מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

dontate-top-banner

עוגת שוקולד עם קרם

עוגת שוקולד עם קרםFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 8, 2015
Last modified:ינואר 23, 2018

Summary:

עוגת שוקולד עשירה עם קרם שוקולד, ללא קמח וללא גלוטן

עוגת שוקולד עם קרם

תבנית עגולה 24

מצרכים:

לתחתית:

4 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

150 גרם שוקולד מריר

חצי כוס (100 ג') שמן

כף וחצי גדושות (20 ג') אבקת קקאו

חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים דק (70 ג')

חצי כוס (50 ג') ביסקוויטים מפוררים (אפשר להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן ובפסח- בעוגיות כשרות לפסח)

קרם שוקולד:

2 מיכלי שמנת להקצפה/ קצפת צמחית (סה"כ 500 מ"ל)

150 גרם שוקולד מריר

2 כפות גדושות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל או שוקולד

אופן הכנה:

לתחתית:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מניחים בקערית את קוביות השוקולד המריר והשמן וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת שוקולד חלקה. מצננים מעט.

-בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-3 דקות, עד לקבל תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים אבקת קקאו, אגוזים קצוצים ופירורי ביסקוויטים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (לא לערבב יותר מידי).

-משמנים תבנית 24 ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור במשך כ-30 דקות (עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים, אך לא רטוב).

קרם שוקולד:

-מניחים בקערית מיכל שמנת מתוקה וקוביות שוקולד המריר וממיסים במיקרוגל. מערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה. מצננים את התערובת לטמפ' החדר (חשוב לצנן!)

-בקערה נפרדת מקציפים מיכל שמנת מתוקה ו2 כפות אינסטנט פודינג עד לקצפת רכה (הקצפה של כחצי דקה -דקה). מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד (יש לוודא לפני שהתערובת התקררה) וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.

-לאחר שהעוגה מוכנה, מצננים אותה לטמפ' החדר ויוצקים מעליה את קרם השוקולד.

-עוטפים בנייר נצמד/אלומיניום ושומרים במקרר לפחות 3 שעות לפני ההגשה.

עוגת שוקולד עם קרם

donate-mob-banner
אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

213 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לשים במקום העוגיות חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים (זאת אומרת סה"כ כוס אחת).
      חג שמח 🌸

  1. אפרת המקסימה!הכנתי בפסח שעבר פעמיים ויצאה מעולה.מה שכן המרקם קצת כבד אולי בגלל האגוזים והביסקוויטים של פסח.יש לך הצעה איך להפוך את הבסיס לאוורירי יותר?תודה!

    1. היי,
      צריך בכל זאת להשתמש בשמנת מתוקה אחרת הקרם לא יהיה יציב. אפשר לשלב בניהם ולהשתמש במיכל שמנת אחד ומיכל גבינה לבנה (250 גרם).
      את השוקולד תמיסי עם 3-4 כפות חלב. בקערה נפרדת תקציפי מיכל שמנת מתוקה ו2 כפות אינסטנט פודינג עד לקצפת רכה. תוסיפי בהדרגה את תערובת השוקולד (יש לוודא לפני שהתערובת התקררה) ותקציפי עד לקצפת יציבה. בסוף תוסיפי את הגבינה הלבנה ותערבבי בתנועות עדינות כדי שהקצפת לא תפגע.

  2. אפרת הייי
    אני לא רוצה למרוח את הקרמל מעל הקרם שוקולד אלא לקפל את הקרמל בתוך הקרם שוקולד.
    השאלה היא אם זה ניתן או שהקרמל ישבור את הקרם שוקולד?
    במידה וזה אפשרי באיזה שלב יש להוסיף את הקרמל לקרם שוקולד ואם אני רוצה שהקרם שוקולד קרמל יצא כהה יותר מהקרם בתמונה האם עליי לשנות את היחס בין השוקולד לקצפת

    1. כדי שהקרמל לא ישבור את הקרם חשוב שהוא יהיה בטמפ' החדר ולא חם. צריך גם לעשות זאת בתנועות קיפול עדינות.
      את הקרמל יש להוסיף לאחר הכנת קרם השוקולד.
      כדי לקבל קרם כהה יותר יש צורך להוסיף לו קקאו אבל אז יהיה צורך גם לאזן את המתיקות ע"י הוספת אבקת סוכר. תתחילי מכף קקאו וכף שטוחה אבקת סוכר ותוסיפי יותר קקאו לפי הצבע שאת רוצה לקבל.

  3. היי

    אני רוצה להכין את הרוטב קרמל שיש בחטיף טעמי ולהוסיף אותו לקרם שוקולד.
    האם את חושבת שזה ישתלב ובמידה וכן באיזה שלב יש להוסיף אותו?
    אם אני רוצה שהקרם שוקולד יהיה בצבע כהה יותר האם ניתן לשנות את היחס בין השמנת לשוקולד או שהקרמל יצבע את הקרם בצבע כהה יותר?

    1. היי סיון,
      לרוטב הקרמל יש צבע שונה מהצבע של קרם השוקולד אבל שניהם יחסית כהים. אולי תכיני קרם וניל במקום קרם שוקולד ואז יראו את זה יותר טוב.
      בכל מקרה מומלץ להכניס את העוגה עם הקרם למקרר להתייצבות לפני ששמים את רוטב הקרמל.

  4. היי אפרת
    דבר ראשון המתכונים יוצאים מוצלחים מאד מאד אז תודה רבה.
    ודבר שני רציתי לשאול בקשר לעוגה מה זה לצנן בטמפרטורת החדר?
    פשוט אני בת 13 ואני לא בדיוק יודעת (הפתעה להורים)
    תודה רבה

  5. היי אפרת
    תמיד כשאני מתחילה להקציף( עם מוט ידני) הכול מתפזר ועף לכל כיוון ומלכלך הכול
    כמובן מכניסה את הפרודוקטים לקערה עמוקה אבל זה לא עוזר
    יש לך אולי רעיון ?

    1. היי,
      פחות מומלץ להקציף עם מוט ידני. הכי טוב זה להשתמש במיקסר ידני כמו בתמונה שצירפתי.

  6. עוגה מהממת. רק ממליצה להפוך את סדר ההכנה ולהתחיל בקרם השוקולד, כך הוא יקבל מספיק זמן צינון בזמן שהעוגה נאפית, ואז אין תקלות הקצפה.

  7. תודה רבה על התגובה המהירה והיעילה 😉
    העוגה הצליחה… כעת נחה במקרר
    לפעם הבאה אם ארצה קרם בהיר כמו שבתמונה, להשתמש בשוקולד חלב ולא במריר?
    הפודינג שהשתמשתי הוא פודינג וניל.
    המון תודה, שבת שלום 🙂

    1. שמחה שהסתדרת 🙂
      נכון, לקרם בהיר יותר כדאי להשתמש בשוקולד חלב.
      שבת שלום 🌷

  8. היי בבקשה תשובה מהירה אני מכינה עכשיו!!
    הקרם יוצא לי ממש מיימי כיצד מסמיכה אותו? מה גם שבתמונה צבע הקרם הוא בהיר ולי יצא כהה בגלל השוקולד המריר כמובן…
    וחוץ מזה המון תודה על אתר נפלא שלימד ומלמד אותי המון 🙂

    1. תכניסי את הקערה עם הקרם למקפיא למשך 10-15 דקות (רק חשוב לשים לב שזה לא ייקפא) וכשהקרם קר מאוד, תוסיפי עוד 2 כפות גדושות אינסטנט פודינג ותקציפי אותו.

    1. היי אילנה,
      כמות לתבנית 26:
      6 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
      3/4 כוס שמן
      2 כפות גדושות קקאו
      3/4 כוס אגוזים קצוצים
      3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
      לשכבת הקרם:
      3 מיכלי שמנת מתוקה
      שתי חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
      3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד

  9. היי.אני עדיין באמצע ההכנה. התחתית ניראת סוףףף.
    לא יודעת למה אבל הקצפת נשברה לי לאחר הוספת השוקולד..ממש באסה.הקפאתי ליראות אולי זה יתייצב.

    1. היי שיר,
      אם יש לך אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או אפילו וניל אני ממליצה להוסיף כ-2 כפות ולהמשיך להקציף.

  10. עוגה מדהימה ביותר.
    נמסה בפה, פשוט לא להפסיק לאכול ממנה.
    קלה להכנה עם חומרים זמינים.
    ממליצה בחום

  11. בקרם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר? האם לשנות משהו ביחס?
    חשבתי על טעם של שוקולד חלב וקפה, כמה אבקת נס קפה להוסיף? צריך להמיס לפני או להוסיף עם הפודינג?

    1. היי גיל,
      בעוגה עצמה עדיף להשתמש בשוקולד מריר.
      בקרם אפשר להכין עם שוקולד חלב במקום המריר ולשים 150 גרם. אפשר להתחיל בכפית נס קפה ולטעום את הקרם. אם מרגישים שחסר טעם של קפה אפשר להוסיף עוד קצת נס קפה.
      אם זו אבקת נס קפה אין צורך להמיס, רק אם זה נס קפה מגורען.

  12. היי שאלה לגבי הקרם בלבד, אני רוצה להכין עוגת שוקולד ולחתוך אותה באמצע ולשים בין השכבות קרם שוקולד, האם הקרם הזה מתאים לכך? תודה מראש

    1. היי עילית,
      במקום חצי כוס שימי 3/4 כוס + חצי כף (כוס חד פעמית לשתיה קרה).

  13. מועדים לשמחה ,
    אנחנו לא משתמשים בעוגיות לפסח ( לא אוכלים קטניות ואף מחמירים ) מה אפשר להוסיף במקום העוגיות ?
    במתכון אחר של עוגת רולדה יש שימוש בקורנפלור מה אפשר לשים במקום ?

    תודה על כל המתכונים
    אהבת ישראל אמיתית

    1. היי שרית,
      במקום העוגיות לפסח אפשר לשים חצי כוס נוספת של שקדים או אגוזים טחונים.
      לגבי הרולדה, לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר בקמח תפוח אדמה.

  14. אפרת המקסימה!הכנתי את העוגה לחג וקיבלתי אינספור מחמאות.העוגה עשירה מאוד ואפילו הפרווה טעימה מאוד! הכנתי גם את האורז עם הפטריות והתירס ויצא מהמם!תוספת מושקעת וחגיגית.תודה רבה וחג שמח לכולנו!

  15. כמה גר' שוקולד צריך לקישוט על הקרם?אפשר לגרד ישר על הקרם לפני קירור במקרר?תודה וחג שמח!

    1. לדעתי מספיק 30-40 גרם. אפשר לגרד ישר על הקרם, לפני הקירור.
      חג שמח 🙂

  16. אפרת המקסימה!חושבת להכין לפסח הקרוב כפרווה. האם האגוזים צריכים להיות טחונים או קצוצים דק?פירורי העוגיות צריכים להיות דקים מאוד?ממליצה לשים פודינג שוקולד כדי שטעם הקצפת הצמחית לא יורגש?את מציעה לקשט את העוגה עם שוקולד מריר ואיך מגרדים אותו עם פומפייה?יש לך רעיון אחר לקישוט אבל שיהיה פרווה?תודה רבה!

    1. היי שרון,
      אגוזים טחונים.
      פירורי עוגיות דקים, לא לאבקה אבל דקים.
      כן, עדיף פודינג שוקולד.
      אפשר לקשט עם שוקולד מריר, זה נראה לי הכי מתאים. אפשר לגרד אותו בפומפיה גסה.

    1. כן ליאם, הקרם מתאים. אפשר לוותר על השוקולד ולהוסיף עוד כף פודינג.

    1. היי גבי,
      אפשר להשתמש בביסקוויטים פתי בר בטעם שוקולד או רגילים. מה שיש לך.

    1. הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24. אם זו תבנית עגולה סטנדרטית אז כנראה שהגודל מתאים.

  17. עוגה מדהימה! הכנתי לאורחים של שבת וכולם התלקקו!
    מכינה עכשיו לארוסים הערב, איך אפשר לקשט אותה מלמעלה?

    1. היי שרה,
      אפשר לקשט את העוגה עם שוקולד מומס (אפשר להמיס אותו עם כף שמן).
      אפשר גם לעשות זילופים של קצפת בטעם שוקולד (כמו הקרם) מסביב לעוגה בעזרת שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב. אפשר לשלב גם עם קצפת וניל.
      אם העוגה חלבית אפשר לפזר קליק בשני צבעים (חום ולבן) או מקופלת או כל ממתק שוקולד.
      אפשר לקשט גם בסוכריות עדשים אבל אם כן, יש לעשות זאת סמוך להגשה כי הן מורידות צבע.
      בהצלחה 🙂

  18. אפרת שלום,
    יש לי חבילה של פירורי ביסקוויטים הדקים האם אפשר להשתמש בזה לעוגה הזאת וגם לעוגת הקרמבו?

  19. היי רציתי לשאול איך ניתן לקשט את העוגה ? לפזר שוקולד מעל הקרם ? או שיש לך רעיון אחר לקישוט מוצלח?
    תודה על האתר המדהים!

    1. היי סאלי,
      אם זה רק חצי שעה לא אמורה להיות בעיה.
      ממליצה להכניס את העוגה למקפיא כשעה-שעתיים לפני הנסיעה וכמובן למקרר ברגע שאת מגיעה.

    1. היי שנהב,
      ממליצה להכין מחצית מכל הכמויות בתבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 20.
      שבת שלום 🙂

  20. ואי הכנתי תעוגה לשבת אצל חמותי (אף פעם לה הכנתי אותה לפני זה) אני מקווה שיצא טעים ואני לא יתפדח

  21. שלום. העוגה יצאה מושלם, ואני רוצה להכי שוב רק שאני מוגבל בזמן בהכנת העוגה. רציתי לדעת עד כמה חשוב לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר לפני שאני מורח את הקצפת? אפשרי למרוח את הקצפת כמה דקות אחרי שהעוגה יצאה מהתנור?

    1. היי,
      הקצפת פשוט תימס אם העוגה עוד חמה.
      מה שאפשר לעשות זה להכין את הקצפת ולשמור בנפרד במקרר ולשים אותה בשלב מאוחר יותר על העוגה לאחר שהיא התקררה במקרר. רצוי לעשות זאת כשעה לפחות לפני ההגשה אבל אם אין ברירה אפשר גם לשים את הקצפת על העוגה ממש לפני ההגשה.

  22. הכנתי את העוגה אתמול לערב חג שני פסח , יצאה מושלמת וקצרה מחמאות רבות טעימה ויפה נראתה קנויה ובאמת קלה להכנה , אני תמיד נהנית מהאתר שלכם המתכונים כולם יוצאים תמיד טובים

    1. אפשר לשים במקפיא כשעה. לאחר מכן אם לא אוכלים להעביר למקרר.
      חג שמח 🙂

  23. היי,
    במידה ואין תבנית עגולה 24 , אפשרי בתבנית אחרת חד פעמית?
    התבנית החד פעמית שנכנסות בה 2 תבניות של אינגליש קייק?

    תודה וחג פסח שמח

    1. כן קרן, אפשר בתבנית מלבנית קטנה בגודל A4 בשוליים העליונים (22X31).
      חג שמח 🙂

  24. הי אפרת,

    סליחה מראש שאני מטריחה אותך אבל תוכלי בבקשה לכתוב את הכמויות לתבנית 26?

    ועוד שאלה קטנה ברשותך… אני מבינה שאם אין לי ביסקוויטים (ואני מתעצלת ללכת לקנות…), אפשר להשתמש לבסיס רק באגוזים, נכון?
    תודה רבה מראש על תשובתך וכמובן על המתכונים הנפלאים שלך.

    חג פסח שמח לך ולבני משפחתך !

    1. היי ליאורה,
      כמות לתבנית 26:
      6 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
      3/4 כוס שמן
      2 כפות גדושות קקאו
      3/4 כוס אגוזים קצוצים
      3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
      לשכבת הקרם:
      3 מיכלי שמנת מתוקה
      שתי חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
      3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד
      *במקום פירורי ביסקוויטים אפשר לשים אגוזים, זאת אומרת כוס וחצי אוגזים טחונים לכל הכמות במתכון.
      חג שמח! 🙂

  25. הי רציתי לדעת איפה שומרים את העוגה מקפיא או מקרר? מתכוונת להכין בחמישי ולהגיש בשבת האם העוגה עוד תהיה במיטבה?

    1. היי טלי,
      העוגה נשמרת במקרר.
      עד יום שבת אין בעיה להשאיר במקרר.
      יום נפלא 🙂

    1. סורי, ראיתי עכשיו.
      ניסית להוסיף עוד אינסטנט פודינג שוקולד? הוא אמור להסמיך את הקצפת.
      ואגב באיזה אחוז שמנת השתמשת? או שזאת קצפת צמחית? המיכל היה קר לפני ההקצפה?

  26. הי אפרת
    סיימתי עכשיו להקציף את הריץ+ 2 כפות פודינג וה שוקולד אחרי צינון ויצא לי נוזלי , מה לעשות ?
    תודה מראש דיקלה

  27. עוגה מעולה. הפחתתי מכמות השוקולד בקרם והוספתי סילאן וקוקוס. ובתחתית ויתרתי על הסוכר ויצא פשוט מושלם. תודה לך. תמשיכי לשמח אותנו בעוד מתכונים פשוטים וטעימים.

    1. תבנית 26 גדולה מידי ולגבי תבנית 24 אני חושבת שהיא תהיה נמוכה.
      כעקרון הכמות מתאימה לתבנית 24 בגובה כ-5 ס"מ.
      יש לך תבניות נוספות? גם תבנית מלבנית בגודל 20X30 יכולה להתאים.

  28. היי אפרת, אני רוצה להכין את העוגה הזו לאחיין שלי ליומולדת ורוצה לקשט אותה כך שתראה חגיגית וילדותית, יש לך רעיון? חשבתי אולי לכתוב עליה גם, עם מה אפשר? סירופ שוקולד? ומתי? לפני ההגשה או לפני דמכניסים להצננות במקרר.

    ממש תודה!!!! מתה על האתר שלך!

    1. היי חני,
      ממליצה להכניס את העוגה למקפיא להתייצבות של כשעתיים ואז לקשט (הקרם צריך להיות יציב ואפילו קצת קשה כשמקשטים).
      אפשר לרשום על העוגה עם סירופ שוקולד או שוקולד מומס עם כף שמן.
      אפשר גם לעשות זילופים של קצפת בטעם שוקולד (כמו הקרם) מסביב לעוגה אם יש לך שקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב (אפשר לשלב גם עם קצפת וניל).
      אם העוגה חלבית אפשר לפזר קליק בשני צבעים (חום ולבן).
      את יכולה לקשט גם בסוכריות עדשים אבל אם כן, ממליצה לך לקשט סמוך להגשה (נגיד כשעה לפני) אחרת הן עלולות להוריד צבע לקרם עצמו.
      בהצלחה 🙂 והמון מזל טוב!

    1. היי דביר,
      יכול להיות שהשכבה העליונה יוצאת קשה/פריכה וזה בסדר. לאחר שמצפים בקרם היא מתרככת.
      שבת שלום 🙂

    1. היי שלומית,
      את יכולה להכין חצי מכל הכמויות בתבנית עגולה 20. אפשר להכין גם בתבנית 22 אך העוגה תצא מעט נמוכה יותר.
      את השוקולד המריר כדאי להמיס עם שליש מיכל שמנת ושני שליש שמנת להקציף.

  29. נראה מעולה , לתבנית 20 – איך אני עושה את הקרם אם יש רק מיכל שמנת אחד ? חצי להכנת הגנאש וחצי להקצפה ?

  30. היי,
    אני באמצע ההכנה
    משהו לא מובן לי…אם מוסיפים את תערובת השוקולד לשמנת מתוקה עם הפודינג אז איזה קרם שוקולד נשאר לי למרוח על העוגה??

    1. היי אילנה,
      יש קרם שוקולד אחד שמורחים על העוגה. אין צורך לצפות את העוגה בציפוי שוקולד ואז למרוח את הקרם.

  31. יצא מעולה,
    הכנתי את זה לכיתה למסיבת סיום וכולם ביקשו מנה שנייה…
    מתכון מעולה ומומלץ!!!

  32. הקרם יצא לי מאוד נוזלי אחרי שהוספתי את השוקולד עם השמנת
    זה עלול להרוס לי את כל העוגה , אפשר לתקן את זה?

    1. היי אוראל,
      יכול להיות שתערובת השוקולד לא התקררה לגמרי או שלא הוספת אותה בהדרגה?
      אני ממליצה להכניס את הקערה למקפיא למשך חצי שעה ואז לנסות להקציף שוב. לפעמים זה עוזר (רק לא לשכוח את זה במקפיא שזה לא ייקפא).
      בהצלחה 🙂

  33. היי
    אני רגישה לגלוטן
    האם אגוזים או שקדים טחונים יוצרים תחליף טעים לפירורי ביסקוויט

    1. היי יעל,
      את יכולה לשים במקום הביסקוויטים חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים (זאת אומרת סה"כ כוס אחת).
      חג שמח 🙂

  34. הי. אני מכינה לילדים אז מוותרת על האגוזים ומוסיפה עוד חצי כוס ביסקוויטים. שאלתי: באיזה גודל הפירורים? כמו לכדורי שוקולד?
    תודה

    1. היי יוליה,
      את יכולה לשים חצי כוס פירורי ביסקוויטים במקום.
      חג שמח!

  35. היי אפרת!
    קודם כל חייבת לשבח את האתר המדהים שלך ואת המתכונים הנפלאים. אתמול הכנתי את הלזניה הכשרה לפסח ויצא פשוט מושלם!
    רציתי לשאול אם יש תחליף לאבקת קקאו שחסרה לי כרגע. תודה.

    1. שמחה לשמוע אורלי 🙂
      אם יש לך אבקת שוקולית את יכולה לשים 2 כפות במקום.

    2. מודה לך על תגובתך המהירה:)
      אם אני מוסיפה שוקולית, האם להוריד מכמות הסוכר?

    1. היי מוריה,
      במקום הביסקוויטים אפשר לשים חצי כוס נוספת של אגוזים/שקדים טחונים (ואז זה יוצא סה"כ כוס אחת).
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שגם קמח מצה יכול להשתלב במקום הביסקוויטים, בסביבות שליש כוס קמח מצה.

    1. היי אליי,
      האינסטנט פודינג תורם לייצוב את הקרם אבל אין בעיה לוותר עליו 🙂

  36. היי אפרת,
    טחנתי אגוזים לבד בבית והם יצאו כמו עיסה שומנית…
    האם להשתמש בהם או להמיר בביסקוויטים?
    תודה רבה!

    1. היי לירז,
      כנראה שטחנת יותר מידי 🙂
      אם עדיין מרגישים גרגירים אז אני מניחה שאת יכולה. אם זה הפך ממש לעיסה כמו ממרח חלק אז עדיף שלא.
      שבת שלום!

  37. יש לי שאלה בבקשה בקשר להקצפת הקצפת עם השוקולד:
    האם בהתחלה (חצי דקה-דקה) להקציף על הכי גבוהה ?
    האם כשמוסיפים את השוקולד בהדרגה להשאיר על הקצפה גבוהה כל הזמן וכל פעם להוסיף קצת מהשוקולד ?
    תודה מראש!

    1. היי רויטל,
      כן, מקציפים על העוצמה הגבוהה ביותר כבר מהתחלה ועד סוף ההקצפה, גם כשמוסיפים את השוקולד בהדרגה.
      בהצלחה 😉

    2. היי אפרת , העוגה יצאה מדהימה! קיבלתי המון מחמאות!

      ואוסיף ואומר…שאני מעריצה ענקית שלך, האתר המקסים, הדרך שאת מסבירה דברים, המשובים המהירים שלך…באמת שאני נהנית להיות במטבח בזכותך!

      יישר כח אפרת! שרק תצליחי כי מגיע לך!

  38. הי אפרת היקרה!!!
    אני מתפעלת כל פעם מחדש על הסבלנות שלך וצורת כתיבת התשובות לכל השאלות.ישר כח!!!
    האם כדאי להמיס את השוקולד עם חמאה כדי לקבל תחתית עוגה חלבית ואולי גם יותר טעימה ?…

    1. תודה רבקה 🙂
      כן, אפשר לשים במקום השמן 100 גרם חמאה ולהמיס עם קוביות השוקולד. מאמינה שזה אכן יעשיר הטעם.
      יום נפלא!

  39. שכחתי לשאול – איזו עוגה נחשבת טובה יותר:זאת או עוגת הקרמבו?האם גם שם אפשר להשתמש במוט הקצפה חשמלי?

    1. שתי העוגות טובות. זה תלוי מה יותר אוהבים. העוגה הזאת יותר מתאימה למי שאוהב טעם שוקולדי כי גם התחתית וגם הקרם הם בטעם שוקולד. עוגת הקרמבו לעומת זאת יש בה גם קרם וניל.
      אני מניחה שגם שם אפשר להקציף במוט הקצפה.

  40. הי אפרת מתכוונת לשים פודינג וניל איזה פתי בר כדאי לשים – וניל או שוקולד (לא רוצה שהעוגה תצא מתוקה מדי). אפשר להקציף עם מוט הקצפה (אין לי מיקסר)?

    1. היי שרון,
      האמת שלגבי הביסקוויטים בתוך התערובת זה לא ממש משנה. לדעתי אפילו לא ירגישו את ההבדל (גם לא מבחינת מתיקות).
      לא ניסיתי להקציף עם מוט בלנדר/הקצפה ידני אבל מתגובות של אחרים במתכונים אחרים הבנתי שזה אפשרי.

  41. היי
    רציתי ראשית להגיד לך שאת עונה לכולם כל כך יפה ובאדיבות.. זה כיף..
    אני באה להכין את העוגה ורואה שאין לי שמן.. האם אפשר לשים 25 גרם מרגרינה..? תודה

    1. תודה רעות 🙂
      כעקרון במקום חצי כוס שמן אמורים לשים 100 גרם מרגרינה מומסת. ממליצה לשים לפחות 75 גרם.
      שבת שלום!

  42. הי שוב,
    נשארה לי קצפת מהעוגה..
    הקפאתי אותה, היא אמורה להיות עדיין טובה אחרי הקפאה?
    אם כן, אשמח אם תמליצי לי כיצד אוכל לנצל אותה בעוגה טעימה לשבת?
    תודה רבה 🙂

    1. היי יהודית,
      את מתכוונת למיכל קצפת או לקצפת מוכנה (קרם)?
      אם הכוונה למיכל קצפת אני לא בטוחה אם יהיה ניתן להקציף את זה אחרי הקפאה והפשרה אבל אפשר להשתמש בזה לעוגות ולשים בתוך התערובת עצמה כמו לדוג' בעוגת שוקולד וניל.

    2. אוקי 🙂 אני ממליצה להעביר את הקרם להפשרה במקרר (לא בחוץ). אם אחרי שמפשיר המרקם והטעם שלו בסדר אז אין שום בעיה להשתמש בו לכל עוגה עם קרם. את צריכה המלצה לעוגות או ששיש לך כבר עוגה שאת רוצה להכין? אגב זה קצפת וניל או קרם שוקולד?

    3. הי..
      בסוף החלטתי להכין עוד פעם את העוגה הזאת.. היא טעימה בטירוף! 🙂
      אבלל..כבר שמתי את הקרם להפשרה בחוץ.. הוא עומד שם כבר חצי שעה.. זה נורא?

  43. היי, לא היתה לי תבנית עגולה .שמתי את התערובת באינגליש קייק ולצערי העוגה ממש נשברה. זה קשור לתבנית ?

    1. היי אורית,
      תבנית אינגליש קייק קטנה מידי. היית צריכה חלק את הכמות בין שתי תבניות אינגליש קייק. השכבה הראשונה אמורה להיות נמוכה כי מעליה יוצקים את הקרם. בגלל שהתערובת אינה מכילה קמח העוגה צריכה להיות נמוכה ולכן יכול להיות שזאת הסיבה שהעוגה נשברה.

  44. היי..
    הכנתי לשבת ובעלי טררףףף…:)
    תודה 🙂
    הכרתי את האתר שלך ואני כרגע בחופשת לידה אז כל יום אני בוחרת מתכון ומנסה..חח

  45. היי יש לי ארוחת יום הולדת לאחותי עוד מעט ובין האורחים יש צליאקית הביסקוויטים בעוגה ממש חשובים או שאפשר להוריד אותם?

    1. היי אחינועם,
      אפשר לוותר על הביסקוויטים ולשים במקום חצי כוס אגוזים/שקדים טחונים (בנוסף לחצי שכבר רשום).
      מזל טוב 🙂

    1. היי מייטל,
      כן, בתמונה זה עם שוקולד.
      אם יש לך פודינג בטעם שוקולד תשתמשי בו. אם לא שימי וניל. עם שניהם זה יוצא טעים 🙂

  46. אתר מעולה! ראיתי שאמרת שאפשר להכין עם שוקולד מריר ומים כיתוב לעוגה, אפשר לעשות את זה עם שוקולד לבן? ומה היחס בערך? (כאילו 4 קוביות שוקולד על 2 כפות מים בערך?)

    1. היי אדם,
      אפשר להכין כיתוב עם שוקולד לבן. דווקא בגלל שמדובר בשוקולד לבן לא הייתי שמה בכלל מים או שהייתי שמה ממש מעט.
      אם ממיסים את השוקולד הלבן בלי מים, הכיתוב יתקשה לאחר קירור. אם מוסיפים מעט מים הכיתוב יישאר רך ומעט נוזלי גם אחרי קירור (ואז היחס הוא בערך כפית מים על 50 גרם שוקולד לבן).
      בהצלחה ושבוע מצוין! 🙂

    1. היי פנינה,
      לעוגה קטנה בגודל תבנית אינגליש קייק או תבנית עגולה 20, אלה הכמויות:
      2 ביצים
      רבע כוס סוכר
      3/4 חבילת שוקולד
      רבע כוס שמן
      כף שטוחה אבקת קקאו
      רבע כוס אגוזים טחונים
      רבע כוס ביסקוויטים מפורררים
      לקרם:
      מיכל שמנת מתוקה
      3/4 חבילת שוקולד
      כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג
      שבוע נפלא 🙂

  47. היי, ניסיתי להכין את העוגה.. לא יודעת מה השתבש לי עם הקרם, הוא יצא נוזלי מידי ולא מתייצב כמו שצריך גם אחרי הרבה שעות במקרר. תוכלי לומר לי מה הסיבה? תודה

    1. היי עינב,
      כנראה שלא הקצפת מספיק זמן את השמנת או שהשמנת לא הייתה קרה מספיק ולכן גם כשהקצפת אותה היא לא הצליחה להתייצב.
      אם הקרם מאוד נוזלי את יכולה להכניס את העוגה למקפיא ולאכול אותה כעוגת גלידה (יש לשמור את העוגה בתוך קופסה אטומה או לעטוף אותה היטב).
      יום נפלא 🙂

  48. עדכון: הכנתי את העוגה וזה יצא מושלם! היא נראתה חגיגית מאוד והתוספת של גרידת שוקולד המריר הוסיפה לה אלגנטיות כזו של יום הולדת!
    רק דבר אחד הייתי משנה (לפחות לטעמם של בני המשפחה שלי) – להוריד את כמות הסוכר – היא יצאה טיפה מתוקה מידי
    אבל בסה"כ – שאפו!!! עוגה נפלאה! 🙂

    1. איזה כיף שחזרת לעדכן! שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת.
      תודה ענת ויום נפלא 🙂

  49. הכנתי, יצא מושלם!!!נגמר אחרי שבת אחת חחחח
    עוגה זולה וטעימה ברמות לא להאמין שהיא כזו זולה.!
    אגב, השינוי של שוקולד ציפס במקום אגוזים יצא מוצלח ביותר והוסיף..
    יצא קצת מריר אז פעם הבאה אני אשתמש בשוקולית למתיקות קטנה בע"ה
    רציתי לדעת אם את יכולה לומר לי, את אותו מתכון לעוגה בקוטר של 26? היא קצת קטנה וזה ממש נחטף חחח

    1. היי מוראל,
      שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת! 🙂
      כמות לתבנית 26:
      6 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      2 חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
      3/4 כוס שמן
      2 כפות גדושות קקאו
      3/4 כוס אגוזים קצוצים
      3/4 כוס ביסקוויטים מפוררים
      לשכבת הקרם:
      3 מיכלי שמנת מתוקה
      שתי חבילות ורבע שוקולד מריר (225 גרם)
      3 כפות אינסטנט פודינג וניל/שוקולד
      שבוע נפלא!

  50. היי אפרת
    אני רוצה להכין את העוגה ליום הולדתה של אימי ביום שישי.
    איזה קישוט שיתאים לטעם העוגה תמליצי ? האם גרידות של שוקולד מריר יתאימו ?
    תודה 🙂

    1. היי ענת,
      אפשר להמיס שוקולד מריר עם 1-2 מים ולזלף מעל שכבת הקרם (אפשר לעשות כיתוב או דוגמאות).
      לדעתי גרידת שוקולד מריר זה רעיון הכי מוצלח במקרה הזה 🙂
      שיהיה המון מזל טוב!

  51. תודה על התשובה המהירה , אבל עדיין נשארתי בסימן שאלה, אם אני משתמשת בשמנת להקצפה בלבד,זה אומר שצריך להוסיף סוכר? 🙂

  52. היי, כתבת במצרכים שמנת להקצפה, ובמתכון שמנת מתוקה. מה צריך?
    וגם.. אני מחליפה את האגוזים בשוקולד צ'יפס, מקווה שזה חכם חח

    1. היי מוראל,
      שמנת להקצפה ושמנת מתוקה זה אותו דבר.
      בהצלחה!
      מחכה לעדכון איך יצא 😉

  53. הוזמנתי לשבת בהתראה קצרה ונותרו לי שעתיים להכין משהו מתוק ומכובד למארחים אז הכנתי את העוגה המקסימה הזו אין אחד שלא ביקש את המתכון ולא נותר פרור בצלחות.. מעיד על העוגה המופלאה הזו שהשאירה לכולנו טעם של עוד!! תודה רבה:)

  54. עוגה פשוט טעימה!!! עשיתי אותה ונורא נהנתי להכין אותה… פשוט מגניב בה, שאין קמח.. זאת נראה לי העוגה היחידה שמברכים עלייה "שהכל"
    למי שהכין אותה.. אז בתאבון!!! 🙂

    1. היי אורית,
      את יכולה לשים במקום הביסקוויטים עוד שליש כוס אגוזים טחונים דק.
      שבת שלום 🙂

    1. תודה בת ציון 🙂
      אפשר במקום תבנית עגולה 24 להכין בתבנית מלבנית קטנה בגודל 22X31 (יש כזאת תבנית חד פעמית מאלומיניום).

  55. הרגע סיימתי להכין.
    לא להאמין שהתחתית כזו גבוהה בלי קמח!
    הילדים שלי יחגגו היום..
    תודה על כל המתכונים!

    1. היי הילה,
      את יכולה לשים במקום חצי כוס פירורי ביסקוויטים (סה"כ בכל המתכון כוס אחת) ועדיין זה ייצא טעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר