מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולית ללא גלוטן

עוגת שוקולית ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 21, 2013
Last modified:מרץ 18, 2018

Summary:

עוגת שוקולית ללא גלוטן רכה וטעימה במיוחד

עוגת שוקולית ללא גלוטן

פרווה, תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20

מצרכים:

1 ביצה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים רותחים

2/3 כוס קמח נטול גלוטן ("קונדיטור") מנופה

1/3 כוס קמח אורז

1/2 כוס אבקת שוקולית

1 כפית אבקת אפיה

2 טיפות תמצית וניל

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים יחד בקערה (לפי הסדר בו רשומים) עד לקבלת בלילה אחידה.

-יוצקים לתבנית ואופים 20-30 דקות (בדיקת קיסם אחרי 20 דקות, אח"כ 25 דקות ואח"כ 30 דקות).

*מומלץ להכין ציפוי שוקולד.

עוגות ללא גלוטן, עוגה כושית ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

34 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי רעות,
      אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח תפו"א, לא ניסיתי. יש לך במקרה קמח תמי או כרגיל?

    2. יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח שאפשר להכין מקמח תפו"א ובמקום קקאו אפשר לשים שוקולית.
      אפשר להכין כעוגה בתבנית אינגליש קייק או עגולה בקוטר 20 במקום בתבנית מאפינס.

  1. היי
    יש לי בת עם צליאק.
    אני רוצה להודות לך על האתר הנפלא והמתכונים הקלים ושהמרכיבים בהם לא מסובכים ונמצאים כמעט בכל סופר.
    עשיתי את עוגת השוקולית בפעם הראשונה נגמרה מהר אז הפעם הכפלתי.
    הבת שלי מאוד אהבה והיא לא קלה בטעמים.
    תודה רבה
    דלית

    1. היי דלית,
      שמת סה"כ כוס קמח תמי? השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?
      מה הכוונה עיסה? העוגה נאפתה כמו שצריך?
      את מכירה מרקם של עוגות ללא גלוטן? הוא יוצא קצת שונה מעוגות עם קמח לבן.

  2. היי מבקשת את עזרתך, צריכה להכין קאפקייק/מאפינס לילד עם רגישות למוצרי חלב, קמח לבן וסוכר לבן.
    לא מצליחה לאתר מתכון שיענה על הדרישות ושגם ישמח ילד בן שנתיים.
    אודה לעזרתך

    1. היי עדי,
      את יכולה להכין את המתכון של עוגת שוקולד פשוטה בקאפקייקס.
      במקום קמח לבן להשתמש בקמח כוסמין באותה כמות.
      אם הכוונה שהוא רגיש לגלוטן אז אפשר להכין את עוגת השוקולד הזאת – עוגת שוקולד ללא גלוטן.
      לגבי סוכר, מה כן בא בחשבון? סירופ מייפל טבעי? הוא משתמש בתחליף סוכר אחר מיוחד?

    1. היי מאיה,
      יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
      זמן האפיה עשוי להתארך ל40-50 דקות.

  3. תודה על המתכון
    אם אני צריכה עוגה לא נמוכה בקוטר סטנדרטי (בתבנית עגולה 26) – האם עלי להכפיל את הכמויות?
    כתוב שצריך להשתמש בתבנית אינגליש קייק.
    תודה רבה

    1. היי יוליה,
      כמויות לתבנית עגולה 26:
      3 ביצים
      כוס וחצי סוכר
      כוס ושליש שמן
      כוס וחצי מים חמים
      2 כוסות קמח נטול גלוטן ("קונדיטור") מנופה
      כוס קמח אורז
      כוס וחצי אבקת שוקולית
      3 כפיות אבקת אפיה
      כפית וחצי תמצית וניל
      אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 40-50 דקות.
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

  4. מתכון מנצח! תודה רבה 🙂
    במקום קמח אורז וקמח תמי, אני פשוט שמה כוס קמח "כרגיל", יוצא מושלם.
    הוספתי פנימה גם קצת אגוזי מלך טחונים ומעט נטיפים קרם בוטנים. יאאאאאאא מעדן

  5. הכנתי את עוגת התפוחים- הבת שלי בת ארבע אהבה את זה מאד מאד.
    נהנתי שהיה פשוט וקל להכין ובתבנית קטנה. ציפוי הקינמון הריח מקסים
    רציתי לשאול את עוגת השוקולד אפשר להכין עם 2/3 קמח אורז ושליש קמח קונדיטור?

    1. היי אלישבע,
      שמחה מאוד שנהנתן מהעוגה 🙂
      לגבי המתכון הזה, אני בדר"כ מכינה לפני היחס של 2/3 קמח קונדיטור ושליש קמח אורז והאמת שלא ניסיתי לשנות את היחס. אני מניחה שזה ישנה את מרקם העוגה אבל יכול להיות שזה עדיין יהיה טעים.
      בכל מקרה, אם תנסי אשמח לקבל עדכון שגם אני אדע 😉

  6. אז עדכונים

    העוגה לא התייבשה ויצאה ממש טעימה,
    ממש אהבו אותה
    ותודה על התשובות המהירות בלילה
    🙂

  7. שאלונת
    הכנתי את העוגה ושמתי לה ציפוי שוקולד
    אם אני רוצה אותה למחר בבוקר איפה כדאי לשמור אותה?

  8. אני רוצה להכין את העוגה
    רציתי לדעת כמה זמן היא מחזיקה מעמד ואיך שומרים אותה?
    ובמידה והוספתי ציפוי האם צריך לשמור במקרר או בחוץ?
    תודה

    1. היי מיכל,
      עוגות המכילות קמח ללא גלוטן נוטות להתייבש כבר יום למחרת לכן מומלץ להכין באותו יום שמגישים ואם נשאר אז עדיף לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא.

    1. היי טל,
      לאחר שניסיתי להכין עם קמחים אחרים אני לא ממליצה להחליף את קמח האורז במתכון הזה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר