מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד ללא סוכר

עוגת שוקולד ללא סוכרFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
4
On ספטמבר 30, 2013
Last modified:אוקטובר 26, 2018

Summary:

עוגת שוקולד ללא סוכר

תבנית מאפינס (10 יחידות) או תבנית אינגליש קייק 

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס שמן

3/4 כוס "כמו סוכר" (או כל ממתיק אחר במתיקות של 3/4 כוס סוכר)

3/4 כוס מים חמים

כוס קמח תופח

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

כף וחצי אבקת קקאו

חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):

חבילת שוקולד מריר ללא סוכר (100 גרם)

4 כפות מים רותחים

20 גרם מחמאה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר בהם רשומים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור למשך כ- 35 דקות.

-מכינים את הציפוי: שמים שוקולד מריר, מחמאה ומים בקערת זכוכית וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מוצאים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת שוקולד חלקה. כשהעוגה יוצאת מהתנור (בעודה חמה) יוצקים את התערובת על העוגה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

120 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב אפרת. הכנתי את עוגת השוקולד ללא סוכר. יצאה נפלאה. למי שחיפש "תחליף נורמלי" לציפוי המרתי את המחמאה ב 17 גרם שמן קוקוס. יצא מושלם.

  2. בוקר טוב אפרת.

    המתכונים שלך מעולים והעוגות ממש נחטפות ונגמרות מהר.
    אני מכינה את העוגות ללא סוכר והן מדהימות!!

    רציתי לשאול איך אני מגדילה כמויות בעוגת השוקולד – אני רוצה להכין אותה בתבנית מלבנית גדולה.

    1. היי עופרה,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      לשאלתך, הכוונה לתבנית בגודל 32X25?

  3. עכשיו הכנתי את העוגה הזו
    ויצא ממש טעים במיוחד .
    הנה הנחת.
    שולחת לתמונות..
    תודה רבה
    טובי

  4. הי אפרת. אני מאוד נעזרת במתכונים שלך. אבל רציתי להעיר לך שממתיקים מלאכותיים מאוד לא בריאים. לעומת זה סטיבייה- התמצית עצמה ללא תוספות היא עשויה מצמח מאוד בריא ואני משתמשת בה במקום חלק מהסוכר . מביאה לך קישור בעניין הממתיקים המלאכותיים. בדקה- ה- 3:30

    https://youtu.be/oNSxpSbb0Fw

    1. היי טל,
      המתכונים ללא סוכר מיועדים בעיקר לסוכרתיים שלא יכולים לצרוך סוכר ויכולים להשתמש רק בממתיקים מלאכותיים. מי שלא סכרתי יכול להשתמש בסילאן או מייפל טבעי כתחליף.
      לסוכרתיים שמותר להם סטיבייה זה בהחלט יכול להיות פתרון בריא וטוב יותר.
      תודה 🌷

    1. אני מניחה שאפשר להמיר את הסוכר בשליש כוס דבש ולהפחית את כמות המים לחצי כוס.

    1. כמו סוכר זו אבקה של סוכרזית. ניתן למצוא את זה בכל סופר במדפים של תחליפי הסוכר.

  5. הי אפשרת ערב טוב,
    האם יש אפשרות להמיר את ה"כמו סוכר" בסוכרלוז נוזלי או לפחות להפחית את כמות ה "כמו סוכר" ?
    אם סוכרלוז נוזלי – כמה טיפות?

    אנחנו חוגגים פה על המתכונים שלך (ממגוון סוגים) ולאחרונה אני רואה שיש לך גם מתכונים שיכולים התאים לסוכרתיים וזה נהדר.
    בני סוכרתי וקשה לי מאד למצוא מתכונים מתאימים.
    אני אופה את העוגות בתבניות מאפינס קטנות.
    אני ממש מודה לך. את מצילה אותי.

    1. היי נירה,
      אני שמחה שאתם נהנים מהמתכונים 🙂
      אפשר להכין את העוגה עם סוכרלוז נוזלי אבל מאחר ולא ניסיתי אני לא יודעת לומר בדיוק כמה טיפות. אני משתמשת ב"כמו סוכר" כי הטעם שלו הוא יחסית המוצלח ביותר בהשוואה לממתיקים אחרים שניסיתי.
      אני חושבת שאת יכולה להפחית את כמות ה"כמו סוכר" לחצי כוס. זה יהיה במתיקות מעודנת.

    1. שנה טובה 🙂
      זו תופעה מוכרת. ניתן להפחית את התופעה ע"י אפיה בטמפ' נמוכה יותר ב-10 מעלות (כנראה שהתנור שלך חזק יחסית).

    2. תודה אפרת,
      האמת היא שאפיתי אותה ב 170 מעלות אבל כנראה צריך פחות.
      העוגה טעימה מאוד,כל מי שאכל לא הרגיש שאין בה סוכר.
      חג שמח,
      חתימה טובה
      ותודה רבה על המתכונים הקלים והמעולים!

  6. הי אפרת בוקר טוב,
    אני מחפשת את מתכון עוגת השוקולד ללא סוכר ולא מוצאת באתר
    עד לפני שבוע המתכון הופיע… זו עוגה שמככבת אצלי כל שבוע
    אשמח לתשובה
    רחל

    1. היי רחל,
      המתכון שונה לתבנית אינגליש קייק אחת. מצרפת לך את המתכון המקורי:
      (2 תבניות אינגליש קייק)
      3 ביצים
      כוס שמן
      כוס וחצי "כמו סוכר"
      כוס וחצי מים חמים
      2 כוסות קמח תופח
      כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
      3 כפות אבקת קקאו
      חומרים לציפוי שוקולד (לא חובה):
      חבילת שוקולד מריר ללא סוכר (100 גרם)
      4 כפות מים רותחים
      20 גרם מחמאה
      שנה טובה ומתוקה 🙂

  7. היוש …לידיעתך המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח במיוחד אלה ללא הסוכר..
    אז ככה אני הפסקתי להשתמש בסוכר ובמקום זה ממירה את הסוכר לדבש או סילאן..רציתי לשאול מה עדיף בעוגות או עוגיות מבחינת הטעם..דבש או סילאן?והאם יש ביניהם הבדל מבחינת מרקם או טעם?

  8. אני יכולה לשים סילאן במקום ממתיק של סכר? לא יצא נוזלי מידי?
    ואם אני רוצה את הציפוי למעלה בלי שוקולד, מה אפשר לשים במקום? (שיזכיר שוקולד)

    1. לדעתי כדאי לשים רק חצי כוס סילאן וממתיק אחר במתיקות של חצי כוס סוכר.
      מה הכוונה לציפוי בלי שוקולד? על בסיס קקאו או שחשבת על משהו אחר?

    1. היי דבורית,
      ניתן לעטוף את העוגה ולשמור מחוץ למקרר (במקום קריר ומוצל). בימים חמים כדאי להעביר אותה למקרר כעבור 24 שעות.
      יום מקסים 🙂

    1. בכל סופר, במדפים של המוצרים ללא סוכר או במדף של תחליפי הסוכר.

  9. היי
    אשמח לדעת האם ניתן להשתמש בסטיביה במקום כמו סוכר ?
    והאם אני יכולה למדוד את כל הרכיבים בכוס חד פעמית לשתייה קרה ?
    שאלה אחרונה
    אם יש לי קמח רגיל אני פשוט מוסיפה על כל כוס קמח כפית אבקת אפייה ?

    1. היי חן,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
      יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו הכוס שבתמונה. כוס חד פעמית קטנה מידי.
      לגבי הקמח- נכון.

  10. הי אפרת,
    המתכונים שלך מעולים 🙂
    אפשר לשים במקום ממתיק מלאכותי ריבה טבעית? אן כן כמה?
    תודה

    1. היי קלרה,
      אפשר לנסות אבל בתור התחלה הייתי ממירה רק מחצית מהכמות ומכינה מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק אחת:
      2 ביצים
      חצי כוס שמן
      שליש כוס ריבה טבעית + שליש כוס "כמו סוכר" או כל תחליף אחר ששווה במתיקות לשליש כוס סוכר
      3/4 כוס מים חמים
      כוס קמח תופח
      רבע כפית סודה לשתיה
      כף וחצי קקאו

    1. היי דבי,
      בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל.
      ראי תמונה של כוס לדוגמה.

  11. שלום ! יש לך רעיון מה אפשר להחליף את השוקולד ללא סוכר מעל העוגה המוכנה??? כרגע יש לי רק עם סוכר וצריכה בלי. העוגה מיועדת למישהי שלא יכולה לאכול מתוק. החלפתי את הקמה בקמח שקדים. נראה מה ייצא….תודה על התשובה ושבת נפלאה !

  12. היי אשצח לדעת אם ניתן להכין את העוגה עם סוכר רגיל אבל פשוט בכמות מופחתת. נגיד זה יצא טוב עם חצי כוס סוכר?
    *זה עבור סוכרתית אבל לא משתמשים בתחליפים למיניהם

    1. היי תהילה,
      העוגה לא תהיה מספיק מתוקה עם חצי כוס סוכר בגלל שיש קקאו והוא מוסיף מרירות.
      אני ממליצה להכין מחצית כמות בתבנית אינגליש קייק:
      2 ביצים
      חצי כוס שמן
      חצי כוס סוכר
      3/4 כוס מים חמים
      כוס קמח תופח
      רבע כפית סודה לשתיה
      כף וחצי קקאו

    1. היי עליזה,
      אפשר לשים חצי כוס סוכר חום + ממתיק במתיקות של חצי כוס סוכר (צריך לראות מה רשום על גביה האריזה של אותו ממתיק שאת משתמשת בו).

  13. שלום,יש לי כמה שאלות – האם הכמויות במתכון מיועדות לתבנית אינגליש חד פעמית אחת או שתיים? האם את יודעת המרה של הקמח לקמח תופח כשר לפסח? האם יש לך מתכון לציפוי בלי שוקולד מריר (אין כשל'פ). תודה רבה וחג שמח.

    1. היי מירי,
      הכמויות במתכון מתאימות ל2 תבניות אינגליש קייק.
      לגבי קמח תופח לפסח היחס אמור להיות אותו יחס אבל אני יכולה לומר מניסיון שלי שלרוב התוצאה לא זהה לקמח רגיל. יש מתכון לעוגת שוקולד לפסח שאני יותר ממליצה. אפשר להמיר את הסוכר לתחליף סוכר.
      מצרפת לינק לציפוי שוקולד – ראי את הציפוי השלישי עם הקקאו.
      חג שמח 🙂

  14. אפרת המקסימה,על איזה ממתיק את ממליצה שיש לו הכי פחות טעם לוואי?ראיתי פה באתר שאת ממליצה על ממתיק "כמו סוכר" של סוכרזית.תוכלי בבקשה לצרף לי תמונה שאדע מה לקנות?להקפיד על 3/4 כוס לאינגליש קייק אחת?להקפיד גם לשים 1/2 כוס שמן (בעוגות בחושות אחרות שלך הכמות היא 1/3 כוס)?

    1. היי שרון,
      מצרפת תמונה של "כמו סוכר".
      יש לשים בסביבות 3/4 כוס "כמו סוכר" לתבנית אינגליש אחת.
      בעוגה הזאת כמות השמן קצת יותר גדולה אבל גם עם שליש כוס שמן ייצא טעים.
      שבת שלום 🙂
      כמו סוכר של סוכרזית

  15. אפרת המקסימה!רוצה להכין ליום ההולדת של אמי והיא סכרתית-מה כמות המרכיבים לאינגליש קייק אחת?אפשר להכין משילוב של קמח לבן עם מלא ובכמה שמן להחליף את החמאה?

    1. היי שרון,
      כמויות לתבנית אינגליש אחת:
      2 ביצים
      חצי כוס שמן
      3/4 כוס אבקת "כמו סוכר"
      3/4 כוס מים חמים
      כוס קמח תופח (או חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן + כפית מלאה אבקת אפיה)
      רבע כפית אבקת סודה לשתיה
      כף וחצי קקאו
      לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר ללא סוכר + 2 כפות מים + כף שמן.

    2. היי רשמת למעלה במתכון כמות ל 2 תבניות אינגליש קייק 2 ביצים ואז פה בתגובה 2 ביצים לאינגליש קייק אחד . תוכלי להסביר בבקשה ?

    3. היי יערית,
      אם מכינים בתבנית אינגליש קייק אחת אפשר לשים ביצה אחת אבל כדי שהעוגה תצא יציבה יותר מומלץ לשים 2 ביצים.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי לילוש,
      אני חושבת שכדאי לשים לפחות כוס אחת של סוכר חום אחרת העוגה תצא מרה או חסרת מתיקות.

    2. היי לילוש,
      זה הכל תלוי בטעם האישי. אם מספיקה לך מתיקות עדינה אז את יכולה לנסות. מקסימום תכיני ציפוי כדי לשפר את הטעם.

  16. שלום האם אפשר לדעת למה העןגה מתפוצצת מלמעלה?למה היא לא יוצאת שלמה ומתפוררת בשכבה העליונה?

    1. היי שוש,
      יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית ולכן העוגה התבקעה. פעם הבאה כדאי לאפות ב 170 מעלות.
      זה יוצא בסביבות 100-120 קלוריות לחתיכה.

  17. תודה עבור המתכונים הנפלאים שאלתי האם במקום כוס שמן אפשר לשים 3/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר ו- 1/4 כוס שמן?

    1. היי יפה,
      בגדול אפשרי אבל חייבת לציין שלא ניסיתי בעוגה הזאת כך שאין לי מושג איך תהיה התוצאה. בכל מקרה, ממליצה להגדיל קצת את כמות השמן (אולי 1/3 שמן, 2/3 רסק תפוחים).
      בהצלחה ושבוע נפלא 🙂

  18. היי
    אני מכינה המון דברים דרך האתר שלך תודה רבה !
    הכנתי את העוגת שוקולד ללא סוכר בדיוק עם המרכיבים וכפי שכתוב אבל יצאה לי לא טעימה ומאז מוזר שהיא דביקה לא יבשה בפנים

    מה גרם לזה או יכל לגרום לכך?

    1. היי,
      באיזה תבנית אפית וכמה זמן היא היתה בתנור? יכול להיות שהיא לא נאפתה עד הסוף אם היא דביקה ולא יבשה בפנים.
      באיזה ממתיק השתמשת?
      מה לא טעים בעוגה? היא לא מספיק מתוקה או משהו אחר?

    1. היי חגית,
      סוכר לבן משמש בין היתר כחומר משמר בעוגות. מאחר והעוגה מכילה תחליף סוכר היא מחזיקה פחות זמן טריה לכן כדאי להכין אותה ביום ההגשה כי אז היא הכי טריה. לאחר מכן כבר יורדת הטריות שלה.
      לא ניסיתי אבל לדעתי אפשר להקפיא, אני לא רואה בעיה.
      יום נפלא 🙂

  19. אם אני רוצה לעשות עם סוכר אפשר פשוט להשים כוס וחצי סוכר?
    ועוד שתי שאלות- אפשר לא להשים סודה לשתייה?
    אפשר לעשות קמח ואבקת אפייה במקום קמח תופח? ואם כן אז מה הכמויות?
    תודה צריכה תשובה בדחיפות:<

    1. היי ניקול,
      את יכולה לשים כוס וחצי סוכר לבן רגיל.
      אם אין לך אבקת סודה לשתיה תוותרי עליה.
      במקום קמח תופח שימי 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.
      בהצלחה 😉

  20. הי אפרת רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אחת מה כמות כל אחת מהמרכיבים? מתכוונת גם להשתמש בשמן במקום חמאה לקרם(חשוב לי שהעוגה תצא אורירית ועסיסית). ממליצה להשתמש בחצי קמח מלא וחצי קמח רגיל לפס אחד (מכינה לאדם סכרתי)? את העוגה שומרים במקרר לאחר שמתקררת לטמפ' החדר יחד עם הקרם? לכמה ימים העוגה טובה?

    1. היי שרון,
      כמות לתבנית אינגליש קייק אחת:
      ביצה גדולה (או 2 ביצים קטנות S או M)
      חצי כוס שמן
      3/4 כוס "כמו סוכר"
      כוס מים חמים
      חצי כוס קמח לבן
      חצי כוס קמח מלא
      כפית מלאה אבקת אפיה
      שליש כפית אבקת סודה לשתיה
      כף וחצי אבקת קקאו
      לציפוי: 50 גרם שקולד מריר, 2 כפות מים רותחים, כף שמן
      *כדאי לערבב קודם בקערה נפרדת את הקמחים עם אבקת האפיה והסודה לשתיה ולהוסיף אותם לתערובת בסוף.
      *העוגה נשמרת בטמפ' החדר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד (אין שום מרכיב חלבי במתכון כך שאין בעיה לשמור בחוץ). בגלל שהיא לא מכילה סוכר היא נשמרת לפחות זמן מאשר עוגה עם סוכר לכן כדאי להכין אותה ביום שמגישים אותה ואז היא הכי טריה. אני מניחה שהיא יכולה להשמר בחוץ כ-3 ימים.
      שבת שלום 🙂

  21. הי אפרת אפשר להשתמש בחצי קמח מלא ולמה הכוונה לנפות אותו?מכינה בתבנית מקרטון חד פעמית של ניקול בגודל 24 – כמה זמן לאפות?

    1. היי שרון,
      אפשר לשים חצי כמות קמח מלא. לנפות את הקמח הכוונה להעביר אותו במסננת צפופה אם יש לך, זה פותח את הקמח ומאוורר אותו.
      אם את מכינה בתבנית 24 זמן האפיה 40-45 דקות. מומלץ לבדוק כבר אחרי 35 דקות כי ללפעמים העוגה נאפת מהר, תלוי בתנור.
      בהצלחה 😉

    1. היי שימרית,
      לא ניסיתי להכין עם דבש. אני מניחה שזה ישנה מעט את המרקם אבל אפשר לנסות על כמות קטנה יותר ולהכין בתבנית אינגליש קייק אחת:
      1 ביצה גדולה
      חצי כוס שמן
      חצי כוס דבש
      כוס מים חמים
      כוס קמח תופח
      רבע כפית אבקת סודה לשתיה
      כף וחצי קקאו
      לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + 2 כפות מים + 10 גרם מחמאה
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי עדי,
      אפשר אבל אבקת שוקולית מכילה סוכר אז לחולה סכרת זה בעייתי.

  22. היי..קודם כל תודה על מתכונים פשוטים ללא סוכר. כבר הרבה זמן אני מחפשת כאלה..
    רציתי לשאול לגבי הציפוי של העוגה.. אם אין חי שוקולד מריר אפשר להחליף בקקאו ותחליף סוכר? אם כן,באילו כמויות?
    תודה רבה!

    1. היי מלכי,
      שמחה שאת נהנת מהמתכונים 🙂
      את יכולה להכין ציפוי לעוגה מאבקת קקאו:
      תמיסי על אש נמוכה בסיר קטן:
      4 כפות שטוחות אבקת קקאו
      4-5 כפות מלאות אבקת "כמו סוכר" או תחליף סוכר אחר שווה למתיקות זו
      5-6 כפות מים
      50 גרם חמאה/מרגרינה
      תערבבי ותצקי על העוגה בעודה חמה.
      *ממליצה לטעום לפני ולהמתיק לפי הצורך.

    2. חזרתי לתגובה וראיתי שלא הודיתי לך על התשובה..
      אז (באיחור קל…) תודה רבה! האתר שלך מככב אצלי במטבח.
      שנה טובה!

    1. היי חגית,
      אפשר להכין את העוגה בלי הציפוי למרות שהציפוי מוסיף 🙂
      את העוגה מומלץ לשמור בחוץ (לא במקרר) כשהיא עטופה היטב בניילון הצמד.
      חג שמח!

  23. שלום
    המתכון נראה מעולה ותודה רבה צריך מתכונים ללא סוכר
    יש לי שאלה האם אפשר בקרם לא להשתמש בחמאה אם כן מה לשים במקום? תודה לך 🙂

    1. תודה על תשובה מהירה
      האם כדאי לדעתך להוסיף לציפוי כמו סוכר ?במידה וכן כמה?
      אני חוששת שהוא יהיה מר כי שוקולד ללא סוכר הוא לא מתוק
      מה דעתך?
      תודה רבה ושתהיה שבת שלום

    2. כן נורית, אפשר.
      לאחר שאת ממיסה את השוקולד, אני ממליצה שתטעמי ותוסיפי לפי הצורך. תתחילי בכפית אחת (האבקה נמסה בקלות אז אין בעיה להוסיף בהדרגה).
      שבת שלום 🙂

    1. היי אורלי,
      את יכולה לשים 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
      יום נעים 🙂

    1. היי צילה,
      מניסיון מומלץ לשלב קמח מלא עם קמח רגיל (חצי חצי) ולהוסיף 2 כפיות מלאות אבקת אפיה.

  24. אם אני משתמשת בסוכרזית, המינון הוא 3 כפות. במתכון כתוב כוס וחצי תחליף סוכר. זה לא יפגע במרקם?
    תודה

    1. הי מיטל,
      לא ניסיתי להכין את העוגה עם הקמח אבל אני מניחה שלא צריכה להיות בעיה.

  25. היי,
    אשמח לעזרתכם, אני מתעניינת במתכון הנ"ל כיון שבעלי חולה סכרת.
    תחליפים מלאכותיים אינם בריאים האם ניתן לוותר על הסוכר? או שבכל זאת כדאי לשים תחליף אחר?
    תודה רבה.

    1. הי טליה,
      למרות שאני מבינה שתחליפים מלאכותיים אינם הכי בריאים, לצערי לא מומלץ לוותר בכלל על תחליף סוכר מאחר והעוגה תצא מרירה וחסרת טעם.
      ישנם כל מיני תחליפים לסוכר אך לא בהכרח הם מתאימים לסוכרתיים לכן אני ממליצה להשתמש בכזה שמתאים לסוכרתיים.
      אני חושבת (זו דעתי) שאפשר לאכול כל דבר בתנאי שאוכלים אותו במידה נכונה ולא מפריזים בו 🙂

    2. סטיביה הוא תחליף מצויין לסוכר.
      ללא תופעות לוואי ונחשב בריא.
      לעוגה לא מתאים להשתמש בעלים אז צריך להשתמש בנוזל. צריך לחשב כמה טיפות מקבילות לכוס וחצי סוכר ולהוסיף לבלילה.
      לדעתי בעוגה כל תמיסת סטיביה תתאים. לשתיה אני מעדיפה סוג מסויים כי באחרים אני מרגידה טעם לוואי.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר