מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תפוזים, אגוזים ומייפל

עוגת תפוזים, אגוזים ומייפלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 7, 2018
Last modified:מרץ 7, 2018

Summary:

עוגה בחושה מנומרת טעימה במיוחד שלא תוכלו להפסיק ליישר – עוגת תפוזים, אגוזים וסירופ מייפל עסיסית ורכה

עוגת תפוזים, אגוזים ומייפל

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (65 ג') סוכר

שליש כוס (65 ג') שמן

חצי כפית (3 ג') תמצית וניל

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס קמח (140 גרם) תופח

חצי כוס (55 ג') אגוזי מלך טחונים

3 כפות (30 מ"ל) סירופ מייפל

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם העוגה עלול להפגע). מוסיפים אגוזים טחונים ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר קצת אגוזים לפיזור מעל העוגה).

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות, עד שקיסם יצא יבש.

-מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה יוצקים מעל באופן אחיד 3 כפות סירופ מייפל.

-עוטפים את העוגה בניילון נצמד (האדים שמצטברים בפנים מרככים את העוגה והופכים אותה לעסיסית יותר).

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

48 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי ענת,
      כוס חד פעמית אמורה להיות בנפח של 180 מ"ל כאשר יש להשתמש בכוס של 240 מ"ל.
      אלה בערך הכמויות בשימוש בכוס חד פעמית קטנה לשתיה קרה:
      2 ביצים
      שני שליש כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      חצי כפית תמצית וניל
      3/4 כוס מיץ תפוזים
      כוס וחצי קמח תופח
      3/4 כוס אגוזי מלך טחונים
      3 כפות סירופ מייפל

        1. אפשר להמיר לקמח כוסמין מלא ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
          במקום סוכר אפשר לשים דבש באותה כמות.

  1. היי אפרת,
    דבר ראשון אני לעתים קרובות נמצאת מול האתר ומנסה את כל סוגי המתכונים שלך. תודה על הסברים פשוטים ותוצאות מדהימות!
    ובנוגע לעוגה, יש אפשרות לוותר על מיץ התפוזים?

    1. תודה ישראלה, כיף לשמוע 🙂
      במקום מיץ אפשר להכין לימונדה ולסחוט לכוס כף מיץ לימון, למלא במים עד חצי כוס ולהוסיף כפית מלאה סוכר.

    1. היי מור,
      לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      לתבנית מלבנית בגודל 25X32 יש להכפיל את כל הכמויות ב-3 (מספיק לשים 5 ביצים גדולות).

  2. וואי תקשיבי הכנתי את העוגה עכשיו !! כאילו חצות הלילה..😜😋מתכון קל ומזמין..נראה לי יצאה מעולהההה..תודה על ההסברים הברורים ופשטות ההכנה…

  3. תודה רבה על המתכון הקל והמהיר. העוגה יצאה מעולה! האם ניתן להחליף את הסוכר בסוכר חום?

        1. גם בקיץ. בימים חמים במיוחד כדאי להעביר את העוגה למקרר לאחר 24 שעות בחוץ.

  4. אפרת בוקר טוב,
    יש לי ביצים XL (הגודל היחיד שהיה בסופר) האם לשים גם שתי ביצים או מספיקה אחת?
    תודה ויום נפלא
    טלי

    1. היי טלי,
      לדעתי כדאי לשים בכל זאת 2 ביצים כדי שהעוגה תהיה יציבה.
      יום מקסים 🌷

  5. היי לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד שהיא יוצאת מהתנור חמה? אם אני משתמשת בקמח רגיל כמה אפייה?

    1. אפשר לעטוף אותה אחרי כ-5 דקות.
      במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.

  6. שלום אפשרת וחג שמח,
    בהמשך לשאלתו של ויקטור לגבי עוגה לפסח, האם אפשר במקום האפשרות שנתת להתשמש בקמח תופח כשר לפסח ובמקום מייפל , לשים סילאן (אין לי כשר לפסח) ?

    תודה וחג שמחץ

    1. היי נירה,
      בגדול אפשר. אני פחות אוהבת את המרקם של עוגות עם קמח תופח כשר לפסח אבל זה עניין של טעם.
      לגבי תחליף למייפל, עדיף דבש אם יש לך. לדעתי הטעם של הסילאן קצת דומיננטי.

  7. ערב טוב העוגה מצוינת .
    יש אפשרות להכשיר אותה כשרה לפסח?
    צריך רק לשנות את הקמח.
    תודה מראש
    ויקטור

    1. היי ויקטור,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שבמקום קמח תופח אפשר לשים חצי כוס קמח מצות דק לעוגות, חצי כוס קמח תפוח אדמה וכפית מלאה אבקת אפיה. קח בחשבון שזה לא ייצא בדיוק אותו דבר כמו עם קמח רגיל אבל אמור לצאת טעים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי עדי,
      זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור. אם העוגה עדיין לא נאפתה אפילו שעבר הזמן המומלץ שרשום במתכון יש להמשיך לאפות עד שהעוגה מוכנה, לא משנה כמה זמן זה לוקח.

    1. היי דינה,
      כוס קמח מלא פחות כף (115 ג') + כפית אבקת אפיה (5 ג').
      אם זה קמח כוסמין מלא אז יש לשים כוס קמח.

    1. היי לילך,
      שימי כפית אבקת אפיה. ערבבי אותה לפני עם הקמח ורק אז תוסיפי לבלילה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר