מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

עוגת תפוזים מקמח כוסמין

עוגת תפוזים מקמח כוסמיןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 11, 2018
Last modified:אפריל 11, 2018

Summary:

עוגת תפוזים בניחוח קינמון עם קמח כוסמין מלא

עוגת תפוזים מקמח כוסמין

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים גדולות

שליש כוס (65 ג') סוכר (*אם המיץ חמצמץ יש לשים חצי כוס סוכר)

שליש כוס  (65 ג') שמן

קליפת תפוז מגורדת

חצי כוס (120 ג') מיץ תפוזים

כוס (125 ג') קמח כוסמין מלא

2 כפות (20 ג') קורנפלור

כפית (5 ג') אבקת אפיה

חצי כפית (3 ג') אבקת קינמון

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, גרידת תפוז ומיץ תפוזים ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים קמח כוסמין עם קורנפלור, אבקת אפיה ואבקת קינמון ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (יש להקפיד לא לערבב יותר מידי אחרת זה עלול לפגוע במרקם העוגה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

73 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    מה ההבדל, אם בכלל, בין קמח כוסמין לסובין כוסמין אורגני (זה מה שיש לי בבית..), והאם אפשרי להשתמש בסובין כוסמין במקום קמח כוסמין..?
    תודה

    1. היי שירה,
      סובין זו השכבה החיצונית של גרגיר החיטה וזה שונה מקמח.
      חייבת לציין שלא ניסיתי להכין עוגה מסובין ולכן אני לא יודעת איך המרקם יוצא.

  2. העוגה יצאה טעימה, אך "רטובה" מידי. הפחתתי סוכר ועדיין יצאה מתוקה לטעמי. לא הובן לי איך זה אמור לצאת פחות דחוס כמו בתמונה שלך?
    היה עלי להוסיף קמח?

    1. היי רוני,
      זה יכול להיות כתוצאה משימוש בכוס קטנה או שהעוגה עדיין לא היתה אפויה לגמרי.
      באיזה כוס השתמשת?

    2. היי רוני,
      אם העוגה היתה אפויה לגמרי אז אולי כדאי פעם הבאה לא להוסיף סירופ.
      שבוע נפלא 🙂

  3. תודה רבה על המתכון הנהדר.
    במקום הקורנפלור הוספתי שתי כפות של קוקוס טחון. יצא אוורירי מאוד!
    אחרי שהעוגה יצאה מהתנור שפכתי מעליה מעט מיץ תפוזים (אצלי במשפחה אוהבים עוגות לחות).

  4. עוגה מצויינת.
    קלה להכנה, אין צורך במיקסר. יצא לי מושלם. מתאים ומנחם לגשם הנוכחי.
    תודה

    1. אפשר להכין בשתי הדרכים. לעוגה קצת יותר אוורירית אפשר להקציף עם מיקסר.

  5. היי אפרת,
    תודה על מתכונים מעולים!!!!
    רציתי לשאול האם אפשרי להחליף לקמח שיפון? אם כן, מה היחס והאם צריך להוסיף עוד נוזלים?
    תודה רבה,
    נועה.

    1. היי נועה,
      לא מומלץ להשתמש בקמח שיפון לעוגות. זה יוצר מרקם "כבד" ופחות טעים.
      שבת שלום 💜

  6. היי אפרת
    עשיתי את העוגה טבעונית כפי שהמלצת..תודה ענקית
    הוספתי רסק תפוחים ויצא מושלם (לא כמו עוגת תפוזים עם ביצים אבל טעימה ממש )

    תודה רבה ושבוע טוב😉

  7. כמה קלוריות יש בעוגה ?
    המתכונים שלך פצצות אחד אחד !!!!!!!!!!
    אני אופה די הרבה ועוד לא ראיתי מתכונים יותר טובים משלך….

  8. היי
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
    קלים ובעיקר מוצלחים 🙂
    הייתי רוצה להפוך את העוגה לטבעונית (ללא ביצים )

    מה ניתן להשתמש כתחליף ?

    1. היי אביבה,
      לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר ברבע כוס רסק תפוחים. צריך לקחת בחשבון שבגלל שהעוגה עשויה מקמח כוסמין מלא אז בלי ביצים היא עלולה לצאת די דחוסה. אפשר להמיר את הקמח (או לפחות חלק ממנו) בקמח לבן כדי שהמרקם ייצא קצת פחות דחוס.

    1. כדי שהעוגה לא תצא דחוסה אני ממליצה לשלב חצי כוס קמח תופח מלא עם חצי כוס קמח תופח או חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.

    1. היי רינת,
      יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס.

    1. לא, זאת כוס קטנה מידי.
      יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.

    1. 133 קלוריות לפרוסה (בהנחה ומחלקים את העוגה ל-12 חתיכות), 295 קלוריות ל100 גרם.

  9. היי:) האם אני יכולה להכין את העוגות שלך עם סוכר קוקוס? אם כן באיזה אופן? קניתי היום ואני רוצה להחליף את הסוכר הלבן.

    1. היי מור,
      לא ניסיתי אבל בגדול אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר קוקוס באותו יחס.

  10. אפרת המקסימה!מה הקינמון מוסיף?לא רוצה טעם מתוחכם מידי על חשבון התפוזים.עדיין כדאי לשים אותו?חשבתי להוסיף קוקוס למרקם פריך וקראנצ'י יותר.כמה כדאי לשים?תודה רבה!

    1. היי שרון,
      קינמון משתלב מעולה עם קמח כוסמין. את יכולה לשים או לוותר עליו. לגבי הקוקוס, אפשר לשים כרבע כוס.

  11. שלום אפרת
    כל כך הרבה זמן אנחנו מתלבטים באפיית עוגות ללא סוכר, הניסיון מוכיח שאי אפשר להקציף חלבונים ללא סוכר. אז מה בכל זאת? סטיוויה, כל חומר ממתיק, או אולי splenda? לעוגות בחושות אין בעיה להשתמש בסילאן ללא סוכר, או בסירופ אגבה, אבל מה לגבי עוגות שחייבים להפריד את הביצים…
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים שמעשירים את המטבח, קלים, בריאים ומועילים.

    1. היי ציונה,
      אפשר להקציף חלבונים עם אבקת "כמו סוכר" של סוכרזית.

    1. I think it's called Triticum spelta
      If you can not find it, you can use half a cup of whole wheat flour and half a cup of white flour.

  12. ערב טוב אפרת. אני אוספת מתכונים לשבת/שבועות והמתכון הזה מתאים לי 🙂 מטעמי כשרות אני לא משתמשת בקליפות פרי הדר, אפשר לוותר או לשים משהו אחר? אולי חתיכות קטנטנות של תפוז או יותר מיץ? תודה רבה!! 🙂

    1. היי אודליה,
      זה טעים גם בלי גרידת הקליפה. פשוט תכיני בלי.

    1. אפשר אבל אני לא יודעת לגבי הכמות. יש הרבה סוגים של סטיביה וזה משתנה בין אחד לשני. אני ממליצה לקרוא מה רשום על האריזה.

  13. אפרת שבוע טוב, הכנתי את העוגה לפי המתכון הוספתי מעט חמוציות ללא סוכר בתערובת ופזרתי מעט שוקלוד צ'יפס לבן
    מעל – העוגה יצאה אוורירית טעימה מאוד לא מתוקה מדי, תודה.

  14. הי אפרת,
    הכנתי אתמול את העוגה.
    עשיתי את המתכון כפי שכתבת מלבד הקורנפלור שלא היה לי.
    שמתי עוד 2 כפות קמח כוסמין כפי שהצעת באחת התגובות.
    הטעמים של העוגה היו טובים אך היא יצאה מעט דחוסה.
    יש לך רעיון כיצד לשפר כדי שתצא אוורירית יותר?

    תודה

    1. היי כרמית,
      עוגות עם קמח כוסמין מלא יוצאות פחות אווריריות מעוגות עם קמח לבן רגיל. בכל מקרה היא לא אמורה לצאת דחוסה מידי.
      הקורנפלור נועד לשפר את המרקם אבל למי שאין הצעתי לשים קמח כוסמין.
      אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמחים?
      פעם הבאה נסי לשלב קורנפלור ו/או להקציף את הביצים עם הסוכר במיקסר כדקה.

  15. היי אפרת יקרה!
    נשמע מתכון מעולה! האם אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תופחי אדמה? אין לי קורנפלור פשוט..

  16. הי אפרת
    יש קמחים נוספים שיכולים להתאים במקום הכוסמין?
    תודה על המתכונים הנפלאים. אצלנו בבית מהללים אותך בפני כל שומע…

    1. היי אפרת,
      קודם כל תודה רבה 🙂
      אפשר להמיר בקמח לבן רגיל.
      ערב נעים

    1. אני חושבת שאפשר להמיר במייפל או בדבש ולהפחית את כמות המיץ לשליש כוס.

  17. היי אפרת.
    שמחה מאד שאת מעלה מתכונים עם כוסמין, לבעלי יש כל מיני רגישויות, אולי סוף סוף אוכל להכין לו קינוח טעים ומתאים.
    הבעיה שהוא רגיש לפירות הדר ולקורנפלור, יש לך רעיונות אחרים להציע לי?

    1. היי יפית,
      במקום קורנפלור שימי 2 כפות קמח כוסמין. במקום מיץ תפוזים את יכולה לשים חלב או מים.

    2. מיץ קלמנטינות/מנדרינות יכול להתאים בהחלט. לגבי מיץ גזר, לא ניסיתי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר