מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד לבן

עוגת שוקולד לבןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 25, 2017
Last modified:אוקטובר 25, 2017

Summary:

עוגת שוקולד לבן חלבית טעימה ועסיסית שמכינים ללא צורך במיקסר.

עוגת שוקולד לבן

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

50 גרם שוקולד לבן

שליש כוס שמן

2 ביצים

שליש כוס סוכר לבן

חצי כפית תמצית וניל

2/3 כוס חלב

כוס קמח תופח (140 גרם)

סירופ שוקולד לבן: 50 גרם שוקולד לבן + 2 כפות חלב

זילוף שוקולד לבן: 25 גרם שוקולד לבן + כפית שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק (למי שיש תנור חזק מומלץ לחמם ל165 מעלות).

-מניחים בקערית 50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ושליש כוס שמן. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה.

-מערבבים בקערה (עם מטרפה או כף) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים תמצית וניל ואת תערובת השוקולד הלבן ומערבבים. מוסיפים חלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (*העוגה אמורה להזהיב בחלק העליון).

-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ השוקולד הלבן: מניחים בקערה 50 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות ו2 כפות חלב. ממיסים כ-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. לאחר שהעוגה מוכנה ובעודה חמה, יוצקים את הסירופ על העוגה (הסירופ אמור להספג בעוגה).

-הכנת זילוף שוקולד לבן: מניחים בקערה 25 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות וכפית שמן. ממיסים 15-20 שניות במיקרוגל ומערבבים לתערובת חלקה. ממלאים בשקית זילוף או שקית אוכל קטנה, גוזרים מעט את קצה השקית ומזלפים פסים בחלק העליון של העוגה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


41 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי, הכנתי את העוגה והיא ממש טעימה! הכי גיוון מכל העוגות שיש/תפוזים…בדרך כלל אני לא אוהבת עוגות עם סירופ, אבל הסירופ שוקולד לבן פשוט טעים ברמות, ולדעתי ממש משדרג את העוגה, לא לוותר עליו! תודה רבה על מתכון מהמם וקל ♥

  2. שלום אפרת,
    תודה על המתכון, מושלם למי שאוהב שוקולד לבן כמוני.
    האם ניתן להוסיף קוקוס לבלילה, אם כן כמה מומלץ?
    המשך יום נעים
    טליה

  3. היי! אם אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית בינונית (גודל A4)- האם להכפיל את כל המצרכים? כולל הסוכר? והחלב? שלא יהיה מתוק מידי….. תודה !!

    1. היי חפצי,
      לגודל A4 (בחלק העליון) זאת אומרת גודל 20X30 יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כולל הסוכר והחלב (סוכר- שני שליש כוס וחלב – כוס ושליש).
      שבוע נפלא 🙂

  4. תודה ענקית!!!!!!!!!!! על מתכון מושלם טעים בטירוף!!!!!!!!!!
    הכנתי אותה לשבת ויצא גם מהממם וגם טעים!
    שווה לכל אחד

  5. הי!

    עשיתי ויצא מאד טעים.

    גם החמין שלך וקציצות הדגים שלך ולא זוכרת אם עוד…

    יש לי שאלה קצת דחופה, יש לך מתכון לנשיקות מ-2 חלבונים?

    בכל מקרה תודה רבה ושבת שלום!

    1. היי דבי,
      שמחה שיצא טעים.
      לגבי נשיקות, בגדול מקציפים 2 חלבונים עם חצי כוס סוכר וקמצוץ מלח, עד לקצף ממש יציב.
      מזליפים נשיקות על נייר אפיה.
      מחממים תנור מראש ל80 מעלות ואופים במשך 6 שעות. אפיה ארוכה בטמפ' נמוכה היא הכי מומלצת אך מאחר ולא יהיה לך זמן לזה (בהנחה ואת רוצה להכין עכשיו) אז אפשר לאפות על 100-110 מעלות במשך שעתיים אבל חשוב לוודא שהנשיקות לא נשרפות. זה מאוד תלוי בתנור.
      *מומלץ לעבוד עם חלבונים בטמ'פ החדר וחשוב להפריד טוב חלמונים וחלבונים שאפילו טיפת חלמון לא תכנס לתערובת החלבונים.
      לפני האפיה אפשר לפזר על הנשיקות סוכריות צבעוניות.
      בהצלחה ושבת שלום!

        1. היי רעות,
          אפשר להכין עם מים אבל קחי בחשבון ששוקולד לבן פרווה הוא פחות טעים מהחלבי.

  6. היי אפרת ,
    הכנתי פחזניות ורוצה למלא אותך בקרם וניל פרווה טעים אני זוכרת שהכנתי מאחת העוגות שבאתר ולא מוצאת את המתכון איך אפשר להכין קרם פרווה מריץ',חלב,סויה ופודינג וניל מה הכמות? ואגב חייבת לנסות את המתכון החלבי הזה האם אפשרי בהתחלה להקציף עם מיקסר?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      את יכולה להקציף מיכל קצפת צמחית עם שליש חלב סויה קר ו3 כפות פודינג וניל.
      אפשר להכין את המתכון הזה עם מיקסר.

  7. היי אפרת,
    גם אני התחלתי לאפות בזכותך.
    אשמח לדעת – איזה קמחים אפשר לשים במקום הקמח הרגיל-גלוטן? לרגישים לגלוטן. כמו"מ מה בד"כ היחס של קמחים אלו אל מולר קמח רגיל? כוס קמח רגיל שווה כוס מעורבבת של קמחים אחרים? איך זה עובד? אפשר לקרוא איפשהו? אשמח לתג' גם במייל

    1. היי אבי,
      כיף לשמוע 🙂
      בדר"כ אפשר להמיר בתערובת קמחים מוכנה כמו קמח תמי או קמח רגיל באותו יחס. כוס קמח תופח = כוס תערובת קמחים ללא גלוטן + כפית אבקת אפיה.
      אם אין לך תערובת קמחים ואתה רוצה להכין בעצמך אז מומלץ לערבב שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה. ברוב המתכונים זה עובד.

      1. היי דבי,
        העוגה טעימה גם בלי הסירופ אבל הוא בהחלט מחזק את הטעם של השוקולד הלבן ומוסיף עסיסיות.
        זה מרקם של עוגה בחושה רגילה, כמו טורט רק יותר עסיסית.
        המרקם של עוגת גבינה שונה אבל אם מכינים עוגה חלבית אז אפשר לגוון ולנסות את העוגה הזאת במקום גבינה.

  8. היי אפרת המקסימה,
    אני רוצה לאפות את העוגה הזו על תבנית 24 קוטר. בכמה עליי להכפיל את הכמויות? ובהזדמנות זו רוצה לומר תודה רבה שבזכות המתכונים הכ"כ מוצלחים וטעימים שלך למדתי לבשל😘

    1. קודם כל כיף גדול לשמוע 🙂
      לגבי העוגה, לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל כמויות ב-2.
      המשך יום מקסים

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »