מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוחים, דבש וצימוקים

עוגת תפוחים, דבש וצימוקיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 16, 2019
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

עוגת תפוחים בחושה עם צימוקים ודבש בניחוח קינמון

עוגת תפוחים, דבש וצימוקים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

2 כפות (25 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

רבע כוס (60 מ"ל) דבש

תפוח עץ בינוני קלוף מגורד בפומפיה גסה (כ3/4 כוס דחוסה)

רבע כוס (60 מ"ל) מים

כוס קמח (140 ג') תופח

כפית אבקת קינמון

רבע כוס (40 ג') צימוקים (*ניתן להגדיל את הכמות לשליש כוס)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, דבש, תפוח מגורד ומים ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח וקינמון ומערבבים לתערובת אחידה. בסוף מוסיפים את הצימוקים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת. מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

18 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי..
    הכנתי את העוגה והייתה בעייה אחת..- אכלתי כמעט הכל תוך כדי שהעברתי לתבנית…חחח…
    יצא מצויין לאחר האפיה אך מעט דחוס..אבל טעים טעים טעים!!
    ובהזדמנות זו גם אודה לך על האתר המדהים הזה!!
    אני שורצת בו כל היום!!

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      *עוגות תפוחים בדר"כ יוצאות קצת פחות אווריריות מעוגות בחושות ללא פרי.

  2. הי אפרת.
    ראשית,
    תודה לך שיצרת עבורנו אתר כ"כ שימושי.
    לפחות לי עם כישורי המטבח המוגבלים שלי.
    אין מתכון שלך שלא מזכה אותי במחמאות, אז תודה 😘 .

    שנית,
    רציתי לשאול מספר שאלות.
    1.האם אפשר להחליף את התפו"ע במחית תפו"ע?
    2.מה אפשר לשים במקום דבש
    (שחסר לי כרגע במזווה)?

    1. היי איילה,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      1. מניסיון זה ישנה את המרקם לכן עדיף להכין עם תפוח עץ מגורד.
      2. אפשר לשים סירופ מייפל במקום. אם אין לך שימי סה"כ שליש כוס סוכר לכל המתכון ותגדילי את כמות המים לשליש כוס.

    1. אפשר לשים במקום אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס או לוותר בכלל.

    1. הי אפרת, אני רוצה לנסות אותה שוב, לכיתה של הבן שלי, בגירסה עם קמח תופח ללא גלוטן בתבנית מאפינס, כמה זמן אפיה זה?

  3. היי אפרת, תודה על המתכון
    כמה שאלות:
    1. באיזה שמן להשתמש?
    2. באיזה סוג תפוחי עץ להשתמש? צהוב, אדום, ירוק?
    3. לגרסה ללא גלוטן להשתמש בקמח "כרגיל" אוו במשהו אחר? כמה לשים? האם משהו משתנה? האם צריך אבקת אפייה?
    4. בכמה שמן לשמן את התבנית?
    5. האם אפשר להגיש ישר מהתנור? אם צריך לחכות אז כמה זמן?
    המון תודה

    1. 1. שמן קנולה
      2. לא משנה. מה שיש לך.
      3. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה
      4.כפית שמן
      5. יש להמתין שהעוגה תתקרר. המתנה של כ-20 דקות.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר