מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד לבן

עוגת שוקולד לבןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 25, 2017
Last modified:ינואר 26, 2018

Summary:

עוגת שוקולד לבן חלבית טעימה ועסיסית שמכינים ללא צורך במיקסר.

עוגת שוקולד לבן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

50 גרם שוקולד לבן

שליש כוס (66 ג') שמן

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר לבן

חצי כפית (2.5 מ"ל) תמצית וניל

2/3 כוס (160 מ"ל) חלב

כוס (140 ג') קמח תופח

סירופ שוקולד לבן: 50 ג' שוקולד לבן + 2 כפות (20 מ"ל) חלב

זילוף שוקולד לבן: 25 ג' שוקולד לבן + כפית (4 ג') שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק (למי שיש תנור חזק מומלץ לחמם ל165 מעלות).

-מניחים בקערית 50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ושליש כוס שמן. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.

-מערבבים בקערה (עם מטרפה או כף) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים תמצית וניל ואת תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים חלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (*העוגה אמורה להזהיב בחלק העליון).

-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ השוקולד הלבן: מניחים בקערה 50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו2 כפות חלב. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים את הסירופ על העוגה (הסירופ אמור להספג בעוגה).

-הכנת זילוף שוקולד לבן: מניחים בקערה 25 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות וכפית שמן. ממיסים 15-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. ממלאים בשקית זילוף או שקית אוכל קטנה, גוזרים מעט את קצה השקית ומזלפים פסים בחלק העליון של העוגה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

118 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי
    הכנתי את העוגה לפני שבוע ויצא מעולה
    רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום חלב?(נגמר חלב)

  2. הייי
    רוצה להכין עוגה פרווה יש לי שוקולד ציפס לבן פרוןה. את החלב ניתן להמיר במים ואם כן אותה כמות?
    וזה עדיין ייצא טעים?
    תודה

    1. היי מרינה,
      אפשר אבל אני חייבת לציין שהגרסה החלבית יותר טעימה מאחר והשוקולד הלבן הפרווה פחות טעים מהחלבי.
      יום מקסים 🌷

  3. היי אפרת,

    עוגה מצויינת, אני מכינה אותה קבוע. שאלה- האם נראה לך קשור וטעים לצפות אותה בגנאש שוקולד מריר? זה יכול להשתלב?

    ואם כן, איך מכינים את הגנאש?

    המון המון תודה מראש

    1. כן אפשר.
      לתבנית אינגליש קייק אחת מספיק להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס שמנת מתוקה.

  4. היי☺
    אפיתי את העוגה וצצו מספר שאלות:
    א. היא יצאה בגובה עוגיה… (שמתי כמויות נכונות)
    ב. הסירופ לא נספג אלא הפך לקרם לציפוי העוגה.
    ג. לעוגה לא היה טעם של שוקולד לבן…
    איפה טעיתי???

    1. היי נועה,
      באיזה גודל תבנית השתמשת? ואיזה סוג (חד פעמית/רגילה)? השתמשת בקמח תופח?
      באיזה כוס השתמשת?
      לגבי הסירופ- המסת 50 גרם שוקולד לבן עם 2 כפות חלב? יצאה לך בלילה יחסית דלילה?
      עברת על הכמויות לוודא שלא פספסת בטעות משהו?

      1. א. תבנית אינגליש קייק מפיירקס, מעט (!) רחבה מהרגיל
        ב. קמח תופח
        ג. כוס רגילה בה שמשתמשת תמיד
        ד. המסתי כמה שצריך אבל לא יצא דליל
        ה. בוודאי שעברתי

        1. תבנית הפיירקס גדולה בנפחה מתבנית חד פעמית. כשמכינים בתבנית פיירקס מומלץ להגדיל כמויות ב1.5 אז אני מניחה שזו הסיבה (בתנאי שהעוגה אכן תפחה).
          לגבי הציפוי, פעם הבאה אפשר להוסיף עוד כף מים כדי לדלל אותו כי הוא אמור להספג העוגה.

  5. שלום,
    במידה ואין לי כוס מדידה לחלב, תוכלי להגיד לי כמה זה בגרמים?
    והאם ניתן להקפיא (ליומיים +-) ??
    תודה רבה

  6. היי אפרת,
    רק עכשיו הכרתי את האתר הזה וממש התלהבתי.
    בקשר לעוגה הזאת האם יוצאת כמו טורט או מרגישים שהעוגה חלבית.
    חשבתי לעשות את זה ולשים במגש זכוכית יפה למשלוח מנות עם יין טוב ושוקולד שוויצרי לבן.
    האם מומלץ?

    1. היי לאה,
      ברוכה הבאה לאתר:)
      העוגה יוצאת עסיסית יותר מטורט, השוקולד הלבן החלבי מורגש.
      הרעיון שלך מקסים, לכי על זה 🙂

  7. וואו, עוגה מדהימה!
    הזיגוג עבד פחות כי בטעות חתכתי חור גדול מדי, אך באופן כללי עוגה מצוינת
    תודה רבה

  8. היי אפרת,
    תודה על המתכון. אני לא מפסיקה להכין אותו 🙂
    יש לי שאלה – אני יודעת שיש עוגות שרצוי לעטוף אותן בניילון נצמד / או רדיד אלומיניום בעוד שהעוגה חמה ויש עוגות שלא מכסים אותן רק לאחר שהתקררו לחלוטין. כי אם נכסה יהיו דחוסות ורטובות.(במיוחד עוגת טורט או עוגה ששופכים עליה סירופ בסיום האפייה)
    שאלתי באיזה עוגות אני יודעת שצריך לעטוף אותן שהן חמות ומתי יש לעטוף אותן שהן קרות?
    ומה זה חמות ? (שיצאו ישר מהתנור?)
    תודה רבהההה!!!

    1. היי ליהי,
      בדר"כ עוגות בחושות שניתן להכין גם בערבוב ידני ולא נדרש להן מיקסר אפשר לעטוף בניילון נצמד בעודן חמות. יש להמתין כ-5 דקות מהוצאתן מהתנור ואז אפשר לעטוף.
      עוגות שיש בהן הפרדת ביצים או שיש בהן הקצפה יחסית ארוכה עם מיקסר (כמו טורט) לא מומלץ לעטוף.
      העוגה הזאת אפילו שיש בה סירופ אפשר לעטוף אבל מומלץ לעשות זאת לפני שמזלפים פסים של שוקולד לבן כדי שזה לא יימרח.

  9. כל כך קל וטעים.יצא מעולה.
    כך גם כל המתכונים שלך.
    הכנתי כל כך הרבה מהאתר ותמיד הכל מוצלח וזריז.השבוע הכנתי את מרק הקולורבי והיה להיט אצל הילדים.
    תודה תודה תודה 🙂

  10. העוגה יצאה ממש אוורירית וטעימה! אתר מעולה, אני מכינה ממנו הרבה מתכונים ותמיד יוצא טעים!

  11. היי, מספר שאלות:
    1. האם ניתן להשתמש בסוכר וניל במקום תמצית וניל? ואם כן – כמה לשים?
    2. אם אני משתמשת בקמח רגיל – כמה אבקת אפיה להוסיף?

    תודה!

    1. היי נטע,
      1. אפשר לשים שקית סוכר וניל.
      2. אפשר לערבב כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
      יום נפלא 🙂

  12. בס"ד
    הכנתי את העוגה!! מיותר לציין שחוסלה כמעט באותו רגע!!
    למרות שלא הסתדר לי עם הזילוף ובסוף מרחתי את הכל כשכבת קרם.
    חייבת לציין שאני לא בשלנית גדולה ולא אופה גדולה אבל עם המתכונים שלך והסברים ברורים אי אפשר לטעות!
    תודה רבה לך! 🙂

  13. היי, עשיתי עם הכפלת כמויות וטעיתי עם החלב…חשבתי שכתוב שלישי אז שמתי רק רק חצי כוס…במקום כוס ורבע עד כמה זה יורגש?

    1. היי אורנה,
      חוסר בנוזלים יכול לגרום לעוגה לצאת פחות רכה ועסיסית. איך היא יצאה?

  14. היי! מאוד רוצה לנסות את המתכון.
    האם העוגה תצא טעים לדעתך גם עם השוקולד בלונדי החדש? או שעדיף לעשות רק עם שוקולד לבן ולא לנסות להחליף/ לשלב?

    1. אז כנראה שזה בגלל חימום יתר. בדר"כ מספיק חימום של 15-20 שניות ואז להוציא ולערבב.

  15. אפרת המקסימה!העוגה יצאה מעולה,רכה ומאוד חלבית בטעמה.קיבלתי הרבה מחמאות וביקשו את המתכון.תודה רבה ושבוע נפלא!

  16. היי אפרת,
    אם אין לי קמח תופח, אני יכולה להוסיף אבקת אפיה? אם כן כמה?
    תודות על כל המתכונים הנפלאים.

    1. היי ליאת,
      אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית מלאה אבקת אפיה. יש לערבב לפני את הקמח עם אבקת האפיה ורק לאחר מכן להוסיף לבלילה.
      יום מקסים 🙂

  17. אפרת המקסימה!רוצה להכין בתבנית מלבנית חד פעמית 29X31 מאלומיניום – אם מכפילה את הכמויות ב2 העוגה תצא עסיסית ורכה?

    1. כן שרון, את מכפילה כמויות ב-2. חשוב רק לא לערבב יותר מידי לאחר הוספת הקמח כדי שהמרקם יישאר אוורירי.

  18. היי, הייתי רוצה לעשות את העוגה בגודל 26 כבסיס לעוגת יום הולדת אשמח לדעת מה הכמויות שאצטרך? וכמה זמן בתנור? תודה 😊

    1. היי סיון,
      כמויות לתבנית עגולה בקוטר 26:
      150 גרם שוקולד לבן
      כוס שמן
      5 ביצים גדולות
      כוס סוכר לבן
      כפית וחצי תמצית וניל
      2 כוסות חלב
      3 כוסות קמח תופח
      סירופ שוקולד לבן: 150 גרם שוקולד לבן + 6 כפות חלב
      זילוף שוקולד לבן: 75 גרם שוקולד לבן + כף שמן
      זמן האפיה בסביבות 45-50 דקות.

      1. אפרת… את פשוט מדהימה העוגה פשוט הייתה מוצלחת ובגדול הפעם קיבלתי מלא מחמאות לא רק על הקישוט אלא על העוגה עצמה שהייתה טעימה ברמות מטורפות . תודה רבה על מתכון שהולך להיות מאחד המתכונים הקבועים אצלי במטבח

  19. היי, קודם כל רציתי לומר תודה על האתר, בזכותך אני מכינה אוכל טעים:)
    רציתי לשאול האם אפשר לוותר על הסירופ והזילוף ובמקום זה להכין ציפוי שוקולד מריר?
    אפשרי להוסיף חתיכות אוריאו לבלילה?

    תודה רבה!!!

    1. היי אורית,
      אפשר. אם אין בעיה שזה יהיה חלבי אז אני ממליצה לשלב שוקולד חלב עם מריר.
      אפשר להוסיף קצת פירורי אוראו לבלילה אבל קחי בחשבון שהם ייתרככו באפיה ולא יישארו פריכים.

    1. היי שרון,
      רצוי לצנן מעט את העוגה לפני הזילוף.
      את העוגה מומלץ לעטוף רק לאחר שהשוקולד בחלק העליון התקשה (כדי שלא יימרח).

  20. היי, הכנתי את העוגה והיא ממש טעימה! הכי גיוון מכל העוגות שיש/תפוזים…בדרך כלל אני לא אוהבת עוגות עם סירופ, אבל הסירופ שוקולד לבן פשוט טעים ברמות, ולדעתי ממש משדרג את העוגה, לא לוותר עליו! תודה רבה על מתכון מהמם וקל ♥

  21. שלום אפרת,
    תודה על המתכון, מושלם למי שאוהב שוקולד לבן כמוני.
    האם ניתן להוסיף קוקוס לבלילה, אם כן כמה מומלץ?
    המשך יום נעים
    טליה

  22. היי! אם אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית בינונית (גודל A4)- האם להכפיל את כל המצרכים? כולל הסוכר? והחלב? שלא יהיה מתוק מידי….. תודה !!

    1. היי חפצי,
      לגודל A4 (בחלק העליון) זאת אומרת גודל 20X30 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כולל הסוכר והחלב (סוכר- שני שליש כוס וחלב – כוס ושליש).
      שבוע נפלא 🙂

  23. תודה ענקית!!!!!!!!!!! על מתכון מושלם טעים בטירוף!!!!!!!!!!
    הכנתי אותה לשבת ויצא גם מהממם וגם טעים!
    שווה לכל אחד

  24. הי!

    עשיתי ויצא מאד טעים.

    גם החמין שלך וקציצות הדגים שלך ולא זוכרת אם עוד…

    יש לי שאלה קצת דחופה, יש לך מתכון לנשיקות מ-2 חלבונים?

    בכל מקרה תודה רבה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      שמחה שיצא טעים.
      לגבי נשיקות, בגדול מקציפים 2 חלבונים עם חצי כוס סוכר וקמצוץ מלח, עד לקצף ממש יציב.
      מזליפים נשיקות על נייר אפיה.
      מחממים תנור מראש ל80 מעלות ואופים במשך 6 שעות. אפיה ארוכה בטמפ' נמוכה היא הכי מומלצת אך מאחר ולא יהיה לך זמן לזה (בהנחה ואת רוצה להכין עכשיו) אז אפשר לאפות על 100-110 מעלות במשך שעתיים אבל חשוב לוודא שהנשיקות לא נשרפות. זה מאוד תלוי בתנור.
      *מומלץ לעבוד עם חלבונים בטמ'פ החדר וחשוב להפריד טוב חלמונים וחלבונים שאפילו טיפת חלמון לא תכנס לתערובת החלבונים.
      לפני האפיה אפשר לפזר על הנשיקות סוכריות צבעוניות.
      בהצלחה ושבת שלום!

        1. היי רעות,
          אפשר להכין עם מים אבל קחי בחשבון ששוקולד לבן פרווה הוא פחות טעים מהחלבי.

  25. היי אפרת ,
    הכנתי פחזניות ורוצה למלא אותך בקרם וניל פרווה טעים אני זוכרת שהכנתי מאחת העוגות שבאתר ולא מוצאת את המתכון איך אפשר להכין קרם פרווה מריץ',חלב,סויה ופודינג וניל מה הכמות? ואגב חייבת לנסות את המתכון החלבי הזה האם אפשרי בהתחלה להקציף עם מיקסר?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      את יכולה להקציף מיכל קצפת צמחית עם שליש חלב סויה קר ו3 כפות פודינג וניל.
      אפשר להכין את המתכון הזה עם מיקסר.

  26. היי אפרת,
    גם אני התחלתי לאפות בזכותך.
    אשמח לדעת – איזה קמחים אפשר לשים במקום הקמח הרגיל-גלוטן? לרגישים לגלוטן. כמו"מ מה בד"כ היחס של קמחים אלו אל מולר קמח רגיל? כוס קמח רגיל שווה כוס מעורבבת של קמחים אחרים? איך זה עובד? אפשר לקרוא איפשהו? אשמח לתג' גם במייל

    1. היי אבי,
      כיף לשמוע 🙂
      בדר"כ אפשר להמיר בתערובת קמחים מוכנה כמו קמח תמי או קמח רגיל באותו יחס. כוס קמח תופח = כוס תערובת קמחים ללא גלוטן + כפית אבקת אפיה.
      אם אין לך תערובת קמחים ואתה רוצה להכין בעצמך אז מומלץ לערבב שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה. ברוב המתכונים זה עובד.

      1. היי דבי,
        העוגה טעימה גם בלי הסירופ אבל הוא בהחלט מחזק את הטעם של השוקולד הלבן ומוסיף עסיסיות.
        זה מרקם של עוגה בחושה רגילה, כמו טורט רק יותר עסיסית.
        המרקם של עוגת גבינה שונה אבל אם מכינים עוגה חלבית אז אפשר לגוון ולנסות את העוגה הזאת במקום גבינה.

  27. היי אפרת המקסימה,
    אני רוצה לאפות את העוגה הזו על תבנית 24 קוטר. בכמה עליי להכפיל את הכמויות? ובהזדמנות זו רוצה לומר תודה רבה שבזכות המתכונים הכ"כ מוצלחים וטעימים שלך למדתי לבשל😘

    1. קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
      לגבי העוגה, לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
      המשך יום מקסים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר