

עוגה מקמח שקדים בטעם שוקולד – קלה להכנה, עסיסית וטעימה להפליא. ללא גלוטן, כשרה לפסח.
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
חצי כוס (100 ג') סוכר
שליש כוס (65 ג') שמן
חצי כפית (3 מ"ל) תמצית וניל
רבע כוס (60 מ"ל) מים
כוס (100 ג') קמח שקדים
2 כפות (20 ג') אבקת קקאו
כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה
שליש כוס (30 ג') קוקוס
ציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + כף מים
-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת כף או מטרפה ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומים ומערבבים.
-בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים, קקאו, קוקוס ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
-בינתיים מכינים את הציפוי: מניחים בקערית את קוביות השוקולד עם כף מים וכף שמן וממיסים כ-15 שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה כ-5 דקות לאחר שיצאה מהתנור.
אהבתם? שתפו
שלום אפרת,
אפשר להחליף את הקמח שקדים בקמח אורז?
לא מומלץ.
וואו!! עוגה מצויינת!!
הכנתי אתמול וטעמתי היום.
פשוט מושלם!
תודה רבה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אפשר לוותר על הקוקוס? מה אפשר לשים במקומו?
אפשר תוותר על הקוקוס ולשים במקום 2 כפות קמח שקדים (סה"כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).
יש סיכוי שאת יודעת להגיד לי במה אני יכולה להחליף את הביצים??? הבת שלי רגישה…
היי אירית,
במתכון הזה אני לא בטוחה אבל יש את מתכון מעולה לעוגת שוקולד ללא ביצים – עוגת שוקולד טבעונית.
יש אפשרות להשתמש בשקדים טחונים?
אפשר לשים כוס שקדים טחונים דק.
ממש דחוף!!!!!!!!!!!!!!
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו.
כן אפשר.
אפשר לשים במקום הקמח שקדים אבקת שקדים?
אפיתי והעוגה יצאה ממש מעולה! האורחים שלי שאלו אם עשיתי קורס בישול לאחרונה, כי הופתעו מהקפיצה ברמת האוכל😃😊😊 (יש לציין שבאותה ארוחה הכנתי פסטה בולונז ומרק אפונה גם הם מהאתר שלך). הצלחה מסחררת!!
שמחה לשמוע!
תודה גלי 🌷
עוגה מצויינת!!!!!!נהננו מכל ביס. שאלה קטנה, ניפיתי את הקמח שקדים וזה לקח יובלות… האם באמת צריך לנפות קמח שקדים כמו קמח רגיל?
היי יעל,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני לא מנפה קמח שקדים כי זה באמת לוקח המון זמן. רק אם הוא ממש דחוס או גושי כדאי לנפות אותו כדי לאוורר אותו.
שנה טובה
אפשר בלי סוכר בכלל וללא תחליף סוכר?
זה ייצא מר בגלל הקקאו.
היי אפרת
העוגה מעולה.
המרקם יצא קצת שומני עבורי כנראה מהמרכיבים כולל השמן.
יש לך רעיון איך למנוע את זה?
ושוב תודה
היי סימה,
באיזה גודל כוס השתמשת? המרקם אמור לצאת לח ועסיסי אבל לא שומני.
פעם הבאה אפשר להפחית את כמות השמן לרבע כוס.
שנה טובה 🌷
תודה רבה מקרב לב על מתכון מושלם שקיבלתי מאחותי ומאז אני לא מפסיקה להכין.
מחליפה את השמן בשמן קוקוס והיתר כרגיל וכל פעם שבא לי משהו טעים מפנטזת על העוגה ומגייסת הרבה כוח רצון לא לטרוף אותה בבת אחת …. טעים מידי. שוב תודה ושאלה האם אפשר להחליף את הביצים בטחינה ?
היי זהבה,
שמחה שאת אוהבת את העוגה 🙂
לא ניסיתי אבל בגלל שהעוגה מבוססת על קמח שקדים שהוא מרכיב יחסית "כבד" אני חוששת שהעוגה תצא דחוסה מידי בלי ביצים.
הי אפרת
הכנתי את העוגה ויצאה מצוין
שאלתי היא איך כדאי לשמור אותה: במקרר או בטמפרטורת החדר?
תודה
היי הודיה,
אפשר לשמור מחוץ למקרר 24 שעות. לאחר מכן כדאי לשים במקרר.
יש לי שאלה, אם אני טוחנת שקדים בבית, אני צריכה למדוד כוס לפני הטחינה או אחרי? (בדקתי וזה לא אותו דבר)
אחרי הטחינה.
עןגה מושלמת!!! וכלום עבודה!
אני מכינה אותה כל שבת בתבנית כפולה והיא נגרמת.
תודה רבה רבה על המתכונים הקלים והטעימים!
תודה הודיה, כיף לשמוע 🙂
אפשר לשים סילאן או סירופ מייפל במקום סוכר?
ממליצה לשלב 3 כפות סוכר + רבע כוס סירופ מייפל.
עוגה מעולה!הכנתי לליל הסדר ויצא מושלם
תודה שירי 🙂
האם אפשר לשים קמח לבן במקום קמח שקדים?
פחות מומלץ בעוגה הזאת. עדיף להכין עוגת שוקולד רגילה על בסיס קמח: עוגת שוקולד עסיסית, עוגת שוקולד פשוטה, עוגת שוקולד עם קצפת (אפשר להכין גם בלי הקצפת).
עוגה מדהימה ומומלצת בטירוף. טעימה חמה קרה ובכל צורה…
תודה רבה אפרת!
תודה שרה 🙂
שבוע נפלא
היי
רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום קמח שקדים? תודה שרה וחג שמח
היי שרה,
אני חושבת שאפשר להמיר באגוזים טחונים דק-דק.
חג שמח 🙂
עוגה פשוט טובה! אחת הטובות לפסח! תודה
תודה דורה, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח!
יצא מצוין
המקסימום שפשר להוציא מהמינימום פריטים בפסח
תודה רבה !!!!!!!!
תודה יוסי, שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת, היום טעמתי מהעוגה המעולה הזאת שגיסתי הכינה, רק שהילדים שלי לא אוהבים קוקוס, במה אפשר להחליף את הקוקוס? אני מאוד אהבתי אבל מרגישים את הקוקוס העוגה. תודה!
היי חגית,
לדעתי את יכולה לוותר על הקוקוס. שימי במקום 2 כפות קמח שקדים (סה"כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).
עוגה מעולה, רכה נימוחה וטעימה . נאכלה במהירות.
תודה .
תודה עירית, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח! אפשר להכין מקמח מצה
אין לי קמח שקדים
לא מתאים בעוגה הזאת. אפשר להכין את עוגת השוקולד לפסח. היא מעולה והיא עם קמח מצה.
חג שמח 🙂
שוב אני 🙂 אם אין לי תמצית וניל, אפשר לשים סוכר וניל, ואם כן כמה? ואני מניחה שצריך להפחית את הסוכר בהתאם? תודה רבה 🙂
את יכולה לשים שקית סוכר וניל ולהפחית מכמות הסוכר כף אחת.
חג שמח 🙂
תודה רבה רבה על התשובות שלך!! אעדכן בע"ה אחרי פסח איך הכל יצא 🙂 חג פסח כשר ושמח אפרת יקרה!! 🙂
מועדים לשמחה אפרת! העוגה יצאה פשוט טעימה! בעלי אפילו אמר שהיא יותר טעימה מעוגות חמץ! תודה רבה ושבוע טוב 🙂
שמחה לשמוע!
תודה יקירה, שבוע טוב 🙂
שלום אפרת,
יש כ"כ הרבה סוגים של עוגות שוקולד על מה את ממליצה?
היי שירה,
האמת שכל העוגות טובות. העוגה הזאת המרקם שלה יותר פאדג'י ולח. עוגת שוקולד לפסח היא מצוינת והמרקם שלה הכי קרוב לעוגת שוקולד בחושה רגילה.
יש את עוגת השוקולד והקוקוס שגם מצוינת והיא לאוהבי הקוקוס.
חג שמח 🙂
שלום אפרת
האם אפשר להחליף את הסוכר ב" כמו סוכר"?
כן אפשר.
חג שמח 🙂
אסור לי סוכר בכלל…במה אפשר להמיר את הסוכר ?
"כמו סוכר" של סוכרזית זה תחליף סוכר מלאכותי.
אם לא זה אז אפשר לשים כל תחליף סוכר מלאכותי אחר שמיועד לאפיה.
שבת שלום אפרת , שאפיתי את העוגה לקח זמן עד שבאמצע נאפה .. ואז מסביב כבר קצת נשרף.. אפיתי בחום של 175 מעלות
יכול להיית שהייתי צריכה לשים על חום נמוך יותר..?
בכל זאת יצא טעים.
היי יפה,
אם רואים שהחלק העליון מתחיל להשרף כאשר מבפנים זה עדיין לא מוכן יש להנמיך את המעלות ל 160-170 מעלות ולהמשיך לאפות. זה נכון לגבי כל עוגה או מאפה.
הי אפרת איזה כייף להכין את המתכונים שלך תמיד יוצא מעול
כרגע יצא מהתנור, ניראה מעולה .. אני גם האמץ את הציפוי לעוד עוגת פשוט קל טעים פרווה .. מה צריך יותר מזה
תודה רבה😋
נראה מצוין!
תודה יפה 🙂
כדאי להימנע מתבניות אלומיניום..
שבוע טוב וחודש טוב אפרת, את אלופה כל המתכונים שלך יוצאים מעולה 👍
אני רוצה להכין את העוגה בתמונה זה ניראה לא גבוהה כמו כל עוגה שעושים בתבנית אינגלישקק .. אני בדרך כל מכינה בתבנית 24/17 וזה יוצא גובה סביר( העוגת שקדים שפירסמת לפני שבועים הכנתי בשני תבניות 24/17 ויצא בסדר.. השאלה אם הכמות הזו מספיקה.. כי בתמונה זה ניראה לי שיוצא נמוך.
ועוד שאלה את הציפוי שמים איך שמכינים אותו בלי שיתקרר קצת
היי יפה,
העוגה הזאת יוצאת קצת יותר נמוכה מעוגת אינגליש קייק בחושה.
לתבנית בגודל שציינת אני ממליצה להכין את הכמויות האלה:
3 ביצים
3/4 כוס (150 ג') סוכר
חצי כוס (100 ג') שמן
כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
שליש כוס (80 מ"ל) מים
כוס וחצי (195 ג') קמח שקדים
3 כפות (30 ג') אבקת קקאו
כפית מלאה (6 ג') אבקת אפיה
חצי כוס (45 ג') קוקוס
ציפוי: 75 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים
מומלץ לשים את הציפוי כשהוא חמים. תני לו כמה דקות להתקרר.
שבוע טוב וחודש טוב
שלום אפרת,
מה הכמויות לתבנית עגולה 24'?
היי אורלי,
כמויות לתבנית 24:
4 ביצים
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
כפית תמצית וניל
חצי כוס מים
2 כוסות קמח שקדים
4 כפות אבקת קקאו
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
שני שליש כוס קוקוס
ציפוי: 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן + 2 כפות מים
זמן אפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות. אולי קצת יותר.
חג שמח 🙂
מה זה קמח שקדים? פשוט שקדים טחונים?
כן. אפשר לקנות את זה באריזה מוכנה שרשום עליה "קמח שקדים" או לטחון שקדים מולבנים דק.
מה ניתן להחליף את קמח השקדים.תודה על המתכונים הנפלאים
לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה יעבוד גם עם אגוזים טחונים דק.
תודה אפרת יקרה! אני משתמשת המון בקמח שקדים וחסר לי מתכונים… סוף סוף מתכון שלך!!! 🙂
השאלה שלי היא אם אפשר להחליף את המתיקות של הסוכר בסירופ מייפל?
תבורכי!
היי מלכה,
אני שמחה שפרסמתי את המתכון 😉
לגבי המייפל, לא יודעת איך זה ישפיע על המרקם כשהעוגה בעצם ללא קמח. אני ממליצה בתור התחלה לשלב רבע כוס מייפל + רבע כוס סוכר ואם יוצא מוצלח פעם הבאה אפשר לנסות רק עם מייפל.
האם ניתן לטחון אגוזי מלך במקום שקדים?
אני מניחה שכן, רק יש לטחון דק.
שלום אפרת
יש אפשרות להמיר את הקמח שקדים בקמח מצה (או קמח מצה מעורב בקמח תפו"א)?
תודה על כל המכונים.
אני ממש נהנית מהם!
היי שולמית,
כמות הנוזלים במתכון מתאימה לקמח שקדים. קמח מצה או תפו"א סופחים נוזלים בצורה אחרת.
מצרפת לך מתכון לעוגת שוקולד כשרה לפסח מקמח מצות ותפו"א. זאת גם עוגה מעולה.
שלום!
בכמה להכפיל את הכמות לתבנית בינונית??
אפשר מתכון.
היי חני,
לתבנית מלבנית בגודל 20X30 אז יש להכפיל את כל החומרים ב-2.
4 ביצים
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
כפית תמצית וניל
חצי כוס מים
2 כוסות קמח שקדים
4 כפות אבקת קקאו
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
שני שליש כוס קוקוס
ציפוי: 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן + 2 כפות מים
זמן אפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות. אולי קצת יותר.
האם יש לך בבקשה רעיון איך להופכה לטבעונית?
תודה.
היי נדיה,
מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג איך זה ייצא בשימוש עם תחליף לביצים. בכל מקרה אני מצרפת לינק לתחליפי ביצים באפיה.
איפה קונים קמח שקדים?
בוקר אור שיהיה לך
היי חלי,
קמח שקדים ניתן לרכוש בסופרים במדפים של מוצרים ללא גלוטן. אני קניתי בשופרסל במחלקת GREEN.
אפשר גם להשיג קמח שקדים בחנויות תבלינים. אם אין להם קמח שקדים ארוז מוכן הם יכולים לטחון לך שקדים מולבנים במקום.
הי אפרת
האם ניתן להשתמש בשקדים טחונים במקום קמח שקדים?
תודה, אור
כן, אפשר. שיהיו טחונים דק.
יום מקסים 🙂