מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים ודבש

עוגת תפוזים ודבשFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ספטמבר 21, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון לעוגת תפוזים ודבש מעולה, רכה וטעימה

עוגת תפוזים ודבש

תבנית עגולה בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

3 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

3/4 כוס (150 ג') שמן

4 כפות (80 ג') דבש

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים

גרידת תפוז קטן (אפשר גם לימון)

2 כוסות (280 ג') קמח

2 כפיות מלאות (11 ג') אבקת אפיה

חצי כפית (2.5 ג') אבקת סודה לשתיה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, דבש, מיץ תפוזים וגרידת תפוז/לימון.

-מערבבים בקערה נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה ואבקת הסודה לשתיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת העוגה עלולה לצאת דחוסה).

-יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות.

הערה: אפשר לערבב את החומרים ידנית בעזרת מטרפה/כף או במיקסר. הקצפה במיקסר של הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות, עד לתערובת תפוחה ובהירה מעניקה נפח לעוגה, והעוגה יוצאת גם גבוהה יותר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

75 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    תודה רבה כל המתכונים הנהדרים והמענה המהיר !!
    אני יכולה להוסיף מעט קקאו על מנת להפוך את העוגה לעוגת דבש כהה? אם כן, כמה?

    תודה והמשך שבוע נפלא:)

    1. היי רינת,
      אפשר לשים 1-2 כפות קקאו אבל קחי בחשבון שתוספת הקקאו תהפוך את העוגה לעוגה שוקולית כהה. לטעם מעודן יותר אפשר לשים כף שוקולית.

  2. ועוד שאלה
    האם זה יכול להספיק לתבנית בינונית ועוד אינגליש קייק אחת?
    ואם לא מה כמות המרכיבים שתספיק לשתי התבניות האלה?
    תודה

    1. היי יעל,
      ראי בתגובה קודמת את הכמות שרשמתי לך. היא מתאימה לתבנית בינונית 20X30 + תבנית אינגליש קייק.

  3. יש לי שאלה
    אני רוצה להכין את העוגה לגן ל20 ילדים
    אני יכולה להשתמש בתבנית בינונית?
    אם כן, האם הכמות של המרכיבים נשארת אותו דבר?

    1. היי מיכל,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 20X30.
      כדי להיות בטוחה שלא חסר אני ממליצה להכין בתבנית מלבנית בגודל 25X32 את הכמות הזאת:
      5 ביצים קטנות או 4 ביצים גדולות
      חצי כוס סוכר
      כוס שמן + 2 כפות שמן
      6 כפות דבש
      כוס ורבע מיץ
      גרידת קליפת תפוז/לימון
      3 כוסות קמח
      3 כפיות אבקת אפיה
      חצי כפית אבקת סודה לשתיה.
      *זמן האפיה עשוי להתארך ל40-45 דקות.

  4. היי, כמה שאלות של מתלמדת ;).. מה ניתן להוסיף מעל העוגה לקישוט ומתי להוסיף לפני/אחרי האפיה? ומה הכוונה לגרידת תפוז/לימון קטן, הכוונה לגרד את כל הקליפה שלו? תודה מראש

    1. היי ספיר,
      מספיק לפזר מעל אבקת סוכר, לאחר שהעוגה מתקררת ולפני ההגשה.
      וכן, הכוונה לגרד את הקליפה של לימון או תפוז קטן.
      שנה טובה 🙂

  5. לגביי אפית העוגה אני יודעת שהיא אפויה טוב ברגע שקיסם יוצא יבש לגמרי נכון?
    יש במתכון שאני עושה הפרדת חלבונים חלמונים .
    אני אנסה לנעוץ שיפוד ולא קיבם מאחר והיא עודה גבוהה מאד בערך 9 ס"מ.
    ושהיא מתקררת היא יורדת ל 6 ס"מ.
    היא אמורה לרדת ככה?

    1. היי נעמה,
      נכון הקיסם צריך לצאת יבש לגמרי וחשוב לנעוץ אותו בכמה מקומות במרכז העוגה. בעוגות גבוהות כדאי באמת להשתמש בשיפוד.
      עוגות עם הפרדת ביצים בדר"כ נוטות לאבד קצת מגובהן לאחר האפיה. לדעתי אם העוגה היתה אפויה לגמרי היא היתה נופלת פחות. כדאי גם להוציא את העוגה בהדרגה מהתנור כלומר לפתוח את דלת התנור חצי פתיחה למשך 10 דקות ורק אז להוציא את העוגה לגמרי.
      לגבי העוגה שלא נאפתה בתחתית, אפית בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון) והנחת את העוגה במרכז התנור?
      מתכון קצפת למילוי- מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית + 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב או 4 כפות מים קרים לפרווה. להקציף עד לקצפת יציבה.

  6. ועוד דבר ברשותך..
    איזה מצרכים את מציעה לי לשים כקצפת לעוגת טורט.
    שאני אוציא אותה אני אתן לה להתקרר טוב טוב. ואז אחתוך לחצי בחלק התחתון אשים מעל קצפת אסגור בחלק נוסף של העוגת טורט ואז שוב קצפת ותותים.
    מה דעתך?

  7. צהריים טובים אפרת.
    אציין ואומר שהעוגה מעולה טעימה וקלה להכנה. אז תודה.
    דבר שני יש לי מתכון לעוגת טורט
    הכנסתי את העוגה לתנור לחום של 170 מעלות למשך 43 דקות הקיסם יצא יבש. אבל כנראה בגלל שהעוגה מאד תפחה לא הצלחתי להכניס אותו עד הסוף . ושכיביתי את התנור השארתי את העוגה עוד רבע שעה בתוך התנור. הוצאתי את העוגה. נתתי לה 40 דקות בערך להתקרר על השיש. ואז פרסתי לטעום יצאה מעולה אבל התחתית לא מספיק אפוייה. זא שהייתי צריכה לתת לעוגה להיות עוד 10 דקות בערך בתנור. אבל העניין הוא שרק סנטימטר בערך בתחתית העוגה לא נאפה לגמרי.
    מה הבעייה? או מה עליי לעשות לפעם הבאה?
    תודה רבה.

  8. היום הכנתי את העוגה ויצאה לי ממש צהבהבה וטעימה,
    ואני שמתי אותה במקרר למשך 10 דקות ואז ראיתי בתגובות שלא צריך לשמור אותה במקרר אז הוצאתי האם ישתנה\ייהרס משהו???

    1. היי אדוה,
      אני לא בטוחה איך זה ייצא עם קמח תופח לפסח (הכנתי איתו את עוגת השיש והמרקם יצא קצת "צמיגי"). בכל אופן אם את מחליטה לנסות אני ממליצה להכין מחצית מהכמויות ולשים 2 ביצים.
      חג שמח 🙂

  9. היי, האם ניתן להמיר את הקמח במשהו אחר, כדי שהעוגה תהיה כשרה לפסח? נגיד קורנפלור או קמח תפו"א? היא יוצאת טעימה גם כך?

    תודה וחג שמח!

    1. היי נעמה,
      אולי אפשר להמיר בכוס קמח מצה דק + 3/4 כוס קמח תפו"א אבל קחי בחשבון שזה לא יוצא אותו הדבר כמו עם קמח רגיל.
      יש להקציף את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה ורק אז להוסיף את השמן ויתר החומרים.
      חג שמח!

    2. תודה רבה על המענה.
      חבל, כי אין לי מיקסר כשר לפסח ולכן חיפשתי עוגה בחושה פרווה כשרה לפסח שגם תהיה ללא אף סוג של אגוז/שקד מפאת אלרגיה של קרובת משפחה שמתארחת בחג אצל חמותי (שם גם אני מתארחת), וגם ללא שוקולד, רק קקאו/שוקולית, גם מפאת האלרגיה.
      יש לך הצעה טובה?

    3. בגלל שהקמחים של פסח הם יחסית "כבדים" מומלץ להקציף את הביצים כדי שיתנו אווריריות לעוגה.
      אם יש לך מטרפה ידנית את יכולה לטרוף את הביצים עם הסוכר באופן ידני כ-2 דקות ואז לערבב רגיל עם כף את שאר החומרים.
      קקאו ושוקולית באים בחשבון? אם כן את יכולה להכין באותה צורה גם את עוגת השוקולד לפסח ואת הציפוי לעשות מקקאו במקום הציפוי הקיים עם השוקולד (כף וחצי קקאו, 2 כפות גדושות סוכר, 20 גרם חמאה/מרגרינה, 2-3 כפות מים חמים – מחממים על הגז על אש הכי נמוכה עד להמסה ויוצקים על העוגה בעודה חמה).
      מחר אני מתכוונת לפרסם גם עוגת שיש שיכולה להתאים. ממליצה לך לעקוב 🙂

    1. היי מרסל,
      אין לשמור אותה במקרר. יש לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר.

  10. תודה רבה על המתכון! נראה מעולה! כמה שאלות לפני ההכנה: מה מוסיף הדבש לעוגה והאם ניתן לוותר עליו? ולמה צריך גם אבקת אפייה וגם סודה? תודה רבה!

    1. היי שרית,
      הדבש מוסיף לעוגה בעיקר טעם. את יכולה לשים במקום סוכר.
      אבקת אפיה מתפיחה את העוגה לגובה וסודה לשתיה מתפיחה את העוגה לרוחב ומעניקה אווריריות לעוגה.

  11. בס"ד

    עוגה מדהימה!
    עשיתי עם קמח מלא כהרגלי
    שמתי פחות מרבע כפית שטוחה אבקת אפיה ועוד שליש כפית סודה לשתיה והעוגה תפחה יפה וטעימה מאוד. לא צריך את כל הכימיקלים האלה, לא בריא וגם בלי כל זה היא תופחת והטעם…. ממכר 🙂
    תודה רבה על עוד מתכון נפלא

  12. הכנתי לכבוד שבת
    בתבנית גדולה
    יצאה עוגה גבוהה ואוורירית וטעימה
    תודה על המתכון והאתר הנפלא !

  13. היי בנות! בעבר הכנתי את העוגה והיא יצאה מדהימה!
    אני חושבת להכין אותה שוב אבל הפעם אני רוצה להכין 2 ממנה בתבנית עגולה ולזלף
    אתן חושבות שהיא מתאימה לזילוף? שהקרם יתאים איתה?

  14. היי,
    הכנתי ויצא נהדר! אבל משום מה זמן האפייה לקח לי כ-45 דקות.. העוגה עצמה השחימה אבל הבפנים עדיין לא היה אפוי ולכן יצא שלאחר 30 דקות כל הזמן הוצאתי ובדקתי… עד שהבפנים היה מוכן החלק העליון של העוגה כבר היה כהה ואפילו כמעט חרוך (אבל עדיין טעים)
    יש לך מושג למה זה יצא לי ככה?

    1. היי יעל,
      אפית בתבנית אחת? אם כן, באיזה סוג תבנית?
      האפיה היתה ב170 מעלות בתוכנית אפיה הרגילה (לא טורבו)?

    1. היי אור,
      עדיף מיץ תפוזים אבל אם אין אפשר להכין לימונדה: לסחוט לכוס 3 כפות מיץ לימון, למלא מים עד 3/4 כוס ולהוסיף כף סוכר ולערבב.
      אם יש לך בקבוק מיץ לימון ממותק מוכן אפשר להשתמש בו. אם זה סירופ מרוכז כמובן שיש להוסיף מים.

    1. היי לילי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. שימי 2 כוסות קמח כוסמין+ 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. היי רונה,
      השתמשת בסוכר חום כהה? בקמח שאינו קמח לבן? הוספת במקרה אבקת קינמון?

    2. לא, בדיוק כמו במתכון!
      אולי הדבש שלי כהה יותר, גם האפיה אצלי לוקחת טיפה יותר זמן.

  15. היי
    עש לי שאלה באופן כללי, האם ניתן להמיר את הקמח הרגיל בקמח עוגות של שטיבל?
    וכמובן להוסיף אבקת אפייה

    1. היי אמי,
      אפשר להשתמש ב-2 כוסות קמח תופח (במקום קמח רגיל ואבקת אפיה).
      אפשר לוותר על הסודה לשתיה.
      חג שמח 🙂

  16. הכנתי את העוגה היום, היא ממש טעימה, רכה מאוד, טעם תפוזי עם דבש עדין שמשתלב
    מצוין יחד.
    ממליצה בחום להכין אותה 🙂
    תודה רבה על מתכון נהדר וקל!!

  17. בקשר להקצפה של הביצים הכוונה לחלבונים לבד עם סוכר או הביצה כולה רק כדי שיצא אויררי ?תודה על המתכון נשמע מעולה כבר בדרך לעשות …

    1. היי יהודית,
      אין צורך להפריד חלמונים וחלבונים. מספיק להקציף את כל הביצים עם הסוכר.
      גמר חתימה טובה 🙂

  18. אני כל כך אוהבת את האתר / המתכונים שלך
    רוב האפייה והבישולים שאני מכינה הם מהאתר שלך ..

    לארונה הכנתי עוגת דבש..עוגת שוקולד וקוקוס ..טעיםםםם ברמות

    שנה טובה ,,וגמר חתימה טובה

    1. אפשר להשתמש במיץ טבעי קנוי (למשל של פרימור או פריגת) או אלה בקופסאות הקרטון (לדוג' "נקטר תפוזים" של ספרינג).
      אפשרות אחרונה היא להשתמש בבקבוק לשתיה קלה ועדיף של "תפוזינה" מאחר ויש שם גם חתיכות פרי.
      גמר חתימה טובה 🙂

  19. הכנתי את עוגת הדבש העסיסית – האם גם בעוגה זו כדאי להכין סירופ מדבש ומים רותחים ולשים על העוגה 2-3 דק' אחרי שיוצאת מהתנור וגם לעטוף עם ניילון נצמד 5 דק' אחרי שיוצאת מהתנור?

    1. היי שרון,
      לגבי הרטבת העוגה- לדעתי אין צורך בעוגה הזאת כי היא יוצאת כבר עסיסית. אפשר לעטוף בניילון נצמד אחרי 5 דקות (זה טיפ שמתאים כמעט לכל העוגות הבחושות כדי שיהיו לחות ורכות יותר).
      זמן אפיה בתבנית אינגליש קייק הוא 20-25 דקות.
      אלה הכמויות:
      2 ביצים
      רבע כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      2 כפות גדושות דבש
      שליש כוס מיץ
      גרידת חצי תפוז/לימון
      כוס קמח + כפית מלאה אבקת אפיה
      שליש כפית אבקת סודה לשתיה

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר