מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שיש לפסח

עוגת שיש לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 20, 2016
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

מתכון עוגת שיש כשרה לפסח רכה, עסיסית וטעימה

עוגת שיש לפסח

תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20

מצרכים:

2 ביצים

2/3 כוס (133 ג') סוכר

חצי כוס (120 מ"ל) שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

2/3 כוס (90 ג') קמח מצה לעוגות (טחון דק)

רבע כוס (35 ג') קמח תפו"א

כפית מלאה (6 ג') אבקת אפיה

כף מלאה (12 ג') אבקת קקאו/ שוקולית

3 כפות (20 ג') קוקוס טחון (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה 20.

-מערבבים בקערית את קמח המצות, קמח תפו"א, אבקת אפיה וקוקוס.

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים. מוסיפים את תכולת קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לתערובת אחידה.

-יוצקים מחצית מהבלילה לתבנית. למחצית הבלילה שנותרה בקערה מוסיפים כף קקאו או שוקולית ומערבבים עד שהתערובת נצבעת בחום באופן אחיד. יוצקים את התערובת החומה מעל התערובת הבהירה ובעזרת סכין או קיסם יוצרים דוגמאות שיש.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש לגמרי.

הערות:

*בגלל המרקם של קמח המצה העוגה מעט מתפוררת בחיתוך (זה לא נורא כי היא טעימה 🙂 )

*אם מכפילים כמויות מומלץ לאפות ב-2 תבניות קטנות ולא בתבנית אחת גדולה מחשש שהעוגה לא תאפה במלואה, בעיקר במרכז.

עוגת שיש לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

81 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי ותודה על מתכונים מעולים.
    אם אכין את העוגה בצורה ידנית ולא במיקסר האם זה ייצא בסדר?

    1. היי אורטל,
      הקצפת הביצים במיקסר מעניקה לעוגה מרקם יותר אוורירי. אפשר להכין את העוגה בצורה ידנית, העוגה תהיה במרקם קצת פחות אוורירי.

  2. אפרת חג שמח ומועדים לשמחה.
    האתר שלך נפלא,קריא,נהיר.
    המתכונים טעימים קלים להכנה , אני נעזרת הרבה באתר שלך ,אתר שאף אתר בישול אחר לא משתווה אליו.

    תודה רבה על כל המתכונים הטובים שאת טורחת לעלות , תודה על סבלנותך בהשבת תשובות.

    וכן גם עוגת השיש אפיתי על פי המתכון ,העוגה יצאה טעימה מאד.

  3. שלום,
    אין לי בבית קמח דק אלא קמח תופח לאפייה לפסח, של אסם- יכול להתאים? בנוסף יש אפשרות להחליף את הסוכר בתחליף בריא יותר?

    1. היי ליטל,
      כשניסיתי להכין את העוגה עם קמח תופח לפסח פחות אהבתי את המרקם אבל מישהי בתגובות רשמה שיצא מוצלח (כנראה שזה עניין של טעם 🙂 ). אם יש לך קמח מצה רגיל גם אפשר פשוט המרקם יהיה יותר גרגירי ומתפורר. במקום קמח תפו"א אפשר לשים קמח תופח לפסח ולהפחית את כמות אבקת האפיה לכפית שטוחה.
      לגבי תחליף סוכר, אני חושבת שאפשר לשלב שליש כוס סוכר עם רבע כוס דבש.
      חג שמח 🌸

  4. היי, קודם כל תודה על מתכונים מצויינים!
    רציתי לדעת, כשאת רושמת להקציף את הסוכר עם הביצים, הכוונה היא שיש להפריד את הביצים?

  5. כתבתי שאלה ובדיוק נתקע לי המחשב.
    אם אני לא רואה אותה פה סימן שלא נשלחה?
    מקווה שאני לא מטרידה פעמיים.
    אני מעונינת להכין את העוגה לילד רגיש לגלוטן יש תחליף לקמח מצות?
    תודה רבה ותודה על האתר אני משוגעת עליו השבוע כל השבת ממך!

    1. היי רחלי,
      אני ממליצה להכין את עוגת השיש הרגילה ולהמיר את הקמח התופח בקמח "כרגיל" או תמי ולשים 2 כוסות קמח + שקית אבקת אפיה.
      אם את רוצה להכין כמות קטנה יותר בתבנית אינגליש קייק אחת אז אלה הכמויות:
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      שליש כוס מיץ תפוזים
      כוס קמח כרגיל או תמי + כפית אבקת אפיה
      כף שטוחה אבקת שוקולית
      .

  6. איך הולך אם אופים בסיר הפלא?

    אני מיושנת.. אך אין ברירה לא משתמשים בתנור בפסח.
    תודה.

    1. היי אודליה,
      תמשיכי לאפות עד שזה מוכן. לעוגות שמבוססות על קמח מצות לוקח יותר זמן להאפות מעוגות רגילות.

  7. לא להאמין כמה עוגה פסחית יכולה להיות טעימה!
    זו העוגה הראשונה שלי לפסח והיא הולכת להיות עוגת הבית…

  8. אפרת שלום,
    תודה לך על היכולת לקחת גם כאלה שהם לא ואוו במטבח ולהפוך אותם לכאלה מלידה.
    יש לי תערובת להכנת מאפי שמרים לפסח של אסם 350 גר. תוכלי לתת לי מתכון לזה? קוראסונים? עוגות? עוגיות?
    בברכה,
    טל

    1. היי טל,
      על השקית יש מתכון ללחמניות. ממליצה להכין בדיוק כמו שרשום במתכון, זה יוצא טעים. הבצק יוצא קצת פחות אוורירי מבצק רגיל עם גלוטן לכן המאפים עשויים לצאת קצת "כבדים".
      לעוגיות אפשר לרדד את הבצק (לאחר התפחה ראשונה), למרוח בממרח שוקולד ולגלגל לרולדה. לאחר מכן לחתוך לפרוסות בעובי כ2 ס"מ, לסדר על נייר אפיה, להתפיח כשעה לפחות, להבריש בביצה ולאפות בתנור ב180 מעלות (תנור שחומם מראש) במשך 20-25 דקות, עד להזהבה.
      חג שמח 🙂

    1. היי אהובה,
      עוגות של פסח אני תמיד ממליצה להכין בכמויות קטנות, מקסימום בתבנית עגולה 24 כי קמח המצות הוא גם ככה "כבד" וככל שמגדילים כמויות העוגה יוצאת פחות אוורירית.
      בכל מקרה צירפתי לך כמויות לתבנית 26, לשיקולך 🙂
      5 ביצים גדולות
      2 כוסות סוכר
      כוס ושליש שמן
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      2 כוסות קמח מצה לעוגות (טחון דק)
      3/4 כוס קמח תפו"א
      3 כפיות מלאות אבקת אפיה
      3 כפות מלאות אבקת קקאו/ שוקולית
      2/3 כוס קוקוס טחון (לא חובה)
      *אם את מחליטה להכין בתבנית 24, יש להכפיל את כל הכמויות שבמתכון ב-2.

  9. היי אפרת, האם חייבים להקציף את הסוכר וביצים עם מיקסר או שאפשר גם עם כף? פשוט אין לי מיקסר לפסח. רוצה לדעת לפני שאקנה את כל המצרכים 🙂 תודה רבה ושבוע טוב!

    1. היי אודליה,
      כעקרון בגלל שקמח המצות הוא יחסית קמח "כבד" אז מומלץ להקציף במיקסר כשמכינים עוגות כדי שהעוגה תהיה אוורירית יותר. בכל מקרה אפשר להכין את העוגה גם עם כף.
      שבוע נפלא 🙂

    2. היי אפרת, רציתי לעדכן שהכנתי היום כמות כפולה (2 תבניות אנגליש קייק) לכבוד שבת קודש, עם כף, וחוץ מקצת חוסר אווריריות, יצאה ממש טעימה! הקפאתי אחת בשביל יום טוב שני. זו פעם ראשונה בחיים שלי שהכנתי עוגה כשרה לפסח ובקושי מרגישים את ההבדל! תודה רבה ושבת שלום 🙂

    1. היי יסמין,
      קמח תפו"א אמור לשפר את מרקם העוגה. אני מניחה שאת יכולה להכין גם בלעדיו ולשים רק קמח מצה אבל כדאי שזה יהיה קמח מצה לעוגות טחון דק (שימי סה"כ 3/4 כוס קמח מצה).

  10. בוקר טוב
    האם אפשר לוותר על השוקולד ולאפות כעוגת תפוזים?
    כמו כן, מה אפשר לשים מלמעלה? אולי טיפה דבש?
    תודה רבה!!

    1. היי ענת,
      אני חושבת שאפשר. לאחר שהעוגה מוכנה את יכולה לזלף מעליה מעט דבש או לפזר אבקת סוכר.
      בהצלחה 😉

    2. עשיתי שלי השוקולד, פיזרתי אבקת סוכר וטיפה קינמון טחון מלמעלה ויצא ממש מעולה!! תודה רבה!!

    1. היי דני,
      2 ביצים (עדיף גדולות אבל לא קריטי)
      130 גרם סוכר
      100 מ"ל שמן
      120 מ"ל מיץ תפוזים
      80 גרם קמח מצות
      35 גרם קמח תפו"א
      7 גרם אבקת אפיה
      15 גרם קקאו/שוקולית
      22 גרם קוקוס טחון
      אפשר להכין גם עם קמח מצה רגיל פשוט המרקם יהיה יותר גרגירי ומתפורר.

  11. ערב טוב,
    אתמול אמרת לי שאפשר לאפות את העוגה בטוסטר ורציתי להגיד לך שהעוגה יצאה סוף הדרך השתמשתי קמח תופח לפסח והעוגה ממש טעימה,
    תודה לך וחג שמח 🙂

    1. היי גלי,
      קודם כל אני שמחה שחזרת לעדכן 🙂
      דבר שני אני שמחה יותר שהעוגה יצאה טעימה.
      ודבר אחרון שאני מופתעת ממנו זה שהעוגה יצאה מוצלחת עם קמח תופח לפסח (כי מניסיון שלי היא יצאה לא מוצלחת בכלל). השתמשת בקמח תופח בלבד או ששילבת אותו עם קמח המצה? ומה הכמות ששמת?
      ועוד שאלה (לאלה שירצו לאפות בטוסטר)- על איזה טמפ' אפית וכמה זמן?

  12. שלום וחג פסח שמח!!! האם ניתן להחליף את הקמחים בקמח תופח אוסם של פסח? אשמח לקבל תשובה! תודה shila

    1. היי שילה,
      מניסיון לא מומלץ! העוגה יוצאת יבשה ובמרקם צמיגי.
      חג שמח 🙂

    2. שלום אפרת! בקשר לקמח מצות אני אומנם כבר לא טירונית באפייה – שאלתי בקשר לקמח מצות חייבים לטחון או אפשר פשוט לשים את זה כמו שזה אשמח לתשובתך! חג שמח!!!

    3. לא חובה אבל אם יש לך אפשרות לטחון אז עדיף כי אז המרקם יוצא פחות "גרגירי" וקמח המצה פחות מורגש.

  13. שאלה של מתחילה….
    קניתי מיקסר חדש
    אף פעם לא ניסיתי להקציף קודם
    איך עושים את זה? ואיך יודעים מתי להפסיק?

    1. תתחדשי!
      זה מיקסר חשמלי ידני?
      מניחים בקערה את הביצים ומקציפים במהירות בינונית במשך כ 5-10 שניות. מוסיפים את הסוכר ומעבירים למהירות הגבוהה ביותר ומקציפים לפי הזמן שרשום במתכון (במקרה הזה 2 דקות) עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. לאחר מכן מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים 5 שניות. אח"כ את הקמחים ומערבבים עד לאיחוד החומרים וכמה שפחות (ערבוב יתר לאחר הוספת הקמחים יכול לפגוע באוויריות העוגה).
      בהצלחה 🙂

  14. היי אפרת,
    אפשר להכין את המתכון עם קמח רגיל?
    תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים והאתר הכל כך שימושי הזה. תבורכי.

    1. היי מרים,
      קודם כל תודה, אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
      אם את רוצה להכין מקמח רגיל אני ממליצה לך להכין את עוגת השיש הרגילה (אגב את יכולה להוסיף לתערובת 3-4 כפות קוקוס אם את אוהבת).
      חג שמח!

  15. אפשר במקום קמח מצה לשים הכל קמח תפוחי אדמה? כי אנחנו לא אוכלים קמח מצה בבית, ואפשר בלי אבקת אפיה? כי גם את זה אנחנו לא אוכלים.

    1. חבל, ננסה לעשות מתכונים אחרים שעונים על כל הקריטריונים של הכשרות שלנו בפסח, בכל אופן, תודה רבה על התשובה.
      סתם שתדעי שאני מעריצה שלך, איך שאת עונה תשובות ברורות וקצרות לכולם.
      כל הכבוד!!!
      אני ניראה לי כבר שיגעתי אותך לגמרי עם כל השאלות שלי על חצי מהמתכונים שלך, ועל כל שאלה את עונה,
      אין עליך!!!
      הלוואי שהייתי יכולה ללמוד ממך.

    1. היי מיטל,
      2/3 כוס סוכר = 130 גרם
      חצי כוס שמן = 100 מ"ל
      חצי כוס מיץ = 120 מ"ל
      רבע כוס קמח תפו"א = 35 גרם
      2/3 כוס קמח מצה = 80 גרם
      חג שמח 🙂

  16. שלום,
    רציתי לדעת אם אני יכולה לאפות את העוגה גם בטוסטר כי אין לי תנור
    ואם כן האם אני שמה את הטמפרטורה ואת הזמן כמו בתנור?
    תודה לך 🙂

    1. היי גלי,
      כעקרון לא אמורה להיות בעיה לאפות בטוסטר אובן.
      לגבי טמפ' ומשך זמן זה תלוי בטוסטר שיש לך. אם אפית איתו בעבר את בטח מכירה ואם לא, יש לאפות על תוכנית למעלה ולמטה ולחמם אותו מראש ל180 מעלות. אם את רואה שהחלק העליון של העוגה משחים מהר יש להוריד את הטמפ' ל160 מעלות ולהמשיך לאפות.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר