מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים מקמח כוסמין

עוגת תפוזים מקמח כוסמיןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 11, 2018
Last modified:אפריל 11, 2018

Summary:

עוגת תפוזים בניחוח קינמון עם קמח כוסמין מלא

עוגת תפוזים מקמח כוסמין

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים גדולות

שליש כוס (65 ג') סוכר (*אם המיץ חמצמץ יש לשים חצי כוס סוכר)

שליש כוס  (65 ג') שמן

קליפת תפוז מגורדת

חצי כוס (120 ג') מיץ תפוזים

כוס (125 ג') קמח כוסמין מלא

2 כפות (20 ג') קורנפלור

כפית (5 ג') אבקת אפיה

חצי כפית (3 ג') אבקת קינמון

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, גרידת תפוז ומיץ תפוזים ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים קמח כוסמין עם קורנפלור, אבקת אפיה ואבקת קינמון ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (יש להקפיד לא לערבב יותר מידי אחרת זה עלול לפגוע במרקם העוגה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


33 תגובות

הוסף תגובה
  1. אפרת המקסימה!מה הקינמון מוסיף?לא רוצה טעם מתוחכם מידי על חשבון התפוזים.עדיין כדאי לשים אותו?חשבתי להוסיף קוקוס למרקם פריך וקראנצ'י יותר.כמה כדאי לשים?תודה רבה!

    1. היי שרון,
      קינמון משתלב מעולה עם קמח כוסמין. את יכולה לשים או לוותר עליו. לגבי הקוקוס, אפשר לשים כרבע כוס.

  2. שלום אפרת
    כל כך הרבה זמן אנחנו מתלבטים באפיית עוגות ללא סוכר, הניסיון מוכיח שאי אפשר להקציף חלבונים ללא סוכר. אז מה בכל זאת? סטיוויה, כל חומר ממתיק, או אולי splenda? לעוגות בחושות אין בעיה להשתמש בסילאן ללא סוכר, או בסירופ אגבה, אבל מה לגבי עוגות שחייבים להפריד את הביצים…
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים שמעשירים את המטבח, קלים, בריאים ומועילים.

    1. I think it's called Triticum spelta
      If you can not find it, you can use half a cup of whole wheat flour and half a cup of white flour.

  3. ערב טוב אפרת. אני אוספת מתכונים לשבת/שבועות והמתכון הזה מתאים לי 🙂 מטעמי כשרות אני לא משתמשת בקליפות פרי הדר, אפשר לוותר או לשים משהו אחר? אולי חתיכות קטנטנות של תפוז או יותר מיץ? תודה רבה!! 🙂

    1. אפשר אבל אני לא יודעת לגבי הכמות. יש הרבה סוגים של סטיביה וזה משתנה בין אחד לשני. אני ממליצה לקרוא מה רשום על האריזה.

  4. אפרת שבוע טוב, הכנתי את העוגה לפי המתכון הוספתי מעט חמוציות ללא סוכר בתערובת ופזרתי מעט שוקלוד צ'יפס לבן
    מעל – העוגה יצאה אוורירית טעימה מאוד לא מתוקה מדי, תודה.

  5. הי אפרת,
    הכנתי אתמול את העוגה.
    עשיתי את המתכון כפי שכתבת מלבד הקורנפלור שלא היה לי.
    שמתי עוד 2 כפות קמח כוסמין כפי שהצעת באחת התגובות.
    הטעמים של העוגה היו טובים אך היא יצאה מעט דחוסה.
    יש לך רעיון כיצד לשפר כדי שתצא אוורירית יותר?

    תודה

    1. היי כרמית,
      עוגות עם קמח כוסמין מלא יוצאות פחות אווריריות מעוגות עם קמח לבן רגיל. בכל מקרה היא לא אמורה לצאת דחוסה מידי.
      הקורנפלור נועד לשפר את המרקם אבל למי שאין הצעתי לשים קמח כוסמין.
      אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמחים?
      פעם הבאה נסי לשלב קורנפלור ו/או להקציף את הביצים עם הסוכר במיקסר כדקה.

  6. היי אפרת יקרה!
    נשמע מתכון מעולה! האם אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תופחי אדמה? אין לי קורנפלור פשוט..

  7. הי אפרת
    יש קמחים נוספים שיכולים להתאים במקום הכוסמין?
    תודה על המתכונים הנפלאים. אצלנו בבית מהללים אותך בפני כל שומע…

  8. היי אפרת.
    שמחה מאד שאת מעלה מתכונים עם כוסמין, לבעלי יש כל מיני רגישויות, אולי סוף סוף אוכל להכין לו קינוח טעים ומתאים.
    הבעיה שהוא רגיש לפירות הדר ולקורנפלור, יש לך רעיונות אחרים להציע לי?

    1. היי יפית,
      במקום קורנפלור שימי 2 כפות קמח כוסמין. במקום מיץ תפוזים את יכולה לשים חלב או מים.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר