מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת תמרים ואגוזים

עוגת תמרים ואגוזיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 21, 2016
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

מתכון לעוגת תמרים ואגוזים רכה וכל כך טעימה שמכינים בקערה אחת, ללא מיקסר.

עוגת תמרים ואגוזים

תבנית מאפינס או תבנית אינגליש קייק

מצרכים (8-10 מאפינס):

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

4 כפות מלאות ממרח תמרים (הכוונה לממרח תמרים ולא לסילאן).

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (אפשר לשים במקום חצי כוס מים חמים)

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה)

חצי כפית (2.5 ג') אבקת קינמון

3/4 כוס (75 ג') אגוזי מלך קצוצים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס/ אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן וממרח תמרים ומערבבים עד לתערובת אחידה. מוזגים מיץ תפוזים ומערבבים.  מוסיפים את הקמח התופח ואבקת הקינמון ומערבבים קלות (אין לערבב יותר מידי). מוסיפים את האגוזים ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר מעט אגוזים לפיזור מעל העוגה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת בגובה 3/4 מהשקע (ניתן לפזר מעל מעט אגוזים לקישוט) ואופים בתנור כ-15 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. אם מכינים בתבנית אינגליש קייק אחת, זמן האפיה מתארך ל 25-30 דקות.

*הערה: אם משתמשים בקמח רגיל + אבקת אפיה יש לערבב אותם קודם בנפרד ואז להוסיף לבלילה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

65 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום אפרת!
    שאלה- הייתי באיזה אירועה והיה שם כמו עוגיות תמרים אבל רק תמרים עם פיצוחים זה היה ניראה כמו שהכינו את זה רולדה וחתכו אותם עיגולים עיגולים בצורה שראו את האגוז לוז למשל ושאר הפיצוחים יפה בתוך התמר את מבינה למה הכוונה? אשמח למתכון כזה אם יש לך
    אני מכורה לאתר שלך התחברתי מאוד לסיגנון המתכונים ואין יום שאני לא באתר תודה רבה רבה על הכל.

    1. תודה דליה 🙂
      הכוונה לתבנית 28 חד פעמית נמוכה או תבנית 28 רגילה נשלפת?

    1. אז נראה שעשית הכל כמו שצריך. אולי היה צריך לתת לה עוד כמה דקות בתנור.

  2. היי,העוגה יצאה ממש טעימה( הכנתי באינגליש קייק),180 מעלות,32 דקות.בדקתי עם קיסם באמצע ויצא יבש אך לאחר החיתוך יש הרבה חלקים באזור התחתון שהמלית של התנאים כאילו לא נאפתה.אשמח לעזרה.

    1. היי מור,
      מוזר כי ממרח התמרים לא אמור להיות מורגש כי הוא מעורבב עם הבלילה ונאפה כחלק ממנה.
      אפית בחום עליון וחום תחתון? העוגה היתה מונחת במרכז העוגה? השתמשת בתבנית חד פעמית או תבנית אחרת?

  3. ערב טוב!
    אין ברשותי ממרח תמרים. אלא תמרים מיובשים, רגילים. אפשר אכשהו להשתמש בהם? להפוך אןתם לממרח או משהו כזה?
    תודה!!!

    1. היי אילנה,
      אין לי מתכון מדויק לממרח תמרים. בגדול אפשר להשרות תמרים מגולענים עם כחצי כוס מים רותחים במשך כמה דקות ואז לטחון במעבד מזון עד למחית.

    1. יש להניח שזה יהיה במתיקות מאוד מאוד מעודנת. עניין של טעם 🙂

  4. שלום רב
    תודה על האתר המקסים ועל המתכונים הנפלאים
    אני רוצה להכין את העוגה ללא גלוטן במה אפשר להמיר את הקמח
    תודה

    1. היי,
      אפשר להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי או כרגיל) ולשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
      אני מניחה שאפשר גם לשלב שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה.

    1. היי דורין,
      אם יש לך קמח כוסמין מלא אז אפשר לשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
      אם זה קמח מלא רגיל מומלץ לשלב חצי כוס קמח מלא עם חצי כוס קמח לבן כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי. כמובן שיש להוסיף גם כפית אבקת אפיה.

    1. היי לילך,
      עדיף להשתמש בממרח תמרים מוכן. אם אין לך אני חושבת שאת יכולה לטחון את התמרים ולהוסיף כמה כמות סילאן כדי שהתערובת תתרכך.

  5. היי רוצה להכין היום את העוגה ואני שואלת האם ניתן להחליף את הקמח בקמח כוסמין ובאיזה מידה מול קמח רגיל
    תודה רבה

    1. היי זהבה,
      אפשר באותו יחס של קמח רגיל. יש להוסיף כפית מלאה אבקת אפיה.

  6. תתברכי בכל טוב! אין על המתכונים שלך מדויקים ומצליחים אחד אחד…! יצא כ"כ יאמי ואוורירי, איזה סיפוק… המון המון תודה

  7. תקשיבי זה אחד המתכונים הכנתי אתמול בערב ובעלי לא גמר להחמיא כמה שזה טעים.. והתבנית חוסלה… עכשיו הכנתי כמות כפולה. אין על האתר שלך תודה תודה תודה

    1. היי שירן,
      ביצה גדולה
      רבע כוס סוכר
      רבע כוס שמן + כף שמן נוספת
      3 כפות מלאות ממרח תמרים
      שליש כוס מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה
      3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל + 3/4 כפית אבקת אפיה)
      שליש כפית אבקת קינמון
      חצי כוס אגוזי מלך קצוצים

    2. יצא סוף מדהים!!!
      האם אפשר להוסיף קצת סודה לשתיה שיצאו מעט כהות יותר אם כן מספיק קורט?

    1. כן, אפשר להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק או עגולה קטנה בקוטר 20.
      חג שמח ושנה טובה 🙂

  8. הי אפרת, הכנתי את העוגה והיא יצאה טעימה מאוד! תודה רבה לך על מתכונים נפלאים וטעימים! שאלה לי אליך:האם אפשרי שאת המתכונים שצרפתי למחברת המתכונים הם ישלחו לי למייל? אלפי תודות ושבוע טוב

    1. היי ענבר,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      כרגע אין לי אפשרות לשלוח מתכונים מהמחברת האישית למייל אבל אני אברר אם ואיך ניתן לעשות זאת ואעדכן אם כן.
      שבוע טוב!

  9. בס"ד

    אפרת
    האתר שלך פשוט מווווושלם
    קיבלת סיעתא דשמיא ממש
    ברוך השם
    אחת כמוני שכל כך לא אהבה את המטבח פתאום מבשלת ואופה והכל טעים ובקלות! בזכותך!
    תודה רבה לך

  10. בס"ד

    שיניתי קצת את הכמויות שיהיה יותר בריא וגם אני אוהבת עוגות מקמח מלא אך בזכות המתכון שלך ידעתי מה עושים עם ממרח תמרים ויצא מדהים! בזכותך אני מקבלת המון מחמאות 😉 אתר נפלא!!!
    תודה רבה אפרת 🙂

    1. היי שיר,
      אני חושבת שאת יכולה להוציא מהתמרים את הגרעינים ולהשרות את התמרים במים רותחים כחצי שעה. לאחר מכן לטחון במעבד מזון או במוט בלנדר ידני עד למרקם של ממרח. אני חושבת שכדאי להוסיף לתערובת כפית סילאן אם יש לך.
      בהצלחה 🙂

  11. נשמע מתכון מעולה וקל!:-)
    מתחשק לי מאוד לנסות, אך יש לי שאלה:
    האם אפשר להכין את העוגה בלי האגוזים? (אני רוצה להכין אותה לילדים קטנים וחוששת מהאגוזים שיש בפנים….)

  12. וואו תשמעי יצא מעולה !
    תודה על המתכון , הכנתי עם מים חמים המקום המיץ תפוזים ואפיתי 6 דקות בתבנית מאפינס של המולטי קייק .

  13. היי

    נשמע מעולה, במה אפשר להחליף את 2 הביצים ??
    אם ניתן להחליפם זו תהפוך לעוגה טבעונית – וזה יהיה מעולה !!!
    תודה רבה

    1. היי,
      לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להמיר בחצי כוס רסק תפוחים.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 🙂
      פורים שמח!

  14. אני רוצה להכין את העוגה לשבת אבל הזמן היחיד שיש לי הוא ביום רביעי, האם זה יישאר טרי עד שבת או שאפשר ועדיף להקפיא ובשבת להפשיר?
    תודה רבה!

    1. היי אלינור,
      עדיף לא לערבב יותר מידי את הקמח גם אם יש מעט גושים אחרת מרקם העוגה עלול להיות דחוס ופחות אוורירי.
      תעבירי את הבלילה לתבנית כמו שהיא והכניסי לתנור.
      בהצלחה 😉

  15. שלום אפרת,

    אינני מבינה מדוע רשמת חצי כוס מיץ תפוזים מבקבוק שתיה קלה,
    ולא מיץ תפוזים טבעי, יש לזה סיבה?
    תודה על המתכונים המעולים והקלים שלך

    1. היי גילת,
      הסיבה היא שהטעם של מיץ התפוזים מבקבוק לשתיה קלה הוא עדין וחלש יותר ובמקרה הזה זה מצוין שזה כך 🙂
      כמובן שאין בעיה להשתמש במיץ תפוזים טבעי רק כדאי למהול אותו במעט מים כדי שטעם של התפוזים לא יהיה חזק מידי (לדוג' לסחוט בין רבע לשליש כוס תפוזים ולהשלים במים עד לחצי כוס).
      המשך יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר