופה. אין לי קמח הזה . יש לי קמח של אותה חברה אבל לא מנופה. יש לי גם קמח תירס ו קמח תפוחי אדמה. מה אלטרנטיבה להצלחה? תודה

    1. היי צילה,
      את יכולה לנפות את הקמח בעצמך. פשוט להעביר אותו דרך מסננת דקה. גם אם לא תעשי זאת זה בסדר.
      יום נפלא 🙂

  6. תודה רבה על המתכונים המנצחים אני כל הזמן מכינה וזה יוצא מעולה
    השאלה היא האם אפשר להשתמש בקמח תפוח אדמה או קמח חומוס במקום האורז??

    1. אולי קמח חומוס אבל אני חייבת לציין שלא ניסיתי. אם את מנסה אני ממליצה לשים 3/4 כוס קמח קונדיטור ו1/4 כוס קמח חומוס.
      אשמח לעדכון איך יצא.
      שבוע טוב 🙂

  7. היי,
    נראה קליל ופשוט! חושבת על להשתמש בקמח אורז ושקדים טחונים ללא הקמח קונדיטור. מה דעתך?
    יש לך המלצה לגבי הכמויות?

    1. היי רותם,
      האמת שלא יצא לי לנסות את שילוב הקמחים האלה בעוגה כך שלגבי כמויות אני באמת לא יודעת. בכל מקרה אני חושבת שמבחינת מרקם יהיה כדאי לשלב גם 2 כפות קורנפלור או קמח תפו"א.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אריאלה,
      אפשר אבל זה ייצא פחות מוצלח.
      אם יש לך קמח אחר כמו קמח תמי או קמח "כרגיל" עדיף להשתמש באחד מהם.

  8. נראה טעים. האם חובה לנפות את הקמח קונדיטור ולמה? אם כן, יש אפשרות לשים קמח אחר ללא גלוטן במקום הקונדיטור?

    1. היי שיר,
      לא חובה לנפות אבל מומלץ רק כדי לאוורר את הקמח. איזה קמח אחר יש לך?

  9. היי,
    קודם רציתי להודות לך על המתכונים הפשוטים והנפלאים. כל מתכון שהכנתי יצא מעולה וזכה למחמאות רבות!!
    אפילו בני בן ה10 כבר שמר אצלו כמה מתכוני עוגות והוא מכין לבד ללא עזרתי. אז המון תודה!!
    לגבי עוגת התפוחים, אם אני רוצה להשתמש ברסק תפוחים כדי להחליף את השמן, כמה צריך לשים?

    1. היי אלה,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים וכל הכבוד לבן שלך החמוד 🙂
      כעקרון אפשר להמיר שמן ברסק תפוחים באותו היחס (במקרה הזה שליש כוס רסק) אך לא ניסיתי בעוגה הזאת כך שאין לי מושג איך זה ייצא.

    1. היי אדם,
      אם אתה רוצה להשתמש בקמח מלא אז עדיף להכין את המתכון של עוגת התפוחים הרגילה.
      מומלץ מאוד לנפות את הקמח המלא לפני השימוש כדי לאוורר אותו מעט ולהוסיף עוד רבע כוס מים מאחר והקמח המלא סופח יותר נוזלים מקמח רגיל.

  10. יצא יחסית צמיגי, ורוצה שיהיה יותר תפוחי, כמה תפוחים מקסימום אפשר להוסיף למתכון?

    1. היי שרית,
      על כמות כזאת לדעתי את יכולה לשים עד 3 תפוחים גדולים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר