מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שכבות בחושה

עוגת שכבות בחושהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 24, 2013
Last modified:ספטמבר 3, 2018

Summary:

עוגה בחושה מעולה במלית אגוזים, ביסקוויטים ושוקולד

עוגת שכבות בחושה

פרווה, תבנית אינגליש קייק 

הערה: אם משתמשים בכוס מידה של 240 מ"ל, הכמויות המצוינות במתכון מספיקות ל-2 תבניות אינגליש קייק. לפני האפייה הבלילה מגיעה למחצית מגובה התבנית אך במהלך האפייה העוגה תופחת ומגיעה עד לגובה מלא של התבנית.

חומרי העוגה:

2 ביצים

3/4 כוס (150 ג') סוכר

2/3 כוס (133 ג') שמן

3/4 כוס (180 מ"ל) מיץ תפוזים

2 כוסות (280 ג') קמח

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

חומרי המלית:

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או 1/2 כוס שוקולד צ'יפס

3 יח' ביסקוויטים מתוקים מכל סוג (לדוג' "פתי בר")

2/3 כוס (66 ג') אגוזי מלך

חומרים לקישוט (לא חובה):

8 קוביות (40 ג') שוקולד מריר

1 כף (15 מ"ל) מים חמים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מניחים במעבד מזון את השוקולד, האגוזים והביסקוויטים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת פירורים.

-מערבבים את כל חומרי העוגה יחד בקערה לפי הסדר שבו רשומים עד לקבלת בלילה אחידה (*את הקמח יש לערבב בנפרד עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה).

-יוצקים לתבנית מחצית מהבלילה ומניחים בעזרת כף את תערובת הפירורים מעל הבלילה (שומרים מעט מתערובת הפירורים לקישוט).

-יוצקים את המחצית השנייה של הבלילה מעל הפירורים בעזרת כף. לקישוט- מפזרים מעל מתערובת הפירורים שנותרה.

-אופים בתנור 25-35 דקות (בודקים עם קיסם).

לקישוט (לא חובה): מחממים במיקרוגל 8 קוביות שוקולד + 1 כף מים, מערבבים היטב ומזלפים על העוגה בעודה חמה.

 

 

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"אפיתי,יצא מעולה!! מתכון מדויק אבל מתאימה רק לאינגליש קייק 1 היא טובה גם בלי ציפוי שוקולד,מעולה!!" (אתי)

"טעים" (יפה)

"יצאה טוב אבל רק תבנית אינגליש קייק אחת ולא שתיים. תודה ושבת שלום" (ענת)

 

עוגה בחושה פרווה, עוגה בחושה קלה, מתכון לעוגה בחושה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

124 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי אפרת,
    בגדול, רוב העוגות הבחושות שאני מכינה תמיד דחוסות ולא רכות, למרות שאחרות הכינו אותו המתכון ויצא רך ואורירי!!
    מה יכולות להיות הסיבות? יכול להיות שהתנור קשור לעניין?

    1. היי אושרית,
      סיבה עיקרית לעוגה דחוסה היא ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח. לאחר שמוסיפים את הקמח לבלילה יש לערבב ערבוב קצר וקליל כמה שאפשר. ערבוב ממושך פוגע באווריריות העוגה.
      חשוב גם לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני שמכניסים את העוגה ולאפות בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון.

  2. היי אפרת היקרה
    אפיתי את העוגה אתמול שמתי קיסם ויצא חלק
    ועכשיו שהגעתי לאמצע העוגה אני רואה שבפנים לא ממש אפוי מה לעשות?

    1. היי רונה,
      לצערי עכשיו כבר אין כל כך מה לעשות אבל להבא כדאי לבדוק את עוגה עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה כדי לוודא שהיא אפויה לגמרי.
      את החלק האמצעי הפחות אפוי פשוט תחתכי.
      שבת שלום 🙂

  3. הכנתי ויצא מעולה. השתמשתי בכוס חד פעמית ויצא לי תבנית אינגליש קייק אחת. איך אני מכינה שיצאו שתי תבניות.

    1. היי שירן,
      הכוס שהשתמשת בה קטנה. כדאי להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה.

  4. הכנתי העוגה לשבת. החלפתי ביסקיוויט אחד בשתי עוגיות לוטס וזה יצא פשוט משגע!!!!
    תודה רבה על המתכונים הנפלאים!בזכותך הפסקתי לעשות עוגות שבהן צריך להקציף את הביצים….

  5. שלום,

    חייבת לדעת אחת ולתמיד 🙂 כשאת כותבת "מערבבים את כל חומרי העוגה יחד בקערה לפי הסדר שבו רשומים עד לקבלת בלילה אחידה.

    הכוונה לערבב בכל פעם שמכניסים חומר אחר לבלילה או לערבב את הכל ביחד?

    תודה 🙂

    1. היי,
      הכוונה לערבב בין כל מרכיב לדוג': להוסיף ביצים ולערבב. להוסיף סוכר ולערבב, להוסיף שמן ולערבב וכך הלאה 🙂

  6. עוגה מעולהה רכה ועסיסית. רק "הסתבכתי" קצת עם 8 קוביות שוקולד +כף מים. חיממתי במיקרו 30 שניות.הוצאתי עירבבתי ושוב הכנסתי 30 שניות השוקולד יצא יבש.

    1. היי ענתי,
      לכמות כזו קטנה של שוקולד זה יותר מידי זמן חימום ולכן השוקולד התייבש. מומלץ לחמם כ-20 שניות, להוציא ולערבב מעט ואם זה עדיין קשה להכניס ל 10-20 שניות נוספות.

    2. תודה רבה . האם הייתי אמורה לאחסן אותה במקרר? אפיתי יום שישי וכבר ביום ראשון טעמה היה לא משהו,כאילו העוגה התקלקלה ונאלצנו לזרוק וחבל העוגה היתה מעולה ורכה. אשמח לדעת

    3. היי ענתי,
      בקיץ בימים חמים במיוחד מומלץ להעביר את העוגה למקרר לאחר כ-24 שעות בחוץ.

  7. אפרת היי, תודה על מענה מהיר. בהחלט פיזרתי באופן אחיד. בפעם הבאה אעשה שוב את העוגה בתבנית טיפה
    יותר גדולה מאשר עשיתי הפעם. אולי אם היא תהייה מעט יותר נמוכה מקודמתה זה לא יקרה (למרות שבגלל שעשיתי
    פעם וחצי בכמויות וכמובן התאמתי גם את גודל התבנית ) והפעם בכל זאת אעשה בטיפה עוד יותר גדולה, נקווה שזה יצליח
    יותר טוב, אדווח בהמשך. תודההה !

    1. אולי באמת זו הסיבה. נדע כשתכיני בתבנית גדולה יותר 🙂
      תודה ושבוע מקסים

  8. שבת שלום לך אפרת ! עוגה מצויינת כלבבי ! עשיתי כמות וחצי בתבנית מתאימה, קיבלה גובה יפה. הכל טוב ויפה
    אבל למה היא מתחלקת לחצי במקום האמצע בחיבור המלית ??
    ושאלה שנייה איך את מזגגת את השוקולד ליצירת פסים יפים, דיללתי את השוקולד כפי שכתבת, אבל הוא סמיך מאוד
    הוספתי עוד קצת מים כדי לדלל יותר ועדיין סמיך. האם את מכניסה את השוקולד לשקית זילוף ? בתודה על תשובתך,
    אעשה אותה שוב לשבת הבאה עלינו לטובה.

    1. היי מרים,
      מוזר כי העוגה לא אמורה להתחלק לחצי. היא אמורה להיות אחידה רק עם דוגמה. פיזרת את התערובת באמצע באופן שווה נכון?
      לגבי השוקולד, כדאי להכניס אותו לשקית זילוף או אפילו לשקית אוכל ולגזור את הפינה ממש קטן ואז קל יותר לזלף.
      שבוע טוב 🙂

  9. העוגה ניראת מעולההה. כוונתך לתבנית אינגלייש קייק לא החד פעמי? כי נראה לי שהיא קטנה יותר מתבנית אינגלייש קייק הרגילה?תודה

    1. היי ענתי,
      הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינליש קייק חד פעמיות.
      תבנית אינגליש קייק שהיא לא חד פעמית בדר"כ יותר גדולה בנפח מתבנית חד פעמית.

  10. עוגה טעימה מאוד. פשוטה להכנה ומתאימה מאוד עם קפה לצידה. (קינוח אחרי כדורי הברוקולי האפויים המצויינים שלך)

  11. שבת שלום, האם בפסח, אפשר להמיר בכמות שווה של קמח תופח כשל"פ? והאם זה נכון לכל מתכון?
    כמו כן, במשך שאר ימות השנה, האם ניתן להמיר בכמות שווה של קמח כוסמין מלא?

    תודה

    1. היי דברת,
      לא כל מתכון אפשר להמיר בקמח תופח לפסח, לא תמיד התוצאה מוצלחת.
      קמח כוסמין מלא בדר"כ אפשר להמיר בכמות שווה לקמח.

  12. היי, הכנתי בעבר ויצאה מעולה, הכנתי שוב אתמול אך הבלילה לא הספיקה ל 2תבניות ויצא נמוך מאוד, השתמשתי בכוס גדולה (כוס של שתיה חמה עם ידית), מעניין למה?

    1. היי רחלי,
      השתמשת ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות? אם כן, יכול להיות שהיתה בעיה עם תפיחת העוגה. אולי אבקת האפיה לא הייתה טובה או שלא עורבבה כמו שצריך עם הקמח.

    2. היי רחלי,
      פעם הבאה נסי להקציף את הביצים עם הסוכר בעזרת מיקסר כדקה לפחות ואז להוסיף את שאר החומרים והמשיך לערבב. זה ייתן נפח יותר לתערובת ואני מניחה שהיא תספיק לשתי התבניות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי כרמית,
      את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר אבל לא חובה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי דבי,
      אני לא מכירה שיטה אחרת חוץ משימוש בפומפיה או קילוף בקולפן אם רוצים מין תלתלי שוקולד. בכל מקרה מומלץ להכניס את השוקולד למקפיא לשעה לפחות לפני שמגרדים או קולפים.
      שבוע טוב ומבורך 🙂

  13. עשיתי את העוגה ויצאה נהדר. עשיתי כמות כפולה ב4 אינגליש קיק. האם זה שהורדתי את הקוקוס מוריד מהחיות של העוגה? עשיתי גם בלי אגוזי מלך מה כדאי לשים בפעם הבאה במקום? אלפי תודות לך ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      הקוקוס מעשיר מעט את העוגה אבל גם ללא קוקוס העוגה צריכה לצאת רכה ועסיסית.
      במקום אגוזי מלך אפשר לשים שקדים או פקאן.
      שבת שלום 🙂

    1. היי כרמית,
      אלה הכמויות:
      3 ביצים
      כוס שמן
      כוס + 2 כפות סוכר
      כוס ורבע מיץ
      3 כוסות קמח
      3 כפיות אבקת אפיה
      כפית וחצי תמצית וניל
      חומרי המלית:
      150 גרם שוקולד מריר קצוץ או 3/4 כוס שוקולד ציפס
      5 ביסקוויטים
      כוס אגוזים קצוצים
      לקישוט:
      12 קוביות שוקולד
      2 כפות מים
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    1. סיבכת אותי 😉
      תכיני את השיש קוקוס ושוקולד. למרות שבאמת באמת שתיהן טעימות!

  14. הכנתי את העוגה בכמויות כפולות באלומיניום בינוני. העוגה התנפחה לגובה שאי אפשר להאמין ונראית סוףףףף.. אני בטוחה שגם טעימה כמו כל המתכונים פה. כל מתכון מפתיע יותר מהשני!

    1. אבל כתבתם בטיפים שכפית אפיה זה 3 ג' אם כן 3 כפיות זה 9 ג'. שקית שבה 2 כפיות היא 10 ג'????????????

    2. היי,
      אם רוצים לדייק אז שקית אבקת אפיה מכילה כף אבקת אפיה ששווה ל2 כפיות מלאות אבקת אפיה. כל כפית מלאה של אבקת אפיה שוקלת בסביבות 4.5-5 גרם.
      זה לא חייב להיות מדויק. אפשר להשתמש בשקית אבקת אפיה שלמה במתכונים של 2 כוסות קמח עד 2.5 כוסות קמח. אין הרבה הבדל בתוצאה הסופית 🙂

  15. משהו לא ברור לי… שקית א. אפיה היא 10 ג'. לכל כוס קמח צריך כפית א. אפיה. לתבנית עגולה 26 צריך 3 כוסות קמח ו3 כפיות אפיה. ואילו לאינגליש צריך 2 כוסות קמח ובמקום 2 כפיות אפיה, רשום: שקית א. אפיה. זה לא הרבה מידי? תודה!

  16. היי 🙂 אני רוצה להכין את העוגה אבל לשלב קופסת שמנת כי שמתי לב שזה ממש משדרג את המרקם . האם מתאים כאן ? כתחליף או כתוסף ? אם כן במקום מה ? תודה מראש !!

    1. היי לימור,
      את יכולה להשתמש בשמנת במקום מיץ התפוזים (3/4 כוס שמנת) למרות שגם עם מיץ תפוזים יוצא טעים 😉
      שבוע טוב:)

  17. תודה רבה ! בתור אחת שעד עכשיו לא יצאה לה עוגה אחת נורמלית , מזל שלא וויתרתי 🙂
    רציתי לשאול איך לשמור את העוגה ? בחוץ או במקרר ? האם עם נייר אלומיניום מעל ?ניילון נצמד ? אני לא יודעת אם זה משנה אבל החלפתי את המיץ תפוזים בחלב …

    1. בשמחה רבה לימור!
      העוגה נשמרת בחוץ (עדיף כמובן במקום מוצל וקריר) כשהיא עטופה בניילון נצמד וזה בסדר גמור שהחלפת את המיץ בחלב 😉
      שבוע מצוין ושתהיה שנה טובה ומתוקה 🙂

  18. תודה רבה על מתכון מושלם !
    אפיתי אותה כבר שלוש פעמים לאנשים שונים וכולם השתגעו ממנה !
    הבן זוג שלי לא מפסיק לבקש הדרן !
    תודה רבה ושנה טובה !

  19. הי
    אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה 26
    לפי כוס מידה 240-250 מ״ל.
    להכפיל כמויות?
    תודה!

    1. הי איתי,
      אם יש לך תבנית עגולה 24 זה יהיה מצוין, בתבנית 26 העוגה תצא מעט נמוכה.
      אם אתה רוצה להכין בתבנית 26 יהיה צורך להכפיל כמויות ב1.5, זאת אומרת 3 ביצים, 1 כוס שמן, כוס ורבע סוכר, כוס ורבע מיץ, 3 כוסות קמח תופח או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה, כפית וחצי תמצית וניל.
      במקום 180 מעלות תשים 170 מעלות ואני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-50 דקות, אולי אפילו יותר, אבל מומלץ לבדוק כבר אחרי 40 דקות בעזרת קיסם.
      ערב נעים 🙂

    1. הי מזל,
      כן אפשר לערבב ידנית עם כף ואין צורך לטחון את שוקולד צ'יפס כי הוא בכל מקרה נמס באפיה.

  20. היי ליפז, אפשר. תשימי שקית סוכר וניל (10 גרם). את יכולה לקזז את זה מה3/4 כוס הסוכר לבן.

  21. האם אפשר להכין ללא ביסקוויטים? אולי להכפיל את כמות האגוזים?
    ועוד שאלה: איך ממירים את כמות הקמח לקמח מלא?

    1. היי מגי, אפשר להכין בלי ביסקוויטים ולשים במקום אגוזים.
      לגבי ההמרה לקמח מלא – הכמויות הן אותן כמויות אך אני ממליצה לשלב עם קמח רגיל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי, זאת אומרת כוס קמח רגיל+ כוס קמח מלא.

  22. אני בדרך כלל לא מצליחה להכין עוגות … והעוגה הזו יצאה אליפות!! כמה מחמאות קיבלתי עליה!

    1. היי ליז, את הביסקוויטים והאגוזים ניתן להכניס לתוך שקית אוכל ולרסק בזהירות בעזרת פטיש או כל אמצעי כבד אחר. לגבי השוקולד- ניתן לקצוץ אותו בעזרת סכין או להשתמש במגרדת ולגרד גס.

  23. היי העוגה יצאה טעימה מאודדד, גבוהה רכה נימוחה,מה שכן נזל לי העיסה מהתבנית, שאילץ אותי להכניס תבנית עם מים מתחת לתבנית אינגלישקייק .(למה נזל אולי בגלל שהשכבה המלית הייתה רבה יותר ).
    בפעם הבאה שאכין אותה אכין כמות כפולה ל2 תבניות(ורק אפיה אחת השאר כפול ב-2 )אני צודקת??
    , וכן המלית צריכה להיות ברובה בשכבה השניה, ולמעלה שכבה דקיקה למדי,
    זהו עכשיו מצאתי את העוגה הבחושה המספר 1
    תודה רבה לך .(:-)

    1. היי מיכל, ראשית שמחתי לשמוע שהעוגה יצאה טעימה (זה הכי חשוב). המתכון המקורי היה לפי 2 תבניות אינגליש קייק אך בעקבות פניות גולשים זה שונה לתבנית אחת. לאחר ניסיון נוסף שעשיתי עכשיו אני יכולה לומר שהכמות בהחלט מספיקה לשתי תבניות אינגליש קייק כאשר משתמשים בכוס מדידה של 240 מ"ל. אמנם לפני האפייה הבלילה מגיעה רק לחצי גובה התבנית אך באפיה היא תופחת לגובה יפה. שבת שלום:)

  24. היי הכנתי עכשיו את העוגה,היא בתנור
    אני מקווה שהתכונת לתבנית חד פעמי רגיל,
    הכמות הייתה עד סוף התבנית,
    המילוי התגבש בזמן טחינה במגימיקס,
    מחכה בהתרגשות שתהיה אפויה ,

    1. היי מיכל, כן הכוונה הייתה לתבנית חד פעמית מאלומיניום. אשמח לשמוע איך יצא:)

  25. האם אפשר לקצוץ את השוקולד האגוזים והביסקוויטים בסכין?

    אין לי מעבד מזון אלא בלנדר ו/או בלנדר מוט

    1. שלושה ביסקוויטים, לא משנה מה סוג הביסקוויטים העיקר שיהיו מתוקים. אנחנו השתמשנו במתכון ב-3 ביסקוויטים של "פתי בר"

    1. היי, 3/4 כוס חלב ובמידה ואת רוצה עוגה פרווה- 3/4 כוס מים מעורבבים עם כפית סוכר.

    1. היי, את יכולה לשים 3/4 כוס חלב ובמידה ואת רוצה עוגה פרווה- 3/4 כוס מים מעורבבים עם כפית סוכר.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר