מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים ושוקולד

עוגת תפוזים ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 12, 2018
Last modified:דצמבר 12, 2018

Summary:

עוגה בחושה בשילוב תפוזים ושוקולד שמכינים בפחות מ-10 דקות

עוגת תפוזים ושוקולד

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים קטנות (M או S)

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס (140 ג') קמח תופח

כפית גרידת קליפת תפוז

כפית שטוחה אבקת קקאו

2 כפות שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק חד פעמית.

-מערבבים (ידנית או במיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לתערובת אחידה.

-מחלקים את הבלילה ל-2 בלילות שוות. לבלילה אחת מוסיפים כפית קקאו ומערבבים. לבלילה שניה מוסיפים כפית קליפת תפוז ומערבבים קלות. 

-יוצקים את הבלילה הכהה לתבנית משומנת. מפזרים מעל שוקולד צ'יפס. מעל יוצקים את הבלילה הבהירה.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

*מומלץ לעטוף את העוגה בניילון נצמד לאחר כ-5 דקות מיציאתה מהתנור (האדים שמצטברים מוסיפים לחות ועסיסיות לעוגה).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

70 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי שירה,
      אלה הכמויות המומלצות:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח
      כף גדושה גרידת קליפת תפוז
      כף אבקת קקאו
      שליש כוס שוקולד צ'יפס

    1. היי ליהי,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק בגודל 31X10. אם יש לך תבנית רגילה בגודל הזה אז אין בעיה.

  1. שלום אפרת, אני רוצה לעשות בתבנית אינגליש קייק, האם המתכון שלך מתאים לתבנית אחת כזאת? ויש לי ביצים לארז׳ אז כמה לשים?

    1. הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
      שימי עדיין 2 ביצים.

  2. תודה אפרת על עוד מתכון מקסים!
    רציתי לשאול אותך האם זה נכון שמסוכן לאפות
    בתבניות חד פעמיות, וצריך לשים בהן נייר אפיה.
    שמעתי את זה ממישהי ואני מנסה לברר האם זה נכון…
    תודה!

    1. היי רבקה,
      אומרים שבטמפ' גבוהה אלומיניום יכול לפלוט חומרים מזיקים על כן עדיף לרפד את התבנית בנייר אפיה או להשתמש בתבניות מקרטון נייר.
      יום מקסים 🙂

  3. אני רוצה להגדיל את הכמות של המתכון זה אפשרי והאם אפשר במקום קמח תופח לשים קמח רגיל ואבקת אפיה אחת?

    1. כן, אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 31X22 או 2 תבניות אינגליש קייק.
      אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. אם את מכפילה כמויות – 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.

  4. התמכרתי לאתר שלך ולמתכונים המעולים.
    שאלה לי. במתכון לעוגה, האם ניתן לוותר על גרידת קליפת תפוז, אולי להחליף במשהו אחר? (אולי כפית מהמיץ תפוזים)

    1. היי יפעת 🙂
      אפשר לשים במקום חצי כפית גרידת לימון או להכין בלי.

  5. היי אפרת,
    הכנתי את העוגה שלך ביום חמישי ומכל העוגות שלך שהכנתי היא הייתה הכי מדהימה.
    חשוב לציין שהכנתי אותה בשש בערב לפני שיצאתי לבילוי עם חברים והיא הייתה עטופה בניילון נמצד עד שתיים בלילה כשחזרתי מהבילוי (8 שעות)
    אני מאוד רוצה להכין את העוגה ביום שלישי בבוקר כדי לקחת אותה למסיבה קטנה במשרד אבל הבעיה שלא יהיה לה כל כך הרבה זמן לשבת בניילון נצמד.
    האם לדעתך זה ממש יפחית מהטעם?
    אם העוגה כן תהיה בניילון נצמד משהו כמו 20 דקות או גר חצי שעה (הנסיעה לעבודה) זה יספיק? אם רצוי יותר זמן אז כמה? יכולה אולי לקום קצת יותר מוקדם..

  6. לצערי אני חייבת לציין שזאת הפעם הראשונה שמתכון מהאתר הנפלא הזה לא הצליח לי.
    עשיתי הכל לפי המתכון לתבנית 32X25 ואכן גובה העוגה הוא מצויין כך שהכמויות נכונות.
    הבלילה החומה נאפתה הרבה יותר מהר מהבלילה הבהירה שנשארה ממש נוזלית אחרי 30 דקות. לכן המשכתי לאפות אותה וכאשר הבלילה הבהירה הייתה אפוייה, הכהה הייתה כמעט שרופה.
    בנוסף, הבלילה הבהירה הפכה לכהה (אולי בגלל השוקולד צ'יפס) כך שבכלל אין את משחק הצבעים כמו בתמונה שלך.
    התאכזבתי. יש לך רעיון אולי למה זה קרה?
    בכל מקרה אני ממש אוהבת את האתר שלך וכל הבישולים והאפיות הן רק מפה ותמיד מצליחים לי!!!

    1. היי מיכל,
      קודם כל צר לי שזה לא צלח. האמת שפעם ראשונה אני נתקלת בכך ששכבה אחת נאפית מהר יותר מהשניה כאשר השינוי היחיד בבלילות הוא הוספת מעט קקאו.
      הבלילה החומה היתה בחלק התחתון? אם כן לא ברור לי איך היא נשרפה. לא ערבבת בין הבלילות נכון?
      בדקת את העוגה עם קיסם שנעצת בכמה מקומות במרכז העוגה והוא יצא יבש?
      אפית בחום עליון וחום תחתון ב180 מעלות?

  7. היי אני רוצה להכין את העוגה
    אני משתמשת בביצים רק L האם לשים אחת ? ובנוסך רציתי לדעת איפה שומרים אותה לאחר האפייה ? בחוץ או במקרר?
    תודה!

    1. היי דקלה,
      אפשר לשים ביצה אחת אבל אם את רוצה שהעוגה תהיה יציבה יותר שימי 2 ביצים אפילו שהן גדולות.
      העוגה נשמרת מחוץ למקרר עטופה בניילון נצמד.

  8. היי אפרת, עד עכשיו תמיד הכנתי עוגות רק לבית שלי ולכן הייתי מגישה אותן באותה תבנית חד פעמית שבהן אפיתי אותן.
    את העוגה הזאת רוצה להגיש בארוחה חגיגית על צלחת יפה ולא בתבנית חד פעמית.
    אשמח לטיפ או עצה לאיך להוציא את העוגה מהתבנית בשלמותה ובלי להרוס. בדרך כלל זה לא מצליח לי

    1. היי לימור,
      יש תבניות קרטון בעלות סימן חיתוך בחלק התחתון. אני ממליצה להשתמש בהן כי קל לחלץ מהן את העוגה לאחר אפיה. מצרפת תמונה של התבנית.
      חשוב לחלץ את העוגה מהתבנית רק לאחר שהיא התקררה לגמרי.
      יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 אם את מכינה בתבנית עגולה כמו בתמונה.

  9. הכנתי אותה עכשיו ויצא מאוד טעים! החלפתי את הסוכר הלבן בסוכר חום ועדיין יצא מעולה. תודה רבה 🙂

  10. ערב טוב אפרת
    אני רוצה להכין את העוגה הזאת לילדים שלי מחר לפני שיוצאת לעבוד משמרת ערב.בגלל שלא אהיה בבית לבדוק, כמה זמן את ממליצה לשמור את העוגה בניילון נצמד לפני האכילה (שהגדול שלי ידע).
    כמו כן יש לך עוד מתכונים שמכילים תפוזים בכל צורה שהיא?
    סוף שבוע נעים

  11. כששמתי את העיסה הלבנה על השוקולד, השוקולד צף בחלק מהמקומות ואז ערבבתי קצת את הלבן ממקומות אחרים מעל השוקולד ויצא לי סתם מעורבב, מה לעשות שזה לא יקרה כך

    1. אין בעיה שהשוקולד יצוף בחלק מהמקומות. יש לאפות את זה כמו שזה.
      גם אם ערבבת קצת זה בסדר. זה ייצא כמו עוגת שיש.

  12. היי אפרת,
    העוגה טעימה בטירוף. לא מפתיע- הרי כל המתכונים שלך מעולים.
    שאלה: יש מצב שבגלל שהשתמשתי בכוס קמח כוסמין וכפית אבקת אפיה העוגה לא "עלתה" מעבר לשלושה ס"מ? לא תפחה כמעט בכלל.

    1. היי שרה,
      בדר"כ עוגות מקמח כוסמין תופחות פחות.
      ערבבת בנפרד את קמח הכוסמין עם אבקת אפיה ורק אז הוספת לבלילה?

  13. שלום אפרת ותודה על כל המתכונים,
    רציתי לדעת מדוע את מציעה לעבור לשמן קנולה?
    לפי מיטב ידיעתי זה לא שמן כ"כ בריא, בלשון המעטה…
    היתרון היחיד שלו זה בטיגון,שהוא לא נשרף מהר כמו שמנים אחרים.
    אשמח לתגובתך.
    תודה רבה ושבת שלום

    1. היי מירה,
      ההמלצה שלי לעבור לשמן קנולה רלוונטית לזו ששאלה אותי (היא כבר שאלה את השאלה בכמה מתכונים, לא בהכרח בעוגות).
      בגדול רצוי להשתמש בשמן זית אבל שמן זית לא תמיד מתאים בכל האפיות בגלל הטעם הדומיננטי שלו.
      שמן חמניות נחשב לשמן שמשחרר כמות רעלים גדולה בטמפ' גבוהה לעומת שמן קנולה שעמיד יותר בטמפ' גבוהות.
      שבת שלום 💜

  14. שלום
    מאד נהנית מהמתכונים המדויקים והפשוטים שלך
    אפשר לאפות את העוגה עם קמח ללא גלון? באיזו כמות?
    האם יש לך מתכון ללחם עם קמח ללא גלוטן ?
    תודה אורכיד

    1. אפשר להכין בלי גרידת התפוז או לשים במקום חצי כפית גרידת לימון.

    1. היי עדנה,
      אני חושבת שאפשר לשים במקום הביצים רבע כוס רסק תפוחים + כף מיץ לימון + חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה.

  15. תגידי העוגה תפוזים שוקולד מתאימה רק לאנגליש קיק 1
    אם אני רוצה להכין את העוגההבתבנית רגילה של 26
    מה הכמות המצרכים?

    1. היי שרה,
      כמויות לתבנית עגולה 26:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח
      כף גדושה גרידת קליפת תפוז
      כף אבקת קקאו
      שליש כוס שוקולד צ'יפס

    1. היי אריאל,
      לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31 יש להכפיל כמויות ב-2.
      לתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 אלה הכמויות:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      3 כוסות קמח תופח
      כף גדושה גרידת קליפת תפוז
      כף אבקת קקאו
      שליש כוס שוקולד צ'יפס

  16. היי אפרת, תודה על עוד מתכון מיוחד 🙂
    כמה שאלות:
    1. מה לעשות אם יש לי ביצי L? בכל זאת לשים 2? לשים 1? לשים 2 ולשנת כמויות? חייבים לקנות ביצים יותר קטנות?
    2. באיזה שמן להשתמש? חמניות או זית?
    3. באיזה מיץ להשתמש? סחוט? מבקבוק של משקה קל?
    4. לגרסה ללא גלוטן במה אפשר להשתמש? בקמח של כרגיל או בקמח שמרים? כמה לשים? האם לשנות משהו?
    5. בכמה שמן לשמן את התבנית?
    6. כמה זמן רצוי להחזיק את העוגה בניילון נצמד לפני האכילה?
    7. אם מכניסה שתי תבניות אינגליש קייק לתנור משהו משתנה? הזמן? החום?
    המון המון תודה

    1. 1. שימי בכל זאת 2 ביצים.
      2. חמניות (ממליצה לך לעבור לקנולה).
      3. מה שבא לך.
      4. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה.
      5. כפית ולמרוח עם נייר מגבת בתחתית ובדפנות.
      6. עד שהיא מתקררת לטמפ' החדר
      7. אין שינוי

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר