מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שקדים ושוקולד

עוגת שקדים ושוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 14, 2018
Last modified:ינואר 3, 2019

Summary:

עוגה מקמח שקדים בטעם שוקולד – קלה להכנה, עסיסית וטעימה להפליא. ללא גלוטן, כשרה לפסח.

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (65 ג') שמן

חצי כפית (3 מ"ל) תמצית וניל

רבע כוס (60 מ"ל) מים

כוס (100 ג') קמח שקדים

2 כפות (20 ג') אבקת קקאו

כפית שטוחה (4 ג') אבקת אפיה

שליש כוס (30 ג') קוקוס

ציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + כף מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת כף או מטרפה ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומים ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים את קמח השקדים, קקאו, קוקוס ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

-בינתיים מכינים את הציפוי: מניחים בקערית את קוביות השוקולד עם כף מים וכף שמן וממיסים כ-15 שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים את הציפוי על העוגה כ-5 דקות לאחר שיצאה מהתנור.

עוגת שקדים ושוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

87 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר תוותר על הקוקוס ולשים במקום 2 כפות קמח שקדים (סה"כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).

  1. אפיתי והעוגה יצאה ממש מעולה! האורחים שלי שאלו אם עשיתי קורס בישול לאחרונה, כי הופתעו מהקפיצה ברמת האוכל😃😊😊 (יש לציין שבאותה ארוחה הכנתי פסטה בולונז ומרק אפונה גם הם מהאתר שלך). הצלחה מסחררת!!

  2. עוגה מצויינת!!!!!!נהננו מכל ביס. שאלה קטנה, ניפיתי את הקמח שקדים וזה לקח יובלות… האם באמת צריך לנפות קמח שקדים כמו קמח רגיל?

    1. היי יעל,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      אני לא מנפה קמח שקדים כי זה באמת לוקח המון זמן. רק אם הוא ממש דחוס או גושי כדאי לנפות אותו כדי לאוורר אותו.
      שנה טובה

  3. היי אפרת
    העוגה מעולה.
    המרקם יצא קצת שומני עבורי כנראה מהמרכיבים כולל השמן.
    יש לך רעיון איך למנוע את זה?
    ושוב תודה

    1. היי סימה,
      באיזה גודל כוס השתמשת? המרקם אמור לצאת לח ועסיסי אבל לא שומני.
      פעם הבאה אפשר להפחית את כמות השמן לרבע כוס.
      שנה טובה 🌷

  4. תודה רבה מקרב לב על מתכון מושלם שקיבלתי מאחותי ומאז אני לא מפסיקה להכין.
    מחליפה את השמן בשמן קוקוס והיתר כרגיל וכל פעם שבא לי משהו טעים מפנטזת על העוגה ומגייסת הרבה כוח רצון לא לטרוף אותה בבת אחת …. טעים מידי. שוב תודה ושאלה האם אפשר להחליף את הביצים בטחינה ?

    1. היי זהבה,
      שמחה שאת אוהבת את העוגה 🙂
      לא ניסיתי אבל בגלל שהעוגה מבוססת על קמח שקדים שהוא מרכיב יחסית "כבד" אני חוששת שהעוגה תצא דחוסה מידי בלי ביצים.

  5. הי אפרת
    הכנתי את העוגה ויצאה מצוין
    שאלתי היא איך כדאי לשמור אותה: במקרר או בטמפרטורת החדר?
    תודה

    1. היי הודיה,
      אפשר לשמור מחוץ למקרר 24 שעות. לאחר מכן כדאי לשים במקרר.

  6. יש לי שאלה, אם אני טוחנת שקדים בבית, אני צריכה למדוד כוס לפני הטחינה או אחרי? (בדקתי וזה לא אותו דבר)

  7. עןגה מושלמת!!! וכלום עבודה!
    אני מכינה אותה כל שבת בתבנית כפולה והיא נגרמת.
    תודה רבה רבה על המתכונים הקלים והטעימים!

    1. היי שרה,
      אני חושבת שאפשר להמיר באגוזים טחונים דק-דק.
      חג שמח 🙂

  8. הי אפרת, היום טעמתי מהעוגה המעולה הזאת שגיסתי הכינה, רק שהילדים שלי לא אוהבים קוקוס, במה אפשר להחליף את הקוקוס? אני מאוד אהבתי אבל מרגישים את הקוקוס העוגה. תודה!

    1. היי חגית,
      לדעתי את יכולה לוותר על הקוקוס. שימי במקום 2 כפות קמח שקדים (סה"כ כוס קמח שקדים + 2 כפות).

  9. שוב אני 🙂 אם אין לי תמצית וניל, אפשר לשים סוכר וניל, ואם כן כמה? ואני מניחה שצריך להפחית את הסוכר בהתאם? תודה רבה 🙂

    1. את יכולה לשים שקית סוכר וניל ולהפחית מכמות הסוכר כף אחת.
      חג שמח 🙂

    2. תודה רבה רבה על התשובות שלך!! אעדכן בע"ה אחרי פסח איך הכל יצא 🙂 חג פסח כשר ושמח אפרת יקרה!! 🙂

    3. מועדים לשמחה אפרת! העוגה יצאה פשוט טעימה! בעלי אפילו אמר שהיא יותר טעימה מעוגות חמץ! תודה רבה ושבוע טוב 🙂

    1. "כמו סוכר" של סוכרזית זה תחליף סוכר מלאכותי.
      אם לא זה אז אפשר לשים כל תחליף סוכר מלאכותי אחר שמיועד לאפיה.

  10. שבת שלום אפרת , שאפיתי את העוגה לקח זמן עד שבאמצע נאפה .. ואז מסביב כבר קצת נשרף.. אפיתי בחום של 175 מעלות
    יכול להיית שהייתי צריכה לשים על חום נמוך יותר..?
    בכל זאת יצא טעים.

    1. היי יפה,
      אם רואים שהחלק העליון מתחיל להשרף כאשר מבפנים זה עדיין לא מוכן יש להנמיך את המעלות ל 160-170 מעלות ולהמשיך לאפות. זה נכון לגבי כל עוגה או מאפה.

  11. הי אפרת איזה כייף להכין את המתכונים שלך תמיד יוצא מעול
    כרגע יצא מהתנור, ניראה מעולה .. אני גם האמץ את הציפוי לעוד עוגת פשוט קל טעים פרווה .. מה צריך יותר מזה
    תודה רבה😋

  12. שבוע טוב וחודש טוב אפרת, את אלופה כל המתכונים שלך יוצאים מעולה 👍
    אני רוצה להכין את העוגה בתמונה זה ניראה לא גבוהה כמו כל עוגה שעושים בתבנית אינגלישקק .. אני בדרך כל מכינה בתבנית 24/17 וזה יוצא גובה סביר( העוגת שקדים שפירסמת לפני שבועים הכנתי בשני תבניות 24/17 ויצא בסדר.. השאלה אם הכמות הזו מספיקה.. כי בתמונה זה ניראה לי שיוצא נמוך.
    ועוד שאלה את הציפוי שמים איך שמכינים אותו בלי שיתקרר קצת

    1. היי יפה,
      העוגה הזאת יוצאת קצת יותר נמוכה מעוגת אינגליש קייק בחושה.
      לתבנית בגודל שציינת אני ממליצה להכין את הכמויות האלה:
      3 ביצים
      3/4 כוס (150 ג') סוכר
      חצי כוס (100 ג') שמן
      כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
      שליש כוס (80 מ"ל) מים
      כוס וחצי (195 ג') קמח שקדים
      3 כפות (30 ג') אבקת קקאו
      כפית מלאה (6 ג') אבקת אפיה
      חצי כוס (45 ג') קוקוס
      ציפוי: 75 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים
      מומלץ לשים את הציפוי כשהוא חמים. תני לו כמה דקות להתקרר.
      שבוע טוב וחודש טוב

    2. היי אורלי,
      כמויות לתבנית 24:
      4 ביצים
      כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      כפית תמצית וניל
      חצי כוס מים
      2 כוסות קמח שקדים
      4 כפות אבקת קקאו
      2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
      שני שליש כוס קוקוס
      ציפוי: 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן + 2 כפות מים
      זמן אפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות. אולי קצת יותר.
      חג שמח 🙂

    1. כן. אפשר לקנות את זה באריזה מוכנה שרשום עליה "קמח שקדים" או לטחון שקדים מולבנים דק.

    1. לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה יעבוד גם עם אגוזים טחונים דק.

  13. תודה אפרת יקרה! אני משתמשת המון בקמח שקדים וחסר לי מתכונים… סוף סוף מתכון שלך!!! 🙂
    השאלה שלי היא אם אפשר להחליף את המתיקות של הסוכר בסירופ מייפל?
    תבורכי!

    1. היי מלכה,
      אני שמחה שפרסמתי את המתכון 😉
      לגבי המייפל, לא יודעת איך זה ישפיע על המרקם כשהעוגה בעצם ללא קמח. אני ממליצה בתור התחלה לשלב רבע כוס מייפל + רבע כוס סוכר ואם יוצא מוצלח פעם הבאה אפשר לנסות רק עם מייפל.

  14. שלום אפרת
    יש אפשרות להמיר את הקמח שקדים בקמח מצה (או קמח מצה מעורב בקמח תפו"א)?
    תודה על כל המכונים.
    אני ממש נהנית מהם!

    1. היי שולמית,
      כמות הנוזלים במתכון מתאימה לקמח שקדים. קמח מצה או תפו"א סופחים נוזלים בצורה אחרת.
      מצרפת לך מתכון לעוגת שוקולד כשרה לפסח מקמח מצות ותפו"א. זאת גם עוגה מעולה.

    1. היי חני,
      לתבנית מלבנית בגודל 20X30 אז יש להכפיל את כל החומרים ב-2.
      4 ביצים
      כוס סוכר
      שני שליש כוס שמן
      כפית תמצית וניל
      חצי כוס מים
      2 כוסות קמח שקדים
      4 כפות אבקת קקאו
      2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
      שני שליש כוס קוקוס
      ציפוי: 100 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמן + 2 כפות מים
      זמן אפיה עשוי להתארך ל45-50 דקות. אולי קצת יותר.

    1. היי חלי,
      קמח שקדים ניתן לרכוש בסופרים במדפים של מוצרים ללא גלוטן. אני קניתי בשופרסל במחלקת GREEN.
      אפשר גם להשיג קמח שקדים בחנויות תבלינים. אם אין להם קמח שקדים ארוז מוכן הם יכולים לטחון לך שקדים מולבנים במקום.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר