מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת קרמבו לפסח

עוגת קרמבו לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 6, 2016
Last modified:אפריל 8, 2017

Summary:

מתכון עוגת קרמבו לפסח קלה להכנה וקוצרת מחמאות –

עוגת שכבות עם תחתית מעוגה על בסיס קמח מצה, שכבת קצפת וציפוי גנאש שוקולד.

עוגת קרמבו לפסח

תבנית עגולה 24

מצרכים:

לתחתית:

2 ביצים גדולות XL (או 3 ביצים קטנות)

חצי כוס סוכר

רבע כוס שמן

6 כפות מים (כרבע כוס, 60 מ"ל)

3 כפות מלאות אבקת קקאו

6 כפות גדושות קמח מצה (כחצי כוס, 60 גרם)

כפית וחצי אבקת אפיה

שכבת הקרם:

מיכל וחצי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (375 מ"ל)

4 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל

שליש כוס חלב (לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה/קוקוס או לשים רבע כוס מים קרים)

שכבת הגנאש:

חצי מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (125 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

התחתית:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה אבקת קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה.

-בקערה נפרדת מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

-מוסיפים את השמן והמים ובסוף את קערת הקמחים (קקאו, קמח מצה ואבקת אפיה) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים תבנית עגולה 24 ויוצקים לתוכה את התערובת (הערה: התערובת נמוכה אבל היא תתפח לכשליש מהתבנית לאחר האפיה).

-אופים במשך 15 דקות, מוציאים ומצננים לגמרי.

שכבת הקרם:

מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב עד לקבלת קצפת יציבה. יוצקים על העוגה שכבה אחידה.

מכניסים את העוגה למקפיא לשעה לפחות לפני שיוצקים את שכבת הגנאש העליונה.

שכבת הגנאש:

ממיסים במיקרוגל את השמנת עם קוביות השוקולד ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים לטמפ' החדר ויוצקים על העוגה בצורה אחידה.

*שומרים את העוגה במקרר, רצוי לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

*מומלץ לשמור את העוגה במקפיא ולהעביר למקרר כשעה לפני ההגשה (כך היא תהיה יציבה יותר בחיתוך).

עוגת קרמבו לפסח

לחצו כאן לכל המתכונים הכשרים לפסח!

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

348 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום
    אפרת, שאלתי לפני יומיים שאלה בקשר להכנת מוס אבל עם שילוב גם של גבינה וגם של שוקולד לבן, ולא ענית לי עד עכשיו

    תודה

  2. שלום
    אם אני רוצה לשדרג ולעשות את אותה עוגה אך קצת שונה- שהמוס יהיה בטעם שוקולד לבן והגאנש גם משוקולד לבן 150 גרם + 7 כפות שמנת.

    אני תמיד עושה את העוגה בטעם הזה והיא נורא טעימה ואני רוצה הפעם לגוון

    אז אם תוכלי לעזור לי במרכיבים והמינונים ואופן ההכנה
    לגבי המוס:
    אני רוצה לעשות מ 200 גרם שוקולד לבן וגבינת שמנת אחת 200 גרם 30 אחוז ו- 2 מיכלי שמנת מתוקה פחות 7 כפות (שיהיו לגאנש)

    לגבי הוספת עוד 250 גרם גבינה לבנה של 9 אחוז או 5 אחוז, נוסף לגבינת שמנת האם זה יהיה כדאי או יפחית מהרגשת השוקולד הלבן או עדיף רק את הגבינת שמנת ? מצד שני אולי יתן יותר יציבות ?

    ולגבי יציבות שיהיה ממש יציב כי עם הוספת שוקולד בקצפת זה תמיד בעייתי ביציבות
    אז גם כמות הפודינג שיהיה בהתאם לכך , והחלב לוותר או לשים כמות ממש קטנה כי זה מוריד מעט מיציבות ההקצפה

    לגבי סוכר ניתן גם לא לשים בכלל כי זה 2 שוקולדים והפודינג יותר חשוב ליציבות והוא גם זה שמביא את המתיקות חוץ מהשוקולדים

    תודה רבה

    1. היי נטלי,
      מספיק לשים 200 גרם גבינת שמנת. אפשר לוותר על הסוכר ולשים 5 כפות מלאות פודינג וניל. אין צורך להוסיף חלב וגבינה לבנה.
      את תערובת השוקולד להוסיף בהדרגה רק לאחר שהיא התקררה.
      מומלץ להכניס את מיכלי השמנת המתוקה למקפיא למשך 15-20 דקות לפני ההקצפה. שיהיו קרים מאוד אבל לא קפואים. גם את הקערה שבה מקציפים מומלץ לקרר במקפיא.

  3. היי אפיתי את העוגה בדיוק כמו שרשום הקצפתי את הביצים יחד לא מופרד והקצפת במיקסר גדול כמו שרשום בקיצור פדיחה הבאתי למארחים והכל נמס לי למה? אולי צריך להוציא שעה לפני? ממש מאכזב למרות שאהבו מה צריך לעשות אולי בלי רבע כוס מים קרים?? תשובה בבקשה

    1. זה נשמע כאילו הקצפת לא הוקצפה מספיק טוב. הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה?
      שמת במקרר או במקפיא? הוצאת ישר מהמקרר/מקפיא?

  4. היי האם לפני שאני שופכת את הגנאש הקצפת צריכה להיות קפואה?
    או שזה בסדר שאשפוך כשהקצפת עוד יציבה אך קצפתית .

    1. עדיף שהיא תהיה קצת קפואה כדי שהגנאש לא ימיס אותה.
      חג שמח 🌸

  5. היי
    הכנתי את התחתית לפי המתכון והיא יצאה גושית, האם היא צריכה לצאת נוזלית ?
    שמתי 4 ביצים גודל L

    1. היי נוי,
      הבלילה של התחתית אמורה לצאת יותר נוזלית מאשר מוצקה.
      הכנת לפי הכמויות שבמתכון ושמת 4 ביצים?
      שמת 6 כפות מים ורבע כוס שמן?

    1. אפשר לשים 6 כפות גדושות קמח תופח לפסח + חצי כפית אבקת אפיה.
      חג שמח 🌸

  6. היי, הביצים והסוכר לא הפכו לתערובת תפוחה זה יצא די נוזלי וגם לא יצא כלכך הרבה בלילה, מה ניראה לך שעשיתי לא בסדר? הוצאתי את הביצים הרבה זמן מהמקרר לפני ההקצפה. תודה

    1. אני הקצפתי כשהן קרות זה לא משנה כל כך. את הסוכר הכנסתי בהדרגה, צריך להקציף על מהירות גבוהה וכמה דקות טובות זה מכפיל את הנפח ונהיה בהיר יותר…
      הכנתי היום נראה מה יהיו התגובות בערב😊

  7. האם אפשר במקום רבע כוס שמן להשתמש בחמאה? אם כן מה הכמות?
    האם במקום קמח מצה אפשר להשתמש באינסט פודינג שוקולוד?

    1. כן. אפשר לשים 50 גרם חמאה מומסת.
      לתחתית עם פודינג שוקולד הבנתי שיש להקציף 6 ביצים מופרדות עם סוכר ואז לקפל לתערובת את הפודינג.
      מישהי רשמה בתגובות: "אני עושה את העוגה הזו כל השנה. תחתית 6 ביצים מופרדות מקציפה את החלבונים עם הסוכר מוסיפה את החלמונים וחב' אינסטנט פודינג שוקולד".
      אפשרות אחרת היא להכין לפי המתכון ובמקום קמח מצה לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות גדושות אגוזים או שקדים טחונים.
      חג שמח 🙂

  8. הכנתי את העוגה הזאת בפסח לפני שנתיים. אמא של חברה שלי אמרה לי שהיא מעולם לא אכלה קינוח כל כך טעים בפסח ושזו העוגה הכי טעימה שאכלה מימיה.
    מתכוונת להכין אותה גם השנה.
    תודה רבה ❤

    1. במקום קמח מצה אפשר לשים קמח רגיל באותה כמות + כפית אבקת אפיה (במקום כפית וחצי).

  9. שלום לך,
    כמה ימים לפני ערב החג אפשר לאפות את העוגה? (שלושה זה סביר?)
    והאם עדיף בינתיים להשאירה במקפיא
    ולהוציא למקרר בתחילת הערב?
    תודה

    1. כן אפשר להכין 3 ימים לפני ולשמור במקפיא. להעביר למקרר 1-2 שעות לפני ההגשה.
      חג שמח 🌷

    1. המתכון מתאים לתבנית קפיצית 22 (בתנאי שהתבנית גבוהה) או תבנית 24.

  10. היי
    נשמעת עוגה מצויינת וממש בא לי לנסות…
    האם אפשר להכין את התחתית עם פירורי מצה רגילה במקום קמח??

    1. במקום קמח מצה אפשר לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות גדושות אגוזים או שקדים טחונים.

    1. במקום קמח מצה אפשר לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות גדושות אגוזים או שקדים טחונים.

    2. אני מכינה בלי קמח בכלל
      6 ביצים, כוס סוכר מקציפה 10 דקות, מקפלת פודינג שוקולד שופכת לתבנית ולתנור

  11. שלום אפרת! במתכון של עוגת הקרמבו אם אני אשים יותר אבקת אפייה העוגה תתפח יותר במקום כפית וחצי 1 שקית אבקת אפייה
    ושאלה שנייה : אפשר להכין אותה יומיים לפני החג אשמח למענה ! אוהבת את האתר והמתכונים שקוצרים אצלי מחמאות אין סוף תודה shila

    1. היי שילה,
      לפעמים דווקא יותר מידי אבקת אפיה עלול לגרום לאפקט הפוך ולכן לא מומלץ להגדיל את הכמות.
      אפשר להכין יומיים לפני החג ולהקפיא.
      יום מקסים 🌷

  12. היי אפרת,
    האם ניתן להחליף את קמח המצה בקמח תפוחי אדמה? אם כן- האם הכמות נשארת זהה

    1. היי שרון,
      לא ניסיתי עם קמח תפוח אדמה אבל אפשר לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות גדושות אגוזים או שקדים טחונים.

  13. מצטערת אם נשלח פעמיים.. אפשר כמויות לרינג בקוטר 18 סמ ובגובה 10 סמ?
    וכמה קמח לבן לשים במקום הקמח מצה?

    1. היי שירה, בגלל שהתבנית שלך גבוהה נראה לי שכדאי להכין את כמות הקרם שבמתכון.
      קמח לבן יש לשים באותה כמות. כפית אבקת אפיה במקום כפית וחצי.

  14. האמת עשיתי את העוגה הזאת בפסח השנה ויצא מדהים ?איך אפשר לעשות את העוגה עם קמח (לא בפסח)? ומה המצרכים והכמיות? תודה רבה

    1. היי מירי,
      במקום קמח מצה אפשר לשים קמח רגיל באותה כמות + כפית אבקת אפיה (במקום כפית וחצי).

  15. שלום. ותודה על שלל מתכונים מעולים ופשוטים להכנה.
    האם אוכל להחליף את הקמח מצה שקדים/אגוזים טחונים? תודה

    1. היי יהודית,
      את יכולה להכין את התחתית של העוגה הזאת – עוגת שוקולד עם קרם. היא עשויה מאגוזים/שקדים טחונים. במקום ביסקוויטים אפשר לשים חצי כוס נוספת של אגוזים טחונים.

    2. בוקר טוב
      הייתי צריכה תשובה דחוף אז לא המתנתי והכנתי. ואת התשובה ראיתי רק עכשיו. בכל מקרה חזרתי לעדכן שאכן המרתי באגוזים טחונים. יצאה עוגה מושלמת!! תודה רבה

    3. שמחה שיצא מוצלח 🙂
      תודה שחזרת לעדכן.
      יום מקסים 🌷

  16. שלום אפרת היקרה מאוד!
    מה הגרסה הרגילה שלה לא לפסח בתבנית אינגליש קיייק אחת המון תודה בזכותך התחלתי לאפות😍

    1. היי נעה 🙂
      כמויות לתבנית אינגליש קייק עם קמח רגיל:
      לתחתית:
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר
      4 כפות שמן
      3 כפות מים
      כף וחצי אבקת קקאו
      3 כפות גדושות קמח לבן
      חצי כפית אבקת אפיה
      שכבת הקרם:
      3/4 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל
      רבע כוס חלב קר
      שכבת הגנאש:
      רבע מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      50 גרם שוקולד מריר

  17. עוגה מושלמת. קצרה מליון מחמאות בפסח האחרון . תודה רבה.
    אני הולכת להכין את הגרסה הרגילה שלה.. .

    אחר מושלם !
    תודה

  18. 1. חייב להשתמש בקמח מצב רגיל או אפשר גם את הקמח מצה הטחון של העוגות?
    2. איך יודעים שהשכבה התחתונה מוכנה? כשקיסם יוצא עם פירורים לחים או יבש?
    3. אם רוצים קצפת סמיכה אפשר לוותר על החלב/מים?

    1. היי שירן,
      1. אפשר להשתמש בקמח מצה דק לעוגות.
      2. קיסם צריך לצאת עם פירורים לחים או יבש, העיקר לא רטוב.
      3. כן אפשר.

  19. היי אפרת אני מחפשת מתכון כשר לפסח עם קמח תפוא שלא מכיל שמנת או ריץ בקטע של כשרות..יש לך רעיון בשבילי?
    תודה וחג שמח
    נ.ב תענוג צרוף האתר שלך קליט פשוט ומהיר

    1. היי עטי,
      מתכון לעוגת שוקולד מקמח תפו"א (תבנית אינגליש קייק):
      100 גרם שוקולד מריר
      חצי כוס שמן
      3 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      חצי כוס מים פושרים
      כוס קמח קמח תפוח אדמה (אם את משתמשת באבקת אפיה אז מומלץ להוסיף כפית)
      2 כפות אבקת קקאו
      50 ג' שוקולד מריר חתוך לחתיכות
      בנוסף יש את המתכונים האלה עם קמח תפו"א:
      פשטידת ירקות
      פשטידת תרד וקישואים (בגרסת פסח עם קמח תפו"א)
      בלינצ'ס גבינה

  20. היה פה עוגת קרמבו ללא גלוטן רק עם ביצים לתחתית סוכר ופודינג שוקולד והמתכון נעלם למה????????

    1. היי סיון,
      אחת התגובות במתכון הזה (תגובה של דורית) היא לתחתית כזאת.
      מצרפת את התגובה של דורית:
      "אני עושה את העוגה הזו כל השנה. תחתית 6 ביצים מופרדות מקציפה את החלבונים עם הסוכר מוסיפה את החלמונים וחב' אינסטנד פודינג שוקולד. כשר לכל השנה ובלי הטעם של המצות".
      חג שמח 🙂

    2. קודם כל תודה על המענה אבל למה מחקתם את המתכון? ממש מבאס בניתי עליה להכין עכשיו ואין לי מה להכין ממש חבל

    3. לא מחקנו את המתכון. לא היה מתכון כזה. היתה רק תגובה עם המתכון של התחתית.
      את יכולה להכין את התחתית לפי התגובה ואת יתר השכבות לפי המתכון.

  21. מעוניינת להכין כקינוח אישי (בקוקוטים/ קעריות סופלה), האם מומלץ? לכמה קוקוטים בערך מספיק?

    1. היי הילה,
      אפשרי. קחי בחשבון שאם את אופה את התחתית בקוקטים זמן האפיה עשוי להתקצר ל 5-7 דקות.
      נראה שיספיק לכ 10-15, זה ממש תלוי בגודל הקוקטים.
      חג שמח 🙂

  22. התחתית יצאה דחוסה ולא תפחה. ככה זה אמור להיות או לזרוק לפח? עבדתי בדיןק לפי

    המתכון

    1. היי גל,
      היא לא תפחה בכלל או שהיא תפחה וצנחה? שמת כפית וחצי אבקת אפיה?
      באיזה גובה היא יצאה?

    2. היא באמת קצת נמוכה. ערבבת את אבקת האפיה קודם עם הקמחים? אם כן, כנראה שהיתה בעיה עם אבקת האפיה.
      בכל מקרה יכול להיות שהעוגה טעימה גם ככה. צריך לזכור שזה רק התחתית וזה לא נורא שהתחתית נמוכה וקצת דחוסה.

  23. היי אפרת הנהדרת,
    שאלה- כמה אני ממירה מבחינת כוסות את השמנת להקצפה?
    כלומר, כמה זה מבחינת כוסות?

    375 מ"ל להכנת שכבת הקרם?
    ו- 125 מ"ל להכנת הגנאש?

    יש לי בבית שמנת צמחית של 500 גרם..
    תודה רבה וחג שמח!!

    1. היי עידית,
      375 מ"ל = כוס וחצי.
      125 מ"ל = חצי כוס.
      חג שמח 🙂

    1. היי יפית,
      אם לא מפריע לך שהעוגה תצא נמוכה אז אפשר.
      חג שמח 🙂

  24. אפרת שלום,
    האם את התחתית להכין עם קמח מצה רגיל או קמח מצה דק לעוגה?
    כאשר נכנסתי למתכון שלך של המאפינס תפוזים לפסח ראיתי שרשמת שם קמח מצה דק לעוגה.
    מה ההבדל?
    תודה וחג שמח

    1. היי הדס,
      ההבדל הוא בטחינה של הקמח. קמח מצות רגיל הוא גרגירי וקמח מצות דק לעוגות טחון דק כמעט לאבקה.
      אני מעדיפה להשתמש בכל העוגות בקמח מצות דק כי המרקם יוצא יותר חלק ועדין.
      בכל מקרה אם רשמתי במתכון קמח מצות דק זה אומר שבאותו מתכון זה יותר מומלץ ואם רשמתי קמח מצה רגיל אפשר להשתמש גם בקמח מצות דק, פשוט באותו מתכון זה פחות קריטי.
      חג שמח 🙂

  25. היי אני רוצה את העוגה לערב פסח אני צריכה שהיא תהיה פרווה ובאלי שהתחתית תצא שוקולדית אפשר להשים במקום מים רבע כוס שמנת פרווה?ולהוסיף איזה כמה קוביות שוקולד מריר לבלילה?ובמקום הקקאו אני שמה שוקולית כי אין לי קקאו. מה את אומרת?

    1. היי נטלי,
      כן, אפשר לשים קצפת צמחית/שמנת פרווה. אפשר גם להוסיף שוקולד מריר קצוץ לבלילה כדי להעשיר אותה.
      נראה לי שאפשר לשים שוקולית.
      חג שמח! 🙂

  26. היי אפרת המקסימה,
    מחמת חשש לתבנית שהיא חמץ…
    האם ניתן להכין את העוגה הזו בתבנית אלומיניום חד פעמית-עגולה/מרובעת? לפי אותן כמויות?

    תודה!

    1. בטח. אפשר להכין בתבנית חד פעמית מלבנית בגודל 20X30 או תבנית עגולה חד פעמית בקוטר 24.
      חג שמח 🙂

    1. היי בת שבע,
      מה גובה התבנית? אם זו תבנית גבוהה אלה הכמויות המומלצות:
      תחתית:
      3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
      3/4 כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      שליש כוס מים
      4.5 כפות קקאו
      3/4 כוס קמח מצות (זה יוצא 9 כפות גדושות)
      2 כפיות אבקת אפיה
      שכבת הקרם:
      3 מיכלי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      שני שליש כוס אינסטנט פודינג וניל
      שני שליש כוס חלב (לפרווה אפשר להשתמש בחלב סויה/קוקוס או לשים חצי כוס מים קרים)
      שכבת הגנאש:
      3/4 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      150 גרם שוקולד מריר
      חג שמח! 🙂

  27. היי

    אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית עגולה 22 מה הכמויות? והאם זמן האפייה של התחתית משתנה?

    1. הכמות במתכון אמורה להתאים. העוגה תצא פשוט יותר גבוהה. זמן האפיה לא משתנה.

  28. עוגה מהממת!!!
    הכנתי את העוגה בפסח שנה שעברה והיא קצרה כ"כ הרבה מחמאות ("וואי, בחיים לא טעמתי כזה קינוח טעים בפסח").
    השנה יוצא שאני חוגגת יום הולדת לבן שלי בפסח, ואני מתכוונת להכין את העוגה הזו שוב.

  29. היי רציתי לשאול לא בפסח להחליף את הקמח מצה בקמח באותה כמות או בכמות אחרת? אשמח לתשובה תודה.

    1. כן, אפשר לשים קמח רגיל באותה כמות + כפית אבקת אפיה (במקום כפית וחצי).

  30. קראתי את כל התגובות ולא ראיתי שמישהו שאל. איך מוציאים את העוגה מהתבנית לצלחת כמו בתמונה מבלי שתיהרס ותאבד מצורתה?

    1. היי מאשה,
      אם את מכינה בתבנית עגולה חד פעמית אז פשוט גוזרים/חותכים בזהירות את התבנית בכמה מקומות (מהדפנות עד לחלק התחתון) ומקלפים את התבנית מהעוגה. חשוב לעשות זאת רק לאחר שהעוגה קפואה.

    2. בפעם הראשונה הכנתי בצלחת והשכבות נזלו לצדדים ולעוגה לא היה מראה חגיגי. בפעם השניה עשיתי בתבנית קפיצית. פעם הבאה אכין בתבנית חד פעמית. תודה רבה, עוגה שבא לעשות גם לא קשור לפסח 🙂

  31. היי אפרת,
    רוצה להכין את עוגת הקרמבו ואם יש לי ביצים m או L כמה לשים לתחתית?והאם אפשר להחליף קמח מצה לקמח רגיל ומה הכמותתו

    1. היי קרינה,
      שימי 3 ביצים M.
      את יכולה לשים קמח רגיל באותה כמות + כפית אבקת אפיה (במקום כפית וחצי).

    2. היי אפרת,
      ראיתי גם עוגת קרמו עם פירורים של ביסקוויטים וכשהכנתי פעם אחת בסיס עם חמאה הוא לא יצא לי אם אני אנסה לפי המתכון הזה הבסיס יהיה רך?או שאמור להיות נוקשה הבסיס?
      תודה רבה.

  32. היי, חג שמח !!
    אפשר להכין באינגליש קייק ?(למשל 2,3 תבניות)
    אשמח להמלצתך לגבי הכמויות..
    המון תודה !
    *תבורכי על האתר הנפלא ! 🙂

    1. היי חגית, חג שמח 🙂
      הכמות במתכון אמורה להספיק ל2 תבנית אינגליש קייק רגילות.

  33. חג שמח!!
    האם אפשר להשתמש בקמת תופח כשר לפסח במקום קמח מצה?
    ואם כן, עדיין צריך לשים אבקת אפייה?

    תודה מראש!

    1. חג שמח הילה 🙂
      אפשר לשים 6 כפות גדושות קמח תופח לפסח + חצי כפית אבקת אפיה.

  34. אני טעיתי בתחתית ועשיתי בתבנית 26 במקום 24.
    האם אוטמטית ללכת לקצפת לפי גודל 26?
    כמו שענית כאן באחת התשובות או אני צריכה לעשות עוד פעם קצפת

    1. היי קרן,
      אם כבר שמת מעל התחתית שכבת קרם לפי המתכון פשוט תכיני כמות נוספת של קרם ושימי מעל.

  35. תודה על המתכון הנפלא! אני לא מוצאת אבקת אפיה כשרה לפסח. במה אפשר להחליף אותה? או שאפשר לוותר עליה?

    1. היי בת אל,
      אני ממליצה לך לעשות מאמץ אחרון ולחפש אבקת אפיה כשרה. זה ישמש אותך אח"כ גם לעוגות אחרות.
      אבל אם אין ברירה תכיני בלי, פשוט התחתית לא תתפח ותהיה נמוכה.
      חג שמח 🙂

  36. היי!
    עשיתי את 2 השכבות הראשונות וקלטתי שעשיתי אותן בתבנית של 26 ולא 24 וזה יצא נמוך:\
    השאלה שלי אם כדאי לעשות פשוט עוד שכבת קרם וזה יהיה יציב..? או אולי לעשות את שכבת הגנאש ועוד שכבת קרם וגנאש..?
    איך אני מצילה את העוגה השטוחה שלי..?
    תודה וחג שמח!!!

    1. כן, כדאי להכין עוד שכבת קרם ולצקת מעל הקרם ואז להכין ציפוי גנאש עם 3/4 כוס שמנת מתוקה + 150 גרם שוקולד מריר.
      חג שמח 🙂

  37. היי, הכנתי את העוגה בגרסה הפרווה והשמנת הצמחית היא במתיקות מעודנת והקרם יצא מתוק בטירוף יש לך אולי המלצה בשבילי איך לעדןאת המתיקות?

    1. היי מורג,
      עדיף קקאו אבל אם אין לך אפשר לשים שוקולית באותה כמות.
      חג שמח 🙂

    1. היי חן,
      כמויות לתבנית 26:
      תחתית:
      3 ביצים גדולות (או 4 קטנות)
      3/4 כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      שליש כוס מים
      4.5 כפות קקאו
      3/4 כוס קמח מצות (זה יוצא 9 כפות גדושות)
      2 כפיות אבקת אפיה
      שכבת הקרם:
      2.5 מיכלי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (625 מ"ל)
      חבילת אינסטנט פודינג וניל
      שני שליש כוס חלב
      שכבת הגנאש:
      3/4 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      150 גרם שוקולד מריר
      חג שמח 🙂

  38. היי, אשמח לתשובה עוד היום.
    אני מתחילה להכין את העוגה ושאלתי האם ניתן להחליף בציפוי את השוקולד המריר בשוקולד חלב? (לטובת הבן הצעיר שלא אוהב מריר)
    האם יהיה שינוי באופן הקרישה של הציפוי? האם מצריך שינוי במצרכים נוספים בשכבת הציפוי???
    תודה מראש וחג שמח

    1. כן סיגל אפשר אבל יש צורך לשים לפחות 150 גרם שוקולד חלב אחרת הציפוי ייצא דליל.
      חג שמח 🙂

  39. היי,
    רציתי לשאול שאלה כללית… אני אף פעם לא מוצאת תבנית 24 בתבניות חד פעמי באלומיניום… או שזה עמוק מדי או שזה רחב ונמוך… יש לך טיפ?!: -)

    1. היי מירי,
      בתבניות העגולות מאלומיניום בדר"כ יש תבנית 24 שהיא בגובה 6 ס"מ, שהיא הסטנדרטית. התבנית הרחבה יותר היא בקוטר 28 ובגובה 4 ס"מ.
      אם לא מצאת מאלומיניום אפשר לקנות מקרטון.

    1. היי עדי,
      לא ניסיתי עם קמח תפו"א אבל אני יודעת שאפשר לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות גדושות אגוזים/שקדים טחונים.
      חג שמח! 🙂

  40. היי
    לשכבת הגנאש אני מניחה שאפשר להמיר שמנת מתוקה בשמנת צמחית .אשמח לתגובה .תודה רבה

  41. היי אפרת אני תמיד נהנת מהמתכונים הנהדרים שלך ..שאלה לי אני מתלבטת מה יוצא טעים ומוצלח יותר עם קמח מצה או קמח תופח לפסח.?

    1. אני אישית מעדיפה את התוצאה עם קמח מצות דק.
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  42. תודה על המתכון.
    שתי שאלות:
    האם אפשר לעשות עם קמח מלא או קמח כוסמין מלא?
    האם ניתן להחליף את הקמח מצה בשקדים טחונים?
    תודה וחג שמח

    1. היי הגר,
      אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה (במקום כפית וחצי).
      במקום קמח מצה אפשר לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות גדושות שקדים טחונים.
      חג שמח 🙂

    1. היי דנה,
      במקום שמנת מתוקה יש להשתמש בקצפת צמחית.
      במקום חלב רגיל אפשר לשים שליש כוס חלב סויה קר או רבע כוס מים קרים.
      חג שמח 🙂

    1. היי ריטה,
      לציפוי אין בעיה.
      לשכבת קצפת, כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת מומלץ לקרר אותו כל הלילה במקרר ואז להקציף רק את החלק השומני.

    1. היי אירה,
      אני מניחה שהסיבה היא שהתנור שלך חזק.
      נסי לאפות בפעם הבאה ב10-20 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.

    1. היי רחלי,
      אינסטנט פודינג מומלץ מאחר והוא מייצב את הקצפת וגם מוסיף טעם.
      אם אין לך את יכולה לשים כפית תמצית וניל ו2 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל אם אין לך).

    1. היי דיקלה,
      את יכולה להכין תחתית מ300 גרם עוגיות יין מפוררות לחתיכות קטנות, 100 גרם שוקולד מריר, שני שליש כוס קצפת צמחית.
      להמיס את השוקולד עם הקצפת הצמחית ולערבב עם פירורי עוגיות. אם התערובת יוצאת במקרה יבשה אז יש להוסיף עוד קצת קצפת צמחית.
      חג שמח 🙂

  43. כתוב במתכון כפית וחצי אבקת אפיה.בשביל מתכון עם קמח רגיל לשים כפית אחת או להוסיף כפית אחת שזה יוצא שתיים וחצי?
    תודה

  44. היי, אפשר לעשות קצפת מאינסטנט שוקולד במקום וניל? ואם אני רוצה לזלף למעלה זה אפשרי?

    תודה מראש! 🙂

    1. היי אלייה,
      לתבנית 24 מומלץ לשים 3 ביצים ולתבנית 26 – 4 ביצים.

  45. קודם כל, תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים והיחס לענות ולסייע לכל אחד ואחת! את מקסימה!
    יש לי שאלה, האם אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח במקום קמח מצה+ אבקת אפייה?
    שאלה נוספת, האם אפשר להכין את הקרם עם: 1 חבילת שמנת מתוקה+ כוס חלב+ אינסטנט פודינג וניל? פשוט אין לי מספיק שמנת מתוקה ומנסה להפוך את העוגה למעט יותר ״בריאה״.
    תודה רבה רבה

    1. היי רינת,
      אפשר להשתמש בקמח תופח לפסח אך מומלץ להוסיף בכל זאת כחצי כפית אבקת אפיה.
      לגבי הקצפת, אפשר. רק חשוב שהשמנת והחלב יהיו קרים מאוד כדי שההקצפה תצליח כמו שצריך.
      שבת שלום 🙂

  46. אפשר לקבל את המתכון לעוגה רגילה עם קמח תופח או רגיל לתבנית 26 תודה בקיצר לא כשרה לפסח לשבת רגילה

    1. היי רפי,
      כמויות לתבנית 26:
      תחתית:
      3 ביצים גדולות
      3/4 כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      שליש כוס מים
      4.5 כפות קקאו
      3/4 כוס קמח תופח (או 3/4 כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
      שכבת הקרם:
      2.5 מיכלי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (625 מ"ל)
      חבילת אינסטנט פודינג וניל
      שני שליש כוס חלב
      שכבת הגנאש:
      3/4 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      150 גרם שוקולד מריר

    2. טעות. תיקנתי. הכוונה למים רגילים, בטמפ' החדר.
      זמן אפיה לתחתית כ-20 דקות. יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק שיוצא יבש.

    1. היי נוי,
      בשכבת הקרם עדיף להשתמש בכל מיכל השמנת + חצי כוס חלב קוקוס (חשוב שהשמנת וחלב הקוקוס יהיו קרים מאוד לפני ההקצפה).
      את שכבת הגנאש אפשר להכין מחלב קוקוס במקום השמנת.
      חג שמח 🙂

  47. היי אפרת,
    רוצב להכין את העוגה וראיתי שאפשר לשים קמח רגיל 6 כפות וכפית אבקת אפייה נכון? ועוד שאלה אם יש לי ביצים בגודל M או L כמה לשים לעוגה?
    תודה רבה אכין ואעדכן איך יצא:)

    1. היי קרינה,
      נכון, 6 כפות קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
      שימי 3 ביצים M.
      מים בטמפ' החדר.
      בהצלחה 🙂

  48. קודם אני רוצה להודות לך על האתר האלוף שלך.
    כל דבר שאני רוצה לעשות אני נכנסת לפה, ותמיד אני מוצאת את המתכון הכי מוצלח!
    אני רוצה לעשות את העוגת קרמבו, ואני רוצה שהריץ' יהיה בטעם שוקולד.
    כמה שוקולד עלי להמיס? ומה בדיוק להוסיף?
    תודה מראש!

    1. היי אדל,
      אני מאוד שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      לגבי קרם שוקולד, יש 2 אפשרויות. האפשרות הקלה יותר היא להקציף את הריץ עם חבילת אינסטנט פודינג שוקולד (במקום 4 כפות אינסטנט פודינג וניל). אפשרות נוספת היא להמיס (במיקרוגל או על אש הכי נמוכה) 150 גרם שוקולד מריר + רבע כוס/מיכל ריץ ולערבב לתערובת חלקה. להניח לתערובת להתקרר לגמרי (חשוב מאוד). להקציף את יתרת הריץ (מיכל ורבע) עם 2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל כחצי דקה ולהוסיף בהדרגה ותוך כדי הקצפה את תערובת השוקולד שהתקררה עד לקבלת קצפת יציבה.
      בהצלחה!

    2. שלום,עוגת הקרמבו נראת מדהימה ואני באמצע הכנה..
      שאלה, את הביצים להקציף גם חלמון וגם חלבון ? לא כתוב..
      תודה רבה !!!!

  49. היי אפשר להוסיף שוקולד לבן לשכבת הקרם? או שהחום של השוקולד המומס יהרוס את הקצפת? אם כן כמה?

    1. כן נועה, אפשר בהחלט.
      את יכולה להמיס בין 50-100 גרם שוקולד לבן עם 4 כפות שמנת ולערבב לתערובת חלקה. להניח לתערובת להתקרר לטמפ' החדר ואז להקציף שמנת במשך כחצי דקה ולהוסיף את תערובת השוקולד, חלב ואינסטנט פודינג וניל (אגב יש גם אינסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן) ולהמשיך להקציף עד לקצפת יציבה.
      בהצלחה 🙂

  50. שלום, הכנתי את העוגה עם קמח רגיל+ כפית מלאה אבקת אפיה יצא מושלם כולם אהבו, תודה לך על המתכון.
    יש לי שאלה קטנה האם אפשר לעשות איתה יותר שכבות כלומר תחתית+שכבת הקרם+תחתית+שכבת הקרם ובסוף שכבת הגנאש ולכסות את כל העוגה בקרם?
    תודה

    1. היי יסמין,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      אפשר להכין יותר שכבות ולאפות את שכבת התחתית ב-2 תבניות עגולות במקום בתבנית אחת (כלומר לחלק את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות). אמנם התחתיות ייצאו יותר דקות אבל אם את מכינה כמה שכבות זה עדיף. אני מניחה שזמן האפיה יתקצר אם השכבות יהיו דקות יותר.

  51. הי.. שמכינים את זה לא כשר לפסח משתנה עוד כמות של משהו חוץ מהקמח והאבקת אפיה ?

    1. היי רינת,
      חוץ מקמח רגיל וכפית מלאה אבקת אפיה כל השאר אותו דבר.

    1. בטח! במקום קמח מצה שימי 6 כפות קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה (במקום כפית וחצי).
      שבוע נפלא 🙂

  52. היי,
    אפשר להשתמש עם המתכון לא בפסח ? כאילו עם קמח תופח רגיל ?
    וגם אפשר לשים אותה בשתי תבניות אניגלישקייק ?

    1. היי נועה,
      שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
      שלא בפסח אפשר במקום קמח מצה לשים 6 כפות קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה או 6 כפות קמח תופח + חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
      אפשר להכין את אותה כמות גם בשתי תבניות אינגליש קייק.

    1. היי אביטל,
      שימי 2-3 כפות אבקת סוכר (או סוכר רגיל אם אין לך אבקה) וכפית תמצית וניל.
      חג שמח 🙂

  53. התחתית יצאה לי יבשה, אז הוספתי עוד כחצי כוס מים.
    אבל בסופו של דבר העוגה יצאה מצוינת!!
    תודה

    1. שלום העוגה מושלמת תודה רבה .
      אני רוצה לעשות אותה גם לאחר החג כלומר לא כשרה, פשוט במקום 6 כפות קמח מצה אז להשים קמח רגיל 6 כפות?

    2. כן מאיה, אחרי החג אפשר להכין אותה עם 6 כפות קמח רגיל ולשים כפית מלאה אבקת אפיה (במקום כפית וחצי).
      חג שמח 🙂

    1. היי שירה,
      עדיף קקאו או שוקולית אם יש לך אבל אם לא, נראה לי שאת יכולה.

    1. הכנסתי את השוקולד והשמנת מתוקה לתוך שקית לצלייה,
      קשרתי טוב והכנסתי לתוך סיר עם מים רותחים והמשכתי לבשל עד שנמס לגמרי,
      כשסיימתי הוצאתי ותפסתי עם מגבת (זה חם מאד) וערבבתי תוך כדי שפשוף.
      זה יצא מעולה וגם נח, כי אחרי הקירור פשוט חתכתי את הפינה וזלפתי את העוגה….
      בהצלחה!!!

  54. היי הכנתי בדיוק עם המצרכים שכתבת. התחתית לא יצאה לי נוזלית, אלא ממש מוצקת..כמו כדורי שוקולד. כך זה אמור להיות?
    הסתכלתי ולא שכחתי כלום.
    בלי שום קשר השתמשתי בכמויות שכתבת וכעת אני רואה ששמתי בתבנית 26 במקום 24. העוגה בטח תצא לי נמוכה יותר 🙁

    1. היי נופר,
      התחתית לא אמורה לצאת נוזלית אלא סמיכה אבל לא ממש מוצקה כמו תערובת של כדורי שוקולד. שמת 6 כפות קמח מצה? כמה ביצים שמת ובאיזה גודל?
      אם השתמשת בתבנית 26 התחתית תצא יותר נמוכה אבל לא נורא. לפחות את שכבת הקרם והציפוי תכיני לפני כמויות של תבנית 26:
      שכבת הקרם:
      2+1/4 שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      חבילת אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב
      שכבת הגנאש:
      3/4 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      150 גרם שוקולד מריר

  55. שלום,
    הכנתי אותה לערב הסדר בצורת הפרווה שלה.
    היא יצאה מעולה וממש טעימה בסופו של לילה. אבל מעט התבאסתי עליה מכיוון שכשהכנתי את השכבה התחתונה היא יצאה נוראא כאילו שרופה כזאת ומאוד מאוד דקה כמו מצה כזה.. השאלה מה יכול להיות לא טוב.. לא עשיתי במיקסר אלה במקצף ידני חשמלי..

    אשמח לתגובה
    למרות שיצא נפלאא

    1. היי נעמה,
      דווקא השכבה התחתונה יוצאת גבוהה (לפחות בגובה שליש מהתבנית).
      הוספת אבקת אפיה? באיזה גודל תבנית הכנת? בדקת שלא פספסת שום מצרך?

  56. עוגה מושלמת!!!
    הכנתי לערב החג ואכן העוגה ואני קצרנו מחמאות מטורפות!!!
    תודה על המתכון ועל יתר התכנונים המעולים. אחלה אתר

    1. היי טלי,
      במקום קמח מצה אפשר לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות גדושות אגוזים/שקדים טחונים דק.

  57. חזרתי לעדכן שלמרות הבלאגן ההתחלתי (שלי… לומדת..) העוגה יצאה נפלאה, גבוהה וטעימה והיא אפילו פרווה! קצרה מחמאות 🙂
    ותודה רבה על התשובות לכל שאלותיי בזמן קצר!! אין ספק שאחזור למתכונים נוספים..

    חג שמח!

  58. אפרת תודה רבה על עוגה חגיגית וטעימה!אני אישית ציננתי יותר מידי את גנאש השוקולד ובעת המריחה התערבב קצת עם הקצפת.המשך חג שמח לכולם!

    1. היי שרון,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה, זה הכי חשוב 😉
      שבוע טוב וחג שמח!

    1. היי רבקה,
      זאת בעיה. את יכולה לנסות לשים 100 גרם שוקולד מריר מומס אבל צריך להסמיך את זה במשהו ואין לך קורנפלור. אולי נסי לשים 3 כפות קמח תפו"א אם יש לך. בכל אופן, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר בודאות איך זה ייצא.
      חג שמח 🙂

  59. אני מכינה לפי הכמויות של תבנית 26 ומשום מה הביצים והסוכר לא הפכו לקצפת, כבר יותר מ-5 דקות שאני מקציפה. מה עושים??
    ומה אפשר לשים במקום החלב לעוגה פרווה?

    תודה,
    קטי

    1. היי קטי,
      זהו, אל תקציפי יותר! הם לא אמורים להפוך לקצפת, רק לתערובת בהירה ותפוחה ואני מאמינה שזה כבר קרה 🙂
      במקום חלב אפשר לשים חלב סויה וחלב קוקוס ואם אין לך אז רבע כוס מים קרים.
      בהצלחה וחג שמח

    2. תודה על התגובה, האמת שבדיוק זרקתי כדי להכין חדש. אולי בגלל שהביצים לא היו בטמפ' החדר?

      אני יכולה בינתיים להכין את הקרם ולשמור במקרר?

      המון תודה!!!

    3. אוי חבל..
      הביצים לא חייבות להיות בטמפ' החדר. פשוט הקציפי אותם עם הסוכר במשך 3 דקות בדיוק (לא משנה איך התערובת נראת).
      את יכולה להכין את הקרם ולשמור במקרר.
      חג שמח!

    1. היי ליאם,
      10-20 שניות. כשהשמנת חמה יש להוציא ולערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי.
      בהצלחה 😉

    1. היי אריאלה,
      מבחינת טעם נראה לי שעדיף לשים אבקת קקאו (הקקאו גם משמש כקמח בעוד שהממרח לא).
      חג שמח 🙂

    1. היי איילה,
      במקום קמח מצה ותפו"א אפשר לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות גדושות אגוזי/שקדים טחונים.
      חג שמח 🙂

  60. היי..
    א. אני חייבת לומר שתמיד (!!!!) אני מוצאת פה מתכונים.. ועוד יותר מזה.. אני תמיד מרוצה!!!!!! אז תודה שיש אותך 🙂

    ב. הכנתי את העוגה. היא במק]יא עכשיו לפני הגנאש..
    טעמתי את הקצפת… היא בלי סוכר!!!!! ואחרי ההקפאה רמת המתיקות עוד יורדת… יש מצב שחובבת מתוק שכמוני לא תתאכזב מהעוגה?? ציפיתי מלא.
    אני יודעת שעוד צריך לבוא השוקולד מתוק אבל הוא בקטנה.
    בטוח שלא צריך סוכר/ אבקת סוכר בקצפת? (כבר מאוחר מדי אבל להבא)

    1. היי אוריה,
      קודם כל תודה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
      לגבי המתיקות, בתוך האינסטנט פודינג וניל יש סוכר ולכן הוא אמור להספיק לצורך המתקת הקרם. גם שכבת השוקולד מוסיפה מתיקות כך שלדעתי זה מתוק מספיק אבל שוב, מתיקות זה עניין של טעם 🙂
      אגב השתמשת בקצפת צמחית או שמנת מתוקה? כי קצפת צמחית למשל מתוקה יותר.
      אם בסופו של דבר תרגישי שחסרה מתיקות (שאני מקווה שזה לא יקרה) את יכולה לפזר מעל פרוסת העוגה קצת אבקת סוכר (לאחר שחתכת אותה והיא במצב שכיבה בצלחת).
      ולגבי פעם הבאה שימי כמה כפות אבקת סוכר כשאת מקציפה את הקצפת.
      חג שמח!

  61. שלום לכולן
    נראה מעולה!!! אני בדיוק מחפשת מתכון לקינוח פרווה לליל הסדר… האם גם בגרסה הפרווה היא כל כך מוצלחת כמו כך ההמלצות פה? וגם אשמח להמלצות נוספות כבר על הדרך 😉
    תודה מראש וחג שמח!

  62. היי אפרת:)
    ראשית אציין שיש לך אתר מדהים שפשוט כיף להיכנס בזריז ולשלוף משהו!
    רציתי לשאול איך העוגה תצא בלי מיקסר היות ואין לי כשר לפסח…?
    האם זה אפשרי להקציף את הביצים ואת הקרם במטרפה ידנית?
    המון תודה…

    1. תודה רעיה 🙂
      כעקרון בעוגה הזאת הכי כדאי להשתמש במיקסר כי הוא משמש לשתי שכבות של העוגה ונותן את התוצאה הטובה ביותר.
      אם אין מיקסר אפשר להקציף את הביצים עם מטרפה ידנית במשך 2-3 דקות רצופות.
      לגבי הקרם זה דורש יותר עבודה. גם לקרם יש לעבוד עם מטרפה ולהקציף בתנועות נמרצות ובמהירות במשך 4-6 דקות עד שהקצפת מסמיכה ונעשית יציבה.
      מומלץ להכניס את קערת ההקצפה ומיכל השמנת למקפיא למשך 10-15 דקות לפני ההקצפה.
      בהצלחה וחג שמח!

    1. היי אתי,
      לא מומלץ לוותר עליו כי מעבר לטעם הוא גם מייצב את הקצפת. אם בכל זאת את מוותרת, הוסיפי 2-3 כפות אבקת סוכר (אם אין לך אז סוכר לבן רגיל) + כפית תמצית וניל.
      חג שמח 🙂

  63. בוקר טוב אפרת.
    רציתי לשאול האם חייב להוסיף שמנת מתוקה לגנאש שוקולד?
    והאם אפשר להשתמש בשביל הקצפת המיכל אחד של שמנת מתוקה?

    1. היי אוראל,
      בשביל לקבל ציפוי שוקולד עשיר כדאי להשתמש בשמנת מתוקה. אפשר גם להמיס את השוקולד עם 25 גרם חמאה/מרגרינה ו-3 כפות מים (במקום השמנת) אבל אז הציפוי יהיה פחות עשיר.
      אפשר להשתמש במיכל אחד של שמנת לשכבת הקרם אבל אז היא פשוט תהיה נמוכה יותר.
      יום נפלא 🙂

    1. היי מאיה,
      לפרווה יש להשתמש בקצפת צמחית במקום בשמנת מתוקה.
      חג שמח 🙂

    1. היי מירי,
      במקום קמח מצה אפשר לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות שקדים/אגוזים טחונים דק (אם אסור לה שקדים או אגוזים שימי רק קורנפלור).
      חג שמח 🙂

  64. אפרת המקסימה איך יודעים שהעוגה נאפתה במלואה?מכינה בתבנית 26 וכתבת שאולי אזדקק ל5 דק' אפייה נוספות

    1. היי שרון,
      בדקי עם קיסם. פשוט תנעצי אותו במרכז העוגה ואם הוא יוצא יבש זה מוכן 🙂

  65. ושכחתי להגיד שאלוקים יברך אותך, כמה זכויות יש לך על כל העזרה שאת עוזרת לכל כך הרבה אנשים, ולגמרי בהתנדבות!!!
    בזכותך אני מכינה אוכל ואם תוציאי ספר אני קונה על הדקה

    1. תודה רבה ענת היקרה!!
      וכן, אפשר להמיר בשוקולית באותה כמות.
      שבוע נפלא וחג שמח 🙂

  66. יקרה אני רוצה לאפות את העוגה בתבנית בינונית חד פעמית האם עלי להכפיל כמויות?חג שמח תודה לאה קליין

    1. היי לאה,
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל בגודל 22X31 – הכמות במתכון מתאימה.
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 32X25 הכמויות הן כמו של תבנית עגולה 26 (ראי כמויות שרשמתי למורן בתגובה הקודמת).
      שבוע נפלא וחג שמח! 🙂

    1. היי מורן,
      אלה הכמויות לתבנית 26:
      לתחתית:
      3 ביצים גדולות XL (או 4 ביצים קטנות)
      3/4 כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      9 כפות מים (כשליש כוס)
      4.5 כפות מלאות אבקת קקאו
      9 כפות גדושות קמח מצה (כ3/4 כוס)
      2 כפיות מלאות אבקת אפיה
      שכבת הקרם:
      2+1/4 שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      חבילת אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב
      שכבת הגנאש:
      3/4 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      150 גרם שוקולד מריר
      *בגלל גודל התבנית זמן האפיה של תחתית העוגה עשוי להתארך ב-5 דקות נוספות.
      חג שמח! 🙂

    2. מנסה להעתיק את המתכון של הכמויות של תבנית 26 לא מצליחה – מה לעשות?

    3. תודה לך מה לגבי תשובה בעניין במקום קמח מצה אפשר קמח רגיל ומה הכמות?

    4. אפשר לשים במקום 6 כפות קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה (במקום כפית וחצי).

    1. היי ענת,
      אלה הכמויות לתבנית אינגליש קייק:
      לתחתית:
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר
      4 כפות שמן
      3 כפות מים
      כף וחצי אבקת קקאו
      3 כפות גדושות קמח מצה
      3/4 כפית אבקת אפיה
      שכבת הקרם:
      3/4 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל
      רבע כוס חלב קר
      שכבת הגנאש:
      רבע מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      50 גרם שוקולד מריר
      שבת שלום 🙂

  67. בוקר טוב לגבי 1/3 כוס שמן שכתבת לי לתבנית 26 כדאי להמיר לחמאה כדי שהתחתית תהיה מגובשת וטעימה יותר וכמה?

  68. שלום וברכה
    בבקשה, יכולה להיות אפשרות של החלפת הקקאו במשהו אחר, שלא יהיה בטעם שוקולדי? קורנפלור אולי? רוצה עוגה לבנה או בטעם מוקה, אך לא שוקולד.
    תודה רבה ולילה טוב

    1. היי,
      אפשר לנסות לשים קורנפלור במקום (2 כפות מספיקות) אבל אני לא בטוחה אם הטעם ייצא מוצלח בלי הקקאו.
      שבת שלום 🙂

  69. שלום
    המרוקאים לא נוהגים לאכול בפסח קטניות ולפתית
    1. האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן רגיל?
    2. שוקולד מריר של עלית מכיל לפתית במה אפשר להשתמש כתחליף?

    1. היי יפעת,
      אפשר להשתמש בשמן זית רק כדאי שזה יהיה שמן בטעם מעודכן ולא חזק כדי שלא יורגש בעוגה.
      לגבי ציפוי השוקולד, אפשר להמיס 4 כפות מלאות ממרח שוקולד + 3-4 כפות שמנת מתוקה/קצפת צמחית.

    1. היי אורנה,
      אין צורך להפריד בין חלמונים וחלבונים. פשוט להקציף אותן בשלמותן.
      יום נפלא 🙂

    2. העוגה פשוט וואוו!!! הכל במידה שרק משאירה טעם של עוד!
      הילדים נהנו והמבוגרים אפילו יותר!!!
      תודה רבה רבה!

    1. היי נטלי,
      יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות את התחתית במשך כ-15 דקות.
      בהצלחה 😉

  70. היי שאלה אולי דבילית, סליחה מראש,
    אבל כל הקטע בפסח שלא אוכלים דברים שתופחים? אני רוצה להכין תעוגה הזאת אבל אם התחתית תופחת אז איך זה משתלב לפסח? תודה על התשובה

    1. היי יעל,
      שאלה לגיטימית לגמרי 🙂
      אבקת אפיה אינה מכילה חמץ/קמח ולכן מותרת לשימוש בפסח (כמובן כזו שרשום עליה שהיא כשרה לפסח) ומותר להשתמש בה כדי להתפיח קמחים שאינם חמץ.
      חג שמח!

    1. היי דני,
      במקום 6 כפות קמח מצות אפשר לשים 4 כפות קורנפלור + 2 כפות שקדים טחונים דק. סדר ואופן ההכנה אינם משתנים.
      יום נפלא 🙂

    1. היי אילנית,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31 או 2 תבניות אינגליש קייק.
      שבוע מקסים 🙂

  71. אני עושה את העוגה הזו כל השנה.תחתית 6 ביצים מופרדות מקציפה את החלבונים עם הסוכר מוסיפה את החלמונים וחב' אינסטנד פודינג שוקולד.כשר לכל השנה ובלי הטעם של המצות. ואת שאר השכבות כרגיל.תנסי ותהני 🙂

    1. היי מורית,
      לדעתי אפשר להכין את התחתית עם קורנפלור בשילוב שקדים/אגוזים טחונים דק (4 כפות קורנפלור+2 כפות אגוזים).
      יכול להיות שאפשר גם עם קמח תפו"א, אך לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
      אם תחליטי לנסות אשמח לשמוע איך יצא 🙂
      שבת שלום!

  72. אפרת המקסימה מבינה שעדיף מהתחלה לשים במקפיא ורק שעה לפני ההגשה להוריד למקרר?חושבת להכין יום לפני

  73. היי! גיליתי את המתכון היום וממש לא יכולה לחכות עד פסח:)
    רציתי לדעת אם אפשר לעשות עם קמח רגיל במקום קמח המצה? ואם כן, מה הכמויות?

    תודה מראש!

    1. כן שני, לא אמורה להיות בעיה.
      שימי את אותה כמות וכפית אחת של אבקת אפיה (במקום כפית וחצי).
      בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉

    1. היי,
      לא ניסיתי אבל לדעתי גם קורנפלור יכול לעבוד כאן. הייתי אפילו משלבת אותו עם קמח שקדים או אגוזים טחונים דק כדי שהמרקם יהיה קצת יותר גרגירי (4 כפות מלאות קורנפלור + 2 כפות מלאות קמח שקדים/אגוזים טחונים).
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    1. את יכולה להשתמש בו למרות שבעוגה הזאת זה פחות קריטי.
      הקמח מצות הטחון דק יהיה מעולה לכל עוגה בחושה אחרת או ללחמניות אם תרצי להכין.

  74. אפרת נתת לי אופציה נוספת לעוגה לפסח.רוצה להכין בתבנית 26 רגילה (לא חד פעמית) – מה כמות כל אחד מהחומרים כדי שתצא לי עוגה גבוהה?

    1. היי שרון,
      כמויות לתבנית 26:
      לתחתית:
      3 ביצים גדולות XL (או 4 ביצים קטנות)
      3/4 כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      9 כפות מים (כשליש כוס)
      4.5 כפות מלאות אבקת קקאו
      9 כפות גדושות קמח מצה (כ3/4 כוס)
      2 כפיות מלאות אבקת אפיה
      שכבת הקרם:
      2+1/4 שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      חבילת אינסטנט פודינג וניל
      חצי כוס חלב
      שכבת הגנאש:
      3/4 מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
      150 גרם שוקולד מריר
      *בגלל שהתבנית גדולה יותר יכול להיות שזמן האפיה של תחתית העוגה יתארך ב-5 דקות נוספות.
      יום מקסים 🙂

    2. הי . כתוב 6 כפות קמח מצה או חצי כוס וזה לא מסתדר לי כי 6 כפות זה כוס )חד פעמית( מלאה. מהי הכמות הנכונה ? תודה וחג שמח

    3. הצילו, אני הכנתי את הגרסה הפרווה של העוגה ולצערי השמנת צמחית הייתה רק במתיקות מעודנת והעוגה יצאה מתוקה בטירוף איך אני יכולה למתן את המתיקות של הקרם? או אפילו להוסיף שכבה נוספת להסית את הטעם מהקרם

    4. היי
      כמה כפות זה חבילת אינטסטנט פודינג?
      האם במקום מים אפשר חלב סויה? מה הכמות?

    5. זה יוצא כ-6 כפות.
      אפשר לשים חלב סויה באותה כמות (6 כפות).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר