מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים ללא גלוטן

עוגת תפוזים ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 21, 2013
Last modified:אוגוסט 5, 2018

Summary:

עוגת תפוזים ללא גלוטן קלה להכנה ומאוד מוצלחת.

עוגת תפוזים ללא גלוטן

פרווה, תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20 או תבנית מאפינס

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

חצי כוס (100 ג') שמן

1 כף (20 ג') דבש

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים טבעי

קליפה מגורדת של חצי תפוז

1 כוס (140 ג') קמח נטול גלוטן ("קונדיטור") 

¾ כוס (108 ג') קמח תירס (רצוי טחון דק)

2 כפיות (10 ג') אבקת אפייה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים בקערית קמח קונדיטור, קמח תירס ואבקת אפיה.

-מערבבים בקערה נפרדת, בעזרת מיקסר או מטרפה, את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, דבש, מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

עוגת תפוזים ללא גלוטן, מאפינס ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

34 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום,
    האם ניתן להקפיא את העוגה לאחר ההכנה ?
    (המטרה לצרוך אותה רק בעוד ימיים וכך לאפשר שמור על טריותה… )

    תודה

    1. כן אפשר. יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולהכניס למקפיא רק אחרי שהעוגה התקררה לטמפ' החדר.

    1. אם יש לך תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או קמח תמי אפשר לשים ¾+1 כוסות.
      אם זה קמח קונדיטור לא מומלץ.

    1. היי צביה,
      על כל 3 כפות אבקת סוכר שמים כף מיץ תפוזים. כמובן שאם את רוצה לדלל את זה אפשר להוסיף בסוף עוד קצת מיץ תפוזים.

    1. היי דנה,
      אני מניחה שאפשר להמיר בשליש כוס דבש או להמיר בתחליף סוכר מלאכותי במתיקות של חצי כוס סוכר (כמו אבקת "כמו סוכר" של סוכרזית).

  2. הכנתי את העוגה, יצא טעים מאוד. זיגגתי מעל רוטב של מיץ תפוזים עם אבקת סוכר שערבבתי ביחד. כך העוגה לא התייבשה למחרת ואפילו נשארה שלושה ימים בחוץ ועדייי היתה טעימה.

  3. ווואאאאוווו, עוגה נהדרת!! הכנתי עם חצי כוס קוקוס, פשוט יצאה נפלאה, ספוגית ונימוחה.
    תודה רבה אפרת על שלל המתכונים המצויינים, אני קבוע באתר:-)

  4. עשיתי את העוגה הזאת המון פעמים, היא מוצלחת מאוד. כדי לשמור קצת יותר על טריות וגם בגלל הטעם שמה כוס ורבע קמח וחצי כוס קוקוס. תודה!

    1. היי לירון,
      אם משלבים קוקוס אני ממליצה להשתמש בקמח כרגיל או תמי.

    1. היי מיכל,
      אם יש לך קמח תמי אני מניחה שאת יכולה לשים 1+3/4 כוסות (במקום קמח קונדיטור וקמח תירס).
      בנוסף, לפי התגובות את יכולה להמיר את קמח התירס ברבע קמח אורז, רבע קמח טפיוקה ורבע קורנפלור.

  5. כבר פעם שנייה שאני מכינה עוגה זו – היא טעימה מאוד קל להכין אותה ומומלצת! תודה. נ.ב. שמתי רבע כוס פחות קמח תירס והוספתי רבע כוס קמח רגיל ושוב תודה

    1. היי,
      לא חובה לשים גרידת תפוז, זה פשוט מוסיף עוד טעם וניחוח לעוגה.
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להמיר את הקמחים לקמח תמי.
      אם את מכינה מקמח רגיל אני ממליצה להכין כבר אחת מהעוגות האלה: עוגת תפוזים ודבש או עוגת תפוזים בחושה, שאגב ניתן להכין אותם גם בתבניות מאפינס.

  6. הכנתי ויצא ממש ממש טעים. לא היה לי קמח תירס אז המרתי ברבע כוס קמח אורז רבע טפיוקה ורבע קורנפלור. יצא טעים תודה רבה לך

  7. היי 🙂
    אני תוהה אם שינוי הקמחים לקמח אורז וטפיוקה יצליח… תובנות כלשהן?
    והאם נטיפי צ'וקלד צ'יפס יתקבלו בברכה?

    שבוע נפלא!

    1. היי תמר,
      אין לי הרבה ניסיון עם קמח טפיוקה כך שאינני יודעת.
      מה שכן, נטיפי שוקולד צ'יפס ישתלבו מצוין 🙂

  8. היי שבוע טוב!
    אני די חדשה במה שקשור לגלוטן (כחודשיים) ורציתי לציין שהכנתי את עוגת הקוקוס והיא יצאה מוצלחת מכל הניסיונות שלי להכין עוגות עד עכשיו. מקוה שגם עוגת התפוזים תצליח לי.
    רציתי לדעת אם יש באמתחתך מתכון גם לעוגת שמרים ולרוגלך. אשמח לקבל מתכון כזה למייל המצ"ב.
    בתודה מראש ושנה טובה, אביבית

    1. הי אביבית,
      בהצלחה עם עוגת התפוזים 😉
      אין כרגע באתר מתכון לעוגת שמרים ולרוגלך אבל במידה ובהמשך יעלה לאתר מתכון כזה אשלח לך עדכון למייל.
      שבוע נפלא ושנה טובה!

  9. הי,
    באמת מאוד קלה להכנה 🙂
    רק ממש היה לי חבל שלמחרת בבוקר העוגה הייתה ממש חבשה למרות שכיסיתי בניילון נצמד. ומזה בניתי עליה

    1. הי קרן, לצערי זאת בעיה ידועה. עוגות שמכינים מקמח ללא גלוטן נוטות להתייבש יום למחרת לכן רצוי להכין כמות קטנה לאותו היום שמגישים את העוגה..

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר