מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שיש נוטלה

עוגת שיש נוטלהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

עוגת שיש שאפשר להכין מנוטלה או מכל ממרח שוקולד אחר שאוהבים, בגרסה חלבית או פרווה

עוגת שיש נוטלה

2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 22X30

מצרכים:

4 ביצים

3/4 כוס (150 ג') שמן

כוס (200 ג') סוכר

כוס (240 מ"ל) חלב 

2 כוסות קמח תופח

4 כפות מלאות ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר)

4 כפות מלאות (40 ג')  אגוזים טחונים

לזילוף מעל: 2 כפות מלאות ממרח שוקולד + 2 כפות מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 22X30.

-מערבבים במיקסר או במטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן וחלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-מעבירים מחצית מהבלילה לקערה נפרדת. למחצית מהבלילה מוסיפים 4 כפות ממרח שוקולד ומערבבים לתערובת שוקולדית חלקה.

-יוצקים לתבנית המשומנת את הבלילה השוקולדית. מעל מפזרים אגוזים טחונים ויוצקים מעל את הבלילה הבהירה. בעזרת קיסם מערבבים את התערובת תוך יצירת דוגמאות של שיש.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 25-30 דקות (תבנית אינגליש קייק) או 35-40 דקות (תבנית מלבנית), עד שקיסם יוצא יבש.

-מערבבים בקערית 2 כפות מלאות ממרח שוקולד עם 2 כפות מים עד לתערובת נוזלית. שמים בשקית אוכל, גוזרים פתח קטנטן בקצה השקית ומזלפים פסים מעל העוגה.

הערה: לגרסה פרווה ניתן להמיר את החלב בחלב סויה או מיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה ולהשתמש בממרח שוקולד פרווה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

64 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת. הכנתי את העוגה לשבת. ערבבתי עם מטרפה ידנית ואפיתי בסיר פלא. עם נוטלה ובלי אגוזים. העוגה יצאה טעימה אך דחוסה. במה טעיתי?

    1. היי אורנה,
      כמה זמן ערבבת לאחר שהוספת את הקמח? כי ערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.

  2. היי אפרת, אני קבועה באתר שלך אז חייבת קודם להגיד תודה על המתכונים המוצלחים, ההסבר המפורט על כל מתכון והסבלנות לענות על שאלות.
    עוד שאלה:) אני עכשיו הכנתי את העוגה ואני צריכה להביא אותה מחר לגן של הילדה, איפה לשמור אותה עד אז?

    1. היי שרון 🙂
      תשמרי מחוץ למקרר. יש לעטוף היטב בניילון נצמד או נייר כסף.

    1. אם זה קמח תמי או כרגיל אז אני מניחה שאפשר לשים 2 כוסות ושקית אבקת אפיה.

  3. היי אפרת
    הכנתי בתבנית מלבנית ויצא מושלם.
    את יכולה בבקשה לתת לי כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת?
    בתודה מראש
    😍

    1. היי דורית,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      2 ביצים
      שליש כוס שמן
      חצי כוס סוכר
      חצי כוס חלב
      כוס קמח תופח
      2 כפות מלאות ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר)
      2 כפות מלאות אגוזים טחונים
      לזילוף מעל: כף מלאה ממרח שוקולד + כף מים

  4. היי אפרת

    הכנתי עכשיו לשבת. עוגה מצויינת! אוורירית, רכה וטעימה.
    למרות ששמתי 3/4 כוס סוכר ולא כוס היא יצאה מתוקה ומופלאה.
    תודה ושבת שלום

  5. אפרת היקרה
    אני רוצה להכין את העוגה הזאת אך אין לי ממרח שוקולד.
    אני רוצה להכין "ממרח" משוקולד מריר.
    כיצד את ממליצה לי לעשות זאת?
    וגם, האם הכרחי אגוזים טחונים?
    תודה מראש

    1. היי יעל,
      אפשר פשוט להמיס 75 גרם שוקולד מריר עם 2 כפות שמן.
      אפשר לוותר על האגוזים.

  6. היי, אפשר להכין את העוגה לדעתך ללא סוכר? עם תחליף נוזלי של סוכרזית? (אין לי כמו סוכר)
    יש לך עוגה בחושה אחרת שלא צריך להקציף את הביצים עם סוכר ועדיין תצא אוורירית?
    תודה

    1. היי שיר,
      כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים גדולות
      כוס ורבע שמן
      כוס וחצי סוכר
      כוס וחצי חלב
      3 כוסות קמח תופח
      6 כפות מלאות ממרח נוטלה (או כל ממרח שוקולד אחר)
      6 כפות מלאות (40 ג') אגוזים טחונים
      לזילוף מעל: 3 כפות מלאות ממרח שוקולד + 3 כפות מים
      *מומלץ להשתמש במיקסר ידני.

  7. יצא מעולה!!! אכלתי כבר כמה פרוסות 🙂 הפחתתי קצת בכמות הסוכר, שמתי 120 גרם בערך במקום 200 וזה אחלה

    1. הכי טעים זה עם מיץ תפוזים או חלב.
      אם אין, אפשר לשים מים.

  8. חחח אם זה לא עולם קטן אז אני לא יודעת מה כן 😉
    גם הספר "תרנגול פרסי" של אותה סופרת מצויין.
    תודה על מתכונים מצויינים, שבת שלום 🙂

  9. מתכון מצויין, אפשר גם לשים יוגורט במקום החלב 🙂
    אגב, ראיתי כי שם משפחתך הוא סיאצ'י, עכשיו אני באמצע ספר מצויין על משפחה מטהרן, נקרא "מכתבי אהבה מטהרן" שכתבה פרי סני והוא על משפחת סיאצ'י, סיפור אמיתי ומומלץ 🙂

    1. היי דנה,
      שמחה שיצא טעים.
      לגבי הספר, זה ספר של חמי שמתאר את סיפור חייו 🙂

  10. שלום אפרת עוגה מאד מוצלחת טעימה מאד עם ריבת חלב וגם עם מלוי שוקולד ללא סוכר. כולם התלהבו.
    תודה והצלחה אהובה.

  11. שלום אפרת,
    הכנתי העוגה ונצמדתי למתכון כלשונו, מלבד השימוש בסוכר חום בהיר במקום לבן.
    לצערי העוגה יצאה דחוסה ו"חונקת" וגם לא מספיק מתוקה. שהתה בתנור 32 דקות.
    איפה טעיתי?
    תודה.

    1. היי עמוס,
      סוכר חום בהיר הוא פחות מתוק מסוכר רגיל ולכן היה כדאי להגדיל את הכמות.
      לגבי המרקם הדחוס, יכול להיות שערבבת יותר מידי את הבלילה לאחר הוספת הקמחים?

    2. יש מצב שאת צודקת לגבי הערבוב.
      לגבי הסוכר, למדתי היום דבר חדש.
      תודה רבה,
      עמוס

  12. תודה לך אפרת התענגתי הבוקר על העוגה העדינה הזאת מלכתחילה הממרח פסק זמן מוצלח ומשדרג

  13. הי, אם אני רוצה פרווה מה אני ישים במקום החלב?
    נראה לך אם זה יהיה טעים עם ממרח לוטוס?
    וקמח תופח כמה קמח וכמה אבקת אפיה?
    תודה רבה ושבת שלום!

    1. היי אילה,
      במקום חלב אפשר לשים מיץ תפוזים.
      זה יכול להיות טעים עם לוטוס.
      2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
      שבת שלום 🌷

  14. הי אפרת,
    קודם כל תודה על כל המתכונים המוצלחים
    החלטנו לעבור לקמח כוסמין, זה יתאים? הוא לא תופח…
    תודה

    1. היי אילנה,
      אפשר לשים 2 כוסות קמח כוסמין + 2 כפיות אבקת אפיה. יש לערבב אותם קודם בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.

    1. הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת מלבנית קטנה בגודל 30X22.

  15. בוקר טוב!
    תודה על המתכון נראה מצוין.
    יש אפשרות להכין ללא גלוטן?
    אם כן איזה קמח נראה לך ילך כאן?

    1. היי רחלי,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח כרגיל או תמי ולשים 2 כוסות קמח + 2 כפיות אבקת אפיה.

    1. היי מרים,
      לא משנה. אפשר לשים קצוצים דק או טחונים. אפשר גם לוותר עליהם.
      יום מקסים 🙂

  16. שלום אפרת ובוקר טוב
    אני מאוד נהנת מהאתר
    אפשר לעשות אם ממרח חלוה לא קקאו [הבן שלי רגיש ]
    והאם טוב מהיום לשבת ?
    תודה -ותמשיכי להעלות מתכונים טעימים ושווים כי אין על המתכונים שלך שתמיד יוצאים מוצלחים

    1. היי בתיה,
      אני מניחה שאפשר להכין עם כל ממרח אחר, רק חשוב שהוא יהיה טעים כי הוא משפיע על הטעם של העוגה. אם יש לך ממרח ריבת חלב זאת גם יכולה להיות אופציה טעימה.
      אם יש לך אפשרות להכין מחר אז עדיף. אם לא, אפשר להכין היום (רצוי לקראת הערב), לעטוף היטב ולשמור מחוץ למקרר עד שבת.
      יום נפלא

  17. תודה על המתכון, בהחלט נראה מאוד קל וטעים, הולכת להכין בסופש, אעדכן איך היו התוצאות 🙂

    1. היי לימור,
      בגדול אפשר להמיר חצי מכמות השמן ברסק תפוחים באותה כמות. חייבת לציין שלא ניסיתי בעוגה הזאת.
      אם את מנסה אני ממליצה להתחיל בחצי כוס שמן ורבע כוס רסק תפוחים. אם יוצא מוצלח, פעם הבאה אפשר להגדיל את כמות הרסק.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר