מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה

מתכון לעוגת שוקולד פשוטהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יוני 16, 2013
Last modified:ספטמבר 17, 2018

Summary:

 מתכון לעוגת שוקולד פשוטה וטעימה עם ציפוי שוקולד קל להכנה

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה

*השתמשתי בתבנית סיליקון "הרמוניה" שניתנה לי באדיבות "מיסטרל". 

פרווה, תבנית בינונית בגודל 22X31 או 2 אינגליש קייק או תבנית עגולה 24

מצרכים:

3 ביצים

3/4 כוס (150 ג') שמן

כוס (200 ג') סוכר

כוס ורבע (300 מ"ל) מים חמים

2 כוסות (280 ג') קמח תופח

3 כפות (30 ג') קקאו

1 כף (4 ג') אבקת נס קפה

כפית (5 מ"ל) תמצית וניל

אופן הכנה:

-לערבב את כל המרכיבים ביחד (קודם ביצים, אח"כ שמן וסוכר, אחריהם מים חמים ובסוף את השאר).

-לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ- 35 דקות.

לחצו להכנת – ציפוי שוקולד לעוגה.

מתכון לעוגת שוקולד פשוטה

מתכון לעוגת שוקולד, עוגת שוקולד פרווה, עוגת שוקולד בחושה, עוגת שוקולד מהירה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

180 תגובות

הוסף תגובה
  1. שלום
    אחלה אתר, כל הכבוד לך על האתר שלך מאז שגיליתי את האתר רק מפה מכינה מאכלים. ממש פשוטים ומאוד קלים להבנה. בסוף הטעמים נפלאים.
    אני לא מבינה את השאלות של המגיבים זה לא להאמין כמה אנשים בורים כל כך הרבה שאלות טיפשיות כל הכבוד לך על הסבלנות שילך לך לכל אחד ואחד. יישר כח!!

  2. אפרת,
    תודה רבה!! העוגה מעולה! כל כך פשוטה להכנה, לקח לי 5 דקות להכין אותה. מפאת חוסר זמן לא שפכתי עליה גנאש רק עטפתי ובערב קישטתי. הגננות מסרו שלא נשאר פירור…

  3. תודה. שכחתי לשאול- אם אני מצפה את העוגה בקצפת יש טעם לשפוך לפני גאנש שקולד? זה מוסיף לה עסיסיות? או מספיק לכסות בניילון נצמד?

    1. זה יכול להוסיף טעם ועסיסיות אבל זה גם יוצא טעים בלי זה. זאת אומרת שמספיק שאת מכסה את העוגה בניילון נצמד עד שהיא מתקררת ואז שמה קצפת מעל.

  4. היי אפרת,
    אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אלומיניום בצורת לב (כמו בתמונה), אני לא יודעת בדיוק מה הגודל. בחנות היה כתוב שהיא 30 ס"מ. אני מדדתי את האורך והרוחב וזה 27 ס"מ. את מכירה את התבנית הזו, את יכולה לכתוב לי כמויות מדויקות לעוגה גבוהה.
    האם לדעתך תבנית כזו תספיק ל 20 ילדים?
    תודה

    1. היי ורוניקה,
      לדעתי אלה הכמויות שאמורות להתאים:
      5 ביצים קטנות
      כוס שמן + 2 כפות שמן
      כוס וחצי סוכר
      1+3/4 מים חמים
      3 כוסות קמח תופח
      4.5 כפות קקאו
      כף גדושה אבקת נס קפה
      כפית וחצי תמצית וניל
      *הכמות אמורה להספיק ל20 ילדים.

  5. העוגה יצאה מצוינת. הכנתי אותה עם קמח כוסמין מלא בתוספת חצי חבילת אבקת אפיה ועוד רבע כוס מים חמים.
    הוספתי ציפוי של 2 כפות קקאו, 2 כפות סוכר, 2 כפות מים רותחים – דקה במיקרו ואז מוסיפים 25 גר חמאה ומערבבים היטב.
    תודה על מתכון קל וטעים

  6. יצאה מעולה!
    תמיד אני מכינה את העוגת שוקולד עסיסית
    שם יש אבקת סודה והעוגה אוורירית
    למה פה אין א.סודה?
    תודה על אתר כל כך נפלא!!!

    1. היי מורן,
      לא בכל עוגות השוקולד מוסיפים אבקת סודה לשתיה למרות שאפשר בהחלט להוסיף. אבקת הסודה לשתיה גם מכהה את העוגה וגם מוסיפה מעט אוורירית.

    1. היי לירון,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31.
      לתבנית מלבנית בינונית בגודל 32X25 אלה הכמויות:
      5 ביצים קטנות
      כוס שמן + 2 כפות שמן
      כוס וחצי סוכר
      1+3/4 מים חמים
      3 כוסות קמח תופח
      4.5 כפות קקאו
      כף גדושה אבקת נס קפה
      כפית וחצי תמצית וניל

    1. מים חמים, לא רותחים. יש לערבב חצי כוס מים רותחים עם חצי כוס מים רגילים.

  7. שלום. שאת כותבת ביצים במתכונים שלך לאיזה גודל הכוונה? לארג' וקטנות זה מדיום?
    אז אם שמתי 4 ביצים ל2 אנגליש קייק טעיתי..

    1. היי קארין,
      אם אני לא מציינת את גודל הביצים אז אפשר להשתמש בכל גודל.
      אם הכנת את הכמויות לפי המתכון הזה ושמת 4 ביצים לא אמורה להיות בעיה.

  8. שלום.רציתי לשאול למה העוגה יצאה לי "רטובה" ועסיסיות כאילו דחוסה ולא אווירית? נעצתי קיסם ויצא יבש לחלוטין.עשיתי לפי המתכון שמתי 4 ביצים לארג' ואפיתי ב2 אנגלית קייק..האם זהו המרקם שאמור לצאת? איך יודעים שהעוגה מוכנה? תודה רבה.

    1. היי קארין,
      כמה זמן אפית את העוגה? אולי היא לא נאפתה עד הסוף?
      בדקת עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה?

    1. היי דני,
      מה גובה התבנית?
      היא מתאימה לציפוי בבצק סוכר. ממליצה לשים 3 ביצים גדולות כדי שתהיה מספיק יציבה.

    2. יש גם תבניות קפיצית בגובה 10 ס"מ לכן שאלתי. בכל מקרה לפי הנתונים שציינת זאת הכמות המומלצת:
      2 ביצים גדולות או 3 קטנות (כדי שהעוגה תהיה יציבה)
      כ 2/3 כוס שמן (120 גרם)
      3/4 כוס סוכר (150 גרם)
      200 מ"ל מים חמים
      כוס וחצי קמח (210 גרם)
      2 כפות מלאות קקאו
      כף שטוחה אבקת נס קפה
      כפית תמצית וניל
      *אפשרות נוספת היא להכין את הכמויות לפני המתכון, למלא את התבנית עד גובה 3/4 ואת הלילה העודפת לשים בכמה תבניות מאפינס בודדות.

    1. היי חגית,
      באיזה גודל תבנית אפית?
      העוגה תפחה או נשארה באותו גובה שהיתה לפני האפיה?

  9. היי אני רוצה להכין את העוגה הזו בכדי לצפות אותה ולהדביק דף אכיל. האם מתאימה? ואם כן תוכלי לרשום לי כמויות של תבנית אלומיניום ענקית? תודה רבה

    1. היי דניאל,
      אפשר להדביק על העוגה דף אכיל.
      כמויות לתבנית אלומיניום ענקית:
      5 ביצים גדולות (או 6 ביצים קטנות)
      כוס וחצי שמן
      2 כוסות סוכר
      2.5 כוסות מים חמים
      4 כוסות קמח תופח
      6 כפות קקאו
      2 כפות אבקת נס קפה
      2 כפיות תמצית וניל

  10. והפעם מכינה ליומולדת של הבן…
    יש לי תבנית סיליקון מדוגמת עם חור, האם העוגה מתאימה לתבנית כזו? מילאתי מים עד 3/4 התבנית. וזה יצא מקביל ל3 תבניות אינגליש קייק. האם החשבון נכון או שצריך למלא עד השפה ?אם כן אשמח לכמויות ל3 איגליש קיייק

    1. היי שרה,
      כמויות מומלצות:
      5 ביצים קטנות
      כוס שמן + 2 כפות שמן
      כוס וחצי סוכר
      1+3/4 מים חמים
      3 כוסות קמח תופח
      4.5 כפות קקאו
      כף גדושה אבקת נס קפה
      כפית וחצי תמצית וניל
      יום הולדת שמח 🙂

  11. היי אפרת המקסימה,
    מתכוננת להכין ליומולדת של הבת שלי. כמה שאלות:
    1. מה ההבדל בין העוגה הזו ל"עוגת שוקולד עסיסית" שלך?
    2. תבנית 26 יספיק ל16 ילדות? מה המידה הבאה אחרי 26? (הגברת הזמינה עוגה עגולה)
    3. אני מבינה שאת הסוכריות שמים על הגאנש 10 דקות אחרי. האם גם לגבי עדשים לחכות ככה?
    התנור שלי יחסית חזק, את ממליצה מלכתחילה לשים על 170 ובתחתית התא? לכמה זמן?

    תודה על הסבלנות, זה משהו נדיר. את עונה עשרות פעמים על אותה שאלה במקום לבקש שידפדפו בתגובות הקודמות. את מדהימה!
    והאתר- מושלם. מעלה את הביטחון העצמי של אלפי נשים עסוקות ולא בשלניות כמוני…

    1. היי שרה,
      1. עוגת השוקולד העסיסית היא יותר לחה ומתפוררת. זאת עוגה שהיא יותר יציבה.
      2. תבנית 26 אמורה להספיק ל16 ילדות. לאחר 26 יש תבנית 28 (היא אמורה להיות בנפח של תבנית תנור ענקית). קחי בחשבון שהכמות במתכון מתאימה לתבנית 24 אבל באחת התגובות תוכלי למצוא כמויות לתבנית 26.
      3. נכון, את הסוכריות מומלץ לפזר על העוגה לאחר שהגנאש מתקרר וקצת מתייצב. אם את שמה סוכריות עדשים אפשר אפילו להמתין 20 דקות.
      אם התנור שלך חזק מומלץ לאפות ישר על 170 מעלות בחום עליון ותחתון כאשר העוגה מונחת באמצע התנור. בגלל שזאת תבנית יחסית גדולה יש לעקוב אחרי העוגה ואם את רואה במקרה שהעוגה משחימה מהר בחלק העליון יש להנמיך ל160 מעלות ולהמשיך לאפות. אני מניחה שזמן אפיה בתבנית 26 עשוי לקחת כ 45-50 דקות אבל זה משתנה בין תנור לתנור ולכן כדאי תמיד לבדוק עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה אם יוצא יבש.
      בהצלחה והמון מזל טוב! 🙂

    2. היי אפרת. התא העליון של התנור מורכב מ2 גופי חימום אבל אין אמצע. יש רק 2 אפשרויות לשים את התבנית- למעלה או למטה. מה עדיף? (התא החלבי משום מה אופה לי פחות טוב)
      ושוב תודה על תשובות מהירות ומפורטות. את מיוחדת עם הסבלנות והחיוך הקבוע!

    3. אז אני חושבת שעדיף לשים בחלק התחתון אבל הכי טוב שתאפי איך שאת תמיד אופה עוגות, היכן שאת תמיד מניחה את התבנית.

  12. תבנית סיליקון שקיבלתי, אני לא יודעת כמה היא מותאמת למיקרו, תבנית הסיליקון ממש נמוכה.
    אנסה להכין כמות קטנה ונראה איך יצא…

    1. אפשר לנסות ולראות רק חשוב לעמוד ליד המיקרוגל בזמן ההפעלה.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    1. השאלה היא לגבי עוגת השוקולד במיקרוגל? יש תבניות סיליקון שמתאימות למיקרו ויש כאלה שפחות. זה תלוי באיכות התבנית.
      לא הבנתי איזה תבנית נמוכה? של הסיליקון?

  13. בוקר טוב
    אני רוצה להכין עוגה בתבנית סיליקון וקצת התבלבלתי, כי מצד אחד את ממליצה לחלץ מהתבנית רק אחרי קרור, מצד שני-את הציפוי יש לשפוך על העוגה בעודה חמה…
    מה את ממליצה?
    (יש לי נסיון מר של חילוץ כושל-תמיד נשבר העוגה… אני רוצה פעם אחת להצליח לעשות את זה יפה כמו שצריך)

    1. היי מלכי,
      הוספת הציפוי על עוגה חמה היא רק המלצה. העוגה יוצאת טעימה גם ששמים את הציפוי בשלב מאוחר יותר.
      אני ממליצה לשמן היטב את התבנית ולהניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותה. לאחר מכן אפשר לשים את הציפוי.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מיכל,
      יש לערבב 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפיה.

  14. היי, רוצה להכין למחר עוגת יום הולדת מרשימה במיוחד.
    הקישוט הוא מאוד ספציפי-העוגה תצופה בשוקולד, מסביב לכל העוגה אצמיד גליליות ואקשור בסרט.. מעל אקשט עם כל מיני שוקולדים מעניינים. אשמח למתכון לעוגה שתתאים לתיאור שלי לתבנית קפיצית קוטר 26. בנוסף אשמח לציפוי שוקולד בלי שמנת.
    אשמח גם לטיפים לקישוט העוגה. אני לא אופה בדרך כלל לכן רוצה ללכת על בטוח. שיהיה קל, טעים ומרשים במיוחד. תודה וסליחה על החפירה.

    1. היי הודיה,
      את יכולה להכין את העוגה הזאת. היא טעימה. לגבי כמויות לתבנית 26, ראי תגובה קודמת.
      ציפוי שוקולד: 200 גרם שוקולד מריר + 40 גרם חמאה/מרגרינה + 6 כפות מים – להמיס ולערבב לתערובת חלקה.
      לגבי הקישוט, מה שהצעת נשמע מעולה. אם במהלך ההכנה יהיו לך שאלות את מוזמנת לשאול.
      בהצלחה ומזל טוב 🙂

    1. היי אלייה,
      אם התכוונת לעוגה הזאת אז כמויות לתבנית 26:
      5 ביצים קטנות
      כוס שמן + 2 כפות שמן
      כוס וחצי סוכר
      1+3/4 מים חמים
      3 כוסות קמח תופח
      4.5 כפות קקאו
      כף גדושה אבקת נס קפה
      כפית וחצי תמצית וניל
      שבוע טוב 🙂

    2. ראשית תודה רבה , את נפלאה !
      שנית , אני רוצה להכין עוגת יום הולדת לבני עם קצפת ואני מתחבטת איזו עוגה אכין שתהיה לשביעות רצון האורחים ?
      אני פשוט מרוצה מהמתכונים שלך לכן אני מבקשת את עזרתך .

  15. היי אני רוצה להכין את העוגה ולהפוך את התבנית כדאי שאוכל לצפות אותה בצדדים…העוגה יציבה או שהיא תתפרק לי שאהפוך אותה?תודה ושבת שלום

    1. היי נטע,
      אין בעיה. את יכולה להפוך את העוגה ולקשט אותה אך רק לאחר שהעוגה מתקררת לגמרי לטמפ' החדר, אחרת היא עלולה להתפרק.
      שבת שלום 🙂

  16. הי אני רוצה להכין את העוגה ליום הולדתה של ביתי והיום אעשה ניסוי בתבנית אינגליש קייק אחת.שאלתי- אני רוצה עוגת פרווה ואין לי מרגרינה. יש דרך כלשהי להכין ציפוי שוקולד לעוגה ללא מרגרינה? שוקולד מריר ומים בלבד יכול לעבוד? ואם לא אשמח לעצתך. תודה!!!

    1. היי ים,
      לתבנית אינגליש קייק אחת תכיני מחצית מהכמויות (2 ביצים, שליש כוס שמן, חצי כוס סוכר, חצי כוס מים חמים, כוס קמח תופח, כף וחצי קקאו, חצי כף אבקת נס קפה, חצי כפית תמצית וניל).
      את יכולה להכין את הציפוי הזה: 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן קנולה + כף מים – להמיס הכל ביחד ולצקת על העוגה בעודה חמה (אגב הציפוי מתאים לעוגת אינגליש קייק אחת).
      לעוגת היום הולדת עצמה אני ממליצה להכין ציפוי גנאש (להמיס 100 גרם שווקולד מריר + חצי מיכל קצפת צמחית). זה הציפוי העשיר והמומלץ ביותר ומאוד מוסיף לעוגה.
      בהצלחה 🙂 והמון מזל טוב!

  17. עוגה נהדרת! להכנת ציפוי: ישנו ציפוי ללא שוקולד, שניתן להכין מקקאו או שוקולית? תודה!

    1. היי איילה,
      שמחה שיצא טעים 🙂
      ציפוי לעוגה מקקאו:
      3 כפות שטוחות קקאו
      4 כפות מלאות סוכר
      40 גרם חמאה/מרגרינה
      4-5 כפות מים
      יש לחמם על הגז (אש הכי נמוכה) כמה דקות ולשפוך על העוגה.
      בהצלחה!

    2. היי ליטל,
      אני חושבת שכן. שימי 3 כפות גדושות אבקת שוקולית או כף אבקת קקאו ו2 כפות גדושות שוקולית.
      שבת שלום

    1. היי לימור,
      כוס חד פעמית קטנה מידי. יש להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם הידית) בנפח של 240 מ"ל.

    1. היי דקלה,
      ממליצה לך להכין בפעמיים כדי שמרקם העוגה לא ייפגע.
      כמויות לתבנית 26:
      4 ביצים
      כוס שמן + 2 כפות
      כוס וחצי סוכר
      2 כוסות מים חמים
      3 כוסות קמח תופח
      4.5 כפות קקאו
      כף וחצי אבקת נס קפה
      כפית וחצי תמצית וניל
      בהצלחה 😉

    1. היי עידו,
      מניחים בקערה 100 גרם שוקולד מריר/חלב חתוך לקוביות, 20 גרם חמאה או מרגרינה ו3 כפות מים וממיסים כמה שניות במיקרוגל. מערבבים היטב לתערובת חלקה ושופכים מעל העוגה בעודה חמה.

    1. היי קרן,
      אפשר אבל כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי הייתי ממליצה לשלב עם קמח לבן ולשים כוס ושליש קמח מלא ושני שליש כוס קמח לבן.
      כמובן שיש להוסיף 2 כפיות אבקת אפיה.
      בהצלחה 😉

  18. היי! חיפשתי מכון לעוגת פרווה ליום האהבה והגעתי לכאן. יש לי תבנית בצורת לב בקוטר 27/28 בערך. יש איזה טיפים לפני תחילת האפייה? תודה מראש

    1. היי אפרת,
      בדר"כ לתבנית 26 יש צורך להכפיל כמויות ב1.5 ולדעתי זה אמור להספיק אבל בגלל שהתבנית שלך היא בקוטר 27-28 אני מתלבטת אם כדאי להכפיל ב1.5 או ב-2 🙂 זה תלוי אם את רוצה עוגה גבוהה או לא.

  19. רציתי לשאול אם העוגה רכה מאוד או שניתן לעצב איתה צורות ( כלומר לחתוך ולדחק איתה, למען צורה ליומלדת)
    במידה ורכה מדי, יש המלצה למתכון אחר דל עוגה שנוח לעבוד איתה?

    1. כן הילה, העוגה יציבה לצורך חיתוך ועיצוב צורה, רק חשוב להניח לה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה כי כשהיא חמה, אפילו מעט, היא יכולה להתפרק (כמו כל עוגה).
      בהצלחה ומזל טוב 😉

    1. אהלן
      כבר באפייה היא נהייתה מצ'וקמקת ונמוכה… נראלי יצא אפילו יותר נמוך מהבלילה עצמה.
      ובמקום קמח תופח שמתי קמח רגיל פלוס אבקת אפייה וסוכר ווניל במקום תמצית ווניל ככה שהמרכיבים נראלי היו בסדר…

    2. היי,
      אם כבר באפיה היא הייתה נמוכה יכול להיות שהייתה בעיה עם אבקת האפיה. אולי פג תוקפה?
      במקום קמח תופח שמת 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה?
      ערבבת היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לבלילה?

    3. כע שמתי שקית אבקת אפייה
      אבל באמת לא עירבבתי אתזה קודם… ניפיתי תקמח לתוך הבלילה ואז שפכתי את האבקה.חבל.
      ממש תודה על התגובות המהירות והעזרה ועל המתכונים המדהימים!
      מטעויות נלמד להשתפר…

    1. כן בטח 🙂
      אמורים לצאת מהכמות 16-20 מאפינס ומומלץ לבדוק את המאפינס כבר אחרי 15 דקות של אפיה.

    1. כן נגה, אבל שימי 4 כפות כי אבקת השוקולית עדינה יותר בטעם מהקקאו.
      שבת שלום 🙂

  20. הי אני מודה לך מאוד על כל המתכונים הם פשוט קלים מעולים וטעימים.
    בנוסף רציתי לשאול שאלה לגביי העוגות לדוגמא העוגה הנ"ל תמיד יוצאות לי שבורות באמצע מה הסיבב שיכולה להיות? תודה רבה

    1. היי אסתי,
      שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
      זו תופעה נפוצה בעוגות בחושות אבל יש כמה דברים שניתן לעשות כדי להפחית את התופעה:
      *לאפות בטמפרטורה נמוכה יותר (במקום 180 מעלות ב-170 מעלות).
      *מומלץ למלא את התבנית בבלילה עד לגובה של 3/4 ולא גבוה יותר.
      *לשים את רשת התנור שלב אחד נמוך יותר. לעיתים העוגה קרובה יותר לחלק העליון של התנור ומקבלת חום גבוה מלמעלה, מה שגורם לה להתבקע.
      בהצלחה בפעם הבאה 😉

    1. היי עדי,
      2 ביצים, שליש כוס שמן, חצי כוס סוכר, חצי כוס מים, כוס קמח תופח, כף וחצי קקאו, חצי כף אבקת נס קפה, חצי כפית תמצית וניל.

    1. היי מיכאלה,
      אפשר לוותר על נס הקפה.
      במקרה הזה לא משנה גודל הביצה, תשתמשי במה שיש לך.
      ערב נעים ופורים שמח 🙂

  21. שבת שלום, האם אפשר לאפות את העוגה בטוסטר אובן?
    אם כן ויידועה הטמפרטורה המומלצת אשמח לדעת..

    1. היי שני,
      לא ניסיתי לאפות בטוסטר אובן אבל בגדול אפשר לאפות כמעט כל דבר בטוסטר אובן בתנאי שמכירים אותו ויודעים באיזה טמפ' וכמה זמן לאפות.
      קחי בחשבון שבטוסטר אובן מומלץ לאפות על 10-20 מעלות פחות מהמצוין במתכון וברגע שהעוגה מתחילה להשחים בחלק העליון, מומלץ להוציא אותה, לעטוף בנייר אלומיניום ולהמשיך לאפות עד שתהיה אפויה גם מבפנים.
      שבת שלום 🙂

    1. הי,
      לא ניסיתי להכין את העוגה הזאת מקמח ללא גלוטן. אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח תמי+ שקית אבקת אפיה או בשילוב של קמח ללא גלוטן עם קמח אורז (כוס ושליש קמח ללא גלוטן + 2/3 קמח אורז) + שקית אבקת אפיה.
      אם תנסי, אשמח לקבל עדכון.
      *יש באתר עוגת שוקולד ללא גלוטן על בסיס קורנפלור (מאוד טעימה) – http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F/
      חג שמח ושנה טובה!

  22. בוקר אור
    כשאומרים לערבב זה במקסר או ידני?
    כי בתמונה רואים מיקסר וזה קצת מבלבל כי לערבב
    זה ידני ולהקציף זה במיקסר
    אז למה הכוונה? ובכלל בד"כ רשום במתכונים שלכם
    לערבב ואז לא ברור אם זה ידני או מיקסר
    תודה

    1. הי חלי,
      כמעט בכל המתכונים באתר ניתן להכין את העוגות הבחושות בערבוב ידני ולא חובה להשתמש במיקסר (אפשר להכין את העוגות גם במיקסר וגם בערבוב ידני עם כף או מטרפה).
      רק אם רשום במפורש להקציף או שרשום להשתמש במיקסר (לדוגמא בעוגות קצפת ומוס) אז חייבים להשתמש במיקסר.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שקד,
      כמות ציפוי לתבנית אינגליש קייק אחת:
      50 גרם שוקולד מריר (חצי חבילה) + 10 גרם מרגרינה + 1.5 כפות מים.
      להמיס במיקרוגל, לערבב ולשפוך על העוגה.

    1. היי, על כל כוס קמח תופח שמים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
      במתכון הזה אפשר לשים 2 כוסות קמח רגיל + שקית אבקת אפיה (10 גרם) – הכמות בתוך השקית היא של 2 כפיות.

    1. הי יעל,
      אם מדובר בקמחים הכוונה ל 140 גרם ואם מדובר בנוזלים הכוונה ל 240 מ"ל.

    1. היי יובל, אם מערבבים במהירות זה בסדר.
      הוספת המים החמים לעוגה מגבירה את הפעולה של החומרים המתפיחים בעוגה עוד לפני האפיה וגורמת לטעמים להיות מודגשים יותר.

    1. היי רונית, העוגה נשמרת בטמפ' החדר כשהיא עטופה בניילון נצמד כ-3 ימים (כולל יום ההכנה).

  23. היי!
    בינתיים כל מה שהכנתי מפה יצא מעולה …אז תודה.
    יש לי בירה שחורה ללא קליינטים… מה את אימרת? אפשר במקום המים?

    1. הי שרית, כיף לשמוע שאת אוהבת את המתכונים.
      לגבי הבירה, לא ניסיתי אבל זה בהחלט רעיון מעניין שאמור להצליח. אני מקווה רק שהבירה אינה דיאטטית מהסיבה שלא בריא לאפות משקה דיאטטי (בגלל החומרים שיש בו).
      במידה וניסית נשמח מאוד לקבל עדכון איך יצאה העוגה 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר