מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שקדים

עוגת שקדיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On פברואר 14, 2018
Last modified:פברואר 14, 2018

Summary:

עוגת שקדים בחושה עם סירופ – רכה עסיסית וטעימה שלא מפסיקים ליישר.

תבנית עגולה 24 (או תבנית 22.5 מקרטון)  או מלבנית 22X31

מצרכים:

3 ביצים גדולות

3/4 כוס (150 ג') סוכר

כפית (5 ג') תמצית וניל

שני שליש (133 ג') כוס שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

רבע כוס (60 מ"ל) מים

כוס וחצי (210 ג') קמח רגיל

כוס (100 ג') קמח שקדים/ שקדים טחונים דק

שקית (10 ג') אבקת אפיה

קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)

סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף גדושה סוכר

*קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל170 מעלות ומשמנים תבנית.

-מקציפים את הביצים בעזרת מיקסר כחצי דקה. מוסיפים סוכר ומקציפים כ-2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת תפוחה.

-מוסיפים תמצית וניל, שמן, מיץ תפוזים, מים ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים, אבקת אפיה וגרידת לימון ומערבבים. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מכינים את הסירופ: מערבבים רבע כוס מים רותחים עם כף גדושה סוכר ויוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה. מפזרים מעל קוקוס.

עוגת שקדים

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


59 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום לבעלת האתר. רציתי לשאול אם ניתן להחליף מיץ התפוזים במשקה קוקוס שקדים. אסור חי םערות הדר. תודה ודהת שלום מיכל.

    1. לא בטוחה שהבנתי את שאלתך. השקדים טחונים דק כי הם חלק מתערובת הקמחים. הם תורמים למרקם העוגה.
      כמויות ומתי לשים רשומים במתכון. יש לשים 100 גרם שקדים טחונים דק (שזה כוס) ומוסיפים יחד עם הקמח.

      1. היי רשום במצרכים קמח שקדים/שקדים טחונים
        אז השאלה אם גם קמח שקדים וגם שקדים טחונים.והאם השקדים צריכים להיות קלויים?
        סליחה אבל פעם ראשונה שמכינה עוגה כזו.
        ותודה על המתכונים המעולים

        1. אוקי, עכשיו הבנתי 🙂
          הכוונה לקמח שקדים או לשקדים טחונים, זה לא משנה. הסימן / הכוונה ל"או". השקדים לא חייבים להיות קלויים, אפילו עדיף שיהיה טבעיים.

  2. שלום אפרת,
    המתכונים שלך פשוט מצויינים, גם האפיה וגם הבישול.
    רציתי לשאול אם אפשר להוסיף לעוגה שוקולד צ'יפס מריר, האם יתקבל טוב?

    תודה רבה ויום נפלא.

    1. היי נירה,
      לדעתי כן. מומלץ לקמח מעט את השוקולד צ'יפס כדי שלא ישקע לתחתית במהלך האפיה. מומלץ לפזר חלק ממנו בחלק העליון של הבלילה.
      יום מקסים 🌷

  3. היי
    האם אפשר לותר על הסירופ? האם מטרתו היא להדביק את הקוקוס ? והאם התנור הור 170 טורבו או רגיל ?

    1. היי אור,
      מטרת הסירופ היא להרטיב את העוגה ולהעניק לה עסיסיות. אפשר להכין גם בלי.
      170 מעלות בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון).

  4. היי אפרת,
    הכנתי עכשיו את העוגה לכבוד שבת
    יצאה מאודד טעימה הייתי צריכה לעשות עוד כמות כי כולם אהבו
    תודה רבה לך, שבת שלום

    1. היי מאיה,
      המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך תכיני לימונדה- שימי 2 כפות מיץ לימון בכוס, השלימי מים עד חצי כוס והוסיפי 2 כפיות סוכר וערבבי.

  5. הי אפרת, המון תודה. אני גרה באוסטין, טקסס. בדצמבר טיילנו ביוסטון ובעלי אכל עוגת שקדים שהוא מאד אהב. למרבה הצער, לא מצאנו עוגת שקדים בבתי הקפה של אוסטין, אז הבטחתי לנסות להכין. בעלי מצא מתכון של שף צרפתי, שאפילו את החומרים לא הצלחתי למצוא בסופר, ואני מצאתי את המתכון שלך. יש לציין שצריך לתרגם את הכמויות , אבל חשבון זה הצד החזק שלי. יצא כל-כך טעים שכל פעם שהעוגה נגמרת, אני צריכה להכין חדשה, וגם שלחתי עוגה לעבודה של בעלי (אמזון) והתבנית חזרה ריקה. בעלי, לא אוהב קוקוס אז אני שמה במקום שקדים פרוסים. הסירופ לא מדביק אותם מאד חזק, אבל זה מספיק טוב. אז המון תודה.

  6. הי אפרת תודה על המתכונים תמיד יוצא מושלם !!
    הכנתי את עוגת השקדים יצא טעים בטרוף 😋 אי אפשר להפסיק לישר,
    תמיד המתכונים שלך יוצאים מעולה, שבת שלום 💐

    1. היי נעה,
      כמות לתבנית אינגליש קייק:
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר
      חצי כפית תמצית וניל
      שליש כוס שמן
      רבע מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
      3 כפות מים
      3/4 כוס (105 ג')הקמח רגיל
      חצי כוס (50 ג') קמח שקדים/ שקדים טחונים דק
      כפית אבקת אפיה
      חצי קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
      סירופ: 4 כפות מים רותחים + כפית גדושה סוכר
      *קוקוס לפיזור מעל (לא חובה)

  7. הי אפרת הכנתי את עוגת התה היום ובמקום תה שמתי כוס נס קפה במקום תה והוספתי שוקולד צ׳יפס יצא מעולה 🤗 לגבי עוגת השקדים צריך להשים במקרר בגלל הסירופ?? אני רוצה להכין

  8. שלום רב, האם ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח ללא גלוטן ובאיזה?
    אם כן, האם תוכלי לציין כיצד ניתן לעשות את ההמרה הנל בדרך כלל?

    1. לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר לשים כוס וחצי קמח רב תכליתי ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או תמי.

  9. אפרת היי
    אתר מדהים.
    היכן אפשר לדעת מה גודל התבנית על גבי התבנית עצמה? חוץ מכשר למהדרים לא כתוב כלום… האם אפית בתבנית שבתמונה? מ ה גודלה?
    אביי

    1. היי אבי,
      נכון, לא תמיד רשום על התבנית את מידותיה. הכי מומלץ זה למדוד את הקוטר העליון בעזרת סרגל. אם זו תבנית מלבנית אז מודדים אורך ורוחב של החלק העליון.
      אפיתי את העוגה בתבנית שבתמונה. זו תבנית מקרטון שרשום עליה קוטר 22.5 למרות שבפועל כשמודדים את הקוטר זה יוצא 24 ס"מ.

  10. היי חייבת לציין שיש לך אתר מדהים עם מתכונים סוף
    לא ניסיתי עדיין את המתכון הזה אבל אני יכולה את העוגה לאפות בתבניות קטנות יותר או למשל בקאפקייס ?

    1. תודה אודליה 🙂
      אפשר להכין בתבניות קטנות יותר או קאפקייקס, יש לשמן אותן לפני. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 20-30 דקות, בהתאם לגודל התבנית.

  11. אין עוגות כאלה אין!!!!!
    העוגה נגמרה תוך פחות משעה….

    תודות!!!
    מחכה לעוד מתכונים עסיסיים כאלה….

    1. היי אורנה,
      אפשר לשים חצי כוס קמח רגיל (סה"כ 2 כוסות קמח) ולהגדיל את כמות המיץ ל3/4 כוס אבל חבל כי קמח השקדים הוא זה שמעניק את המרקם המיוחד.

  12. נראה מעולה! באמת חשבתי מה לעשות עם כל השקדים הטחונים שיש לי! יש תחליף לקליפת לימון? מיץ לימון יעשה את העבודה? ואם כן, כמה? והאם מתאים פה קמח כוסמין מלא? תודה וערב מקסים 🙂

    1. היי אודליה,
      במקום קליפת לימון אפשר לשים קליפת תפוז/קלמנטינה. אם אין לך פשוט תוותרי.
      לגבי קמח כוסמין מלא, נראה לי אפשרי.
      ערב מעולה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר