מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן

עוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On אוקטובר 21, 2013
Last modified:ספטמבר 2, 2018

Summary:

עוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן – רכה וטעימה

עוגת שוקולד קוקוס ללא גלוטן

פרווה, 2 תבניות אינגליש קייק/ תבנית שקעים (20 מאפינס)

מצרכים:

4 ביצים

1 כוס (200 ג') שמן

1 כוס (200 ג') סוכר

1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

חצי כוס (70 ג') קמח נטול גלוטן ("קונדיטור") מנופה

חצי כוס (75 ג') קמח אורז

2 כפיות (10 ג') אבקת אפיה

חצי כוס (70 ג') קקאו

1 כוס (90 ג') קוקוס

לציפוי: חבילת שוקולד מריר ללא גלוטן (100 גרם), 20 גרם מחמאה, 3 כפות מים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים עד לקבלת בלילה חלקה (לפי הסדר בו רשומים).

-יוצקים לתבנית ואופים 20-30 דקות, תלוי בסוג התבנית שבחרתם. (בודקים עם קיסם)

הכנת הציפוי: ממיסים את כל החומרים במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. שופכים על העוגה בעודה חמה ומפזרים קוקוס.

 

 מאפינס ללא גלוטן, עוגה ללא גלוטן

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

23 תגובות

הוסף תגובה
  1. אני מכינה המון את עוגת השוקולד( העוגה שמופיעה באייקון שלך זו שעם הקורנפלור) זו עוגה מעולה!!!!!
    איזה עוגות אני יכולה לעשות ולהמיר את הקמחים לקורנפלור?

    תודה מראש על המענה

    1. היי ליאורה,
      מניסיון קורנפלור לא נותן תוצאה מוצלחת ברוב העוגות כקמח יחיד. בינתיים רק בעוגת השוקולד ללא גלוטן זה יוצא מוצלח כי זה בשילוב קקאו ושוקולית.

  2. תודה על מתכונים כייפים קלים וטעימים לאמהות העבודות😍😍😍
    אני צריכה להכין 4 עוגות אינגלייש קיק לפעילות אפייה עם ילדה שרגישה לגלוטן .ואין לי ניסיון האפייה עם קמח קונדיטור.
    קניתי בכל זאת קמח קונדחטור
    האם יש מתכון מוצלח ל4 תבניות?
    תודה גם על טיפ להצלחה 🌸🌸🌸🌸
    תודה

    1. היי אביבה,
      ההכנה היא כמו עוגה רגילה למעט השינוי בקמחים. קמח קונדיטור בלבד אינו מספיק כדי לתת תוצאה מוצלחת וצריך לשלב אותו עם קמח אורז. אפשרות נוספת היא לקנות תערובת קמחים לאפיה כמו קמח כרגיל או קמח תמי ואז במקום קמח קונדיטור וקמח אורז שמים את אחד הקמחים האלה.
      העוגה הזאת טעימה. הכמות במתכון מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות כאשר הבלילה היא יחסית נמוכה אבל תופחת באפיה.
      אני ממליצה להכין בפעמיים (כל פעם 2 תבניות אינגליש) במקום להכפיל כמויות.

  3. היי אפרת הכנתי את העוגה ושמתי אבקת חרובים במקום הקקאו , כולל המתכון לקרם ללא קקאו ויצא מדהים!!!! עד שלא סיפרתי שזאת אבקת חרובים כולם חשבו שזאת עוגת שוקולד רגילה עם קקאו , בקיצור מתכון מצויין תודה רבה .

    1. אני ממש שמחה שיצא מוצלח!
      תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה 🙂

  4. שוב שלום !! אני רוצה להכין את העוגה עם אבקת חרובים כפי שייעצת לי אבל מה קורה עם הציפוי? יש איזשהו קרם שאפשר להכין מאבקת חרובים למשל שייראה ויהיה פחות או יותר דומה לרוטב שוקולד ששמים על העוגה?

    1. היי לירון,
      ציפוי מאבקת חרובים: 2 כפות מלאות אבקת חרובים, 4 כפות גדושות סוכר, 50 גרם חמאה/מרגרינה, 1-2 כפות מים – לחמם הכל על אש הכי נמוכה ולערבב עד שהסוכר והחמאה נמסים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי,
      לתבנית אינגליש קייק אחת:
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      חצי כוס שמן
      חצי כוס מיץ
      רבע כוס קמח ללא גלוטן
      רבע כוס קמח אורז
      כפית אבקת אפיה
      רבע כוס אבקת קקאו
      חצי כוס קוקוס
      לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם מחמאה, 2 כפות מים.
      *במקום קמח אורז וקמח ללא גלוטן אפשר לשים חצי כוס קמח תמי

  5. היי, הכנתי את העוגה עם הקמח קונדיטור וזה יצא לי בצקי..
    ניסיתי בעבר להכין את העוגה עם הקמח קונדיטור ושוב יצא בצקי.
    כך שלצערי, החלטתי יותר לא להכין עוגה עם קמח זה.

    1. היי אביבית,
      אני ממליצה לנפות את הקמח קונדיטור לפני השימוש ולשלב איתו קמח אורז, כמו שמצוין במתכון.
      בנוסף, חשוב לא לערבב יותר מידי את הבלילה לאחר שמוסיפים את הקמח אחרת זה פוגע במרקם העוגה והיא יוצאת בצקית ודחוסה.
      בהצלחה בפעם הבאה וחג שמח 🙂

  6. היי אורית,
    לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת עם הקמחים שציינת כך שאינני יודעת איך זה ייצא.
    אם תרצי, יש באתר מתכון לעוגת תפוזים שניתן להכין עם הקמחים האלה, מצרפת קישור:
    http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/
    שבוע נפלא 🙂

    1. הי אתי, אם יש לך קמח תמי את יכולה לשים כוס אחת (במקום קמח קוניטור וקמח אורז).

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר