מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שיש דבש שוקולד

עוגת שיש דבש שוקולדFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוגוסט 29, 2018
Last modified:אוגוסט 29, 2018

Summary:

עוגת שיש דבש ושוקולד – עוגה עסיסית וטעימה שמשלבת שני טעמים: שוקולד ודבש

עוגת שיש דבש שוקולד

תבנית אינגליש קייק (חד פעמית)

מצרכים:

2 ביצים גדולות

שליש כוס (66 ג') סוכר

חצי כוס (100 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס קמח (140 ג') תופח

2 כפות (40 ג') דבש

כפית (5 ג') אבקת קקאו

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים והסוכר (במיקסר או במטרפה ידנית). מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (יש להמנע מערבוב יתר שעלול לפגוע באווריריות העוגה).

-מחלקים את הבלילה לשני חלקים שווים. לבלילה אחת מוסיפים כפית אבקת קקאו ומערבבים לתערובת אחידה. לבלילה שניה מוסיפים 2 כפות דבש ומערבבים.

-יוצקים את תערובת השוקולד בתבנית משומנת. מעל יוצקים את התערובת הבהירה עם הדבש.

-מכניסים לתנור למשך כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

עוגת שיש דבש שוקולד

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

64 תגובות

הוסף תגובה
  1. שבוע טוב,
    תיכננתי להכין את הדובשניות שלך אבל עיסוק בבת שלי גרם לי לשפוך כוס שמן.
    אז חיפשתי מתכון מתאים ומצאתי את זה
    החלפתי את הקקאו בשוקולית (היה בנמצא).
    כמובן שהכפלתי כמויות כדי להתאים והזמן אפייה לקח בערך 45 דקות.
    העוגה יצאה מהממת ומאוד טעימה מצרפת תמונה.
    תודה רבה לך על כל המתכונים המעולים.

  2. אפרת שלום ותודה על מתכונים מעולים!
    רשמת להשתמש בשתי ביצים גדולות, אבל אם יש ביצים מדיום כמה צריך?
    שנה טובה ומתוקה לך ולמשפחתך!!

  3. היי
    תודה על המתכון!
    שנה טובה!
    במידה ומכינים את העוגה יום יומיים לפני ההגשה איפה מומלץ לשמור אותה?
    תודה

  4. היי
    אפשר להחליף את הקקאו ממרח שוקולד או בשוקולד מומס?
    אני צריכה תשובה מהר בבקשה.
    תודה, שנה טובה!

  5. אני שמתי בטעות סוכר חום וזה שינה את הצבע של העוגה שלא יצאה צהבהבה כמו אצלך. חוץ מזה הוספתי סוכר ווניל לבלילה הבהירה. בסה"כ העוגה פשוטה, קלה להכנה וטעימה. תודה על הרעיון!

  6. אני הפרדתי ביצים והקצפצי בנפרד.
    העוגה יוצאת תפוחה ואוורירית….
    תודה על המתכונים הנפלאים וההוראות הברורות!!
    משתמשת המון האתר ונהנית מאד!
    שנה טובה

    1. אני ממליצה לשים חצי כפית אבקת קקאו וכפית אינסטנט בטעם שוקולד.
      שנה טובה 🙂

  7. הי, שלום.
    המתכונים שלך מעולים! תודה רבה!
    שאלה:
    אפשר לשים שוקולית במקום קקאו ולוותר על הסוכר?

    תודה!
    שנה טובה ומתוקה!

    1. היי רבקה,
      אפשר לשים כף שוקולית במקום כפית קקאו.
      אפשר להפחית מקסימום כף אחת מכמות הסוכר, לא מומלץ יותר.
      שנה טובה ומתוקה

  8. הי,

    האם אפשר להכין תערובת של עוגות כמו טורט ערב קודם ולאפות למחרת?
    עם הקצפה?

    קצת דחוף!

    תודה רבה!
    שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה!

        1. כל תערובת שמכילה אבקת אפיה (או קמח תופח) לא מומלץ להכין מראש, גם אם לא מקציפים את התערובת. הסיבה היא שאבקת האפיה מתחילה לעבוד מיד במגע עם נוזלים וככל והיא עומדת האפקט שלה נפגע ואז העוגה לא תתפח כמו שצריך.

          1. אפשר להוסיף את האבקת אפיה לפני האפיה?

            זה שיש הקצפה בשלבים זה משנה לעניין?

            תודה רבה!

          2. לא מומלץ להוסיף את אבקת האפיה רגע לפני האפיה כי יש לערבב אותה קודם עם הקמח ורק אז להוסיף לבלילה.
            לעומת זאת, אם יש סודה לשתיה במתכון (ולא אבקת אפיה), אפשר להוסיף לבלילה רגע לפני האפיה. זה רלוונטי בדר"כ לעוגיות כי בעוגות לרוב יש אבקת אפיה.

  9. היי אפרת, כשרשום מיץ תפוזים במתכון האם מומלץ מיץ סחוט מתפוזים או מיץ תפוזים מבקבוק קנוי?
    תודה ושנה טובה לך ולמשפחתך

  10. היי אפרת, תודה רבה על המתכון!
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית קוגלהוף (עם חור)
    בכמה להכפיל כמויות?

        1. לדעתי כדאי להכין את הכמויות האלה. הן אמורות להתאים לתבנית בקוטר 26 אבל אני לא רוצה לתת לך כמות גדולה יותר מזה כדי שמרקם העוגה לא יפגע:
          5 ביצים גדולות
          כוס סוכר
          כוס ושליש שמן
          1+3/4 כוסות מיץ תפוזים
          3 כוסות קמח תופח
          שני שליש כוס דבש
          כף מלאה אבקת קקאו

  11. האם באמת צריך סוכר אם שמים דבש???
    (אני מנסה להפחית את השימוש בסוכר ואם אפשר משהו אחר במקום סוכר מה טוב)
    תודה.

  12. בוקר טוב אפרת
    באם רוצים לאפות את העוגה בתבנית רגילה , איזה גודל את ממליצה לכמות החומרים שנתת?
    יום טוב
    יודית

    1. היי יודית,
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בגודל 22X31 יש להכפיל את הכמויות ב-2.
      אם הכוונה לתבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32 יש להכפיל את הכמויות ב-3.
      יום מקסים 🌷

  13. מאד נהנית מהמתכונים המוצלחים
    כאם ל9 כבר קשה להשקיע המון זמן במטבח
    והאוכל יוצא לא פחות מוצלח
    אפילו משובח
    כל הכבוד לך

  14. היי.
    העוגה נשמעת מעולה.
    לא הבנתי את עניין הביצים, מקציפים ביצים שלמות עם סוכר או שרק מערבבים אותם ביחד?

    1. היי חני,
      אין צורך להפריד ביצים, מערבבים אותן שלמות עם הסוכר במיקסר או במטרפה ידנית, מה שנוח לך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר