מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שזיפים

עוגת שזיפיםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 20, 2017
Last modified:אוגוסט 5, 2018

Summary:

עוגת שזיפים בחושה עם ציפוי קראמבל – עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה

עוגת שזיפים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שקית (10 ג') סוכר וניל

שליש כוס (66 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מים

2 שזיפים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (מומלץ לחתוך מראש)

1 כוס (140 ג') קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

לקראמבל: חצי כוס (70 ג') קמח רגיל, 2 כפות (15 ג') אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות (25 ג') סוכר, 3 כפות (24 ג') שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

הכנת הקראמבל: מערבבים בקערית חצי כוס קמח, 2 אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות סוכר ו-3 כפות שמן, עד לקבלת תערובת בצקית פירורית (התערובת אמורה להיות פירורית לכן אני ממליצה להוסיף את השמן בסוף בהדרגה ולפי הצורך, תוך כדי ערבוב).

-מערבבים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל, מוסיפים שמן ומים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת. מפזרים מעל את קוביות השזיפים ומעל את פירורי הקראמבל.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 40-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (יש לבדוק בכמה מקומות).

-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

196 תגובות

הוסף תגובה
  1. עוגה נהדרת, קלה וטעימה!
    הכנתי כמות כפולה לתבנית גדולה יותר.
    בקרמבל לא שמתי אגוזים, בעוגה לא שמתי סוכר וניל ושמתי אפרסקים במקום שזיפים.
    תודה על עוד מתכון מצויין

  2. אפרת שלום,
    כיצד להכין עם קמח כוסמין? במידה ואין שינוי ביחס הכמויות זהות, האם אוכל להשתמש בכוסמין גם ב רולדות שאני מכינה בטורטים ובבחושות, לפי היחס של קמח רגיל?
    תודה,
    טלי

    1. אם זה קמח כוסמין לבן אז אין בעיה. במתכון הזה אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
      אפשר להשתמש באותו אופן גם בקמח כוסמין מלא רק צריך לקחת בחשבון שהמרקם ייצא פחות אוורירי.
      זה רלוונטי גם ליתר המתכונים.

  3. היי,הכנתי את העוגה מכמה סיבות …
    *התרוצצתי באתר כמו שאני עושה המון פעמים…⁦☺️⁩
    *כי היה בא לי להכין פינוקון לכבוד ראש חודש..😀
    *כי הרבה פעמים לא הולך לי עוגת בחושות וקראמבל בכלל לא הולך לי..😏
    אבל ניסיתי כי זה מאוד קרץ לי..😛😛
    ויצא פשוט פצצה!!!
    קראמבל מושלם! עוגה מושלמת! והכי חשוב טעם מושלם!😋😋😋
    אז תודה רבה! לילה טוב! וחודש טוב ומבורך!
    ⁦❤️⁩🧡💛💚💙💜⁦❤️⁩🧡💚💙💜⁦❤️⁩🧡💛💚💙💜

  4. היי אפרת האם במקום שזיפים אפשר לשים נקטרינות או אפרסקים אם כן כמה? והאם אפשר לוותר על סוכר וניל כי פשוט נגמר לי,חחח?

    1. היי רינת,
      אפשר לשים 1.5 אפרסקים או נקטרינות קלופות ורכות.
      במקום סוכר וניל אפשר לשים כף שטוחה סוכר וחצי כפית תמצית וניל (אם אין לך תמצית וניל – לא נורא).

  5. אפרת יקרה, יש לי 6 משמשים ו3 שזיפים. באם אפשר להכין עוגה אחת(קלה, ללא מיקסר) שתשלב את כולם? הם עומדים להתקלקל…

    1. בוקר טוב קרן,
      אין לי מתכון לעוגה אחת שיכולה לשלב את כל כמות הפירות אבל את יכולה להכין את העוגה הזאת ולהכפיל כמויות ב-2 (ולהכין ב2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות).
      בכל עוגה שימי 3 פירות.

  6. היי אפרת, מתכון מצוין!
    אני רוצה להכין עם תותים. נראה לך שאני אוכל להכין כמה עוגות, לכסות ולהקפיא מיד כשמגיעות לטמפרטורת החדר?

    1. היי יפית,
      עוגות שיש בהן פירות טריים פחות מומלץ להקפיא כי פירות מופשרים נוטים להיות סמרטוטיים ולהפריש נוזלים.

  7. שלום אפרת!אפיתי עוגה שזיפים לפי המתכון שלך.במקום שזיפים השתמשתי בקונפיטוריה שזיפים של 778.העוגה יצאה בסדר גמור וטעימה.השאלה שלי למה קונפיטוריה שזיפים שקעה למטה במקום למעלה או שזה ככה .תודה

    1. היי גליה,
      השתמשת בקמח תופח?
      באיזה גודל כוס?
      הבלילה נשארה באותו גובה?

  8. היי אפרת,
    מאוד אוהבת את האתר וכמובן שאפיתי כמה עוגות ממנו ויצא מושלם.
    האם אפשר להשתמש בשזיפים משומרים?
    תודה מראש!

  9. הי
    דבר ראשון תודה על האתר הפצצה! כל פעם שאני רוצה להכין משהו אני מיד פותחת אותו ומוצאת דברים מעולים!!
    שאלה: אפשר להחליף את השזיפים במנגו רך?

    1. היי מרים,
      לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם מנגו.
      חג שמח ושנה טובה ❤️

    1. היי שלמה,
      לא מומלץ להכין בלילות של עוגות יום לפני מאחר והאפקט של חומרי ההתפחה מתחיל לעבוד מיד במגע עם נוזלים ואם לא אופים את העוגה מיד לאחר הכנת הבלילה זה עלול לפגוע בהתפחה שלה והיא יכולה לצאת נמוכה ודחוסה.

    1. הקראמבל אמור לצאת פירורי. לפעמים גם מרגישים קצת את גבשושי הסוכר, הסוכר כנראה לא נמס בתערובת.

    2. תודה רבה.
      העוגה יצאה בסדר גמור.
      השתמשתי ב 5 שזיפי שגיב.
      לפי דעתי אפשר להוסיף עוד.

      תודה רבה לך על המתכונים הברורים והפשוטים.

  10. הכנתי והתאהבתי!
    לדעתי אפשר להוסיף עוד שזיף או אפילו שניים..
    השילוב בין הנימוח לקרנצ' הוא מעולה!
    תודה על מכונים נהדרים

    1. יכול להיות שזה בגלל שהבלילה היתה דלילה מידי. באיזה כוס השתמשת?

    2. אולי השתמשת בכוס קטנה יחסית. מומלץ להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שצירפתי בתמונה.

  11. וואו אפרת, איזו עוגה! הבצק רך רך והפירות טובעים בבצק והקראמבל למעלה פריך ומדהים… תענוג!
    אפיתי אותה בכמות הגדולה יותר שרשמת פה בתגובות, ובתבנית פיירקס לא גבוהה מדי (במקום אינגליש), מה שאיפשר לפזר יותר פירות ולשפר את יחס הפירות/בצק – סה"כ שמתי 3-4 שזיפים ו-2 אגסים שערבבתי עם מעט סוכר חום. העוגה היתה נהדרת, חמה בערב שבת וקרה בבוקר. תודה תודה!

  12. זה פשוט אסון! עוד לא נגמר היום וכבר העוגה כמעט וחוסלה! מה נאכל מחר?!
    טעיםםםםם ביותר (:

    1. היי מאיה,
      אני מניחה שאפשר. ממליצה להשתמש במשמשים בשלים ורכים.

    1. היי ריבי,
      לדעתי בעוגה הזאת זה פחות מתאים. אני חוששת שהמרקם ייצא קצת דחוס.

  13. הי אפרת,
    הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה. ניסיתי להכין שוב אחרי שבוע והסתבכתי עם העניין של ערבוב הקמח. היו גושים של הקמח אז ערבבתי עוד ועוד ובסוף יצאה עוגה דחוסה.. איך מערבבים את הקמח שלא יהיו גושים ומצד שני שיהיה ערבוב קצר? אני מערבבת בכף.
    תודה רבה

    1. היי רותם,
      כדי שהערבוב יהיה מוצלח וקצר יש להשתמש במטרפה ידנית.

    1. היי לילך,
      אפשר אבל כדאי לקלף את התפוח ולחתוך אותו לקוביות קטנות. לרכך מעט במחבת עם כפית סוכר וכמה כפות מים (אין צורך לשים שמן).

    1. היי רותם,
      עדיף אפרסקים משימורים. גם אגסים קלופים רכים יכולים להתאים. גם תותים.

  14. היי. האם אפשר להמיר את השזיפים בריבת תותים?
    ואם כן, האם כדאי לשים בקערה ריבת תותים, מעט מים רותחים כדי שתהיה נוזלית, או לוותר על המים החמים?
    תודה מראש

  15. היי אפרת, אפשר להחליף את השזיפים בפירות יער? ואם לא יש לך המלצה למתכון אחר שיתאים?
    תודה רבה

    1. היי חנה,
      לדעתי זה יילך טוב עם אגסים קלופים, אפרסקים או נקטרינות קלופות וגם תותים. כדאי להשתמש בפירות רכים ולא קשים.
      גם פירות יער יכולים להשתלב אבל כדאי יהיה להמתיק אותם בגלל החמיצות שלהם.

  16. במה אפשר להחליף אגוזים טחונים בקראמבל? (השאלה היא בגלל אלרגיה לאגוזים ולשקדים) אולי שיבולת שועל? תודה רבה!

    1. היי מרים,
      אפשר לשים שיבולת שועל או פירורי ביסקוויטים.
      שבוע טוב 🙂

    1. אפשר אבל לדעתי זה מיותר כי יש את השזיפים שעושים את העבודה ונותנים טעם.

    1. אפשר לוותר למרות שהם מוסיפים פריכות לקראמבל. אם יש לך שקדים או בוטנים אפשר לשים במקום.

    2. תודה על התגובה. אני ניגשת עכשיו לעבודה.
      אפשר אולי לשים פירורי ביסקוויטים במקום האגוזים?

  17. עשיתי כמות כפולה
    בתבנית חד פעמית עגולה.
    שמתי נקטרינות ואגס אחד
    חתכתי ממש לקוביות קטנות.
    מתכון קל יצא מושלם.

  18. יצא מצויין!! השתמשתי ביותר אגוזים טחונים בערך חופן של אגוזים (שלמים לפני הטחינה) אז יצא הרבה קרמבל טעים למעלה.
    והשזיפים היו אדומים אבל איבדו את צבעם באפייה…אבל לא נורא הם בכל מקרה הוסיפו חמיצות נהדרת!
    תודה על המתכון!!

  19. אני בדיוק אוכלת את העוגה.. מקווה שישאר משהו לכבוד שבת זה יצא אחת העוגות הטובות שהכנתי(והכנתי המון) רוצה רק לומר תודהההההה. שבת שלום

  20. שלום לאפרת!!! הכנתי את העוגה עם השזיפים הכל יצא 10 אבל השזיפים לא ניראו בכלל אולי בגלל שקילפתי אותם… פשוט לא יצאו בצבע אדום לא רואים אותם בכלל. אולי הזן שהשתמשתי בו הוא לא מה שאת השתמשת קילפתי אותם וחתכתי ושמתי קצת יותר מ-4-5 שזיפים הם לא ניראים רק צבע צהוב. אולי השזיפים שהשתמשת הם זן הרוזה . העוגה יצאה טעימה רק שלא ניתן לשלוף אותה. אפשרי להכין את העוגה בתבנית פאי מרובעת כדי שאוכל לשלוף אותה היא נישארה בתוך התבנית (מזכוכית אינגליש) אבל אם אני מוציאה אותה כל הקראמבלס יישפכו… אשמח לקבל ממך תשובות …(זכיתי לאתר מעולה כל מתכון קוצרת מלא מחמאות ממשפחתי לא מסובך ומוסבר בצורה ברורה תודה !)

    1. היי,
      נכון, זה כנראה הזן של השזיפים. כדאי להשתמש בשזיפים בצבע אדום חזק מבפנים.
      אני חושבת שאפשר להכין את העוגה בתבנית פאי. מה גודל התבנית שיש לך ומה הגובה שלה?

    1. היי שלומית,
      לתבנית 26 יש להכפיל את כל הכמויות ב-3. אני ממליצה להכין ב-3 תבניות אינגליש קייק במקום בתבנית אחת גדולה כי כשאופים בתבנית גדולה לעיתים העוגה יוצאת לא אפויה כמו שצריך במרכז.

  21. בוקר טוב!
    עכשיו אני עם הקפה נמס והעוגה הטעימה הזאת ☺
    אתמול הכנתי אותה עם הילדה "בקייטנה של אמא" יצאה מעולה רק בפנים רטובה יכול ליהיות בגלל השזיפים? או כי בעלי לא חיכה שתתקרר וחתך כשהיא יצאה מהתנור.. ?

    1502166616585-1737572734

    1. היי שרון,
      אני מניחה שזה בגלל שהעוגה עדיין לא התקררה לגמרי.
      יום מקסים 🙂

  22. אלפי תודות. העוגה יצאה מוצלחת ביותר.טעימה ויפה הוספתי כדור גלידה בהגשה. מאמצת העוגה בשלל פירות הקיץ

  23. היי אפרת,
    האם אפשרי במקום לערבב ידנית את כול המרכיבים בכול העוגות לערבב עם מיקסר כולל הקמח?
    תודה רבה על המתכונים.

  24. היו לי אפרסקים במצב מתקדם מאד של בשלות ועשיתי עכשיו את העוגה הזו – יצא טעים מאד מאד!!! מאמצת את המתכון לגמרי:)

    אגב יש גם מתכון לפאי עם פירות כאלו בסגנון או אולי עם קצפת גם? כאילו משהו עם בצק פריך ופרי?

    את אלופה! תודה רבה ושבת שלום:))

    1. שמחה שיצא טעים!
      אין לי מתכון לפאי פירות אבל עשית לי חשק להכין 🙂 מקווה להעלות מתכון בקרוב.
      שבת שלום

  25. שלום, ותודה על האתר המדהים הוא נח ויעיל. רציתי לשאול אם אפשר לשים יותר שזיפים ואז שזה יצא פשוט פאי כזה.. בלי להכפיל את הכמות של הבצק רק לשים בתבנית גדולה יותר..? תודה מראש!

    1. היי,
      אפשר להוסיף יותר שזיפים אבל קחי בחשבון שזה לא יהיה פאי כי התערובת בתחתית היא במרקם של עוגה ולא מבצק פריך.

    1. היי איילת,
      הייתי הולכת על פרי שהוא יותר רך כמו אפרסקים או אגסים. אם בכל זאת את רוצה להכין עם תפוחים אני ממליצה לחתוך אותם לקוביות קטנטנות וכמובן לקלף.

  26. אפרת המקסימה!אפשר לשים כפית תמצית וניל במקום סוכר וניל?וכמה שזיפים אפשר להוסיף כדי שיורגשו יותר בעוגה?

    1. כן אפשר לשים חצי כפית תמצית וניל.
      ממליצה לשים כ-3 שזיפים.

  27. היי,

    זה ילך עם מנגו? כבר תקופה המשפחה נהית ממאכלים טעימים. ואני נהנית מכך שהם גם מהירים ופשוטים להכנה 🙂

  28. היי
    המתכון נראה טעיםםם
    יש לי אגוזים גרוסים. האם זה יהיה בסדר או שחייבים טחונים?
    תודה!

    1. יצא מדהים!!!
      תכננתי מראש לצרף תמונה— אבל כבר לא היה מה לצלם…
      תדה רבה!!!

  29. מתכון מוצלח!

    אני הכנתי עם תותים
    ובנוסף לאגוזים הוספתי שקדים פרוסים לקראמבל

    בנוסף, במקום שמן רגיל בקראמבל השתמשתי בשמן קוקוס.

    עוגה נינוחה וטעימה

  30. הי, אפשר מתכון לעוגת שזיפים ללא גלוטן? אני חולה על עוגות פירות, ולא מצאתי עדיין מתכון מוצלח בו הבצק נשאר פריך ולא הופך למן עיסה. יש לך רעיון?

    1. היי עפרה,
      לגבי העוגה עצמה אני מניחה שבמקום קמח רגיל אפשר להשתמש בתערובת קמחים כמו תמי או "כרגיל" וכו'. אפשרות אחרת היא לערבב שני שליש כוס קמח קונדיטור עם שליש כוס קמח אורז. כמובן שבשני המקרים יש להוסיף כפית מלאה אבקת אפיה.
      לגבי הקראמבל, הייתי מנסה להכין דווקא משקדים טחונים במקום קמח ומוסיפה כף גדושה תערובת קמחים ללא גלוטן.

    1. היי אלייה,
      אפשר להמיר בתותים, אפרסקים, נקטרינות או אגסים. מומלץ שכל הפירות יהיו קלופים ורכים.
      שבת שלום 🙂

  31. הכנתי בלי האגוזים כי לא היה לי…ויצא יפה פעם הבאה אקנה אגוזים ואוסיף לבצק…
    תודה רבה.

    1500592837242-473163619

  32. האגוזים ניגמרו…ורוצה לדעת האם ניתן לוותר כי לא הספקתי ליקנות?
    תודה רבה על המתכונים:)

  33. היי אפרת,
    יש לי תבנית אינגליש קייק קצת גדולה לא חד פעמית האם אפשר כמויות מדויקות לעוגה?
    ניראה טוב וממש רוצה כבר להכין לשבת:)

    1. היי קרינה,
      ממליצה להכין את הכמויות האלה:
      2 ביצים גדולות
      שליש כוס סוכר + כף שטוחה סוכר
      2 שקיות סוכר וניל
      שליש כוס שמן + 2 כפות שמן
      שני שליש כוס מים
      2-3 שזיפים רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות (מומלץ לחתוך מראש)
      כוס ושליש קמח תופח (או כוס ושליש קמח רגיל מעורבב עם כפית ושליש אבקת אפיה)
      לקראמבל: חצי כוס קמח רגיל, 2 כפות אגוזים טחונים, 2 כפות מלאות סוכר, 3 כפות שמן

  34. היי! נכנסתי לאתר בשבוע שעבר לחפש מתכון לעוגת שזיפים, אבל לא מצאתי… כמובן שהיום שמחתי לראות שצץ המתכון הזה. אז קודם כל תודה על המתכון – עוד בלי שטעמתי הוא נראה מעולה… אני אשמח להכין את העוגה מחר, ותהיתי האם ניתן להמיר את השמן בחמאה? ממש בא לי טעם חמאתי, בעיקר בקרמבל… אשמח לדעת אם זה אפשרי, ושוב תודה על אתר מעולה ♥

    1. בטח שאפשר 🙂
      בתערובת עצמה אפשר לשים 75 גרם חמאה מומסת. בקראמבל אפשר לשים כ-25 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת).

    2. חזרתי רק לעדכן שהעוגה יצאה מושלמת! המרתי את השמן בחמאה, לפי מה שכתבת וזה יצא מעולה. תודה רבה ♥
      אין על האתר שלך 🙂

  35. היי יקירה אני חייבת לפרגן לך שתידעי שבזכותך אני מכינה עוגות לשבת זה לא היה החלק הטוב אצלי שנאתי להיתעסק עם זה בישולים אין לי בעיה אבל עוגות בשום אופן לא היה לי סבלנות לזה…. ומאז שאני מחוברת לאתר שלך אני מחכה כל יום חמישי ומכינה משהו מהמתכונים הפעם הגדלתי לעשות והכנתי את העטגה המהממת שלך השזיפים ועוד אחת עם אפרסקים וזה נראההה סוףףף אז באמת אשרייך את עושה ממש חייל תודה רבה על הכל

    20170720_123637

    1. נראה מעולה! וכיף גדול שאת נהנית מהאתר 🙂
      תודה עדי ושבת שלום

    1. היי ענת,
      אני פחות ממליצה להשתמש בקמח מלא אלא אם כן יש לך קמח כוסמין מלא ואז התוצאה תצא יותר מוצלחת. כמובן שיש להוסיף לקמח כפית מלאה אבקת אפיה.
      אפשר להשתמש בתחליף סוכר במתיקות של בין שליש לחצי כוס סוכר.

  36. היי,
    נראה לי אחלה של מתכון לעוגת שזיפים ,,אנסה אותה הסופ"ש.
    רק שאלה אחת – האם אפשר במקום קמח תופח, קמח מלא או קמח כוסמין עם אפיה?
    האפיה תצליח באותה מידה?
    תודה לך

    1. היי רויטל,
      עדיף לשים כוס קמח כוסמין + כפית מלאה אבקת אפיה. עם קמח מלא העוגה עלולה לצאת דחוסה.

  37. היי אפרת,
    את חושבת שהקראמבל יעבוד טוב כתוספת על עוגת הקראנץ' שמרים שוקולד הנהדרת שלך שאת המתכון הזה אני לא מפסיקה להכין?
    יהיה קשור להוסיף על זה קראמבל?

    תודה מראש

    1. היי מרים,
      לא בטוחה אם כדאי. אני חוששת שהעוגה תצא דחוסה. אם בכל זאת את מנסה אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח לבן ולהוסיף כפית מלאה אבקת אפיה.

  38. יפי יקרה
    הכנתי המון מתכונים שלך והם מאוד מוצלחים וקלים- תודה תודה
    האם במקום שזיפים אפשר פרי אחר??

    1. היי מיה,
      אני חושבת שזה יעבוד טוב גם עם אפרסקים קלופים או אגסים קלופים (רצוי לבחור בפירות רכים). גם תותים יכול ללכת טוב אם את מוצאת.

  39. וואו!! נשמע מעולה!! חייבת לנסות, "במקרה" קניתי שיזיפים אתמול! אכין לשבת בע"ה יחד עם עוד כמה מתכונים שלך ואעדכן! תודה ושבת שלום אפרת 🙂

    1. שבוע טוב אפרת! חוזרת לעדכן 🙂 הכנתי לשבת ויצא ממש מוצלח ומאוד טעים!! רק דבר אחד שבפנים לא היה הצבע האדום המדהים כמו בתמונה שלך, אלה הכל היה לבן בפנים כולל השיזיפים. כנראה שזה קשור לסוג השיזיפים. השתמשתי באלה שבחוץ צבע סגול כהה ובפנים קצת ורדרד/צהוב בהיר. באיזה סוג השתמשת? בכל מקרה, יצא מאוד טעים אז תודה רבה 🙂 חוץ מזה, הכנתי לשבת עוד הרבה מתכונים שלך – קציצות דגים ברוטב, קציצות ירק אפויות, כיסונים במילוי פטריות, מטבוחה, עוגת מייפל ועוגיות רולדה וב"ה הכל היה טעים ומוצלח מאוד! תודה רבה אפרת ולילה טוב 🙂

    2. שבוע טוב אודליה 🙂
      שמחה שהכל יצא טעים. לגבי העוגה, אני מניחה שזה קשור לסוג השזיפים. אני השתמשתי בשזיפים עם צבע אדום-בורדו חזק מבפנים.
      תודה שחזרת לעדכן!

    3. תודה רבה אפרת! אחפש את השזיפים האדומים, רוצה להכין שוב לשבת הקרובה כי היה ממש טעים 🙂

  40. בוקר טוב. העוגה נראת מאוד טעימה. אפשר להחליף מיים במיץ תפוזים או שזה מיותר? תודה רבה לך על המתכונים. אני מאוד אוהבת את האתר.

    1. היי אולגה,
      אפשר להמיר במיץ תפוזים למרות שבמקרה הזה גם עם מים זה יוצא טעים.

  41. בוקר אור האגוזים צריכים להיות טחונים והאם ניתן לוותר על האגוזים ולהוסיף משהו אחר כצימוקים.

    1. היי ציפי,
      כדאי שהאגוזים יהיו טחונים כי זה חלק מהקראמבל. האגוזים מוסיפים למרקם הפירורי והפריך של הקראמבל לכן לא הייתי ממליצה להמיר בצימוקים במקרה הזה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר