מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים עם קרם

עוגת תפוזים עם קרםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 3, 2018
Last modified:פברואר 7, 2018

Summary:

מתכון לעוגת תפוזים עם קרם וניל וקליפות תפוז – עוגה קלה להכנה וקוצרת מחמאות

עוגת תפוזים עם קרם

תבנית עגולה 24 (או עגולה מקרטון 22.5)

מצרכים:

3 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טבעי

כוס וחצי (210 ג') קמח תופח

סירופ להרטבת העוגה:

רבע כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים

כף גדושה (17 גרם) סוכר

קרם וניל:

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות גדושות (30 גרם) אינסטנט פודינג וניל

כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24.

-מקציפים בעזרת מיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-בינתיים מכינים את הסירופ: מחממים במחבת קטנה על אש נמוכה רבע כוס מיץ תפוזים וכף גדושה סוכר. מערבבים עד שהסוכר נמס ומחממים כ-2 דקות. מסירים מהאש. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה יוצקים את הסירופ על העוגה באופן שווה (בעזרת כף).

-מכינים את קרם הוניל: מקציפים מיכל שמנת ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.

-לאחר שהעוגה התקררה לטמפ' החדר, שמים עליה את הקרם ומשטחים. מפזרים מעל גרידת קליפת תפוז ומכניסים למקרר למשך כשעתיים לפחות לפני ההגשה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


61 תגובות

הוסף תגובה
  1. תןדה רבה אפרת! הכנתי לחברה שלי עוגת יומהולדת בהפתעה כי היא רצתה משהו עם תפוזים והיא הייתה ברקיע השביעי! העוגה נכנסה לרפטואר הקינוחים שלנו:)

  2. הי,
    תודה רבה!

    האם אני יכולה להכין את העוגה עם קמח כוסמין מלא? ואם כן, כמה א. אפיה לשים?

    תודה רבה!

  3. שלום אפרת,
    עוגה מעולה
    רציתי להכין אחת גדולה יותר
    מעוניינת להשתמש בתבנית מלבנית בגודל 30*41
    תוכלי בבקשה לתת כמויות מדויקות?
    תודה

    1. היי אילנה,
      כמויות לתבנית בגודל שציינת:
      6 ביצים גדולות
      כוס ושליש סוכר
      כוס שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים סחוט טבעי
      4 כוסות (560 ג') קמח תופח
      סירופ להרטבת העוגה:
      שני שליש כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים
      2.5 כפות סוכר
      קרם וניל:
      2 מיכלי שמנת מתוקה/קצפת צמחית (500 מ"ל)
      4 כפות גדושות (60 גרם) אינסטנט פודינג וניל
      כף קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

    1. היי נעה,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      2 ביצים
      רבע כוס סוכר
      רבע כוס שמן
      רבע כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
      3/4 כוס (105 ג') קמח תופח
      סירופ להרטבת העוגה:
      4 כפות מיץ תפוזים
      כף שטוחה סוכר
      קרם וניל:
      חצי מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה/קצפת צמחית
      כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
      חצי כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)
      *זמן אפיה עשוי להתקצר ל15-20 דקות.

  4. עבדתי לפי ההוראות ועם התייחסות לכל ההערות וההארות שנכתבו ויצאה עוגה מאלפת !!!
    זו הייתה עוגת יומולדת בהשראת הספר: האריה שאהב תות (ראו תמונה)
    הילדים חטפו הכל !!!

    1. היי אלינור
      היא דווקא אמורה לצאת אוורירית. אולי ערבבת יותר מידי לאחר שהוספת את הקמח?

  5. היי, אפיתי את העוגה בתבנית 20. היא יצאה טעימה אבל יבשה קצת למרות שהרטבתי אותה עם הסירופ כפי שמצויין במתכון.
    היא לא עסיסית כפי שחשבתי שתהיה.

    1. היי אורנה,
      העוגה אמורה להיות עסיסית. יכול להיות שהיא יצאה יבשה כתוצאה מאפיית יתר. כמה זמן היא היתה בתנור?

        1. נכון. לא אופים עוגות בטורבו. זה מייבש את העוגה. יש לאפות תמיד בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון). בנוסף זמן האפיה ארוך הוא גם שייבש אותה.
          לא נורא, פעם הבאה ייצא מוצלח יותר 🙂

    1. לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
      אני ממליצה להשתמש באבקת "כמו סוכר" של סוכרזית.

  6. הי אפרת,
    האם ניתן לוותר על הסירופ ולצפות את העוגה לאחר שהקררה לטמפ. החדר רק בקצפת/שמנת מתוקה?

    אשמח לתשובה מהירה, אני מעוניינת להכין את העוגה היום :).
    תודה, אביטל

    1. היי אביטל,
      אפשר לוותר על הסירופ אבל חבל כי הוא מרטיב את העוגה ונותן לה יותר עסיסיות.

    1. אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם תחילה בנפרד ורק אח"כ להוסיף לתערובת.
      שבת שלום 🙂

    1. בשמנת עצמה ובאינסטנט פודינג וניל יש סוכר.
      את יכולה לטעום ואם לטעמך חסרה מתיקות אפשר להוסיף 1-2 כפות אבקת סוכר.

  7. הכנתי עכשיו. עוד לא הספקתי לטעום- זה ליום הולדת של חברה אבל זה נראה ומריח מעולה.
    מה שכן, העוגה יצאה מאוד נמוכה ועוד הכנתי בתבנית של 22.5

    1. אם זו תבנית עגולה מקרטון שרשום עליה 22.5 הכוונה לתבנית 24. אם תמדדי את הקוטר של החלק העליון של התבנית ייצא לך 24 ס"מ.
      אם שמת את הקצפת מעל זה אמור להגיע עד גובה השוליים של התבנית.

  8. הי, האם אפשר להחליף בקמח תמי ללא גלוטן? או שייצא ממש רטוב? (יש עוגות בחושות שאני מחליפה לקמח נטול גלוטן והן יוצאות לי מצוין כמו עוגת שוקולד, ויש כאלו שהמרקם יוצא רטוב/ לא מספיק יציב, עוגת תפוחים למשל).

    1. אני חושבת שכן. כוס וחצי קמח כוסמין וכפית וחצי אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד לפני הוספתם לבלילה.

    1. היי,
      כמויות מומלצות לתבנית 26:
      5 ביצים
      כוס סוכר פחות כף
      שני שליש כוס שמן
      כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי פחות כף
      2.5 כוסות קמח תופח
      סירופ להרטבת העוגה:
      שליש כוס מיץ תפוזים
      כף וחצי גדושות סוכר
      קרם וניל:
      מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)
      2 כפות אינסטנט פודינג וניל
      כפית שטוחה קליפת תפוז מגורדת (רק החלק הכתום)

      1. העוגה נראית מעולה, רציתי לשאול האם אפשרי להוסיף קצת ריבת חלב אחרי שמרטיבים אותה, זה יכול להתאים (אני אוהבת ריבת חלב) וזה בסדר להרטיב אותה עם מיץ תפוזים מבקבוק ולא סחוט? האתר שלך מקסים תודה.

        1. כן, אפשר להוסיף ריבת חלב.
          אין בעיה להשתמש במיץ מבקבוק לסירופ.
          יום מקסים 🙂

  9. תודה רבה על מתכון פשוט ומהיר.
    מראש הכפלתי כמויות שיהיה מספיק לכולם.
    נראה לי שהמתכון יהיה שמור.
    יש לך מתכונים נהדרים
    תודה ושבת שלום

    1. היי מלי,
      את יכולה להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 את הכמויות הבאות:
      4 ביצים
      שני שליש כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      שני שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
      2 כוסות קמח תופח
      סירופ להרטבת העוגה וקרם וניל -אותה כמות שבמתכון.

  10. היי אפרת.
    בסירופ – אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים על מנת שלעוגה יהיה טעים עדין יותר של תפוזים? אני מכינה את זה לילדים שלא כ"כ אוהבים תפוזים.

    1. היי שני,
      אם זו תבנית קוגלהוף סטנדרטית אז אלה הכמויות המומלצות:
      4 ביצים
      שני שליש כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      שני שליש כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
      2 כוסות קמח תופח
      סירופ להרטבת העוגה וקרם וניל -אותה כמות שבמתכון.

  11. אפרת
    כמו תמיד מתכונים מעניינים פשוטים וטעימים

    ברשותך שאלה:
    1) איך לדעתך עוגה כזו תלך עם מיץ תפוחים במקום תפוזים?
    2) איך לדעתך עוגה כזו תלך עם מיץ לימונים במקום תפוזים?

    1. היי יעקב,
      מעניין לנסות את השילובים שהצעת.
      1. עם מיץ תפוחים זה ייצא בטעם עדין של תפוחים. לא יהיה לזה טעם של הדרים.
      2. הלימון יעניק לזה טעם לימוני. אם מנסים עם לימון כדאי לשים 5 כפות מיץ לימון ולהשלים במים עד חצי כוס. מומלץ גם להוסיף עוד כף גדושה סוכר.
      יום נפלא 🙂

  12. עוגה המזכירה את הילדות. האם משנה באם מקציפים לחוד את החלבון והחלמון.והאם צריך ???🍰🍰תודה

    1. היי ציפי,
      אין צורך להפריד חלבון וחלמון. מקציפים את הביצים בשלמותן.
      יום מקסים! 🌺

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר