מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שיש קינמון

עוגת שיש קינמוןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 25, 2015
Last modified:ינואר 24, 2018

Summary:

מתכון עוגת שיש קינמון רכה וטעימה שמכינים בקערה אחת, ללא צורך במיקסר

עוגת שיש קינמון

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

חצי כוס (100 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)

חצי כפית (2.5 מ"ל) תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)

כף שטוחה (7 ג') אבקת קינמון

2 כפות (14 ג') קוקוס (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה בעזרת מטרפה/כף את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ, תמצית וניל ומערבבים.

-מוסיפים קמח תופח (אם משתמשים בקמח רגיל + אבקת אפיה, יש לערבב אותם ביחד לפני ואז להוסיף לבלילה) וקוקוס ומערבבים ערבוב קל עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי על מנת לא לפגוע באווריריות העוגה).

-יוצקים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית. מוסיפים כף קינמון לשליש הבלילה שנותרה בקערה, מערבבים ויוצקים מעל הבלילה הלבנה. בעזרת סכין מערבבים קלות את הבלילה ליצירת דוגמה של שיש (לא כדאי לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע בדוגמא).

-אופים בתנור במשך כ-25 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

249 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב

    העוגה יצאה מאלפת.. עשיתי אותה לצאת הצום והיא היתה בדיוק במקום.. קלילה לקיבה .. תודה על כל המתכונים הנפלאים . יישר כוח
    שבת שלום

  2. רק לאחרונה נחשפתי למתכחנין שלך. אתר מעולה וממש קל. הכנתי את העוגה לקראת סוף הצום. השתמשתי הקמח כוסמין מלא וזה יצא יבש. אפיתי את העוגה בסיר פלא. אולי בגלל הקמח?

    1. היי דליה,
      עוגות מקמח כוסמין מלא יכולות לצאת פחות אווריריות מבחינת מרקם אבל לא יבשות.
      אולי אפית יותר מידי?
      באיזה כוס השתמשת?

  3. תקשיביייי………
    העוגה הזאת פשוט אחת העוגות ! ! ! ! !
    כל שבוע מכינה!!
    כבר כמה בקשו ממני את המתכון!!
    לאחת שהבאתי את המתכון הייתי אצלה בשבת וראיתי שהיא הכינה את זה בתבנית ענקית של תנור!!
    וזה יצא לה מה זה טעים והייתי נורא גאה שזה המתכון ממני..חח….
    אז בקיצור זה ממש ממש טעים ומוצלח!!
    תודה רבה!!

  4. זה⁦⬇️⁩
    מקווה שעלה….
    נ.ב עכשיו יצאה מהתנור גם העוגת שזיפים שלך..
    כבר מגיבה לך גם שם..🆗
    תודה!!💕💕💕💕💕

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      זה לא צירף את התמונה אולי בגלל הגודל שלה (יש בעיה עם תמונות מעל 8MB).
      שבת שלום!

  5. היי,
    הכנתי את העוגה הזו..
    עם קמח כוסמין לבן כמו ששאלתי אותך לא מזמן..
    וגם הוספתי אגוזים לבלילה החומה ובבלילה החומה הוספתי גם כפית קקאו כדי שתצא יותר כהה…
    עכשיו זה בתנור וכשיצא העדכן איך יצא ואנסה לשלוח תמונה בתקווה שתעלה…..
    תודה רבה..!!

  6. היי אפרת יקירה!
    ניתן להכין עם קמח כוסמין לבן?
    אשמח לדעת למה הקוקוס מוסיף?
    האם יש קשר להוסיף אגוזים קצוצים ואם כן לאיזו בלילה..
    תודה רבה וערב טוב..

    1. כן אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
      הקוקוס מוסיף טעם אבל אפשר לוותר עליו.
      אפשר להוסיף קצת אגוזים קצוצים לבלילה עם הקינמון.

  7. תודה לך על התגובה!
    העוגה מושלמת!!!!!
    לגבי כל התשובות אני אאעשה כפי שאמרת..
    עוד שאלה קטנה ואחרונה האם כדאי להקציף קודם חלבונים בנפרד ואח"כ להוסיף חלמונים?
    בעוגה הזאת רשום במטרפה אפשר גם להקציף?
    תודה רבה רבה! והמשך יומקסים!

    1. אפשר להקציף את העוגה במיקסר.
      אם את רוצה שהעוגה תהיה יותר אוורירית אז אפשר להפריד חלבונים וחלמונים. את החלבונים להקציף עם חצי מכמות הסוכר במשך כ-2 דקות. את החלמונים להקציף כחצי דקה עם חצי מכמות הסוכר. להוסיף לתערובת החלמונים את יתר החומרים. בסוף להוסיף את קצף החלבונים ולקפל אותו בעדינות לתוך התערובת.
      אבל אני חושבת שתנסי קודם להקציף את הביצים (בלי להפריד) עם הסוכר במיקסר במשך כדקה כמו שהצעתי בתגובה הקודמת. יכול להיות שזה יהיה מספיק אוורירי.

  8. וואי וואי.. אחרי שזה היה במקרר כמה שעות קיבל טעם מושלםםםםםםם!!!!
    רק אשמח אם תתני לי טיפ לעוגה קצת יותר גבוהה וקינמון כהה יותר..
    תודה לך אינספור פעמים!!

  9. היי…
    קודם כל תודה לך על כל תשובותייך המהירות!
    והכנתי שוב פעם עם כוס זכוכית 240 מ"ל
    ונראה לי שיצא מעולה! (אני רוצה לשלוח לך תמונה אבל הרבה פעמים שלחתי תמונות והן לא הופיעו..)
    יש לי שוב כמה שאלות… אז תודה מראש…!
    1-למה אני שמה הרבה יותר קינמון ממה שצריך ויוצא לי מאוד בהיר?
    2-בעוגות בחושות האם זה הורס אותן אם פורסים מהן לפני כשמתקררות?
    3-רשום בהרבה מהמתכונים שלך "מיץ תפוזים" אין לי מיץ תפוזים ואני תמיד שמה או מיץ תפוחים טבעי או מיץ ענבים טבעי
    זה נראה לך גם בסדר?
    4-בעוגות בחושות מה הטריק שהן יוצאות אווריריות וגבוהות?
    תודה רבה לך!!!!!!!!!!!!!

    1. היי מיכל,
      יכול להיות שהתמונה מעל 8MB ולכן לא מופיעה.
      1. לגבי הקינמון, יכול להיות שזה סוג הקינמון. נסי להחליף סוג.
      2. אין בעיה לפרוס את העוגה לפני שהיא מתקררת (זה לא הורס את העוגה) אבל רצוי להמתין שהעוגה תתקרר.
      3. אם לא מצוין "טבעי" אפשר להשתמש במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה (כמו תפוזינה, פריגת, ג'אמפ וכו'). כדאי לשמור בקבוק כזה שיהיה תמיד במקרר. בכל מקרה אם את משתמשת במיץ תפוזים טבעי זה בסדר גמור. מיץ ענבים עלול לשנות את הטעם ואם הוא מענבים סגולים הוא עלול להשפיע גם על הצבע.
      4. לעוגות אווריריות וגבוהות כדאי להקציף את הביצים עם הסוכר במיקסר במשך כדקה לפחות ורק אז להוסיף את יתר המצרכים. חשוב גם לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח.

  10. היי אפרת, ראשית חייבת לציין שהמתכונים שלך מהירים ופשוטים וזה הכי חשוב, לפעמים מתחשק לי לאפות ולבשל באופן ספונטני וממש כייף שיש לאן לגשת….
    העוגה מעולה!!!
    לאמא שלי יש כבר שנים מתכון לעוגת תפוזים, כזו שאופים בסיר פלא והיא יוצאת גבוהה, והעוגה הזו ממש הזכירה לי אותה. אין ספק שהקינמון ממש משדרג אותה.
    תודה על מתכונים מצויינים!

  11. היי, אני מקווה שזה באמת בסדר מצידך….
    1) חום עליון ותחתון 180 מעלות
    2) אולי.. איך אדע.. אני חושבת שהוא מעולה..
    3) עד שמגיע לחום הרצוי ואולי אפילו עוד כמה דקות
    4) השתדלתי שלא…
    5) כן
    6) 200 מ"ל ראיתי שצריך 240 מ"ל אז עשיתי טיפה יותר מהכוס..
    אם את לא יודעת או שאין לך זמן להגיב לי וכו..
    אז הכל בסדר אבל אני אשמח אם תוכלי לעזור לי כי את לא יודעת כמה שזה היה טעים גם כך אבל בא לי שיצא מושלם עד הסוף..
    אז ממש ממש תודה לך!!

    1. נסי פעם הבאה להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל. זאת כוס זכוכית רגילה עם ידית כמו בתמונה שצירפתי.
      עדכני אותי איך יצא.

  12. היי אפרת,
    הכנתי היום שוב פעם, ויצא דחוס שוב פעם וגם בהיר …
    אני לא מבינה מה קורה..
    מה יכול להיות פעם קודמת הקצפתי ועכשיו ראיתי שצריך מטרפה אז עשיתי במטרפה..
    וגם אפיתי 35 דקות!!!
    מה יכול להיות אני אשמח שתגידי לי ואנשה אפילו עוד מלא פעמים כי הטעם בהחלט מושלם!!
    תודה רבה, ועצמאות שמח!

    1. כמה שאלות:
      1. באיזה תוכנית אפיה את משתמשת?
      2. יכול להיות שהתנור שלך חלש יחסית?
      3. כמה זמן את מחממת את התנור לפני?
      4. האם את מערבבת הרבה לאחר שאת מוסיפה את הקמח? סיבה עיקרית לעוגה דחוסה היא ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
      5. השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
      6. באיזה גודל כוס את משתמשת?

  13. וגם יצא מאוד בהיר ושמתי הרבה יותר קינמון ממה שרשום
    תמיד יוצא לי כך העוגות שיש גם בעוגת "שיש דבש ושוקולד"
    יצא לי כך אבל לא נורא הטעם מושלם וזה העיקר!!!
    תודה רבה רבה!!!

    1. היי, אם העוגה יצאה בהירה מאוד וקצת רטובה אז היא לא נאפתה עד הסוף.
      חשוב לנעוץ קיסם בכמה אזורים במרכז העוגה ורק אם הקיסם יוצא יבש לגמרי אפשר להוציא את העוגה מהתנור. לא משנה אם זה עולה על הזמן שרשום במתכון.

  14. היי אפרת האלופה..
    הכנתי יצא מעולה!!

    קצת רטוב ולא אפוי..
    אבל טעם מצויין!
    תודה על האתר המושלם!!!

  15. שלום אפרת ותודה רבה על המתכונים!
    האם ניתן לשים במקום התמצית וניל סוכר וניל? אם כן, איזו כמות לשים?
    תודה

    1. כן. אפשר לשים שקית סוכר וניל (10 ג') ולהפחית כף שטוחה מכמות הסוכר.

  16. הכנתי פעם אחת, יצא מעולה!!
    חוזרת להכין, ויש לי 2 שאלות:
    1. אפשר במקום מיץ לשים מים?
    2. זה לאינגלישקייק אחת? (אני פשוט לא זוכרת..)
    תודה!

  17. היי, קצת הסתבכתי עם השיוש של העוגה והיא לא יצאה לי יפה ולא מזכירה עוגת שיש (ראי תמונה). איך אפשר לייפות אותה? (בלי מוצרי חלב) תודה רבה.

    1. היי דנה,
      שימי לב שגם בעוגה שצילמתי נוצר בקע בחלק העליון. זה בסדר. אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.
      כשתפרסי את העוגה היא תראה עוגת שיש.
      חג שמח 🌺

  18. אפרת היקרה. הכנתי 2 עוגות כאלו לארוחה מפסקת (עם שוקולית) יצא נפלא. מושלם גם לאחר הצום.
    תודה וגמר חתימה טובה

  19. היי הכנתי בשישי את העוגה והתחסלה מהר- הימרתי את מיץ תפוזים למיץ מנגו שהיה לי והיה מצויין והוספתי גם שוקולד מגורד .
    מה שכן היא יצאה לי נמוכה.. עכשיו עוד אחת בתנור יש פתרון לעוגה נמוכה? עשיתי ממש את כל השלבים
    אני רוצה להגיש אותה בשלישי אז מתי להכניס למקפיא מבחינת החום של העוגה שהיא יוצאת מהתנור בעוד כמה דקות ?
    תודה על אתר מושלם!

    1. היי אביה,
      באיזה תבנית השתמשת?
      באיזה גודל כוס?
      כדאי להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמכניסים אותה למקפיא. לפחות כשעתיים בחוץ.
      יש לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ורק אז להקפיא.

  20. היי
    מעוניינת בעוגת שיש הזאת אני יכולה במקום קינמון לשים שוקולית ואם כן כמה,
    תודה רבה.

  21. שמתי על עליון ותחתון, העוגה הראשונה הייתה 25 דקות אח"כ את האחרות שמתי יותר מחצי שעה. אפיתי בתבנית אינגלישקייק.

    תודה רבה

  22. הי אפרת,
    גם לי העוגה יצאה לא אפויה במרכז, את הנגלה השנייה ניסיתי לשים יותר זמן ונראה לי שזה התייבש,
    מה צריך לעשות?

    1. היי,
      אם העוגה לא יצאה אפויה במרכז זה אומר שהיא עדיין לא מוכנה ויש להמשיך לאפות אותה. שמת על חום עליון וחום תחתון או על טורבו?
      אפית בתבנית אינגליש קייק? כמה זמן העוגה היתה בתנור?

    1. היי חגית,
      כמויות לתבנית 28 (תבנית גבוהה):
      5 ביצים גדולות
      2 כוסות סוכר
      2 כוסות שמן
      2 כוסות מיץ תפוזים
      2 כפיות תמצית וניל
      4 כוסות קמח תופח
      4 כפות שטוחות אבקת קינמון
      8 כפות קוקוס (לא חובה)

  23. הי, הכנתי את העוגה הזאת כמה פעמים והיא ממש מעולה!
    הפעם רציתי להכין בשתי תבניות אינגליש קייק הכפלתי כמויות חוץ מהביצים שמתי 3 האם זה משמעותי?

    1. הפעם העוגה לא יצאה מוצלחת היא יצאה יבשה מידי נראה לי בגלל הכמויות ביצים, זרקתי והכנתי עוגת חלבה שיצאה מאוד טובה, על המענה👍

    2. אוי חבל. בכל מקרה 3 ביצים במקום 4 ביצים לא אמורים להפוך את העוגה ליבשה. עברת על יתר החומרים לבדוק שלא פספסת משהו? בטוח ששמת כוס שמן וכוס מיץ? יכול להיות שאפית יותר מידי? אגב, אפית על קו עליון וקו תחתון כן? לא טורבו.

  24. אין על האתר שלך, תמיד מציל אותי ברגעי הצורך. יש כמה מתכונים שאימצתי ומלווים אותי כבר הרבה זמן.
    עוגה מדהימה, תודה רבה אפרת!

  25. שלום אפרת הכנתי את העוגה הזאת מלא פעמים ותמיד היא יוצאת טעימה ומוצלחת עוגת הבית שלנו וגם הכנתי מהאתר המקסים שלך עוד מלא מתכונים שתמיד הם הצלחה ממש תודה רבה!!
    יש לי שאלה אם אכין את העוגה הזו ובמקום קינמון אשים כף קקאו איך זה לדעתך יצא? ממש מעניין אותי מה דעתך..

    1. היי ברכה,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      אפשר לשים כף קקאו במקום הקינמון, זה ייצא טעים. רק בגלל שהקקאו מר אז כדאי להגדיל את כמות הסוכר בעוגה לשני שליש כוס.

    2. הכוונה ל2/3 כוס. זה אומר לשים 2 כפות סוכר נוספות בנוסף לחצי כוס.

  26. כל דבר שאני מנסה מהאתר הזה הופך למתכון קבוע אצלנו! היה לי רק סוכר חום אז לא ממש בלט העניין של הצורות, אבל יצאה עוגה רכה ומעולה. הכפלתי, ושני אינגליש קייק התחסלו כבר בשישי בערב. תודה רבה!

  27. זה מתכון ואינגלישקייק אחד או שתיים?.
    אני יכולה לשים את זה בתבנית עיגול או שזה גדול מידי?.
    אם זה לרק תבנית אחת של אינגלישקייק אני יכולה להכפיך את הכל פשוט?

    1. היי עדי,
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת. אפשר גם להתשמש בתבנית עגולה קטנה בקוטר 20.
      אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24.
      שנה טובה 🙂

    1. היי בר,
      אם העוגה לא נאפתה באמצע זה אומר שהיא עדיין לא אפויה לגמרי. יש להשאיר אותה בתנור עד שקיסם יוצא יבש לגמרי כאשר נועצים אותו במספר מקומות במרכז העוגה. חשוב להבין שמשך האפיה משתנה בין תנור לתנור ולפעמים זה לוקח קצת יותר זמן ממה שמצוין במתכון.

  28. התבנית שלי בגובה 7 סמ ואני שמה נייר אפייה שנותן עוד גובה של עוד 5 סמ.
    אני שמה 6 ביצים מופרדות

    1. אז אני חושבת ששווה לנסות להשתמש בתבנית גבוהה יותר או רחבה יותר.
      בכל מקרה צריך לקחת בחשבון שעוגות טורט מאבדות מגובהן. צריך רק לשאוף לזה שיאבדו כמה שפחות.

  29. גודל התבנית 24 גבוהה 7 סמ.
    שימנתי במרגרינה
    ושמתי מסביב לתבנית בדפנות נייר אפייה כי ישעתי שתעלה גבוה. ושימנתי גם את הנייר אפייה טוב משני צדדיו

    1. כמה ביצים המתכון מכיל?
      אני חושבת שכדאי להשתמש בתבנית שהיא יותר גבוהה או לפחות יותר גדולה בקוטר.

  30. בוקר טוב.
    המתכון הוא מ 2 כוסות קמח תופח.
    ויש לי מתכון של מכוס וחצי ניסיתי את שניהם ולצערי הרב העוגה ירדה מאד

  31. שלום אפרת היקרה מה שלומך?
    אני רוצה קודם לומר לך תודה רבה על האתר שלך ועל כל המתכונים המעולים. הקלים והטעימים. ועל כל תגובה שאת מגיבה לכל אחד ואחת. אז תודה רבה.
    אני רוצה לדעת אם יש לך מתכון לעוגת טורט רכה וגבוהה שלא יורדת לאחר אפייה.
    אני אפיתי שלשום עוגת טורט על 170 מעלות 55 דקות עד שנעצתי קיסם והוא יצא יבש.ושהעוגה היתה בתנור היא היתה גבוהה מאד ויפה. גובה של 10 ס"מ. 15 דקות לפני שכיביתי אותו היא התחילה לרדת מעט. ושכיביתי את התנור השארתי אותה 15 דקות בערך בתוכו והיא ירדה עוד.. ושהוצאתי מהתנור להתקררות מלאה היא ירדה עוד. בסופו של דבר ירדה ל – 4 ס"מ שזה הרבה. למה זה קורה?
    יש שאומרים שבעוגות טורט יש לזרוק את התבנית איך שמוציאים אותה מהתנור על השיש מגובה של 10 סמ. 15 סמ בערך. זה עוזר לעוגה לא לרדת. ניסיתי וזה ממש לא עבד. אם כבר רק ירדה יותר.

    אני ממש אשמח לדעת.
    תודה רבה אפרת.

    1. היי,
      בקרוב אעלה מתכון לעוגת טורט.
      זה טבעי שעוגות טורט יורדות בגלל שאינן מכילות הרבה קמח ומבוססות על הנפח של הקצפת הביצים. לא תמיד יש מה לעשות כדי למנוע זאת.

  32. היי שאלה לי,
    אני רוצה להכין את העוגה עכשיו ואני רוצה להכפיל כמויות.. לשתיים אינגלייש קייק..
    אני פשוט מכפילה את כל המצרכים בשתיים??

  33. הי, בהרבה מהמתכונים יש מיץ תפוזים . האם אפשר להמי לחלב או למים או למשהו אחר? כי אין לי כרגע מחץ תפוזים. אם כן תוכלי לכתוב לי מה ההמרה?
    תודה רבה ואחלה אתר משתמשת במתכונים פה המווןן!!

    1. היי בתיה,
      מיץ תפוזים מוסיף טעם לעוגה. בכל מקרה אפשר להמיר את המיץ בחלב או מים באותה כמות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שירן,
      כמויות ל3/4 תבנית אינגליש:
      ביצה גדולה
      שליש כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      שליש כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
      שליש כפית תמצית וניל
      3/4 כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
      3/4 כף שטוחה אבקת קינמון
      כף וחצי קוקוס (לא חובה)

    2. הי.
      הבנתי שבכדי לקבל טעם שוקולדי אפשר להחליף את הקינמון בקקאו.
      להחליף באותה הכמות?
      אפשרי להוסיף ממרח שוקולד לקקאו וכמה?

    3. היי שירן,
      אם שמים ממרח שוקולד אין צורך בקקאו. אפשר פשוט לשים כ-2 כפות ממרח שוקולד באותו אופן הכנה (הכוונה אחרי שיוצקים 2/3 מהבלילה).

  34. שלום,
    אשמח לדעת, האם ניתן לוותר על הביצים ולשים בננות במקום? אם כן, כמה בננות לשים? ואם לא, אולי אפשר לשים ביצה אחת (במקום שתיים) ובננה אחת?
    והשאלה השנייה: האם לדעתך כדאי להשתמש בקמח מלא או בקמח כוסמין במקום קמח רגיל בעוגה הזאת?
    ותודה על כל המתכונים הנהדרים שלך!!!
    מרים

    1. היי מרים,
      לא כדאי להכין בלי ביצים בכלל, במיוחד אם את מכינה מקמח מלא, שאז העוגה תצא מאוד דחוסה.
      אפשר להפחית ולשים ביצה אחת ולהוסיף חצי בננה מעוכה.
      עדיף קמח כוסמין מקמח מלא.
      בהצלחה 🙂

  35. אפרת, יום טוב!
    אם אשתמש במקום מיץ תפוזים במיץ תפוח.יש צורך להוסיף קצת מיץ לימון?או שזה זה לו ממש ישנה?

    1. היי מאשה,
      אפשר להשתמש במיץ תפוחים. אין צורך להוסיף מיץ לימון.
      יום נפלא 🙂

    2. תודה אפרת, האתר בשבילי כמו בה"ס לאפיה! בתוספת חצי כוס אגוזים במקום קוקוס העוגה יצאה מעולה!

  36. היי, בחלק גדול מהמתכונים לעוגות שמים שמן האם ניתן להמיר לחמאה? (מומסת) אם כן אשמ לדעת מהי ההמרה. תודה!

    1. היי לונה,
      אפשר להמיר שמן לחמאה מומסת. אלה היחסים:
      כוס שמן = 200 גרם חמאה
      חצי כוס שמן = 100 גרם חמאה.
      יום מקסים 🙂

  37. עוגה מעולה לשבת בבוקר איזה כייף !! הוספתי גם כף קקאו שיהיה שיש שיש 🙂
    יצא. טעים תודה אפרת ואני מתה על האתר שלך

    1. היי צילה,
      אין צורך לשמור במקרר. אפשר לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור בחוץ במקום קריר ומוצל.
      חג שמח 🙂

  38. היי אפרת.
    רציתי לשאול אם אפשר במקום הכף קינמון להחליף אותו נס קפה וכך להפוך אותו לעוגה בחושה בטעם קפה?

    1. היי שוב אפרת. אז לאחר שהכנתי אמש אחת עם קינמון ואחת עם נס קפה- רציתי לומר שזה יצא משגע!! גם עם הנס קפה!!
      (את בטח תוהה על האובססיה שלי לקפה חח) תודה שוב על מתכון פשוט וקליל.. שבת שלום יקירה 🙂

    2. נ.ב. תהיתי אם תוכלי להסביר לי בקצרה על תנור טורבו. פשוט אני בכללי יודע שהוא מייבש מזון ומאפים. אבל לצערי התנור היחידי בביתנו זה רק תנור טורבו. וכל פעולה שבו מופעלת עם מאוורר (אין לי מושג מדוע אין אפשרות לבטל את האיוורור) מכל מקום אני מניח מתחת לתבנית האפייה תבנית נוספת עם מים, קראתי שזה מייצר אדים על ידי החום שפוגע במים וכך זה משיב את הלחות לתנור ולמאפה.. בקיצור- אם יש לך רעיונות נוספים או עצות חותכות לבי תנור בעייתי זה- אשמח שתכתבי לי. בברכה- משה.

    3. היי משה,
      אני שמחה שיצא טעים גם עם הקפה. תודה שחזרת לעדכן 🙂
      לגבי תנור הטורבו, יש הרבה שמשתמשים בתוכנה הזאת בלבד מאחר ואין להם את תוכנית האפיה הרגילה ולמרות זאת כל האפיות שלהם יוצאות מוצלחות. אם הנחה של תבנית עם מים בתחתית התנור נותנת תוצאות טובות אז תמשיך עם זה.
      פתרון נוסף הוא לאפות ב-10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון. מאחר ותנורים שונים זה מזה מבחינת עוצמת החום כדאי לנסות עד שמוצאים את הדרך הנכונה ואז נשאר להתמיד בה.
      המשך יום נפלא ושבת שלום!

    1. היי מוריה,
      תכיני לימונדה במקום- סחטי 2 כפות מיץ לימון, מלאי מים עד חצי כוס והוסיפי כפית גדושה סוכר.
      שבת שלום 🙂

  39. היי,
    תודה רבה המתכון מצויין!!! העוגה יצאה מטריפה!!

    הכפלתי כמויות מראש 🙂
    רציתי לציין שלדעתי כדאי להקציף את הביצים עם הסוכר לפני הוספת שאר החומרים, עשיתי זאת וזה יצא לי אוורירי בטירוף!

    שבת שלום 🙂

  40. היי 🙂 תודה על מתכונים נפלאים. שאלה קצת מוזרה.. כוס המדידה שאת משתמשת בה היא כוס חד פעמית קטנה? תודה 🙂 ויישר כוח!!

    1. היי נינה,
      אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ"ל (כוס חד פעמית היא קטנה מידי). ראי תמונה של הכוס.

  41. שלום,
    ראיתי כמה מתכונים שבהם יש אפשרות להחליף מיץ תפוזים ביין מתוק.
    האם גם כאן זה אפשרי?
    תודה רבה.

    1. היי,
      זה תלוי באיזה עוגה מדובר. בדר"כ יין אדום מתוק הולך בעוגת תפוחים. לפעמים גם בעוגות שוקולד.
      לגבי העוגה הזאת, לדעתי התוצאה תהיה יותר מוצלחת עם מיץ תפוזים (אגב לא חייב טבעי ואפשר להשתמש במיץ מבקבוק לשתיה קלה).
      שבוע נפלא 🙂

  42. העוגה ניראת מעולה . ראיתי כמויות שנתת לתבנית בקוטר 22 ?האם זה העגול הסטנדרט החד פעמי?
    אם אקציף ביצים שלמות עם סוכר ואז אוסיף את יתר החומרים-העוגה תצא אוירירית יותר?תודהת

    1. היי ענתי,
      יש כמה סוגי תבניות עגולות חד פעמיות. הנפוצות יותר הן בקוטר 20, 22 ו24. יש לך אפשרות למדוד בעזרת סרגל את הקוטר של התבנית שיש לך?
      אם תקציפי את הביצים עם הסוכר יש מצב שהעוגה תצא יותר אוורירית 🙂

  43. העוגה יצאה טעימה, אך דחוסה ולא אורירית (כמו בראוניז).
    אחרי 25 דקות היא היתה רטובה מאד בפנים, והייתי חייב להשאיר לעוד 10 דקות.
    את כל הרכיבים הגדלתי ב50%.
    מה עשיתי לא טוב?

    1. היי קיריל,
      בגלל שהגדלת את הכמויות זמן האפיה התארך.
      בדקת שלא פספסת שום מרכיב, גם מבחינת כמויות? העוגה תפחה? באיזה תבנית אפית את העוגה?

  44. הי העוגה נראית ממש טעימה! האם ל 2תבניות אינגליש קייק מכפילים כמויות בדיוק…4 ביצים, כוס שמן וכו'….תודה 🙂

    1. היי יסמין,
      שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
      אין באתר מתכון למעמול תמרים אך ניתן להכין את הבצק לפי המתכון – רולדת בצק פריך. אפשר למלא בממרח תמרים (מומלץ לפזר גם מעט קינמון מעל) ולגלגל לרולדה או להכין מעמולים: לתלוש חתיכות מהבצק וליצור כדורים. כל כדור לפתוח ולהכניס כחצי כפית ממרח התמרים ולסגור בחזרה לכדור. להניח על נייר אפיה כשהתפר כלפי מטה. לעיטור ניתן לצבוט כל כדור במצבט בחלק העליון. אופים ב170 מעלות במשך 20-25 דקות.
      שבוע נפלא

    1. היי נעמי,
      לתבנית עגולה בקוטר 22 אלה הכמויות:
      3 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      3/4 כוס שמן
      3/4 כוס מיץ תפוזים (אפשר גם מבקבוק לשתיה קלה)
      כפית תמצית וניל
      כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)
      כף ושליש אבקת קינמון
      3 כפות קוקוס (לא חובה)
      יום נפלא 🙂

    1. היי שרית,
      לתבנית עגולה 24 יש להכפיל כמויות ב-2. אם זו תבנית עגולה 26 יש להכפיל כמויות ב-3 (ומספיק 5 ביצים).
      בהצלחה 🙂

  45. יצא לי נמוך שמתי קמח תופח וגם אבקת אפיה ושמתי 3 ביצים וכוס סוכר וכוס שמן ושמתי סוכר וניל במקום תמצית וניל ושמתי חלב במקום מיץ תפוזים

    1. היי רותי,
      כמה אבקת אפיה שמת בנוסף לקמח התופח? לפעמים כששמים יותר מידי אבקת אפיה זה גורם דווקא לפעולה הפוכה והעוגה צונחת או לא תופחת.
      אפית בתבנית אינגליש קייק?

  46. שלום ברצוני קודם לשבח את האתר הוא ממש נפלא
    שנית יש לי בעיה עם אפיית העוגה העוגה משחימה מלמעלה אך מבפנים היא לא מוכנה אני אופה ב180 מעלות שמה במדף השני מלמטה ניסיתי לכסות בנייר כסף לאחר חצי שעה וכלום העוגה בתנור כמעט שעה וחצי והיא לא מוכנה מבפנים
    מה אני עושה לא בסדר???

    1. היי יפעת,
      את אופה בתוכנית הרגילה של התנור (למעלה ולמטה)?
      הבעיה היא רק באפית העוגה הזאת ספציפית או שזה קורה גם בעוגות נוספות?
      יכול להיות שאת אופה בתבנית יחסית קטנה? באיזה תבנית את אופה ובאיזה סוג (סיליקון, חד פעמי אלומיניום, חד פעמי קרטון, תבנית ממתכת)?
      אם זו לא התבנית יכול להיות שהתנור שלך חזק. ניסית לאפות ב170-165 מעלות?

    2. היי כן אני אופה בתוכנית רגילה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית
      ניסיתי רק את העוגה הזאת אני חדשה במטבח…
      אני אנסה להוריד את החום אך זמן האפיה אמור להשאר אותו הדבר? האם לכסות או לאפות רגיל?
      תודה

    3. אז אני מניחה שהסיבה היא התנור עצמו. נסי לאפות בטמפ' נמוכה יותר בלי לכסות. לאחר כ-30 דקות, בדקי את העוגה בעזרת קיסם. אם הקיסם רטוב השאירי 10 דקות נוספות ובדקי שוב. כך עד שהקיסם יוצא יבש לגמרי. אם את רואה במהלך האפיה שהעוגה משחימה יותר מידי הנמיכי בעוד 10 מעלות מבלי לכסות.
      בהצלחה ואשמח לעדכון 🙂

  47. תודה על האתר המקסים!
    שאלה כללית:
    האם המידות הן בכלי מדידה או כלים רגילים?
    כוסות ח"פ או כוסות מדידה?
    כפות וכפיות מידה או רגיל?
    תודה.

    1. היי רחלי,
      המידות באתר הם בהתאם לכלים סטנדרטיים שיש לנו במטבח- כפות וכפיות רגילות וכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית), שבדר"כ היא 240 מ"ל.

  48. היי, מעוניינת לנסות את המתכון עם קבוצה של ילדים.
    לכן חשבתי לכיוון של תבניות מאפינס.
    מבחינת כמויות המתכון הנוכחי יתאים ל-20 תבניות חד פעמיות של מאפינס
    או שמא עליי להכפיל?

    תודה ושבוע טוב. אתר מהמם ואני לא מפסיקה לקחת ממנו רעיונות 🙂

    1. היי הדס,
      כדאי להכפיל כמויות:
      3 ביצים גדולות (או 4 ביצים קטנות)
      כוס סוכר
      כוס שמן
      כוס מיץ תפוזים
      כפית תמצית וניל
      2 כוסות קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל+ שקית אבקת אפיה)
      2 כפות שטוחות אבקת קינמון
      רבע כוס קוקוס (אפשר לוותר)

      שמחה שאת נהנת מהאתר 🙂
      שבוע טוב!

  49. אין כמו האתר המושלם הזה בעולם!!!
    לפעמים אני נכנסת סתם בשביל להסתכל, מתגרה ומיד מכינה וכולם מתעלפים…
    תודה רבה!!! אתם חייבים להעלות תכנית בטלוויזיה. זה יהיה מרתק!

  50. תודה על המתבונים המקסימים !
    הכל כ"כ פשוט וקל !
    כל ההכנות לשבת נהיות יותר מהירות!
    במיוחד נהנתי מהעוגות ב-10 דקות
    כל מי שטעם ביקש מתכון!

  51. תמיד כשאני צריכה רעיונות אני קודם כל בודקת אצלך! פשוט כיף!

    באשר לעוגה.. אם אני רוצה להכין בתבנית עגולה של קוטר 26, האם להכפיל את הכמויות במתכון?

    תודה מראש!

    1. תודה אורטל, כיף לשמוע 🙂
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס ושליש שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      כפית וחצי תמצית וניל
      3 כוסות קמח תופח
      3 כפות שטוחות אבקת קינמון
      6 כפות קוקוס
      בהצלחה 😉

  52. ראשית מיותר לציין שהאתר הוא אליפותתתתת
    מתכונים בקלי קלות וסוף הדרך.
    כשאני מכינה את העוגה הזאת מהריח כבר היא מתחסלת
    מבקשים ממני להכין כפול אבל כשהכנתי לא יצא כמו שמכינים לפי המתכון כלומר עוגה אחת למה????
    בגדול אין על האתר

    1. תודה מירי!! 🙂
      לא כל כך הבנתי.. הכנת כמות כפולה או שאת רוצה להכין? ומה הכוונה שלא יצאה עוגה אחת?

    2. הכנתי כמות כפולה אבל הן לא עלו כמו שמכינים עוגה אחת לפי המתכון.
      מה לעשות???

    3. הכנת ב-2 תבניות אינגליש קייק?
      העוגות לא תפחו בכלל או שהן תפחו אבל מעט? איך הן יצאו מבחינת הטעם?
      חשוב לבדוק שהכפלת את כל הכמויות ולא פספסת בטעות משהו.
      השתמשת בקמח תופח או בקמח רגיל + אבקת אפיה ואם כן האם ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?

    4. הכנתי בשתי תבניות אינגליש קייק.
      העוגות תפחו אבל לא כמו שמכינים עוגה אחת שתופחת יפה.
      הכפלתי בדיוק ולא פספסתי כלום
      השתמשתי בקמח תופח כמו שרשום.
      בקיצור צריך לעשות כל עוגה בנפרד כלומר להכין לפי המתכון עוגה ואחכ עוד אחת כדי שיצא טוב.
      לא נורא העיקר שזה יוצא טעים וההכנה קלי קלות.

    5. מוזר שזה לא תפח כמו שצריך אבל אני שמחה לשמוע שיצא טעים לפחות 😉

  53. היי,
    קודם אציין ואומר שהאתר שלך מדהים,הכנתי המון מתכונים וכל מתכון יצא בצבע!

    רציתי לדעת אם אני שמה סוכר חום,יש לשים יותר מחצי כוס?
    מאחר והסוכר החום קצת פחות מתוק.

    1. תודה רחלי 🙂
      הוסיפי עוד 1-2 כפות סוכר בנוסף לכמות שרשומה.
      בהצלחה ויום מקסים!

    1. היי עדן,
      מה הכוונה נקודות? אולי הקינמון לא טוב? איך הטעם של העוגה?

  54. שלום,
    תודה על המתכונים שנמצאים באתר,
    רציתי לשאול,
    מדוע העוגה טפחה יפה באפיה במשך 30 דקות,
    ולאחר שהוצאתי היא נפלה והפנים של העוגה לא נאפה,
    לאחר מספר ימים הכנתי שוב, אך הפעם נתתי עוד 10 דקות אפיה, בסה"כ אפיה 40 דקות, אך גם הפעם הפנים לא נאפה כראוי, והחוץ היה יבש, כאילו נאפה הרבה זמן, יש לציין שהקפדתי לא לערבב יותר מידי, מה ניתן עוד לעשות? תודה רבה,

    1. היי רינה,
      באיזה תבנית אפית את העוגה (גודל וסוג?)
      האם הקצפת את הביצים עם מיקסר או שערבבת ידנית?
      באיזה טמפרטורה אפית והאם את תמיד אופה עוגות בטמפרטורה הזאת? האפיה היא בתנור רגיל או בטוסטר אובן?

    2. אפיתי בתבנית אינגליש קייק חד פעמית,
      הכנתי במעבד מזון,
      אפיתי ב 175 מעלות, זאת הפעם הראשונה שאני אופה כך שאיני יודעת בדיוק לגבי התנור שלי, האפיה היתה בתנור.

    3. פעם הבאה עדיף שתנסי לערבב ידנית את כל החומרים. חשוב גם לשמן תמיד את התבנית.
      אני כמעט בטוחה שבעיה היא בתנור עצמו. האם את אופה בתוכנית הרגילה של התנור (סימן של קו עליון וקו תחתון)?
      את שמה את העוגה במרכז התנור נכון? רשת התנור צריכה להיות על השלב השני (אם יש 4 שלבים) ועליה שמים את התבנית.

    4. אכן כן, אפיתי בתוכנית הרגילה, והנחתי באמצע התנור, שמתי את הרשת על השלב השני מלמטה, אני אנסה שוב בערבוב ידני, מקווה שיצליח לי, כי המתכון נראה מעולה, תודה על העזרה!

    5. פעם הבאה תאפי ב180 מעלות ואם אחרי 25-30 דקות העוגה משחימה בחלק העליון ומבפנים היא עדיין לא מוכנה, תעטפי אותה בנייר כסף ותמשיכי לאפות.
      בהצלחה!

  55. עוגת שיש קינמון: ישר הכפלתי כמויות ועשיתי בשתי תבניות אינגליש קייק.
    זכתה להצלחה רבה!!! תודה על המתכון

  56. שלום! נשמע מעולה-חייבת לנסות..ואשמח לדעת האם ניתן להחליף את מיץ התפוזים במיץ אשכוליות?
    או שעדיף כהצעתך להחליף בחלב או לימונדה?..

    1. הי,
      מיץ אשכוליות לפעמים גורם לטעם מעט מר בעוגה לכן עדיף להשתמש בלימונדה (עדיפות ראשונה) או חלב.
      בהצלחה ושבת שלום 😉

  57. שלום , הכנתי את הבלילה עכשיו אבל היא יצאה לי ממש נוזלית .. זה בסדר ? או שיש צורך להוסיף עוד קמח ?
    תודה

    1. היי קורל,
      הבלילה יוצאת מעט נוזלית אבל לא ממש נוזלית. אם שמת לפי הכמויות במתכון והשתמשת באותה גודל כוס למדידת הקמח והנוזלים, זה אמור להיות בסדר. השתמשת במקרה בכוס חד פעמית קטנה?

    1. היי צביה,
      אפשר אבל עדיף להכניס לימונדה- לסחוט 2 כפות מיץ לימון, להוסיף מים עד לחצי כוס וכפית מלאה סוכר.
      יום מקסים

  58. היי,
    הכנתי היום את העוגה והיא יצאה מעולה, הבעיה היחידה היא שלא שמתי לב ובעלי חיסל את כולה!
    ממליצה מאוד להכין ולשמור עליה טוב.

  59. שלום, עשיתי את העוגה לשבת יצאה טעימה ורכה, הכפלתי כמויות עבור תבנית קוגולהוף, ונתקעתי בלי מיץ תפוזים אז סחטתי קלמנטינות- יצא מעולה, תודה רבה.

    1. מעולה 🙂
      לדעתי כדאי בתור התחלה לשלב קמח מלא עם קמח לבן כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי. את יכולה לשים חצי כוס קמח תופח מלא + חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה (או חצי קמח תופח רגיל אם יש לך). כדאי לנפות את הקמחים לפני, במיוחד את הקמח המלא. אפילו להעביר אותו במסננת אם אין לך נפה.

    1. היי פאני,
      במקום מיץ אפשר לשים חלב (רגיל או סויה) או להכין לימונדה: לערבב בכוס 2 כפות מיץ לימון סחוט, להוסיף מים עד לחצי כוס ולהוסיף כפית גדושה סוכר ולערבב.
      שבת שלום 🙂

  60. יצאה עסיסית, טעימה וטעם הקינמון פשוט משגע. כל כך מתאימה להגשה לצד קפה או תה, במיוחד בתקופת החורף. מאמצת אותה בשמחה!

  61. אין לי אינגליש קייק.. אפשר להכפיל כמות ולעשות בתבנית מרובעת גדולה?
    וגם – אפשר לאםות בטוסטר אובן? אם כן כמה מעלות וזמן?

    תודה רבה אתר מעולה!!

    1. היי עדן,
      אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X30 שזה גודל של 2 תבניות אינגליש קייק צמודות. אפשר גם להכין בתבנית עגולה 24 או בתבנית שקעים (ואז עם קיסם לערבב מעט את הבלילה ליצירת דוגמא של שיש).
      אני מניחה שאפשר לאפות בטוסטר אובן. חשוב להפעיל על גוף עליון+תחתון וכדאי לשים על 170-160 מעלות, תלוי בחוזק גוף החימום של הטוסטר. זמן האפיה יכול להתארך מעט, אבל לא בטוח. כדאי לבדוק את העוגה עם קיסם לאחר 25-30 דקות.
      בהצלחה!

  62. ערב טוב אפרת!נשמע באמת קל. יש לי ילד שלא אוהב קינמון חשבתי לעשות כמות כפולה ובחלק לשים משהו אחר מה נראה לך אפשרי? קקאו? תודה רבה!

    1. היי מרים,
      לאחר שיוצקים את הבלילה לתבנית מכניסים סכין עד לתחתית התבנית (כדאי להשתמש בסכין שהיא לא חדה) ומזיזים בתנועת זיגזג לכל האורך וחזור (את מתחילה בקצה אחד של התבנית עד לקצה השני ואז שוב חוזרת לקצה שממנו התחלת, כל הזמן בזיגזג).
      בהצלחה 😉

  63. מבינה שהקינמון פה מתפקד על תקן הקקאו נכון (שבד"כ הוא מרכיב בעוגות שיש)? עושים עם הסכין קו זיגזג ליצירת דוגמה של שיש?

    1. היי צילה,
      במקום מיץ תפוזים את יכולה לשים חלב (רגיל או סויה) או להכין לימונדה: לערבב בכוס 2 כפות מיץ לימון סחוט, להוסיף מים עד לחצי כוס ולהוסיף כפית גדושה סוכר ולערבב.
      בהצלחה ויום מקסים 🙂

    2. אני כבר אופה חצי שעה את העוגה והאמצע נראה לא אפוי והצדדים כן. עשיתי 190 מעלות עכשין וטורבו. מה לעשות?

    3. היי אביה,
      תנמיכי ל180 מעלות ותמשיכי לאפות עד שהעוגה תהיה אפויה מבפנים. אם במקרה העוגה משחימה מידי בחלק העליון יש להוריד את המעלות ל170-160 מעלות.
      עדיף לאפות בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) מאשר בטורבו.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר