מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים וקוקוס

עוגת תפוזים וקוקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 28, 2013
Last modified:ינואר 16, 2019

Summary:

מתכון עוגת תפוזים וקוקוס רכה וטעימה שאי אפשר להפסיק ליישר

עוגת תפוזים וקוקוס

2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים גדולות

3/4 כוס (150 ג') סוכר

חצי כוס (100 ג') שמן

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

2 כוסות (280 ג') קמח תופח

1/2 כוס (45 ג') קוקוס

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים יחד (קודם מקציפים את הביצים עם הסוכר, אח"כ מוסיפים שמן, מיץ ותמצית ווניל. בסוף קמח תופח וקוקוס). 

מכניסים לתנור שחום מראש בחום 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.

עוגת תפוזים קלה, מתכון לעוגת תפוזים

 

עוגת תפוזים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

138 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, הכנתי את העוגה ויצאה ממש טעימה!
    אבל.. לא בדיוק הספיק לי ל-2 תבניות, אלא רק לתבנית וחצי.
    ועשיתי בדיוק מה שכתוב במתכון והשתמשתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמית רגילה.
    מה יכולה להיות הסיבה?

    1. כוס מדידה של אפייה, לא זכוכית ולא חד פעמית.. אני מכינה איתה כל הזמן עוגות.
      ומילאתי עד שלושת רבעי מהתבנית הראשונה, מהשניה מילאתי רק חצי כי לא הספיק.

    2. היית צריכה לחלק באופן שווה את הבלילה בין שתי התבניות. זה אמור להגיע קצת מעל החצי אבל זה תופח.

    1. היי ליזה,
      כמויות לאינגליש קייק אחת:
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר + כף סוכר נוספת
      כוס קמח תופח (או כוס קמח מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
      שליש כוס שמן
      חצי כוס מיץ תפוזים
      רבע כוס קוקוס
      חצי כפית תמצית וניל

  2. כאשר אומרים להקציף במהירות נמוכה איזה מספר זה במיקסר יש לי סאוטר יש בו מספרים

    תודה וחג עצמאות שמח

  3. יכול להיות שיש טעות במתכון? כתוב 2 ביצים ל2 אינגליש קייק.. בדרכ זה 2 ביצים עבור אינגליש אחת.. ראיתי במתכון דומה אחר שלך..

  4. מיץ תפוזים הכוונה היא לתפוזים סחוטים או מבקבוק מיץ תפוזים ואם כן בקבוק, מאיזה חברה רצוי?

    1. עדיף מיץ תפוזים סחוט טבעי או מיץ מבקבוק שרשום עליו 100% מיץ כמו פרימור, פריניב, פריגת.
      אם משתמשים במיץ מבקבוק לשתיה קלה אז עדיף תפוזינה כי יש בו חתיכות פרי.

  5. היי,
    מדווחת לאחר שהעוגה מוכנה…באמת אין טעם לוואי. הכנתי בתבנית חד פעמית בינונית כי כתוב 2 תבניות אינגליש קייק אך העוגה יצאה נמוכה מאוד, דחוסה, לא רכה ופשוט לא טעימה. זה ממש מוזר כי כל שאר המתכונים שהכנתי טעימים ותמיד מצליחים 🙁

    1. היי ורד,
      ברור שיש כאן איזושהי בעיה כי זו עוגה מאוד מוצלחת. כמה שאלות כדי להבין היכן הבעיה:
      1. באיזה גדול תבנית הכנת? מלבנית קטנה 22X31 או מלבנית בינונית 25X32?
      2. באיזה כוס השתמשת?
      3. שמת קמח תופח? העוגה תפחה בכלל?

  6. היי, קודם כל אין על האתר שלך!
    כל מתכון שהכנתי מעולה ותמיד מצליח!
    הכנתי עכשיו את העוגה ונשפכה לי תמצית וניל מעבר לכפית. האם יהיה לעוגה טעם לוואי?

    1. אם המדידה היא מהשוליים העליונים אז הכמות שבמתכון מספיקה.
      יום מקסים 🌺

    1. היי דנה,
      אני מניחה שזה בגלל הסוכר. אולי הוא לא נמס לגמרי בתערובת.
      גמר חתימה טובה 🌺

  7. כבר פעם שניה שאני מכין את העוגה והיא יוצאת ממש מעולה!
    אבל… באף אחת מהפעמים לא הצלחתי להבין איך אמור לצאת מזה 2 תבניות… הכי הרבה שאני מצליח זה תבנית אחת ו-3 קאפקייקס…

    1. היי נועה,
      כעקרון עדיף לשמור את העוגה בחוץ. בגלל שחם בתקופה הזאת אז אפשר לשמור אותה בחוץ (במקום קריר ומוצל) במשך כ-24 שעות ולאחר מכן אפשר להכניס למקרר.
      שבת שלום 🙂

  8. ערב טוב
    האם אפשר במקום קמח תופח רגיל להשתמש בקמח תופח מלא ואם כן האם יש שינוי במתכון

    תודה

    1. היי אהובה,
      אפשר אבל לדעתי העוגה תצא קצת "כבדה" ודחוסה. הייתי ממליצה לשלב כוס קמח מלא תופח עם כוס קמח תופח רגיל (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית מלאה אבקת אפיה).

    1. בכל המתכונים באתר השימוש הוא בכוס בנפח של 240 מ"ל. זו יכולה להיות כוס זכוכית סטנדרטית רגילה כמו בתמונה בלינק המצורף- המרת מידות אפיה.
      שבת שלום 🙂

  9. שלום

    בהוראות ההכנה רשום "מערבבים את כל החומרים יחד (קודם מקציפים את הביצים, אח"כ שמן וסוכר…"). האם הכוונה להקציף ביצים, ואת שאר החומרים להוסיף תוך כדי הקצפה?
    כמה זמן צריך להקציף את הביצים לבד?

    תודה רבה

    1. היי לימור,
      מקציפים את הביצים עם הסוכר כדקה ואח"כ מוסיפים את השמן ויתר החומרים תוך כדי הקצפה.

    2. תודה רבה על המענה. ועוד שאלה בבקשה- קראתי המלצה לכסות את העוגה בניילון נצמד כדי לתת לעוגה רכות. אחרי כמה זמן לעטוף את העוגה (שהניילון לא יימס מחום התבנית)?

  10. היי אפרת, הכנתי לחג ויצאה טעימה מאוד! רק שהיא הייתה מעט דחוסה ולא גבוהה אבל אני מניחה שזה בגלל שהתעצלתי להוריד את המיקסר ממקום גבוה במטבח וערבבתי את הכל עם כף! בכל זאת קיבלתי מחמאות 🙂 יש לי שאלה: למה בעוגה הזאת צריך מיקסר ובעוגות בחושות אחרות באתר מספיק עם כף? וסליחה על הבורות, אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה זה מיקסר "רגיל" ומה זה מיקסר "ידני"! יש לי מיקסר אחד פשוט מפלסטיק שמגיע כבר עם קערה ועם וו הקצפה ווו לישה. זה נחשב "רגיל"? תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. היי אודליה,
      יש עוגות שיוצאות קצת יותר דחוסות בגלל המרכיבים שלהם ולכן מומלץ להקציף את הביצים והסוכר במיקסר כי זה נותן לעוגה יותר אווריריות.
      אפשר להשתמש במיקסר רגיל(כמו שיש לך) או ידני, זה לא משנה. לעוגות אני משתמשת במיקסר ידני שהוא מיקסר שמחזיקים ביד ומחוברים אליו שני מוטות הקצפה. זה פשוט נוח לי יותר אבל אין בעיה להשתמש במיקסר רגיל עם וו הקצפה.
      שבוע מעולה 🙂

    2. תודה רבה על התגובה המהירה! כנראה שהתבלבלתי (רואים כמה השתמשתי במיקסר עד עכשיו, למרות שיש לי אותו כבר יותר מ10 שנים חחח 🙂 )! מה שיש לי זה בעצם מיקסר ידני, עם 2 מוטות הקצפה ו2 מוטות לישה, אבל מגיע גם עם עמוד וקערה. אז רק שאלה אחרונה (לא קראתי את כל התגובות למטה אז מחילה אם כבר שאלו …)- כמה זמן צריך לערבב את הביצים והסוכר לפני שמוסיפים את שאר המרכיבים ועל איזה מהירות? תודה רבה ולילה טוב 🙂

    3. את הביצים יש להקציף עם הסוכר במשך 1-2 דקות על עוצמה הכי גבוהה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. אח"כ מוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר הרשום במתכון כשהקמח תמיד אחרון ומערבבים על העוצמה הכי נמוכה.
      לילה טוב 🙂

  11. הי,
    אני בדרך כלל משתמש בקמח מלא באפיה .
    במידה ואשתמש ב 2 כוסות קמח תופח מלא או כוס אחת ,איך זה משפיע על כמויות החומרים הנוזליים ?

    1. היי שרון,
      ממליצה לשלב בין קמח מלא לקמח רגיל (כוס קמח מלא תופח + כוס קמח תופח רגיל). הנוזלים נשארים באותה כמות.
      חג שמח 🙂

  12. היי, גם אחרי שמקציפים את הביצים ולאורך כל הערבוב משתמשים בוו המקציף ולא המערבל? באיזו מהירות? ואם אני משתמשת בתבנית עגולה אז באיזה קוטר? תודה.

    1. היי,
      אם משתמשים במיקסר ידני אז יש להקציף את הביצים עם הסוכר על המהירות הגבוהה ביותר. אם משתמשים במיקסר רגיל יש להשתמש בוו מקציף. לאחר מכן ניתן להמשיך לערבב במיקסר במהירות בינונית או ידנית בעזרת מטרפה.
      הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24.
      בהצלחה 🙂

  13. היי 🙂
    אם אני רוצה לעשות את העוגה הזו כמאפינסים, עד איזה גובה של תבנית מאפינס אני צריכה למלא בבלילה?
    תודה רבה!!! 🙂
    מאיה

    1. היי מאיה,
      יש לשמן את השקעים ולצקת את הבלילה לגובה עד 2/3 מהשקעים (אם זו תבנית סיליקון אפשר למלא עד 3/4 גובה).
      זמן האפיה יתקצר ל 20-25 דקות.
      בהצלחה 😉

  14. עשיתי את העוגה ויצאה טעימה אמנם, אבל בכלל לא טפחה והייתה דחוסה..זה אמור להיות ככה?ואם לא אז מה יכולה להיות הסיבה לכך?
    תודה.

    1. היי מירב,
      אם השתמשת בקמח תופח יכול להיות שהייתה בעיה עם הקמח (זה לפעמים קורה). אם השתמשת ב2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה אז יכול להיות שלא ערבבת בניהם כמו שצריך לפני שהוספת לתערובת.
      הכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק? שימנת אותן לפני? חיממת את התנור מראש 7-10 דקות לפני שהכנסת את העוגה?

    2. השתמשתי בקמח טופח בסןג שאני תמיד משתמשת..
      הכנתי בתבנית עגולה 25, בלי לשמן..תנור חומם מראש 5 דקות.

    3. היי מירב,
      אני חושבת שתבנית 25 גדולה לכמות שבמתכון. כשיצקת את התערובת לתבנית את זוכרת עד איזה גובה הגיעה הבלילה? לפני אפיה אני מתכוונת.
      חשוב לשמן את התבנית כי אם העוגה נדבקת לתבנית היא עלולה לא לתפוח.

    1. היי שיר,
      מומלץ שלא כי זה מה שנותן לעוגה את הטעם.
      אם אין לך מיץ תפוזים ובכל זאת את רוצה להכין את העוגה אפשר לשים במקום כוס "לימונדה" – סחטי לימון שלם לתוך כוס, מלאי את הכוס במים, המתיקי בכף סוכר או דבש והשתמשי בזה לעוגה.
      בהצלחה 🙂

  15. שאלה קצת קשה: האם לדעתך ניתן להחליף את מיץ התפוזים במיץ תפוחים (מרוסקים בבלנדר)?? תודה

    1. היי איתמר,
      אני חושבת שאפשר פשוט לעוגה יהיה טעם של תפוחים 🙂
      אם תנסה אשמח לעדכון איך יצא.
      שבת שלום!

  16. היי,
    אני די חדשה באתר הזה ולפי התגובות עושה רושם שהמתכונים ממש טובים…
    שאלה: אני רוצה להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק חד-פעמיות.
    האם יש צורך בשינוי כמויות? טמפ?
    בתודה, אליזבט

    1. היי אליזבט,
      הכמות במתכון מספיקה ל-2 תבניות אינגליש קייק. יש לחלק את הבלילה באופן שווה בין שתי תבניות (גם אם הבלילה נראית נמוכה, זה בסדר מאחר והיא תופחת במהלך האפיה).
      אפיה ב180 מעלות במשך 25-35 דקות. יש לבדוק עם קיסם, כשיוצא יבש העוגה מוכנה.
      בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂

  17. ראשית כל ברצוני לציין שכל המתכונים באתר הם מוצלחים במיוחד וכשאני מתכוונת להכין מהשהוא שיצליח לי בוודאות אז אני פונה ישירות לאתר
    אפיתי את העוגה פשוטה וטעימה בטירוף במיוחד שבעלי והילדים מעדיפים אפיה בבית על עוגות קנויות תבורכו ותמשיכו להצליח

  18. מצאתי את המתכון כשחיפשתי עוגה מהירה להכנה אחרי שמי שהייתה אמורה להביא קינוח לארוחת שבת הבריזה ברגע האחרון. ההכנה לקחה 7 דקות ויצאה עוגה נפלאה שחוסלה תוך חצי שעה. ממליצה לבזוק אבקת סוכר מעל לשדרוג.

  19. הכנתי המון מתכוניי אוכל ומעולם לא אפיתי עוגות (השארתי לאשתי את הנישה הזאת) אבל פתאום היה לי געגוע לעוגת תפוזים ,אז נגשתי למלאכה ועבדתי בדיוק כמו שציינת ויצא מעולה,תודה רבה לך

  20. שלום,
    אוהבת את כל המתכונים באתר, תודה רבה.
    הכנתי את העוגה הזו מספר פעמים והיא מצוינת, כרגע אין לי תפוזים, אבל יש לי משקה קל בטעם תפוזים. אפשרי? או שעדיף לא לנסות?

    1. היי אלינור,
      את יכולה להכין ממשקה קל בטעם תפוזים.
      המשך יום נפלא 🙂

    1. היי ליאת,
      פחות ממליצה להשתמש רק בקמח מלא מאחר ואז העוגה תצא דחוסה. אם בכל זאת רוצים, אפשר לשלב חצי כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח רגיל+ 2 כפיות אבקת אפיה. כדאי לנפות את הקמחים לפני שימוש, אפילו להעביר במסננת.
      בהצלחה 😉

  21. שאלה, אפיתי את העוגה בתבנית אחת בינונית, העוגה יצאה קצת יבשה. הוספתי קוקוס בחצי כוס יותר מהמתכון האם זאת הסיבה?
    תודה

    1. היי שי,
      זה יכול להיות בגלל שהעוגה נאפתה יותר מידי בתנור או שהיה חסר שמן (אולי בגלל הוספת יותר קוקוס ואפיה בתבנית בינונית היה כדאי להוסיף יותר שמן).
      בכל אופן, אני ממליצה להרטיב את העוגה בסירופ- לחמם על הגז 3-4 כפות דבש או סוכר עם רבע כוס מים במשך כ-3 דקות ולשפוך על העוגה בעזרת כף באופן שווה.

  22. עשיתי אתמול את המתכון, עשיתי כמאפינס, יצאו 20 ותפחו ממש
    איך שהם יצאו מהתנור בעלי אכל שניים מרוב שהיה לו טעים
    נתתי לחברים ולקחתי לעבודה וזה פשוט התחסל וקיבלתי מחמאות שזה היה פשוט מעולה
    המאפינס ממש נמסו בפה והיו רכים ואווריריים
    בקיצור עוד מתכון מעולה, כרגיל 🙂

  23. מתכוונת להכין בתבנית אינגליש קייק אחת ושהעוגה תצא גבוהה – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?יש לי ביצים M לשים 1 או 2?לעטוף כמה דק' אחרי שיוצאת מהתנור בניילון נצמד – יוסיף לה רכות ועסיסיות?לכמה זמן העוגה טובה?

    1. היי,
      אם את מכינה בתבנית אינגליש קייק אחת אלה הכמויות:
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר + כף סוכר נוספת
      כוס קמח תופח
      שליש כוס שמן
      חצי כוס מיץ תפוזים
      רבע כוס קוקוס
      חצי כפית תמצית וניל
      את יכולה לעטוף את העוגה לקבלת רכות ועסיסיות (זה נכון לכל העוגות הבחושות).
      העוגה נשמרת בחוץ עטופה בניילון נצמד במשך 3-4 ימים.

    2. הכנתי אתמול פעם שניה ויצאה מדהים. כל כך פשוט וקצר להכנה ועוגה מדהימה בטעמה ומרקמה. תודה רבה ושיהיה שבוע שקט לכולנו!

  24. היי
    רציתי לדעת האם ניתן להכין כמאפינס
    ועד איזה גובה למלא
    וכמה זמן בתנור
    וכמה מאפינס יוצאים

    תודה 🙂

    1. היי מיכל,
      אפשר להכין כמאפינס.
      יש למלא עד 3/4 גובה מהשקע.
      לדעתי זמן אפיה יהיה 20-25 דקות.
      אמורים לצאת מהכמות 16-20 מאפינס.

    1. היי ליז,
      במקרה הזה לא מומלץ מאחר וזאת עוגת תפוזים והמיץ הוא זה שנותן את הטעם.
      שבת שלום 🙂

    1. היי רות,
      אין לי ניסיון עם קמח קוקוס אבל לפי מה שאני יודעת הוא שונה מקוקוס רגיל ומשתמשים בו כתחליף או משלים לקמח רגיל אך בכמות קטנה מאוד כי הוא ידוע כסופח נוזלים.
      בכל מקרה, נראה לי שפחות מומלץ להשתמש בו במתכון הזה במקום הקוקוס 🙂

    1. תודה תהילה 🙂
      מאחר וקמח מצה שונה מקמח רגיל לצערי אני לא יודעת לומר עד שלא ניסיתי (גם יחס הנוזלים והשמן במתכון עלול להשתנות).
      יש באתר עוגת תפוזים מקמח שקדים/שקדים מולבנים טחונים אם בא לך לנסות 😉
      חג שמח!

  25. היי, רוצה להכין את העוגה הזו. רשום לערבב ובסוגריים "קודם מקציפים…" אשמח לתשובה אם זה רק בהקצפה או גם בערבוב.. תודה

  26. הייי אני מתכוונת להכין היום את העוגה הזו ..נראית ניפלא וטעימהה , ברצוני לדעת באפייה האם לשים בתנור אפייה עם מאוורר או בלי?

    1. הי רויטל,
      מומלץ לאפות בתוכנית רגילה של התנור (בדר"כ זה הסימון של שני קוים עליון ותחתון) ולא בתוכנית טורבו עם המאוורר אחרת העוגה מתייבשת.
      גמר חתימה טובה 🙂

  27. העוגה נראת מצויינת אני הולכת לנסות שוב. פעם האחרןנה שהכנתי היא לא תפחה ולא התבשלה לי.שתי שאלות אלייךבבקשה: האם צריך לשמן את התבנית לפני? ומתי אפשר להוציא את העוגה מהתנור האם תכף שהיא מוכנה מוציאים אותה? או שמשאירים אותה בתנור קצת?? תודה רבה על המתכונים הנהדרים שלך.

    1. הי סיגלית,
      לגבי ההתפחה- תוודאי שאת משתמשת בקמח תופח או ב2 כוסות קמח רגיל מעורבבות היטב עם שקית אבקת אפיה ותחממי את התנור מראש, לפחות 10 דקות לפני.
      לגבי האפיה- אם העוגה פעם שעברה היתה אפויה מבחוץ אך מבפנים לא זה אומר שהתנור שלך חזק לכן מומלץ לאפות הפעם ב170 מעלות ולבדוק בעזרת קיסם שנועצים במרכז העוגה. הקיסם צריך לצאת יבש לגמרי (זמן האפיה יכול להיות בין 40 דקות לשעה ולעיתים אפילו טיפה יותר).
      לאחר שהעוגה מוכנה, מומלץ לפתוח את דלת התנור לגמרי ולאחר 2 דקות להוציא את העוגה מהתנור.
      וכן, מומלץ לשמן מעט את התבנית לפני שיוצקים לתוכה את הבלילה.
      בהצלחה ומחכה לעדכון 😉

    1. כן שמואל, זה יכול לקרות בעוגה הזאת. על עוד היא אפויה מפנים וטעימה זה בסדר.

  28. אני בן 59 החלטתי שאני רוצה להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל. בחרתי קודם להתחיל עם עוגות . עוגה זו הראשונה שהכנתי בחיים ומה אגיד לך פשוט נהדרת .

    גאה בעצמי . לאט לאט אעבור גם לבישולים. אתר נהדר

    1. כל הכבוד שמואל! אני ממש שמחה לשמוע.
      תמשיך לאפות ולבשל ונשמח לשמוע עדכונים ממך 🙂

  29. תודה ענת 🙂
    וכן, 2 כוסות זה 280 גרם. אני משתמשת בדר"כ בכוס הסטנדרטית (מזכוכית עם הידית) והמידות שלה זה 140 גרם. הדבר החשוב ביותר הוא להשתמש באותה גודל כוס לכל מרכיבי המתכון (קמח, שמן, סוכר, נוזלים וכו') כדי שגם אם הכוס מעט קטנה או גדולה יותר היחסים נשמרים. יום מצוין!

    1. היי ,בןקר אור-מתכננת להכין את העוגה המשגעת הזאת- היום.

      תוכלי בבקשה להסביר לי כמה זמן להקציף ביצים? אוו כוונתך-כפי שאני עושה בדר"כ ביצים להקציף עם סוכר לקצף תפוח -להנמיך מיקסר ואז להוסיף שמן וכו'?

      אני אופה עוגות בחושות ב- 160 – 170 מעלות -ואולי בגלל זה אין לי בקע באמצע העוגה?יום טוב

    2. היי ענת,
      בדיוק כפי שרשמת, כפי שאת מכינה בדרך כלל 😉
      ונכון, לרוב כשאופים עוגה בחום נמוך יותר זה מונע בקע במרכז העוגה.
      יום מצוין!

  30. אתר מדהים -ושאלה כללית לגבי האפייה -האם 2 כוסות קמח זה 280 גרם?
    את משתמשת לפי כוסות מדידה לכל המצרכים?תודה

  31. קודם כל אחלה אתר ואחלה מתכונים
    רציתי לדעת האם עוגת התפוזים והקוקוס מספיקה לשני תבניות אינגליש קיק?
    תודה

    1. העוגה הזאת ספציפית מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת ואז היא יוצאת גבוהה. אם תכיני בשתי תבניות, אני מאמינה שהעוגות תצאנה נמוכות. אפשרות נוספת היא להכין בתבנית מאפינס ואז יוצאות כ-20 עוגות אישיות. שבוע טוב:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר