מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שיש, קוקוס ושוקולד צ'יפס

עוגת שיש, קוקוס ושוקולד צ'יפסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On ינואר 16, 2014
Last modified:ספטמבר 6, 2018

Summary:

עוגה בחושה עשירה וטעימה – עוגת שיש, קוקוס ושוקולד צ'יפס

עוגת שיש, קוקוס ושוקולד צ'יפס

2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

4 ביצים

1 כוס (200 ג') שמן

1 כוס (200 ג') סוכר

1.5 כוסות (210 ג') קמח תופח

1 כוס (90 ג') קוקוס

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים/ מים/ חלב

1 כף גדושה (15 ג') אבקת קקאו

1/2 כוס (100 ג') שוקולד צ'יפס (מעורבבים עם כפית שטוחה קמח)

2 ביסקוויטים מתוקים מפוררים

2 כפות (20 מ"ל) מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות.

-מערבבים את הביצים עם השמן והסוכר. מוזגים את הנוזלים (מים, תפוזים או חלב) ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח והקוקוס ומערבבים (ערבוב קצר ומהיר) עד לקבלת בלילה חלקה.

-מעבירים לקערה חצי כמות מהבלילה ומוסיפים אבקת קקאו ו2 כפות מים. מערבבים (ערבוב קצר ומהיר) עד לקבלת תערובת כהה חלקה.

-יוצקים לתבנית את הבלילה הכהה. עליה מפזרים שוקולד צ'יפס ופירורי ביסקוויטים ומעל יוצקים את הבלילה הבהירה (אין צורך שהבלילה הבהירה תכסה כיסוי מלא- ראו בתמונה).

-אופים 30-35 דקות ומוצאים מהתנור. לאחר 10 דקות של צינון בחוץ עוטפים בניילון נצמד.

*הערה: לא מומלץ להכין את העוגה בתבנית אחת מחשש שלא תאפה במלואה.

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

184 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי ישלי שאלה.אין לי קמח תופח, האם אני יכולה להשתמש בקמח רגיל ולהוסיף אבקת אפייה? או סודה לשתייה? מה המינון למתכון הנוכחי אם כן. תודה

    1. כן, אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה.

  2. היי
    הכנתי את העוגה לכבוד שבת, הכפלתי פי אחת וחצי, וכבר פס שלם נגמר!
    עוגה מעולה מעולה, ומה שהכי כיף – בכמה דקות הכנה!
    אין עליך! כל מתכון שניסיתי מהאתר שלך יצא מוצלח!
    תודה רבה על המתכון המוצלח ושבת שלום 🙂

  3. אני ממש אוהבת את העוגה הזו רכה וטעימה ממש הנאה בפה ב10 דקות עבודה
    שאלה הרעיון של הניילון נצמד על העוגה יכול לשמש לכל המתכונים של העוגות שאני מכינה דרכך?

  4. הי אפרת
    אני ממש נהנת מכל מתכון שלך באמת
    הפעם רציתי להכין את העוגה הזו ואני בדר"כ משתמשת בקמח רגיל השאלה כמה אבקת אפיה לשים?
    תודה רבה ואני ממש אוהבת את האתר שלך מעריכה כל רגע והשקעה שלך בו במיוחד שזה מתכונים מצוינים לעצלנים חחח
    ושלא כוללים תמצית ההוא ותמצית הזה… 🙂

    1. היי דורית,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אפשר לשים כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה.

    1. אותה כמות (אם אני לא מציינת את גודל הביצים אז כל גודל מתאים 🙂 )

  5. היי, תודה על המתכונים המעולים!
    נוצר לי מעל העוגה מעין סדק לאורך כל העוגה (היא בתנור) , מה זה אומר

    1. זו תופעה טבעית, בעיקר בתנורים חזקים יחסית. זה לא משהו שמשפיע על הטעם 🙂

    1. אפשר להמיר ב200 גרם מרגרינה מומסת אבל אני חייבת לציין שזה טעים מאוד עם שמן (ויותר בריא 🙂 )

  6. הי אפרת,למה עוטפים בניילון נצמד? ובהזדמנות זו מודה לך על שלל מתכונים נפלאים שנכנסו לפנתיאון הביתי. בתוכם הדג המרוקאי האדיר והחמין המתבשל ממש עתה. מיכל

    1. היי מיכל,
      קודם כל אני שמחה שאת נהנית מהמתכונים 🙂
      כשעוטפים בניילון נצמד נוצרים אדים פנימיים שמרככים את העוגה וכך היא נעשית עסיסית יותר.
      בכל מקרה, לא חובה לעטוף, זאת רק המלצה.

  7. האם ניתן לאפות את העוגה בתבנית מלבנית בגודל בינוני? מה הכמויות המומלצות למצרכים בתבנית בגודל זה?

    1. היי ליאת,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 20X30. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות. יש לבדוק עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה ולוודא שהקסים יוצא יבש.
      יום מקסים 🙂

    2. זאת תבנית גדולה מידי וגם אם תכפילי את הכמויות פחות מומלץ כי לפעמים העוגה לא נאפית כמו שצריך במרכז.
      אני ממליצה להכין בתבנית בינונית קטנה יותר בגודל 20X30 או בתבנית עגולה בקוטר 24 או ב-2 תבניות אינגליש קייק.
      חג שמח 🙂

  8. היי אפרת,
    יש אפשרות להכין חלק מהתערובת שיש שוקולד וחלק קינמון? בא לי לגוון.. אם כן מה לשים בתערובת של הקינמון (כלומר בחלק הכהה)?
    תודה רבה!!

    1. היי חנה,
      אני ממליצה להכין שוקולד ועוגה לבנה או קינמון ועוגה לבנה. לא בטוחה אם השילוב של שוקולד וקינמון יהיה כזה מוצלח.
      אם את רוצה לחלק לשתי עוגות כאשר אחת שוקולד-לבן והשניה קינמון-לבן אז יש לחלק את הבלילה ל-4 חלקים שווים:
      לרבע בלילה להוסיף כפית קינמון ולוותר על השוקולד צ'יפס.
      לרבע בלילה להוסיף כפית גדושה אבקת קקאו ולהוסיף כרבע כוס שוקולד צ'יפס.
      שבת שלום 🙂

  9. אני צריכה בדחיפות כמויות לתבנית 260ומספר ביצים במידה מדיום ולארג')
    אני מכינה כמה עוגות מהאתר הזה וזאת אחת מהן..זה די דחוף לי לשעה הקרובה אם יש באפשרותך לענות
    תודה רבה

    1. היי נתי,
      כמויות לתבנית עגולה 26:
      5 ביצים L או M (לא משנה, עדיפות ל-L)
      כוס וחצי שמן
      כוס וחצי סוכר
      2+1/4 כוסות קמח תופח
      כוס וחצי קוקוס
      כוס וחצי מיץ תפוזים/מים/חלב
      כף וחצי גדושות אבקת קקאו
      3/4 כוס שוקולד צ'יפס (מעורבבים עם כפית שטוחה קמח)
      3 ביסקוויטים מתוקים מפוררים
      3 כפות מים

  10. הי רציתי לשאול אחרי הצינון חיב בנילון נצמד אוו אפשר עם ניר כסף זה משנה מבחינת לשמור על הטריות?

  11. אפרת המקסימה מה שלומך?

    אם אשים כף קדושה של נס קפה במקום קקאו זה משנה את הטעם משמעותית?
    או אם אשים שוקולית.
    אני פשוו אוהב טעם של קפה או שוקולית מתוקה..

    1. היי רויטל,
      אפשר לשלב ולשים כף רגילה אבקת קקאו + כפית שטוחה אבקת נס קפה.
      או שאפשר לשים 2 כפות אבקת שוקולית במקום כף גדושה קקאו.
      המשך יום מקסים 🙂

    1. הקוקוס מוסיף לטעם אבל אם אין לך תכיני בלי.
      יכול להיות שהכמות תספיק לתבנית אינגליש קייק חד פעמית + 5-6 תבניות מאפינס בודדות.

  12. מיוחד!!!!!! תבנית שלמה נטרפה בשבת, את השיני הקפאתי- איך זה יתקבל??????
    ועוד שאלה- השוקולד ציפס נוחת לתחתית- יש דרך למנוע את זה?????

    1. היי שרה,
      אין בעיה להקפיא את העוגה רק חשוב לעטוף אותה היטב בניילון נצמד. להפשיר מחוץ למקרר יחד עם הניילון הנצמד.
      מומלץ לקמח את השוקולד צ'יפס לפני שמוסיפים אותו לבלילה ואז זה מונע או לפחות מפחית את התופעה של שקיעתו לתחתית.
      שבוע טוב 🙂

  13. האתר הכי שווה! כל מתכון מנצח!!
    את אלופה! תודה לך!
    אפשר להשים מיץ תפוחים דיאט ספרינג במקום התפוזים?(פשוט זה מה שיש לי בבית.. כרגע) או תות בננה מתאים?

    1. תודה 🙂
      ממליצה לשים שני שליש כוס מיץ תפוחים ספרינג ושליש כוס מים.

    1. היי אנואר,
      יש לך אפשרות למדוד לי אורך, רוחב ועומק של התבנית? כי יש כמה סוגים.

    2. העומק הכוונה לגובה (זה בעצם הגובה של העוגה). מודדים מהתחתית עד לחלק העליון של התבנית.

  14. אפרת – פשוט עונג קוקוסי צרוף!
    עוגה מעולה שחוסלה ב 10 דקות והיוותה מתחרה צמודה לעוגה של אמא שלי 🙂
    קלה לביצוע ומה שאני באמ אוהבת שיוצא לי תמיד כמו בתמונה שלך 🙂
    תענוג לבשל את המתכונים שלך!

  15. היי אפרת! קודם כל רציתי לעדכן אותך שהכנתי את עוגת הגבינה האפויה בשבוע שעבר לכבוד שבת וראש חודש ויצא מושלם!! חברה שלי אמרה שזה יותר טעים מקונדיטור! כמובן שאמרתי שהכל בזכות האתר המדהים שלך 🙂 עכשיו אני רוצה להכין את העוגה הזאת הערב לכבוד שבת, נראה ממש טעים! האם אני צריכה לשים אותה במקרר עד מחר? בעקרון היא צריכה להיות במקרר (אחרי שכבר אכלנו ממנה)? תודה רבה וערב מקסים!

    1. היי אודליה,
      שמחה שעוגת הגבינה יצאה טעימה 🙂
      את יכולה לשמור אותה בחוץ עד מחר, במקום קריר ומוצל (עטופה בניילון נצמד כמובן).
      שבת שלום!

    2. היי רציתי לעדכן אותך שהכנתי את העוגה ביום שישי האחרון ויצאה ממש ממש טעימה! תבנית אחת כבר חוסלה בשבת והשנייה שמתי במקפיא. רציתי לשאול, אם אני רוצה להפשיר אותה היום כדי שמחר נוכל לאכול קצת ממנה, עדיף להפשיר אותה במקרר או בחוץ? בנוסף, אחרי שהיא הופשרה, כמה זמן היא תחזיק מעמד במקרר/בחוץ (לא במקפיא)? את חושבת שהיא תחזיק מעמד עד שבת? תודה רבה!

    3. היי אודליה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      את יכולה להפשיר אותה בחוץ מבלי להסיר ממנה את הניילון הנצמד.
      אחרי שהיא הופשרה היא תחזיק מעמד כמו עוגה טריה רגילה, בסביבות 3 ימים (בהתחשב בזה שאנחנו עוד בקיץ. בחורף זה מחזיק מעמד יותר). עד יום שבת, זה בדיוק גבולי.

    4. אוקיי, אז נראה לי שאוציא אותה מהמקפיא מחר, כך שארוויח עוד יום עם תקווה שיחזיק מעמד עד שבת. תודה רבה על התגובה המהירה 🙂

  16. שלום, למה אחרי חצי שעה העוגה עדיין לא מוכנה בפנים, הכנתי חצי כמות? תודה על תשובתך

    1. היי עדי, זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור ויכול להתארך לעיתים.
      שבת שלום 🙂

  17. תודה רבה אפרת על עוגה מדהימה!הכנתי בשישי בצהריים לביקור של אחי עם אשתו והתינוק המקסים שלהם והיא חוסלה כבר אתמול. העוגה כל כך רכה, עסיסית וטעימה. שיהיה שבוע טוב לכולנו!

  18. תודה רבה אפרת וכן אני מכינה בתבנית אלומיניום חד פעמית. הביסקוויט צריך להיות קטן או גדול?

    1. כן, את יכולה לשים אפילו כפית אבקת אפיה. רק חשוב לערבב היטב עם הקמח לפני שמוסיפים לתערובת.
      התבנית בסדר גמור. עדיף ביסקוויט גדול אם יש לך אבל לא קריטי.

  19. הי אפרת רוצה להכין תבנית אינגליש קייק אחת אבל שהעוגה תצא גבוהה – מה כמות כל אחד מהמרכיבים?מתכוונת לקצוץ שוקולד מריר ואיזה גודל וטעם ביסקוויט לשים?

    1. היי שרון,
      את מכינה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? אני שואלת כי תבניות שהן לא חד פעמיות קצת יותר גדולות מבחינת נפח.
      אלה הכמויות:
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      חצי כוס מיץ
      3/4 כוס קמח תופח
      חצי כוס קוקוס
      חצי כף אבקת קקאו
      50 גרם שוקולד מריר קצוץ
      ביסקוויט מפורר (לא משנה הטעם. אפשר פתי בר רגיל או שוקולד)
      כף מים
      *אם את רוצה עוגה גבוהה הקציפי את הביצים עם הסוכר במשך 2-3 דקות ואז הוסיפי את השמן, המיץ, הקמח התופח והקוקוס. וההמשך כרגיל 🙂

  20. הכנתי את העוגה ביום שישי ולא נשאר פרור.
    עוגה קלה להכנה וטעימה להפליא (לא רציתי לתת לאחותי את המתכון כדי שרק אני אקבל את המחמאות…).

    תודה.

  21. היי
    אני רוצה לעשות את העוגה, רציתי לדעת האם אפשר לעשות כמאפינס אבל לפי כמות של אינגליש קייק אחת
    אם כן איך מחלקים את החומרים וכמה זמן אפייה?

    1. היי,
      אפשר. כמות לתבנית אינגליש קייק אחת (כ-10 מאפינס):
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      3/4 כוס קמח תופח
      חצי כוס קוקוס
      חצי כוס מיץ תפוזים
      כפית מלאה אבקת קקאו
      רבע כוס שוקולד צ'יפס
      ביסקוויט מפורר
      כף מים
      זמן אפיה למאפינס בסביבות 20-25 דקות.

  22. עשיתי (כמות כפולה 4 אינגלישקיק)ויצא מאד טעים אפילו דומה לתמונה. עשיתי ללא קוקוס אולי אם הייתי עושה עם, היה יוצא יותר אוורירי?
    תודה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      זה יצא פחות אוורירי בגלל שהכפלת כמויות. לעיתים כשמכפילים כמויות משהו במרקם העוגה משתנה והעוגה יוצאת מעט יותר דחוסה ופחות אוורירית לכן לפעמים עדיף להכין בפעמיים.
      שבת שלום 🙂

  23. היי,
    הכנתי את העוגה, יצאה טוב,
    הבעיה הייתה שהיא יצאה ממש ספוגית, ככה זה אמור להיות?
    יש לציין שאת הקמח לא שמתי בהדרגה אלא את הכל ביחד וזה יצר גושים
    לכן ערבבתי עוד ועוד עד שהגושים התמעטו(עדיין נשאר).
    אשמח לתשובתך
    תודה

    1. היי הדר,
      מה הכוונה לספוגית? העוגה אמורה לצאת רכה ועסיסית.
      ערבוב יתר לעיתים פוגע במקרם העוגה וגורם לה להיות דחוסה וכבדה יותר.
      פעם הבאה כדאי לנפות את הקמח לפני השימוש, זה ישפר את מרקם העוגה ויגרום לה להיות אוורירית יותר.

    2. דחוסה וכבדה- בדיוק ככה היא יצאה.
      אין בעיה אנפה את הקמח לפני, לשפוך בהדרגה את הקמח? זה הרי מה שיצר את הגושים לא?
      תודה

    3. אם תנפי את הקמח יווצרו פחות גושים וכן, תוסיפי את הקמח בהדרגה.

  24. שלום וברכה, ב"ה הכנתי את העוגה לכבוד שבת קודש הקרובה ויצא מ ה מ ם 🙂 ממש הפתיע אותי כמה טעים וכמה פשוט תודה רבה! שבת שלום 🙂

    1. הי שפרה,
      2 תבניות אינגליש קייק.
      לא מומלץ לאפות בתבנית אחת גדולה מאחר שלעיתים העוגה לא נאפת כמו שצריך במרכז.
      שבת שלום 🙂

    1. היי,
      לא חובה לכסות, זה רק טיפ כדי להפוך את העוגה לעסיסית יותר. כשמכסים בניילון נצמד האדים שמצטברים בפנים מרטיבים מעט את העוגה והיא הופכת לרכה ועסיסית יותר.

  25. וואו. פשוט וואו.
    הכנתי בשביל חברים והם פשוט טרפו את זה! תוך 5 דקות נעלמה העוגה!!!!!
    אין ספק שהעוגה הייתה כוכבת הערב.
    אתר מדהים. מתאהבת בו כל פעם מחדש :):)

  26. בדרך כלל עוגות לא מצליחות לי. אני מנסה כל מתכון אפשרי של כל קונדיטור בעל שם מפוצץ…יש הרבה כאלה היום. ומשום מה, רק המתכונים באתר הזה מצליחים לי 🙂
    העוגה יצאה טעימה, לא דחוסה, לחה לאורך זמן (כמה ימים) ופעלתי בדיוק לפי הוראות ההכנה (כמו בכל מתכון אחר שניסיתי בחיי).

    קיצר, תודה רבה!! עכשיו אני באמת אוהבת אפייה…

    1. היי שוב אני 🙂
      סליחה שאני משגעת ..רק עוד שאלה באיזה גודל כוס להשתמש למרשם הזה? כוס חד פעמית או כוס מדידה 240 מ"ל?
      תודה לך !

    2. הי נוי,
      לא חובה לערבב במיקסר. אפשר גם לערבב ידנית בעזרת כף או מטרפה.
      מומלץ להשתמש במתכון בכוס מדידה 240 מ"ל.
      גמר חתימה טובה 🙂

  27. מעולה!!! לא האמנתי שעוגה כל כך פשוטה להכנה תצא כל כך טובה. הכנתי לכבוד ארוחת ערב עם חמותי (הביקורתית..) והיא אמרה שזאת אחת העוגות הטובות שאכלה. תודה תודה תודה!!

  28. הי,
    שידרגתי את המתכון לבריאותי יותר: את הקמח החלפתי בקמח כוסמין + כפית וחצי אבקת אפיה ואת הסוכר בשליש כוס אגבה.
    יצא מעולה – אף אחד לא הרגיש בהבדל 🙂

    1. הי שי,
      מצוין! אם אפשר לשדרג מתכון לבריאותי יותר, אני תמיד בעד 😉
      תודה על השיתוף ושבוע נפלא!

    1. הי שרי,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר רק מומלץ לדלל את המיץ במים (1/3-1/2 כוס מים והשאר מיץ מנגו) כדי שהטעם לא יהיה מודגש מידי.

  29. מה שטעים נכון.
    כלום עבודה ותוצאה נפלאה.הכנתי מאתר זה כמה סוגי עוגות בחושות והתוצאות מדהימות. יש לי כבר כלל, אופה כמה ביחד ומקפיאה. פשוט מכפילה כמויות. תודה על כל המתכונים

  30. היי מצאתי שוקולד ציפס אבל לבן זה גם בסדר? ומתאים אולי להשים חלב קוקוס במקום חלב מים ומיץ תפוזים?

    1. מניסיון לא מומלץ שוקולד ציפס לבן אלא רק מריר כי יש בו קקאו. אם אין לך תכיני בלי.
      חלב קוקוס במקרה הזה פחות מומלץ מאחר ויש במתכון כמות גדולה של קוקוס וזה יכול לצאת עמוס וכבד מידי. אם יש לך מיץ תפוזים זה הכי עדיף (בקבוק לשתיה קלה או אפילו תרכיז מעורבב עם מים), אם לא אז חלב או מים.

    1. הי נטע,
      השוקולד מוסיף טעם שוקולדי ומעשיר את תחתית העוגה אבל אפשר להכין גם בלי וזה ייצא טעים.
      את יכולה לשים במקום השוקולד צ'יפס חצי חבילת שוקולד מריר קצוץ (אם יש לך).

  31. העוגה לא טובה- היא נגמרת מהר!
    לאור התגובות כאן הכנתי הרגע כמות כפולה. יצא לי 3 תבניות קטנות. 2 כבר מוכנות והשלישית בתנור. הבעיה שהראשונה כבר נגמרה!!!
    עוגה מעולה! רכה וטעימה!
    סבתא שלי צועקת לי מהחדר השני:"רות תודה רבה על העוגה היה טעים"
    כשבמקביל בעלי אומר לי:"וואי דפקתי חצי מהעוגה שלך עכשיו"
    אחחח… אם הם היו יודעים שהכנתי אותה רק ב10 דקות 😉

    1. הי רות, איזה כיף לשמוע!!
      תודה על השיתוף.
      תמשיכו להנות מהעוגה ושבת שלום 🙂

  32. אפינו יחד, טוהר ואמא כחלק מזמן איכות משותף.
    העוגה יצאה מעולה! מתכון פשוט וטעים. תודה!

    1. הי אורלי,
      זאת אחת העוגות המוצלחות באתר זה, יעידו על כך התגובות.
      בהנחה והכנת את המתכון בהתאם להנחיות ועדיין התאכזבת, צר לי, כנראה שבסופו של דבר זה עניין של טעם אישי.

  33. הי, אחר כך ניסיתי לראות אם אפויה והיא ממש לא היתה אפויה אז הכנסתי אותה לעוד 15 דקות עד שנאפתה לגמרי.
    מה שאני יכולה לומר זה שהיא התחסלה במהירות והשבוע הכנתי שוב את העוגה אך כמאפינס אישיים. יצא מעולה!!!
    מומלץ בחום. יוצא כ17 תבניות מאפינס.
    תודה רבה רבה על שיתוף המתכון נהנים מאוד!

  34. דבר ראשון תודה על המתכון!
    הכנתי את העוגה בתבניות סיליקון קטנות אך לא אינגליש קייק כי לא היה לי. הוצאתי לאחר 35 דקות העוגה נראתה מוכנה אך לא גבהה הרבה. יכול להיות שזה בגלל התבנית..
    אחרי 10 דקות נוצר על העוגה מעין רטיבות. יכול להיות שהוצאתי לפני הזמן?
    האם יש מה לעשות?

    1. הי רותי, 35 דקות נראה לי זמן אפיה סביר.
      מה הכוונה רטיבות ובאיזה חלק של העוגה (עליון, תחתון)? ניסית לטעום אותה?

    1. היי, אפשר להחליף באבקת שוקולית או בשוקולד מריר מומס (10 קוביות).

    1. הי לימור, אפשר לוותר (למרות שהקוקוס מוסיף הרבה טעם).
      שבוע נפלא 🙂

  35. היי אני רוצה להכין כעת את העוגה
    ואיןלי קמח תופח, כמה אבקת אפיה שמים.ואפשר להוסיף עוד קמח,
    אפשר להפחית מכמות השמן , כי יש במתכון כוס קוקוס ,

    1. היי מיכל, על כוס וחצי קמח שמים כפית וחצי אבקת אפיה.
      לא הייתי ממליצה להוסיף עוד קמח אבל אפשר בהחלט להפחית מכמות השמן ולשים עד 2/3 כוס. שבת שלום 🙂

  36. במרכזה…באמת זה היה מוזר.
    העוגה נאפתה כ50 ד',עד שהקיסם יצא נקי.
    החלקים שנאפו יצאו ממש ממש טעימים!
    לא חושבת שזה קשור לקוקוס…אני אופה הרבה עם קוקוס.
    ננסה שוב בתבנית אחרת..
    תודה רבה!
    שבת שלום 🙂

    1. תבנית מרובעת בינונית (אני לא אוהבת עוגות גבוהות,לכן אני פחות משתמשת בתבניות 'אינגליש קייק'.

    2. אז זאת כנראה הסיבה! אני אוסיף הערה במתכון.
      אגב אם מכינים את העוגה הזאת בשתי תבניות אינגליש קייק היא לא יוצאת כל כך גבוהה כי היא מבוססת רק על כוס וחצי קמח וכף אבקת קקאו (הקוקוס לא נותן נפח) אז אולי בפעם הבאה תנסי להכין באינגליש קייק..
      שבת שלום והעיקר שבסוף יצאנו עם מסקנות 😉

  37. עשיתי את מבחן הקיסם,והוא יצא יבש (לכן התפלאתי שהיא בסופו של דבר לא הייתה אפויה במרכזה).
    התחלתי לאכול ונדהמתי מהטעם:) …אך ככל "שהתקדמתי" נפגשתי בבצק. ממש בצק!
    גם החלק הבהיר של העוגה וגם השוקולד.

    1. זה באמת מוזר.. וכמה זמן העוגה נאפתה בתנור? ואיזה חלק בעוגה לא היה אפוי? אמצע העוגה או כולה?
      יכול להיות שזה בגלל הקוקוס? הקוקוס נותן לעוגה תחושת רטיבות ושמנוניות.

  38. היי,
    לפני כשבועיים הכנתי את העוגה וחצי ממנה לא נאפה כמו שצריך (החלק שנאפה יצא מצוין!!!!).
    חשבתי שהסיבה לכך שהעוגה לא נאפתה הייתה "באשמתי" (שמתי שוקולד מריר הרבה יותר ממה שצריך והחלק של "השוקולד" בעוגה היה כשליש ולא כחצי כפי שכתוב).
    אתמול הכנתי אותה שוב,בדיוק לפי המתכון (!) ושוב פעם חלק ממנה לא נאפה (התנור שלי מעולה…) גם חברתי הכינה אתמול את העוגה ,וגם לה חלק מהעוגה לא נאפה.
    מה יכולה להיות הסיבה? אשמח להארה כלשהי?
    הטעם של העוגה ממש מדהים אך מבאס שחצי ממנה לא נאפה כמו שצריך.
    תודה רבה על הכל!

    1. הי אלומה, החלק של השוקולד לא נאפה? אם את בודקת עם קיסם אז מאחר והשוקולד המריר נמס בזמן האפיה ונשאר מעט נוזלי גם לאחר האפיה, הקיסם לעולם לא ייצא יבש.
      השאלה אם כשאת טועמת את העוגה את מרגישה שהיא לא אפויה? כי לפעמים השוקולד המריר יכול להטעות בגלל שהוא נוזלי ולא מוצק.

  39. תודה על המתכון עוגה ממש קלה וטעימה הכנתי עם הבת שלי בת 3 ביחד והיא ממש נהנתה. עכשיו אני מכינה את העוגה כל שבת. שוב תודה רבה רבה, המתכון מעולה וממש קל להכנה!!!

  40. היי, רציתי לשאול לגבי השוקולד ציפס אם אפשר לקצוץ שוקולד מריר במקום.
    אם כן כמה קוביות, אשמח לקבל תשובה בהקדם.

  41. חולה על העוגה הזאת!!
    כלום זמן הכנה ויוצאת טעימה ברמות קשות!!
    כל שבת אני מכינה את זה לבעלי ולקטנטנים וכבר בחמישי הכל מתחסל!!

    1. היי. יש לי חשק להכין בדיוק את העוגה הזו. לפי התגובות הבנתי שכדאי:)
      !!!! הלכתי למטבחלהתחיל להכין וגיליתי שאחן ביצים בכלל
      התבאסתי נורא ולכן רציתי לדעת אם יש פתרוןכתחליף בלי לצאת מהבית לקנות משהו.אשמח לתשובהבהקדם:)

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר