מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים אוורירית

עוגת תפוזים אווריריתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 2, 2019
Last modified:ינואר 2, 2019

Summary:

עוגת תפוזים רכה, אוורירית ומעולה עם זיגוג הדרים עדין

עוגת תפוזים אוורירית

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים 

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן 

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טבעי

קליפה מגורדת מחצי תפוז (לא חובה)

כוס קמח (140 ג') לבן

כפית מלאה (6 ג') אבקת אפיה

לזיגוג: 2 כפות אבקת סוכר + כף מיץ תפוזים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית) את הביצים עם הסוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים שמן, מיץ וגרידת תפוז ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (שימו לב – ערבוב יתר פוגע באווריריות העוגה).

-מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הזיגוג: מערבבים 2 כפות אבקת סוכר עם כף מיץ תפוזים עד לתערובת חלקה.

-כשהעוגה מוכנה, מזלפים מעליה בעזרת כפית את הזיגוג ועוטפים בניילון נצמד.

*ניתן להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

56 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אתר מעולה תמיד עוזר והמתכונים להיט
    רציתי לשאול האם נראה לך שאפשר לעשות את העוגת תפוזים הזאת כבסיס לעוגה ( הכוונה כמו עוגת טורט) אני רוצה לזלף עליה עם קרם ממש כמו עוגת יומולדת??

    1. אם זו תבנית קוגלהוף סטנדרטית יש להכפיל כמויות ב-2.

    1. כל הזמן (עד שהיא מתחסלת 🙂 ). זה שומר עליה שלא תתייבש.

  2. היי האם אפשר גם לשים את הזיגוג וגם לפזר אבקת סוכר ?
    או שנאבקת סוכר תיבלע בעוגה ?

    1. רוב הסיכויים שאבקת הסוכר תימס בזיגוג.
      אפשר לפזר רגע לפני ההגשה ואז יראו את זה.

  3. היי
    אם אני רוצה לעשות את זה במאפינס ואני צריכה כמות של 27 ילדים
    איך זה מבחינת הכמויות?
    תודה

  4. שלום. רציתי לשאול בבקשה האם אפשר לפזר אבקת סוכר מעל העוגה בלי לערבב עם מיץ תפוזים?

  5. היי! קודם כל רציתי לומר שאני "צעירה" במטבח והמתכונים שלך עוזרים לי המון!! אז תודה רבה:)

    אפיתי את העוגה הזו לא מזמן והיא יצאה מעולה! רק שאבקת הסוכר שבזיגוג הפכה לאחר כמה דקות לגרגירים קטנים של סוכר,
    מה הסיבה?

    1. היי נופר,
      בדר"כ אבקת סוכר לא יכולה להפוך לגרגירי סוכר והיא בדר"כ נמסה.
      אבקת הסוכר שהשתמשת בה טובה? היא הומסה כמו שצריך עם מיץ התפוזים?
      שבת שלום 🙂

    1. היי אני ממש חדשה כאן רק כמה שעות. האם החומרים של העוגת תפוז שרוול תתאים לשתי תבניות?

    2. ברוכה הבאה 🙂
      החומרים במתכון מתאימים לתבנית אינגליש קייק אחת. אם את רוצה שתי תבניות אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2.

  6. אפרת המקסימה!קודם כל, חייבת לפרגן-הכנתי בפעם השנייה את עוגת הגבינה עם הנוטלה וחייבת לציין שהיא פשוט מעדן!חשבתי לפזר מעט קוקוס לקישוט על העוגה אחרי ששמה את הזיגוג.מתי כדאי לשים אותו ומתי לעטוף עם ניילון נצמד?תודה רבה!

    1. היי שרון,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      לגבי העוגה הזאת, אפשר לפזר קוקוס מעל העוגה לאחר שאת שמה את הזיגוג ולעטוף בניילון נצמד.

  7. שלום אפרת היקרה!!
    האם מיץ מקלמנטינות סחוט יתאים לזה??
    אגב המתכון של המרק אטריות פשוט טעים ומתאים לחורף עשיתי אותו מספר פעמים ואף פעם לא נמאס
    תודה רבה לך
    😊

  8. הי אפרת!האם אפשר כשהעוגה מוכנה להרטיב עם התפוזים- חשבתי גם לעזות חורים כדי שכל הרוטב כינס פנימה ורק אז אבקת סוכר? מה דעתך?ומתי שמים את הרוטב כשהעוגה חמה.?

  9. היי אפרת,
    יש לי מיץ תפוזים של פריגת מקרטון האם אפשרי להכין איתו את העוגה במקום תפוז טבעי?
    תודה רבה:)

  10. cבוקר טוב
    אני אשמח להוסיף לתוך העוגה קוקוס
    צריך להמיר במשהו אחר
    או שניתן פשוט להוסיף מעט קוקוס לטעם נוסף?

  11. אפרת,
    תודה על המתכונים,
    בהחלט זאת עוגה משובחת
    אנחנו רגילים להוסיף קוקוס למעלה על הזיגוג וזה מוסיף לטעם וליופי
    בברכה

  12. היי אפרת, איזה כיף עוד מתכון עם תפוזים, תודה
    1. לגבי מיץ תפוזים סחוט טבעי – בסופר יש בקבוקים שכתוב עליהם סחוט טבעי שנשמרים בקרור – האם הם מתאימים?
    2. רוצה להכין גרסה ללא גלוטן – אפשר להשתמש בקמח "כרגיל"? אותה כמות? להגדיל אבקת אפייה? משהו אחר במתכון משתנה?
    3. לא בטוחה שהבנתי איך לזגג את העוגה – פשוט לשפוך עליה את הזיגוג עם כפית?
    4. לגבי הניילון הנצמד – לעטוף ישר אחרי הזיגוג? לא יפגע בו? כמו כן כמה זמן אחרי העטיפה אפשר להגיש את העוגה?
    המון המון תודה לך

    1. 1. כן
      2. כן. אותן כמויות
      3. נכון
      4. כן, זה לא ממש יפגע כי הוא די נספג בעוגה. אפשר לאכול מהעוגה לאחר שהיא מתקררת לטמפ' החדר (20-30 דקות).

    1. היי עדנה,
      אני חושבת שכדאי להוסיף חצי כפית אבקת סודה לשתיה, כף מיץ לימון טבעי סחוט ולהגדיל את כמות מיץ התפוזים לשני שליש כוס.

  13. תודה רבה על מתכונים מדהימים.
    האם אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין / מלא / שיבולת שועל ?
    והאם אפשר במקום השמן לשים רסק תפוחים ?
    תודה רבה.

    1. היי אביגיל,
      אפשר להמיר בקמח כוסמין רגיל. שימוש בקמח כוסמין מלא אפשרי אבל יהפוך את העוגה לקצת יותר דחוסה.
      לא מומלץ להמיר את כל כמות השמן. כדאי להשאיר לפחות רבע כוס שמן והיתר להשלים ברסק תפוחים (*גם שימוש ברסק עלול לפגוע במרקם העוגה).
      יום נפלא 🌷

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר