מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד לפסח

עוגת שוקולד לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 1, 2014
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

עוגת שוקולד כשרה לפסח – עסיסית וטעימה בציפוי גנאש שוקולד משגע

עוגת שוקולד לפסח

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש (66 ג') כוס סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן קנולה

חצי כוס (120 ג') מיץ תפוזים

חצי כוס (67 ג') קמח מצה דק לעוגות

1 כפית (5 ג') אבקת אפיה

חצי כוס (62 ג') אבקת שוקולית

1 כף גדושה (17 ג') קמח תפו"א

ציפוי גנאש:

חצי מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (125 ג')

100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה את החומרים היבשים (קמח מצה, אבקת אפיה, שוקולית וקמח תפו"א).

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן ואח"כ את מיץ התפוזים ומערבבים. מוסיפים את החומרים בקערת היבשים ומערבבים עד לאיחוד התערובות.

-יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות.

הכנת הציפוי: מביאים את השמנת לרתיחה ומסירים מהאש (במידה שמשתמשים בקצפת צמחית- יש לחמם בלבד). מוסיפים את קוביות השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. יוצקים את התערובת על העוגה בעודה חמה. לאחר שהעוגה מצטננת לטמפ' החדר, יש לשמור אותה במקרר.

 

עוגת שוקולד כשרה לפסח, עוגת שוקולד לפסח מתכונים, עוגת שוקולד לפסח פרווה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

173 תגובות

הוסף תגובה
    1. היי תהילה,
      במקום קמח תפו"א אפשר לשים כף גדושה קמח תופח לפסח או קורנפלור. אם אין לך שימי כף שטוחה קמח מצה.

    1. היי ורד,
      הבלילה אמורה לצאת נוזלית אבל לא מידי. תעברי על הכמויות ותוודאי שלא פספסת שום דבר.

  1. הכנתי את העוגה פעם שניה
    חצי כוס מים במקום מיץ תפוזים
    לא להאמין שזו עוגה לפסח
    מאוד מוצלחת
    מומלץ בחום !

    1. היי סיגל,
      במקום קמח תפו"א אפשר לשים כף גדושה קמח תופח לפסח. אם אין לך שימי כף שטוחה קמח מצה.

    1. ממש מוזר 😐 אני זוכרת שעניתי אבל אני באמת לא רואה את התשובה.
      בכל מקרה, לא ניסיתי בעוגה הזאת אבל אני חושבת שאפשר.
      יש מתכון למאפינס שוקולד לפסח עם קמח תופח לפסח. אפשר להכין אותו כעוגה אחת.
      חג שמח 💝

  2. שלום רב,ראשית ברצוני להודות לך על המתכונים המיוחדים והמקצועיים.תבורכי.
    ברצוני לדעת האם ניתן להשתמש רק בקמח תפו"א במקום קמח מצות?
    ואם לאו,אשמח לקבל מתכונים קליליים/בחושים על בסיס קמח תפו"א.
    תודה רבה.

  3. הי !
    המתכונים מעולים כתמיד(:
    שכחתי לקנות מיץ תפוזים כמה זה קריטי למתכון? ניתן להכין בלעדיו?

  4. אפרת שלום!
    האם ניתו להמיר את הקמחים בקמח תופח כשר לפסח? אם כן מה הכמויות החדשות?
    תודה מראש

  5. הי, אני צריכה למדוד את הכמויות שכתבת בגרמים לפי כוסות כי אין לי משקל. באיזו כוס להשתמש למדידה? חד פעמית 180 מ"ל/חד פעמית 200 מ"ל או יותר?
    תודה.

  6. היי אפרת -לאור ההמלצות אשמח להכין את העוגה. יש אפשרות לרשום לי כמויות שאוכל לשקול במשקל?יודעת שבאפיה צריכים להיות מדוייקים.תודה רבה

    1. בוקר טוב 🌷
      עדכנתי כמויות.
      מספיקה הקצפה קצרה של עד חצי דקה. אין צורך להקציף עד לקבלת קצף תפוח.

  7. העוגה יצאה מעולה! עסיסית, אוורירית וטעימה!! בפעם השניה שאפיתי אותה פשוט הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית מלבנית. במקום הציפוי שמתי סירופ שוקולד קנוי.
    תודה רבה על מתכונים מדהימים ומהירים. הפסח הזה ביקרתי באתר שלך הרבה פעמים😀. הצלחתי להעביר לילדי הרגשה של פסח אמיתי וטעים וזה הזכיר לי את הבית בארץ.

    1. היי ליטל,
      בעוגות של פסח, בגלל "כבדות" הקמחים הביצים יותר הכרחיות.
      לא ניסיתי עם תחליף אחר כך שלצערי אין לי תשובה.

    1. זה בגלל הקקאו. היה צריך להגדיל את כמות הסוכר.
      חג שמח 🙂

  8. הכנתי הערב את העוגה, ויצא טעים ומשמח.
    הוספתי כפית נס קפה מגורען וזה הוסיף טעם נהדר. כמו כן המרתי חלק מקמח המצות באגוזי מלך קצוצים.
    תודה על המתכון!
    חג שמייח!

  9. הכנתי היום את העוגה לערב חג מחר
    יצא מאוד טעים, לא מרגישים בכלל שמדובר בעוגה כשרה לפסח
    מומלץ ביותר!

  10. היי. 2 שאלות:
    1. האם חובה להקציף (עם מכונה מקציפה) את הביצים והסוכר או שאפשר פשוט לערבב אותם ידנית?
    2. אבקת שוקולית = אבקה להכנת שוקו נמס, נכון?….

    תודה וחג שמח!!

  11. שלום,
    העוגה בהחלט טובה (ניסיתי אתמול).
    האם אפשר להוסיף קוקוס ואגוזים? במידה וכן האם להוסיף נוזלים?
    איך אפשר לגרום לה להיות יותר גבוהה.

    כל הכבוד על המענה המהיר.
    ורד

    1. היי ורד,
      אפשר להוסיף בין רבע לשליש כוס קוקוס ורבע כוס אגוזים קצוצים. אין צורך לשים יותר נוזלים.
      התוספת של הקוקוס והאגוזים יוסיפו לה קצת יותר גובה.
      את מכינה אותה בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
      חג שמח 🙂

    2. ניסיתי בתבנית מלבנית קטנה ואין לי מושג מה המידות שלה(לא אינגליש). אני אנסה היום את המתכון לתבנית 26.
      אנסה להוסיף צילום מחר.

      תודה רבה רבה

    1. היי,
      קמח מצה לעוגה פשוט טחון יותר דק ואז הטעם יותר מעודן אבל אפשר להשתמש גם בקמח מצה רגיל.

    1. היי קרן,
      אפשר להכין בתבנית עגולה 24 או מלבנית 30X20 ולהכפיל את כל הכמויות ב-2 (4 ביצים, שני שליש כוס סוכר וכו').
      זמן האפיה עשוי להתארך ל 45-60 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

    1. היי עדינה,
      במקרה הזה אני לא בטוחה אם כדאי מאחר והשוקולית משמשת כקמח במתכון.

  12. הכנתי כפול לליל הסדר עם ציפוי גנאש ומעל קצפת. יצא מעולה וכולם שיבחו את העוגה. תודה על עוגה קלה וטעימה! שבת שלום

    1. קמח מצה לעוגות זה קמח מצות שטחנו אותו יותר דק, לאבקה ואז פחות מרגישים אותו בעוגה.
      בכל מקרה אין בעיה להשתמש בקמח מצות רגיל.

    1. לא חובה, את יכולה גם לערבב ידנית את הביצים עם הסוכר במשך כחצי דקה-דקה ואז להוסיף את יתר החומרים.

  13. הי
    אני צריכה להביא את העוגה לסדר, האם אפשר להכפיל את הכמוות ולהכין בתבנית אפייה מכסף?
    תודה

    1. כן אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה 24 או תבנית מלבנית בגודל 22X31. זמן האפיה עשוי להתארך ל 50-60 דקות.
      חג שמח 🙂

    1. היי אסנת,
      את הביצים מקציפים שלמות עם הסוכר. אין צורך להפריד חלמונים וחלבונים.
      חג שמח 🙂

  14. היי אני פחות אוהבת תפוזים רציתי לשאול אם יש טעם של תפוזים ואם יש מה אני יכולה לשים במקום ???

    1. הטעם לא מורגש כל כך אבל בכל מקרה את יכולה לשים במקום חלב, חלב סויה או מים.
      חג שמח 🙂

    1. כן, לא אמורה להיות בעיה. חשוב רק לעטוף אותה היטב בניילון נצמד.
      חג שמח 🙂

  15. ראיתי באחת התגובות שמישהי הכינה קרם וניל במקום הגנאש איך מכינים קרם כזה ואיך אפשר לקשט מעליו?

    1. היי שרון,
      אפשר להקציף חצי מיכל קצפת צמחית עם 2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל (אם זה חלבי מומלץ לשים רבע כוס חלב) ולשטח על העוגה לאחר שהיא התקררה לטמפ' החדר.
      לעוגה עסיסית יותר אפשר להכין ציפוי גנאש ומעליו לשים את קרם הוניל (חשוב רק להניח לציפוי להתקרר לפני ששמים קרם).
      לאחר ששמת את הקרם יש לשמור את העוגה במקרר כמה שעות עד שהקרם מתייצב ואז אפשר לקשט מעליו מה שרוצים. אפשר לזלף שוקולד מריר מומס. אפשר גם להכין את הגנאש ולזלף קישוטים מקרם וניל.

    1. היי אהובה,
      פחות מומלץ במקרה הזה להשתמש בקקאו. עדיף להכין עם שוקולית כי היא הרבה יותר מעודנת בטעם.

    1. היי אלייה,
      במקרה הזה אני מתלבטת מאחר וכמות של חצי כוס קקאו היא גדולה מידי, להבדיל מאבקת שוקולית שהיא מעודנת יותר בטעם ואז אין בעיה. אם כבר כדאי לשים רבע כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (או שני שליש אם אוהבים מתוק).
      יכול להיות שכתוצאה מכך העוגה תצא קצת יותר נמוכה.

  16. אפרת יקרה
    אני מאד אוהבת את המתכונים שלך. ואת הסבלנות שלך לענות לכולם! כל הכבוד.
    אני רוצה לעשות את העוגה הזאת למישהו שחוגג יומולדת. אבל זה צריך לעבור שעת נסיעה באוטו. יחזיק? אם לא, יש לך המלצה לעוגת יומולדת כשרה לפסח שתחזיק שעה נסיעה?
    תודה מראש
    פנינה

    1. תודה פנינה 🙂
      לגבי הנסיעה, לא אמורה להיות שום בעיה.
      יום מקסים!

    1. היי שמואל,
      יש לי מתכון ללחמניות לפסח (במקום כפית סוכר אפשר לשים תחליף סוכר).
      מצורפים מתכונים לעוגות לפסח. אפשר להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר שמתאים לאפיה (אני אישית ממליצה על אבקת "כמו סוכר").
      יום נפלא 🙂

  17. האם העוגה יוצאת גבוהה?
    והאם כשאכין כמות כפולה שלא עוגת שוקולד ללא גלוטן(מתכון אחר) בתבנית קטנה היא תצא לי גבוהה?
    תודה רבה!

    1. היי,
      העוגה הזאת לא יוצאת מאוד גבוהה אבל בגובה סביר לגמרי.
      לא תמיד מומלץ להכין עוגות בתבנית קטנה יותר כי אז הן עלולות דווקא לצאת דחוסות ופחות מוצלחות מהסיבה שאין לבלילה מקום לתפוח.
      יום נפלא 🙂

  18. היי אפשר במקום הקמח מצה להשתמש בשקדים טחונים? והאם אפשר להכפיל כמויות לעוגה יותר גדולה? תודה 🙂

    1. היי אורטל,
      אני לא יודעת איך העוגה תצא עם קמח שקדים (לא ניסיתי).
      בכל אופן יש מתכון לעוגת תפוזים מקמח שקדים. אני חושבת שאת יכולה להוסיף 2 כפות קקאו לבלילה (ולהפחית 2 כפות קמח שקדים מכוס וחצי) ולוותר על גרידת התפוז ומומלץ גם להעלות את כמות הסוכר לפחות ל2/3 כוס (בגלל המרירות של הקקאו). אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית 26 או תבנית מלבנית בינונית. ממליצה לצורך הניסוי להכין קודם בתבנית קטנה ורק אם יוצא מוצלח להכפיל כמויות.
      בהצלחה 🙂

  19. היי! הכנתי את העוגה עם קמח מצות רגיל כי זה מה שהיה לי..ובמקום מיץ תפוזים שמתי מים.. ויצא מעולה! תודה רבה על המתכון! ! חג שמח 🙂

  20. הכפלתי כמויות כדי להכין בתבנית מלבנית. ערבבתי בטעות את הסוכר עם היבשים. התערובת יוצאת ממש צמיגה וכבדה, זה תקין?

    1. היי אסנת,
      התערובת אמורה לצאת סמיכה ולא נוזלית בגלל קמח המצה שהוא סופח נוזלים. אני מאמינה שזה לא אמור להשפיע על הטעם.

    1. היי תמר,
      אפשר לשים 80 גרם חמאה/מרגרינה מומסת או שליש כוס שמן זית בתנאי שהוא בטעם מעודן.

  21. היי, אפשר לציפוי להחליף את השמנת בשמן קוקוס ואם כן, איזו כמות?
    אגב, איך אפשר לעשות את העוגה קצת יותר מעניינת ולא חלבית?

    1. היי ליאת,
      השמנת מעשירה יותר את הציפוי אבל אפשר להכין גם עם שמן קוקוס ולהמיס חבילת שוקולד מריר עם כף מלאה שמן קוקוס (במצבו המוצק) + 3 כפות מים.
      מה הכוונה מעניינת? את יכולה להוסיף לתערובת עצמה כרבע כוס קוקוס או אגוזים טחונים או שוקולד צ'יפס.

  22. יצא מהמם!!קשה להאמין שזו עוגה כשרה לפסח.השתמשתי בקמח מצה של מצות שמורות טחון רגיל ובכל זאת מאד מוצלח. תודה ומועדים לשמחה!

    1. היי,
      מדובר באותו קמח רק שקמח מצה לעוגה טוחנים דק יותר והמרקם שלו מתאים יותר לעוגות.
      חג שמח 🙂

    1. היי מיטל,
      אלה הכמויות לתבנית 26:
      מצרכים:
      5 ביצים גדולות
      כוס סוכר
      כוס שמן קנולה
      כוס וחצי מיץ תפוזים
      כוס וחצי קמח מצה לעוגות
      3 כפיות אבקת אפיה
      כוס וחצי אבקת שוקולית
      3 כפות גדושות קמח תפו"א
      ציפוי גנאש:
      מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
      200 גרם שוקולד מריר
      חג שמח 🙂

  23. האם אפשר להשתמש רק בקמח תפוא אדמה ולא גם בקמח מצה כי קניתי במיוחד ואין לי קמח מצה או זמן ללכת לשנות קמח מצה

    1. היי אפרת,
      כמובן שעדיף להקציף במיקסר אם יש אפשרות אבל גם אם לא, אפשר לערבב ידנית בעזרת מטרפה במשך כ-2 דקות.
      חג שמח 🙂

  24. היי,
    קודם כל תודה רבה על המתכון!
    יש לי שאלה, אפשר להשתמש בקמח תופח כשר לפסח במקום קמח מצה וקמח תפו"א? ואם כן, מהי הכמות?
    תודה רבה וחג שמח!

    1. היי רינת,
      למרות שבעוגות שוקולד זה קצת פחות מורגש, אני אישית פחות אהבתי את התוצאה שקמח התופח נותן בעוגות (המרקם של העוגה יוצא קצת צמיגי). ההמלצה שלי היא להכין לפי המתכון. מה שכן, את יכולה להמיר כף גדושה קמח תפו"א בכף גדושה קמח תופח לפסח (וחצי כוס קמח מצה דק להשאיר).
      חג שמח 🙂

  25. היוש קודם כל אין על המתכונים שלך!!מדהימים!שאלה.לא מצאתי קמח מצטת לעוגה .יש קמח מיוחד לשמרים בסוף קניתי את הרגיל?האם עדיף לחפש מיוחד לעוגות??

    1. תודה שרון 🙂
      לעוגות כדאי להשתמש בקמח מצות לעוגה כי הוא פשוט טחון יותר דק ואז פחות מרגישים את הגרגיריות שלו בעוגה.
      משום מה השנה קצת יותר קשה למצוא את הקמח הזה בסופרים. אם ייצא לך ללכת לרשת סופר אחרת נסי לחפש שם אבל גם את לא מוצאת אז לא נורא, תשתמשי בקמח מצות הרגיל.
      חג שמח!

    1. כן הילה אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר + 10 גרם מרגרינה + 2 כפות מים.
      חג שמח 🙂

  26. היי רציתי לדעת האם ניתן להכין את העוגה גם בתבנית עגולה או מלבנית?
    ואם כן, האם צריך להגדיל כמויות?
    תודה

    1. היי מירי,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק או לתבנית עגולה בקוטר 20.
      אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22×31 או עגולה בקוטר 24.
      חג שמח 🙂

    1. היי נירית,
      נכון, הכוונה לביצה שלמה (אין צורך להפריד בין חלבונים לחלמונים).

    1. היי הדס,
      בעוגות ובפשטידות תמיד עדיף להשתמש בקמח מצות דק. הוא יותר עדין ולכן פחות מורגש בתוצאה הסופית אבל אם יש לך את הקמח מצה הרגיל זה גם בסדר 🙂

  27. המתכון נראה מבטיח, אך עדיין איני יכולה להשתמש בכל הרכיבים. אפשר לוותר על אבקת האפייה? או משהו אחר לשים במקום? ומה אפשר לשים במקום קמח מצה לעוגות? זה שרויה ואנחנו לא משתמשים. אפשר קמח תפו"א רגיל או אבקת שקדים? ובמקום שמן קנולה אפשר לשים שמן אגוזים?
    אשמח לתשובתך!
    תודה, שושנה

    1. הי שושנה,
      אני חוששת שאם תוותרי על אבקת האפיה העוגה תצא דחוסה ולא אוורירית.
      במקום קמח מצה יכול להיות שאפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה אבל אני ממליצה להקציף את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה ורק אח"כ להוסיף את שאר החומרים כדי שהעוגה תצא אוורירית.
      לגבי שמן אגוזים, לא ניסיתי להשתמש בו אבל אם יש לך ניסיון אפיה עם השמן אז אני לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
      אם תנסי אשמח לעדכון איך יצא 😉

  28. העוגה יצא ממש מוצלח בכלל בלי טעם של פסח עשיתי מלמעלה קרם וניל ומעל גנש שוקולד אגוזים ממש מוצלח

    1. היי ליאל, קמח תפוח האדמה משפר את מרקם העוגה. אם אין, אני ממליצה להכין את עוגת השוקולד והקוקוס שהיא רכה וטעימה (אפשר לוותר על הקוקוס בתוך העוגה וגם על הציפוי קוקוס ולהכין במקום את הציפוי שבעוגה הזאת).
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/

  29. שלום רב, המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת? אם ארצה לאפות עוגה גדולה יותר האם להכפיל כמויות?

    1. היי אילנית, הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת ואין בעיה להכפיל כמויות אם את רוצה עוגה גדולה יותר.

    1. היי טלי, עם שוקולית זה הכי טעים אבל את יכולה לשים במקום קקאו ויותר סוכר, זאת אומרת במקום 1/3 כוס סוכר, תשימי 1/2 כוס סוכר.
      חג שמח 🙂

    1. היי אור, במקרה הזה לא מומלץ כי המרקם של הקמחים שונה. אם אין לך קמח תפו"א את יכולה להכין את עוגת השוקולד עם הקוקוס ואם את רוצה לוותר על ציפוי הקוקוס, את יכולה להכין במקום את ציפוי השוקולד גנאש של העוגה הזאת.
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/

    1. שלום,
      ראשית, תודה על המתכונים המוצלחים.
      שנית, שואלת האם אפשר להמיר את הקמח מצה בקמח תפו"א?

    2. היי יעל, חג שמח 🙂
      לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא.
      אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר