מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים בחושה

עוגת תפוזים בחושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:ספטמבר 2, 2018

Summary:

עוגת תפוזים בחושה, רכה וטעימה

עוגת תפוזים בחושה

תבנית אינגליש קייק או 10 מאפינס

מצרכים:

2 ביצים

1/3 כוס (66 ג') שמן

1/2 כוס (100 ג') סוכר

1 שקית (10 ג') סוכר וניל

2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים (רצוי סחוט טבעי)

כוס ושליש (185 ג') קמח תופח

1/2 כפית שטוחה (2.5 ג') אבקת סודה לשתיה

גרידת קליפת תפוז

1/4 כפית (1 ג') אבקת קינמון (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות.

-מקציפים את הביצים כדקה. ממשיכים להקציף ולהוסיף את החומרים לפי הסדר הבא:  סוכר, סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, גרידת תפוז, קמח תופח, קינמון ובסוף- אבקת סודה לשתיה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ואופים במשך 25-30 דקות (עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

111 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    רוצה עכשיו להכין את העוגה למחר לאורחים.וכמו תמיד אפשר לסמוך על המתכונים שלך גם הסוכר בידיוק כמו שצריך להיות…השאלה אפשר לשים 3/4 מהתערבות לתבנית סיליקון משומנת ולתערובת שנותרה להוסיף כף קקאו
    שיהיה כמו שיש מעניין כזה.
    תודה רבה על המתכונים.

    1. זה יכול לקרות, זו תופעה מוכרת. פעם הבאה אפשר לאפות ב10 מעלות פחות, זה עשוי להפחית את התופעה.

    1. היי דורית,
      את העוגה יש לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור מחות למקרר.
      העוגה מחזיקה במצב טוב כ-3 ימים.

    1. היי מורן,
      אלה הכמויות המומלצות לתבנית 26:
      5 ביצים
      כוס שמן
      כוס ורבע סוכר
      2 שקיות סוכר וניל
      כוס וחצי מיץ תפוזים (רצוי סחוט טבעי)
      3 כוסות קמח תופח
      חצי כפית אבקת סודה לשתיה
      גרידת קליפת שני תפוזים
      חצי כפית אבקת קינמון (לא חובה)
      יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ"ל.

    1. היי גל,
      מומלץ לגרד קליפה של תפוז קטן-בינוני שלם. זה יוצא בערך כפית מלאה.

    1. היי רותם,
      באיזה תוכנית אפית אותה?
      כמה מעלות וזמן אפיה?
      שמת שליש כוס שמן?
      אני ממליצה להכין סירופ כדי להרטיב אותה: שליש כוס מים, 3 כפות סוכר, 5 כפות מיץ תפוזים. לחמם את כל החומרים עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת. להנמיך את האש ולבשל כ-5 דקות, עד שהסירופ מעט מסמיך ואז לשפוך באופן אחיד על העוגה.
      שבת שלום 🙂

  2. היי אפרת,

    צריך להקציף עם מיקסר את הביצים וגם את שאר החומרים או שצריך להקציף ידנית?
    איזו עוגת יומולדת היית ממליצה לי לעשות לאישה בשנות השלושים?

    1. היי,
      אפשר להכין במיקסר או במטרפה ידנית, איך שנוח לך.
      לגבי עוגת יום הולדת, זה מאוד תלוי מה בא לך. יש עוגות עם קרם, עוגות בלי קרם, עוגות שוקולד, עוגות לבנות. מצרפת לינק לעוגות יום הולדת מומלצות, אני ממליצה לך לעבור עליהן.

  3. היי אפרת,

    צריך להכין אותה במיקסר או אפשר בקערה?
    מבחינת ההקצפה
    אשמח לדעת למה התכוונת
    תודה רבה ושבת שלום ☺
    דקלה

    1. היי דקלה,
      עדיף במיקסר (אם רשום במתכון "לערבב" ולא מוזכר מיקסר – אפשר ידנית ואם רשום "להקציף" אז הכוונה למיקסר).
      שבת שלום 🙂

  4. הי אפרת
    הסירופ שהצעת למטה יצא לי ממש נוזלי.
    ככה זה צריך להיות?
    זה צריך להספק בעוגה?
    תודה
    חייבת לציין שאני מתה על המתכונים שלך – תמיד מצליחים

    1. היי נורית,
      שמחה שאת נהנית מהמתכונים.
      לגבי הסירופ, מומלץ לבשל אותו על אש נמוכה עד שיסמיך קצת.
      שבת שלום 🙂

    1. הכמות במתכון מספיקה לתבנית אינגליש קייק. לתבנית 24 יש להכפיל כמויות ב-2.

  5. כמה כפיות אבקת אפיה להוסיף לקמח רגיל ולא תופח? האם כפיות שטוחות או גדושות או ״רגילות״? תודה

    1. היי מורן,
      היחס הוא שעל כל כוס קמח תופח שמים כוס קמח רגיל + כפית רגילה אבקת אפיה.
      במקרה הזה יש לשים כוס ושליש קמח רגיל + כפית ושליש אבקת אפיה.

  6. היי אפרת המתכונים שלך פצצה, עכשיו אני מכינה את הסברינה כבר בפעם השלישית וגם את התפוזים, תודה רבה ושבת שלום

    1. היי אדוה,
      אבקת סודה לשתיה לא אמורה לגרום לטעם מר אלא אם כן היא מקולקלת (שמת רק חצי כפית שטוחה, נכון?)
      זה יכול להיות קשור בתפוז. יש זנים מסוימים שיכולים לגרום לטעם מעט מר. סחטת את התפוזים?
      סיבה נוספת היא הקליפה שיכולה להיות מרה. גירדת קליפת תפוז שלמה?

  7. אני עכשיו הולכת להכין. תודה על המתכונים אני בכיתה ח' ועם האתר הזה מדי פעם הולכת למטבח ותמיד כולם נהנים! שבת שלום ותודה רבה:)

    1. העוגה טעימה גם בלי רוטב אבל אם את רוצה בכל זאת להכין סירופ תפוזים אפשר להשתמש במרגרינה או מחמאה.
      סירופ תפוזים: שליש כוס מיץ תפוזים טבעי, כף מלאה סוכר, כפית של קליפה מגורדת של תפוז, 10 גרם מרגרינה/מחמאה -מביאים לרתיחה בסיר קטן ומערבבים עד שהסוכר נמס. יוצקים על העוגה כשהסירופ חמים (לא רותח).
      בהצלחה 😉

  8. היי,
    אני מעוניינת להכין בתבנית מלבנית גדולה
    בכמה אני צריכה להכפיל חומרים?

    תודה ושבת שלום 🙂

    1. היי לי,
      אם הכוונה לתבנית בגודל 32X25 אז אלה הכמויות:
      5 ביצים
      כוס שמן
      כוס ורבע סוכר
      2 שקיות סוכר וניל
      כוס ושני שליש מיץ תפוזים
      3 כוסות ושליש קמח תופח
      כפית גדושה אבקת סודה לשתיה
      גרידת קליפה של 2 תפוזים
      חצי כפית קינמון (לא חובה)
      שבת שלום 🙂

  9. היי …..עד כמה גרוע שהקצפתי לעוגת תפוזים סוכר וביצים שלא בטמפרטורת החדר?,שהו רק כמה דקות בחוץ?איך זה ישפיע?תודה:)

  10. אי אפשר להפסיק לאכול את העוגה. כל כך מתאימה לימי החורף. כוס תה חם ועוגת תפוזים שלא מתוקה מידי. מומלץ!

  11. העוגה יצאה מושלמת!!! זה חוסל מהר מידי חחח.. פעם הבאה אכין 2.. אחת עם הקינמון ואחת רק עם התפוזים

    1. היי נעמה,
      זה סירופ תפוזים: 1/3 כוס מיץ תפוזים טבעי, כף מלאה סוכר, כפית של קליפה מגורדת של תפוז, 10 גרם חמאה -מביאים לרתיחה בסיר קטן ומערבבים עד שהסוכר נמס. יוצקים על העוגה כשהסירופ חמים (לא רותח).
      שבת שלום 🙂

    2. היי !
      האם אפשר להחליף את החמאה אך לא במחמאה או מרגרינה , או להשמיט לגמרי ויצא גם טוב ?

    3. היי אלייה,
      החמאה מסמיכה קצת את הסירופ אבל אני מניחה שאפשר להכין גם בלעדיה.

    1. היי זהבה,
      אם זו תבנית מלבנית או עגולה בקוטר 26 פשוט להכפיל כמויות.
      שבת שלום 🙂

  12. כן, השתמשתי בשקית אחת של אבקת אפייה. הקפדתי שהיא תעורבב היטב עם הקמח.
    אם לא הייתי משתמש באבקת אפייה העוגה היתה גבוהה יותר?.
    ואולי שמתי קצת יותר מדי מיץ תפוזים…? מה דעתך?
    בתודה!

    1. היי שלום,
      היית צריך להשתמש באבקת אפיה אבל ביחס לכמות הקמח במתכון היית צריך לשים רק כפית ושליש.
      לעיתים כששמים יותר אבקת אפיה ממה שצריך אז העוגה שוקעת. אם שמת יותר מידי מיץ תפוזים אז זה יכול להסביר את המרקם שתארת (כמו גומי).

  13. העוגה אומנם נאפתה אבל המרקם שלה לא היה פריך. הבצק יצא חלק וגומייתי כזה (מעין גומי).
    מה לא היה נכון באפייה שלי. בנוסף, העוגה יצאה נמוכה מהרגיל. ד"א, אפיתי אותה מקמח מלא. אולי זאת הסיבה??

    1. היי שלום,
      הסיבה היא הקמח המלא שמשנה את המרקם והעוגה הופכת לדחוסה וכבדה ולא אוורירית. לא בכל מתכון מתאים להשתמש בקמח מלא, למשל בעוגה הזאת פחות מומלץ. וגם בעוגות שכן מתאים אני תמיד ממליצה לנפות את הקמח לפני ולשלב עם הקמח המלא קמח לבן (חצי-חצי). לגבי זה שהעוגה יצאה נמוכה- האם השתמשת באבקת אפיה?

  14. שאלה… אם משתמשים בקמח מלא יש להוסיף סודה לשתיה? כמה אבקת אפיה? מה עדיף? תופח מלא או תופח רגיל?

    1. הי אפרת,
      מבחינת הטעם עדיף להשתמש בקמח תופח רגיל אבל אם רוצים להפוך את העוגה ליותר בריאה ולשלב קמח מלא אז מומלץ להשתמש בחצי מהכמות בקמח מלא וחצי בקמח רגיל אחרת העוגה יוצאת דחוסה מידי. אין צורך לשים סודה לשתיה אבל חשוב להשתמש באבקת אפיה.
      במתכון הזה אפשר להשתמש ב2/3 כוס קמח רגיל + 2/3 כוס קמח מלא + כפית וחצי אבקת אפיה.
      גמר חתימה טובה 🙂

    1. הי רוני,
      גרידת התפוז מוסיפה טעם אבל אפשר לוותר.
      לגבי הקינמון- בסביבות 1/4 כפית אבקת קינמון.

  15. הי לכם

    איך לכולם יצא טוב
    שלי לא עלתה בכלל ובפנים דביקה וקצת רטובה
    היתה 35 דק בתנור 180 מעלות
    🙁

    1. היי,
      השתמשת באבקת אפיה? אם כן, יכול להיות שאבקת האפיה לא עורבבה היטב עם הקמח?
      לגבי הרטיבות בעוגה, יכול להיות שהעוגה עדיין לא הייתה מוכנה. יש לקחת בחשבון שזמן האפיה משתנה בין תנור לתנור.

  16. הכנתי ביום שישי .לא אהבו אצלי בביתאת העוגה. האמת-לא יצאה אורירית .
    יש לי מתכון דומה מאוד של חנה שאולוב שאני מכינה ששם שמים 2 ביצים ולא 4 (שזה מספיק לדעתי\) ובמקום קינמון -תמצית וניל והיא יוצאת מעולה.ממש התאכזבתי-לא נורא.

    1. הי ענת,
      צר לי לשמוע שהתאכזבת 🙁
      יכול להיות שהעוגה הזאת היא מעט פחות אוורירית (למרות שיש כאלה שמעדיפים זאת).
      יש באתר מתכון לעוגת תפוזים וקוקוס שהיא יותר אוורירית (עם 2 ביצים ותמצית וניל).
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D/
      תמשיכי לעדכן, חשוב לנו לדעת.
      שבוע נפלא!

    1. היי טלי, האמת היא שלא ניסינו כך שאני לא יודעת לומר בוודאות איך ייצא אבל קחי בחשבון שאין על המרקם של אפייה בתנור 🙂

  17. חייב להוסיף קינמון?
    מה אפשר להוסיף במקום?
    אם אני יוסיף בוטנים מרוסקים זה יצא טעים?
    אני יכולה להוסיף תפוז סחוט?
    תודה מראש וסליחה על כמות השאלות אשמח אם תעני

    1. היי יוליאנה, את יכולה לוותר לגמרי על הקינמון ואין צורך לשים משהו במקומו.
      אני תמיד בעד להשתמש בתפוזים סחוטים כך העוגה יוצאת יותר טעימה.
      לגבי בוטנים מרוסקים, זה כבר עניין של טעם. אם את אוהבת את השילוב הזה את יכולה לשים עד 1/3 כוס בוטנים קצוצים. בהצלחה:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר