מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוחים ואגסים

עוגת תפוחים ואגסיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 3, 2017
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון לעוגת תפוחים, אגסים ואגוזים – עסיסית, רכה וטעימה

עוגת תפוחים ואגסים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה גדולה

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

אגס קטן קלוף ומגורד בפומפיה גסה

תפוח עץ בינוני קלוף ומגורד בפומפיה גסה

4 כפות (40 מ"ל) מים

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

חצי כפית (2.5 ג') אבקת קינמון

רבע כוס (25 ג') אגוזי מלך קצוצים/טחונים

*2 כפות אגוזי מלך טחונים לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה או כף) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, אגס, תפוח ומים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקינמון ומערבבים. בסוף מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל אגוזים טחונים ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי (לאחר קירור העוגה מתייצבת).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

92 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת היקרה.
    אני מחפשת מתכון שיעלה לאבא שלי זכרונות ילדות.
    לפי מה שהוא מתאר, קוביות תפוחים מבושל בנפרד ואז מעורב ברצח, שמן, זוכר וכו'.
    ומעל מפזרים שטרויזלש ואגוזי מלך.
    את תוכלי לעזור לי לשנות את המתכון בהתאם?
    תודה וסליחה על הבקשה ההזויה שלי, סומכת עליך!

  2. לטבעונים/. במה ניתן להחליף הביצה במתכון ? האם 3 כפות זרעי פשתן טחונים מעורבבים במיים יעשו את העבודה ?
    בתודה
    אתי

    1. כן, אפשר להכין בתבנית מאפינס. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 17-20 דקות.

  3. אפרת המקסימה!אפשר לשים 2 אגסים קטנים ו-2 תפוחים קטנים?רוצה שטען הפירות יורגש יותר.מספיק לשים 2 ביצים m או 3?רוצה שהעוגה תצא רכה ועסיסית.

    1. היי שרון,
      נראה לי עדיף לשים 2 אגסים בינוניים ותפוח או 2 תפוחים ואגס בינוני.
      שימי 2 ביצים M. זה מספיק כדי שהעוגה תצא רכה ועסיסית.

  4. האם ניתן להקפיא עוגה זו? אני אכין אותה רק עם תפוחים כי אין לי אגסים.
    אגב אפשר להכין אותה עם שזיפים, ואז אפשר להקפיא?

  5. היי אפרת,

    תודה על המתכונים הנהדרים 🙂
    אני משתמשת במתכוני העוגות, העוגיות והקינוחים במסגרת פעילות אפייה שאנחנו מקיימים במקום העבודה שלי- מועדון לאנשים עם צרכים מיוחדים.
    המתכונים קלים, פשוטים ויוצאים כל-כך מוצלחים ותמיד מקבלים תשבוחות מהמשפחות!

    ועכשיו לשאלה- אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס? וכמה כדאי?

    1. היי ליאור,
      שמחה לשמוע, פעילות מבורכת 🙂
      אפשר להוסיף כרבע כוס שוקולד צ'יפס (50 גרם) לבלילה עצמה ועוד 1-2 כפות לפיזור מעל הבלילה. כדאי לקמח לפני את השוקולד צ'יפס כדי שלא ישקעו לתחתית במהלך האפיה.
      יום מקסים

  6. הי אפרת,

    הכנתי את העוגה אתמול מקמח כוסמין 70% ויצא מעולה. כבר הספיקה כמעט להיגמר.
    רציתי לשאול אם אני מכפילה כמויות, אפשרי לשים בתבנית גדולה יותר במקום בתבנית אינגליש קייק?
    והאם אפשר במקום סוכר להחליף חלק מהכמות במתכון במייפל טבעי? ואם כן אז בכמה?
    תודה רבה

    1. היי כרמית,
      שמחה שהעוגה יצא מוצלחת.
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית מלבנית בגודל 20X30. קחי בחשבון שזמן האפיה עשוי להתארך.
      לגבי המרת הסוכר למייפל, אני חושבת שאפשר להמיר מחצית מכמות הסוכר, זאת אומרת שאם את מכפילה כמויות אז שימי שליש כוס סוכר + שליש כוס מייפל.

  7. שאלה- שתי העוגות יצאו נמוכות קצת. השתמשתי בתנית אינגליש קייק מאלומיניום. התכוונת לאלו מהקרטון?
    תודה

    1. היי יעל,
      הכמות במתכון מתאימה לאינגליש קייק אחת.
      הכפלת כמויות והכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות?

  8. היי אפרת!
    האתר נהדר! הייתי צריכה להביא משהו להרמת כוסית בעבודה והעוגה נתנה לי פיתרון מהיר וקליל. כמובן שהכנתי כבר שתיים- שתהיה אחת גם לבית… שנה טובה!

    1. הייתי שמה אפילו 3 ביצים.
      ואם הכפלת כמויות יש לשים 2 כפיות אבקת אפיה על 2 כוסות קמח כוסמין.

  9. שלום אפרת,
    האתר מקסים, כתוב בצורה ברורה, מתכונים שתמיד יוצאים נהדר והיחס שלך לכל שאלה הוא פשוט מעורר הערכה.
    תמשיכי ותבורכי!
    ועכשיו השאלה 🙂 אני באמצע הכנת עוגת האגס והתפוחים. אני רוצה להכין עם קמח כוסמין. האם צריך להוסיף לו אבקת אפיה? פעם ראשונה שאני עובדת איתו.

    תודה ושבת שלום!

    1. היי הדר,
      קודם כל תודה 🙂
      יש להוסיף כפית מלאה אבקת אפיה. חשוב לערבב היטב את הקמח בנפרד עם אבקת האפיה ורק לאחר מכן להוסיף לתערובת.
      שבת שלום!

    1. לדעתי זה ייצא קצת דחוס. אם בכל זאת את רוצה אז כדאי לשלב חצי כמות קמח רגיל.

  10. היי אפרת,
    תודה על המתכונים שלך, כל מה שהכנתי עד היום יצא טעים מאוד????
    האם אפשר להכין בלי אגוזים?

  11. היי, אני מכינה ברגעים אלה את העוגה. הכפלתי מראש את הכמות והשתמשתי בשלוש ביצים כי התבנית שלי גדולה. אחרי שהכנסתי לתנור קיבלתי את ההרגשה שאין כל כך נוזלים. האם העוגה צריכה לתפוח??
    אני מקווה שתמצא בסדר כי היא מיועדת לאורחים…

    1. היי,
      העוגה צריכה לתפוח. שמת 8 כפות מים ו2 כוסות קמח?
      איזה גודל תבנית השתמשת?

    2. כן, שמתי בדיוק את הכמויות האלה בתבנית 26.
      יצאה מהתנור והאמת שנראית מעולה!- תפחה!!
      עכשיו נשאר לחכות לטעימות…
      תודה!!!

    1. תודה רבה!
      חייבת לפרגן ולהגיד שמאז שהכרתי את האתר שלך שיפרתי והתחלתי לגוון את המטבח שלי בהרבה מאכלים. ההסברים הפשוטים והטובים גרמו לי להעיז ולנסות כל שבוע משהו חדש!!
      שבת שלום 🙂

  12. נפלאה במתכונייך הברורים והקלים.
    מקסימה בהתייחסותך לשואלים.
    אתר המצדיק את קיומו.
    תבורכי
    ללי

  13. יש לי עוד שאלה בטוח אכין את העוגה גם לשבת הקרבה ויש לי תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית והיא קצת יותר רחבה מהתבנית החד פעמית אולי אפשר קצת להכפיל כמויות בחצי ואיך כדי שתצא לי עוגה קצת יותר גבוהה?:)
    ודוב תודה על המתכונים המשמחים והטעימים יישר כוח.

    1. היי קרינה,
      שמה שהעוגה יצאה טעימה.
      לתבנית אינגליש קייק רחבה כדאי להכפיל את כל הכמויות ב1.5 (2 ביצים קטנות, חצי כוס סוכר, חצי כוס שמן, אגס וחצי, תפוח וחצי, 6 כפות מים, כוס וחצי קמח תופח, 3/4 כפית אבקת קינמון, שליש כוס אגוזים קצוצים).
      יום מקסים 🙂

  14. היי אפרת,
    מתכון מומלך עוגה טעימה לשבת לא היה לי אגס והכנתי רק עם תפוח אחד ואגוזים וללא קינמון ויצא טעים תודה רבה על המתכונים להבא אכחן עם אגס ותפוח וקינמוןבטוחה שיהיה כזה טעים.

  15. היי אפרת,
    העוגה יצאה הרגע מהתנור וניראת טוב הכנתי בלי קינמון ואגס כי לא היה לי…ורוצה לעשות ציפוי אולי להמיס מים וסוכר ולישפוך מעל קצת לרטיבות,או לערבב מים עם סירופ מייפל ואיזו כמות מומלצת?
    המון תודות:)

    1. היי קרינה,
      את יכולה לזלף קצת סירופ מייפל מעל העוגה. כמות של 1-2 כפות.

  16. היי, בוקר טוב
    איזה תפוח עץ צריך? ירוק או אדום?
    או שזה בכלל לא משנה?
    תודה ויום טוב.

    1. היי אפרת ,
      איזו כמויות צריך לתבנית 24 אשמח לדעת?
      ויש לי ביצים לארג'….
      תודה רבה.רןצה להכין לשבת:)

    2. היי קרינה,
      לתבנית 24 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      לדעתי כדאי לשים 3 ביצים כדי שהעוגה תהיה יציבה.
      שבת שלום 🙂

  17. אם להיות כנה אז הכנתי את העוגה הנ"ל (ללא סטיה מהמתכון למעט תוספת של קינמון ושל אגוזים) ללא ציפיות מיוחדות כאילו "שיהיה"
    וברגעים אלו ממש טעמתי מתוך סקרנות ואני רוצה להגיד לך שהיא טעימה בטירוף, אחת העוגות הבחושות הטעימות ביותר שאני מכירה. (ואני אופה המון ) ץ.

    תודה תודה רבה על עוגה זו ועל אתר מדהים!!

  18. תודה יצא מעולה,
    אני לא קילפתי את הפירות, ריסקתי בסלייסר, ואף הוספתי צימוקים.

    1. היי לימור,
      לדעתי את יכולה להשתמש בכוס קמח תמי או "כרגיל" + כפית מלאה אבקת אפיה.
      אפשרות נוספת היא לשלב שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית מלאה אבקת אפיה.
      בכל מקרה אני חושבת שכדאי להשתמש ב-2 ביצים, לא משנה הגודל שלהן.

    2. תשובה מהירה, כל הכבוד..
      אתר מדהים
      את מעשירה אותי במתכונים ללא גלוטן
      תודה ושבת שלום

  19. יש מצב שאת תשלחי לי את המתכונים בשלמותם למייל? כי אני לא יכולה להיכנס לאתר מהמחשב שלי

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר