מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד חמה ללא גלוטן

עוגת שוקולד חמה ללא גלוטןFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 21, 2013
Last modified:מרץ 18, 2018

Summary:

בא לכם להתפנק? תוך 10 דקות, כולל זמן אפייה ויש לכם עוגת שוקולד חמה אישית מטריפה! פשוט להתענג על כל ביס..

עוגת שוקולד חמה ללא גלוטן

תבנית שקעים, כמות: 2 עוגות אישיות

מצרכים:

30 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר ללא גלוטן

2 כפות סוכר

1 ביצה

כפית שטוחה קמח אורז

כפית שטוחה קמח תפו"א

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל 200 מעלות.

-ממיסים במיקרוגל את החמאה עם השוקולד ומערבבים לתערובת שוקולד חלקה.

-מערבבים קודם את הביצה, הסוכר והקמחים ולאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

משמנים 2 שקעים של תבנית סיליקון ויוצקים לתוכם את הבלילה.

-אופים 7-8 דקות ומוציאים מהתנור (כשהעוגה נראת מוכנה מבחוץ אך נוזלית ורכה מבפנים). מגישים ואוכלים מיד.

*ניתן להגיש עם כדור גלידה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת,
    האם ניתן להכין בתבנית אחת גדולה? ובנוסף להגדיל כמויות?
    אם אכן, ניתן להשתמש בתבנית גדולה( לא אישית) כמה זמן אפייה?
    תודה וחג שמח!

    1. היי זיוה, חג שמח 🙂
      בגלל שזו עוגה שהיא נוזלית מבפנים אני לא חושבת שתבנית גדולה תתאים. עדיף להכין בתבניות אישיות.

  2. אם אני רוצה להכין מראש שומרים אותה במקרר? צריך לאכול אותה חמה?
    תודה רבה על כל המתכונים המדהימים.

    1. עדיף לאפות אותה כמה שיותר סמוך להגשה. מגישים אותה חמה.
      אם לא מסתדר, אפשר לשמור במקרר ולחמם במיקרוגל כמה שניות לפני ההגשה.

  3. תודה רבה על המתכון המעולה ! אני וחברה שלי הכנו את זה אבל עם כף סוכר אחת פחות (אני בת 11 ואני עם צליאק )

  4. היי אפרת,

    תודה על כל המתכונים ההנהדרים שאת חולקת אתנו. רוצה לנסות את זה בגרסת הפרווה. מאחר שהשימוש בחמאה הוא באמצעות המסתה אני מניחה שלא תהיה בעיה להחליפה בשמן במתכון זה (בטח יהיה קצת פחות טעים, אבל לא נורא. עדיף משימוש לא בריא במחמאה). מה את אומרת?

    1. היי גיתה,
      אני לא חושבת שתהיה בעיה להמיר בשמן (3-4 כפות שמן).
      המשך יום נפלא וחג שמח!

  5. האם חייבים לשים גם קמח אורז גם קמח תפוא? אי אפשר לשים רק אחד מהם?
    וגם מה הכמויות ל10 יחידות? הסתבכתי…

    1. היי שושה,
      אם יש לך את שניהם אז עדיף. לא ניסיתי להכין רק עם סוג אחד של קמח אבל אם כבר אז עדיף קמח תפו"א.
      הכמות במתכון מספיקה ל2 מנות אישיות לכן ל10 מנות יש להכפיל כמויות ב-5.

    1. היי לירון, זה לא מסוג עוגות השוקולד האווריריות. עוגה זאת היא אכן יותר דחוסה ומרוכזת מאחר והיא מבוססת בעיקר על שוקולד וזאת הסיבה שהיא קטנה ואישית. מתאימה בעיקר למי שאוהב שוקולד.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר