מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולית

FavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 16, 2013
Last modified:ספטמבר 20, 2015

Summary:

 פרווה (תבנית בינונית/ 2 תבניות אנגליש קייק)      

מתכון לעוגת שוקולית

מצרכים:

כוס קמח תופח

כוס קוקוס

כוס שוקולית

כוס שמן

4 ביצים

כוס סוכר

3/4 כוס מיץ תפוזים

אופן הכנה:

-מערבבים את כל המצרכים (קודם ביצים, אח"כ סוכר ושמן, מיץ תפוזים ובסוף את השאר).

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 35-40 דקות.

 

לחצו להכנת ציפוי שוקולד לעוגה.

 

עוגת שוקולית, עוגת שוקולית פרווה, עוגת שוקולד עם שוקולית, עוגת שוקולד שוקולית, עוגת שוקולית בחושה







אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה :-)

אהבתם? שתפו

86 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי סיון,
      במקום קמח תופח אפשר לערבב כוס קמח רגיל+ כפית מלאה אבקת אפיה.
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה 24.
      לתבנית 26 – רשמתי כמויות בתגובות מטה לתבנית 32X25. זה רלוונטי גם לתבנית 26.

  1. היי אפרת, העוגה נראית ממש טעימה ואני רוצה להכין לכבוד שבת! כמה שאלות בבקשה: בתמונה העוגה נראית ממש נמוכה, האם באמת היא נמוכה? זכור לי במתכון אחר שרשמת שכוס קמח מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת ופה יש כוס אחת של קמח ל2 תבניות. שאלה שנייה, אני רוצה להכין ציפוי שוקולד, איזה ציפוי בין השניים יותר מומלץ? הייתי מעדיפה ציפוי שדי מתקשה אחרי התקררות ולא נוזלי מדי ומלכלך :-) תודה רבה!! אגב אם לא רשמת שצריך מיקסר, אפשר להניח שמספיק לערבב עם כף? מתנצלת שאני לוקחת הרבה מזמנך לאחרונה אבל לאט לאט מקווה שאלמד להבין את ה"כללים" באפיה :-)

    1. היי אודליה,
      נכון, כוס קמח מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת אבל מאחר ויש גם כוס שוקולית, זה גם נחשב סוג של קמח וגם הקוקוס נותן נפח.
      העוגה יוצאת בגובה די סביר (אם מכינים אותה בתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31).
      ציפוי גנאש (עם השמנת) הוא יותר עשיר,טעים ומומלץ. הוא בהתחלה נוזלי אבל מתייצב קצת אם שמים את העוגה במקרר כמה שעות טובות.
      הציפוי עם החמאה והמים הוא טעים אבל פשוט יותר ויציב יותר.
      וכן, מספיק לערבב עם כף.
      בהצלחה ויום מקסים :-)

      1. תודה רבה על התגובה המפורטת! מאוד מעריכה את סבלנות ונחמדות שלך! בזכותך אני נמצאת הרבה יותר במטבח ולומדת דברים חדשים כל הזמן! יישר כח :-)

      2. ערב טוב! רציתי לעדכן שרק היום יצא לי להכין. אפיתי כל כך הרבה מהמתכונים שלך בתקופת החגים שפשוט התעייפתי :-) חזרתי ב"ה לעניינים והכנתי עכשיו את העוגה הזאת ב2 תבניות אינגליש קייק ויצאו מושלמות וגבוהות! בסוף הלכתי עם ציפוי הגנאש ופיזרתי מעל קצת קוקוס. מתכוונת להקפיא ולשמור לשבת הקרובה. תודה רבה על עוד מתכון מנצח :-)

  2. שלום,
    עוגה מעולה (הכנתי ללא הקוקוס והחלפתי את כוס המיץ פעם בחלב ופעם במים) – הכנתי פעמיים ויצא נהדר!
    תודה רבה וחג שמח (:

    1. היי שירן,
      כמות לתבנית 32X25:
      כוס וחצי קמח תופח
      כוס ושליש קוקוס
      כוס וחצי שוקולית
      כוס ורבע שמן
      5 ביצים (רצוי גדולות)
      כוס ושליש סוכר
      כוס ורבע מיץ תפוזים
      יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
      חג שמח :-)

  3. תודה רבה על המתכון הנהדר!
    יש לי שאלה-
    לא אוהבים אצלנו קוקוס, יכולה להמיר את הקוקוס בכוס קמח נוספת?
    ולגבי מיץ התפוזים, יכולה להמיר בשמנת מתוקה ?
    תודה רבה ❤️

    1. היי רינת,
      אפשר לוותר על הקוקוס (אין צורך להוסיף קמח במקום).
      אפשר לשים שמנת מתוקה במקום מיץ באותה כמות.

  4. היי,
    העוגה הזו פשוט מצויינת- רכה וטעימה מאוד.
    השילוב של הטעם השוקולדי עם הקוקוס פשוט אליפות. לא צריך אפילו ציפוי.
    שאלתי- אני רוצה להכין אותה בלי שוקולית בכלל ועם תוספת- נטיפי שוקולד/ אגוזים וכו'
    מה דעתך? כדאי לנסות?

    1. היי אורנה,
      אבקת השוקולית משמשת גם בתור קמח לכן אם מורידים אותה צריך להוסיף יותר קמח.
      ממליצה לנסות קודם על כמות קטנה יותר (בתבנית אינגליש קייק אחת). אם טעים אפשר פעם הבאה להכפיל כמויות.
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      חצי כוס מיץ
      חצי כוס קוקוס
      3/4 כוס קמח תופח
      לבלילה בסוף את יכולה להוסיף נטיפי שוקולד (כרבע כוס) + אגוזים קצוצים גס (בין רבע לשליש כוס). כדאי לקמח אותם במעט קמח כדי שלא יישקעו במהלך האפיה.
      בהצלחה ושבת שלום!

    1. היי רפי,
      כמות לתבנית 26:
      כוס וחצי קמח תופח
      כוס ושליש קוקוס
      כוס וחצי שוקולית
      כוס ורבע שמן
      5 ביצים (רצוי גדולות)
      כוס ושליש סוכר
      כוס ורבע מיץ תפוזים
      יש לשמן את התבנית לפני. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
      בהצלחה :-)

  5. קשה לערבב את הבלילה.היא לא מצליחה להיות לי נוזלית.וחוץ מזה שפעמיים נשרף לי השוקולד בציפוי…מרחתי אותו חצי נוזל חצי מוצק

    1. אז משהו בכמויות לא נכון. הבלילה אמורה להיות די נוזלית. באיזה כוס השתמשת?
      הוספת 3/4 כוס מיץ תפוזים?
      לגבי השוקולד- כמה זמן חיממת אותו במיקרוגל?

    1. היי עדן,
      מה הכוונה לכבדה? הבלילה אמורה להיות דווקא קלילה אבל תופעת הבועות היא נורמלית.
      בהצלחה ;-)

  6. ערב טוב אני מנסה להכין עוגה שתצא גבוהה על מנת שאוכל לצפות בבצק סוכר ותהיה מרשימה. הבעייה שלא משנה מה אני עושה העוגה יוצאת נמוכה. ניסיתי להקציף את הביצים במיקסר. ניסיתי תבנית יותר קטנה. כלום לא עוזר. אשמח לעזרה..

    1. היי אלינור,
      הקצפת הביצים והכנת העוגה בתבנית קטנה יותר אמורים היו לעזור. העוגה לא תופחת בכלל או שהיא תופחת מעט?
      באיזה גודל תבנית הכנת את העוגה? האם שימנת אותה לפני?
      האם השתמשת בקמח תופח?
      אם העוגה לא תופחת כמו שצריך לדעתי כדאי להוסיף עוד כפית אבקת אפיה בנוסף לקמח התופח.

    1. תודה בתיה :-)
      כן בטח, אפשר להכין כמאפינס. זמן האפיה אמור להתקצר ל20-25 דקות. הכמות מספיקה לכ20 מאפינס.

    1. היי אנה,
      לתבנית ענקית אלה הכמויות:
      2 כוסות קמח תופח
      כוס וחצי קוקוס
      2 כוסות שוקולית
      כוס וחצי שמן
      6 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      *אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 45-55 דקות אבל מומלץ לבדוק עם קיסם כבר אחרי 40 דקות.
      יום נפלא!

  7. היי..הכנתי וזה פשוט יצא נפלא!!!!
    כולם התלהבו והחמיאו.
    אני דלוקה על האתר הזה,אף פעם לא הייתי בקטע של המטבח ובטח לא של האפיה, מאז שהכרתיו אני כל היום מוציאה מתכונים ןמכינה, קל, פשוט והטעם-מדהים!!!
    הכל יוצא מעולה..
    תודה תודה תודה
    ! ! !

  8. היי ליאור,
    מדובר בתבנית בגודל 22X31 (בגודל של שתי תבניות אינגליש קייק מחוברות).
    אם רוצים להכין בתבנית בינונית הגדולה יותר בגודל 32X25 אז יש להכין לפי הכמויות הבאות: כוס וחצי קמח תופח, כוס ורבע קוקוס, כוס וחצי שוקולית, כוס ורבע שמן, 5 ביצים, כוס ורבע סוכר, כוס ורבע מיץ תפוזים.
    יום נפלא :-)

  9. היי,
    צהריים טובים
    אני צריכה מתכון כזה אבל לתבנית חד פעמית מרובעת בינונית/גדולה
    תודה והמשך יום נפלא..

    1. עכשיו ראיתי שרשום למעלה שזה מתאים לתבנית בנונית.. אפשר לדעת מס' תבנית ? לאיזה גודל בדיוק מדובר פה …

    1. היי בר,
      כן אפשר להשתמש בקמח רגיל אבל צריך להוסיף לו כפית מלאה אבקת אפיה.
      אפשר לוותר על הקוקוס ולשים מיץ חלב.

    1. אפשר לערבב במיקסר או ידנית בעזרת כף. זה לא משנה.
      הסדר: ביצים, סוכר, שמן, מיץ תפוזים, קמח תופח, שוקולית וקוקוס.

  10. עוגה מעולה עכשיו בדיוק מכינה נראת רכה ואוורירית השתמשתי בקמח רגיל פלוס אבקת אפיה מקווה שיצליח נראת בינתים מוצלחת מאד תודה

  11. היי..
    אני יכולה להשים פחות מכוס קוקוס?
    ואם אני רוצה להעשיר את העוגה בשוקולד צ'יפס כפי שרשמת אני שמה בתוך התערובת?

    1. היי סיגלית,
      כן, אפשר לשים פחות מכוס קוקוס ולגבי השוקולד צ'יפס- אני ממליצה לשים בסוף, רק לאחר שאת יוצקת את התערובת לתבנית, לפזר מעל שוקולד צ'יפס ולערבב ערבוב אחד קל כדי שהשוקולד צ'יפס לא ישקע לתחתית.

    1. הי קרן,
      הביצים תורמות לאווריריות ורכות העוגה. אם את רוצה להפחית בביצים אני מציעה שתורידי רק ביצה אחת (הכוונה שתשתמשי ב-3 ביצים) ותוסיפי עוד 2 כפות מלאות מיץ תפוזים בנוסף למה שרשום.

    1. הי נועם, אפשר לוותר בכלל על הקוקוס (לא חייבים להמיר במשהו). העוגה פשוט תצא מעט יותר נמוכה.
      בלי קשר, להעשרת טעם העוגה אפשר להוסיף 1/2 כוס שוקולד צ'יפס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »