מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת שוקולד וקוקוס לפסחFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 1, 2014
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

עוגת שוקולד מרשימה וחלומית בציפוי קרם קוקוס 

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

תבנית עגולה חד פעמית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים גדולות

1/2 כוס (100 ג') סוכר

3/4 כוס (180 ג') שמן

1.5 כוסות (360 ג') מים חמים

1 כוס (135 ג') קמח מצה לעוגות

1 שקית (10 ג') אבקת אפיה

3/4 כוס (95 ג') אבקת שוקולית

1/2 כוס (45 ג') קוקוס טחון

קרם קוקוס:

1/2 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית (125 מ"ל)

1 כף (12.5 ג') סוכר

20 גרם חמאה/מחמאה

2/3 כוס (60 ג') קוקוס טחון

1/2 כפית תמצית וניל

 אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מערבבים בקערה את קמח המצה, אבקת האפיה, אבקת השוקולית והקוקוס.

מקציפים (במיקסר) בקערה נפרדת את הביצים עם הסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה (במשך כ-3 דקות). מוסיפים את השמן והמים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות (תבנית אינגליש קייק) או כ-50 דקות (תבנית עגולה 24).

הכנת קרם קוקוס: מחממים במיקרוגל (או על הכיריים) שמנת/קצפת צמחית ומוציאים. מוסיפים סוכר וחמאה ומערבבים עד שהחמאה וסוכר נמסים. מוסיפים את הקוקוס ותמצית הוניל ומערבבים.

-כשהעוגה מוכנה, יוצקים את קרם הקוקוס על העוגה. מצננים לטמפ' החדר ושומרים את העוגה במקרר.

 

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח, עוגת שוקולד לפסח, עוגת שוקולד כשרה לפסח

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

221 תגובות

הוסף תגובה
  1. פשוט מ ו ש ל ם😄😄😄
    יצאה עוגה מדהימה וטעימה. תודה על המתכון.ועל כל המתכונים שתמיד תמיד מצליחים.ואף פעם לא מאכזבים. תודה והרבה הצלחה😊😊😊

  2. העוגה הייתה פשוט ואווו!!!עשיתי לה שינוי קטן😬
    הפרדתי את הבלילה לשתי תבניות עגולות,את קרם הקוקוס מרחתי באמצע ולמעלה עשיתי גאנש שוקולד.לא נשאר פירור❤️

  3. אפרת המדהימה שיהיה חג שמח!
    התלבטתי מאוד בין העוגה הזאת ובין העוגת שוקולד השניה שלך לליל הסדר. רוצה עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה לילדים. מתכננת להכין עם גנאש ולא עם הקוקוס כי לא אוהבים אצלנו. אציין שאין לי קמח תפוחי אדמה (שצריך לעוגה השניה)ואין לי זמן לקנות. ראיתי בתגובות שלך שהמלצת על העוגה הזאת למי שאין.אנא עזרי לי להכריע בין השתיים. כמו כן אם אני מכינה היום למחר עם גנאש שמכיל שמנת, האם לשמור במקרר או שזה בסדר בחוץ.
    מקווה שתעני לי לפני החג😍

    1. היי דורית,
      תכיני את העוגה הזאת. אם יש לך תבנית בקוטר 22 אז עדיף אם את רוצה שהעוגה תצא גבוהה.
      את יכולה לשמור את העוגה בחוץ עד מחר עם הגנאש (בימים חמים ובקיץ אני ממליצה להכניס למקרר אבל לא כל כך חם אז אין בעיה).
      חג שמח 💗

    2. אפרת המדהימה
      חוזרת לשתף שהעוגה היתה מ ו ש ל מ ת!! כל כך אוורירית וטעימה שלא יאמן שהיא עשויה מקמח מצה. ביחד עם הגולאש המופלא שלך שתמיד קוצר מחמאות ומרק העוף שלך הוותיק והטוב (הוספתי גרונות להדגשת הטעם) היה מוששששש.
      תודה לך ושיהיה לך חג נפלא.
      את מתכונאית בחסד ועם זאת כה צנועה ונעימה ואיזה כיף שאת קיימת😍

  4. היי אפרת, האם לדעתך אני יכולה להפריד את העוגה ל-2 שכבות ולמרוח ביניהן את קרם הקוקוס? ובשכבה העליונה מעל כל העוגה גנאש שוקולד? תודה וחג שמח

    1. היי ענבר,
      העוגות של פסח בדר"כ יוצאות במרקם מתפורר בגלל קמח המצה לכן נראה לי שעדיף לא לחתוך. אפשר לשים מעל גנאש שוקולד ולפזר קוקוס.
      חג שמח 💗

    1. היי ויקי,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאם יש לך קמח מצות רגיל או דק עדיף להשתמש בו.
      חג שמח 💗

  5. נראה נהדר וגם התגובות מצויינות.שתי שאלות: 1. האם אפשר להכין בתבניות אינגליש קייק? 2. אפשר לאפות היום ולהגיש מחר? עדיין יהיה טעים? תודה

    1. היי מירי,
      1. אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      2. אפשר להכין יום לפני. לשמור מכוסה היטב.
      חג שמח ❤️

    1. היי נועה,
      במתכון הזה אני לא בטוחה אם כדאי אבל מחר אפרסם מתכון למאפינס שוקולד שאפשר להכין עם קמח תפוח אדמה (אפשר להכין כעוגה במקום מאפינס).
      חג שמח 🙂

    1. היי אילה,
      במתכון הזה אני לא יודעת איך זה ייצא אבל יש לי מתכון למאפינס שוקולד שעדיין לא פרסמתי שאפשר להכין אותו גם עם קמח תפו"א וכעוגה שלמה. שולחת לך למייל.

  6. היי 🙂
    בעוגה האם אפשר קקאו במקום שוקולית?
    ובקרם אם אשמיט את החמאה זה יעבוד?
    בתודה וחג שמח ❤️

    1. היי ננסי,
      יותר טעים עם שוקולית אבל אפשר להשתמש גם בקקאו ולשים שני שליש כוס קקאו ולהגדיל את כמות הסוכר לכוס ורבע לפחות. (אפשר גם לשלב חצי כמות קקאו וחצי כמות שוקולית ואז זה יוצא יותר טעים).
      החמאה בעצם מסמיכה את הציפוי. אם רוצים לוותר עליה אפשר להמיר את החמאה ב-3 כפות שמנת/קצפת צמחית (בנוסף לחצי כוס).
      חג שמח 💕

  7. תודה על המתכון הנפלא, הכנתי אותה לחג השני , האורחים התלהבו מהמראה ומהטעם הנימוח (אני הוספתי מעל הקרם קוקוס, גנאש שוקולד, זה משדרג את העוגה).
    החלטתי לאמץ את העוגה גם בימים רגילים , פשוט אחליף את הקמח מצה בקמח רגיל.
    תודה תודה תודה (:

    1. צילמתי את העוגה, פרוסה ממנה כי זה מה שנשאר, טרפו הכל, שוב תודה, טעימה מאוד (:

    2. הקרם שוקולד שהוספת בתמונה נראה מוצלח מאוד וסמיך. מה המתכון בשבילו?? תודה

    3. היי גיל,
      היא הוסיפה גנאש שוקולד: ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל קצפת צמחית או שמנת מתוקה.

  8. הי,
    אפיתי את העוגה פעמיים מתחילת החג והיא קצרה הרבה מחמאות!!
    פעם אחת עפי המתכון המקורי ופעם אחת שיניתי את הקרם לגנאש שוקולד ומעליו פיזרתי קוקוס. בשתי הווריאציות יצא נהדר.
    תודה רבה 😊

  9. הי, באחת התגובות כתבת שאפשר לשים 3 ביצים (במקום 2 במתכון המקורי), אך לא התייחסת לשאר המרכיבים.
    האם זה אומר שהכמויות נשארות אותו דבר ואין צורך להגדילן?
    תודה

    1. היי לימור,
      אין צורך להגדיל את יתר הכמויות, רק את כמות הביצים.

  10. הייתי סקפטית לגבי עוגה טעימה לפסח והופתעתי בענק! העוגה מצויינת, עסיסית ומתוקה במידה.
    החלפתי את השמנת הצמחית בקרם קוקוס ויצא נהדר.

    1. תכיני מחצית כמויות אינגליש קייק:
      2 ביצים (למרות שזה בתבנית אינגליש קייק כדאי להשאיר את זה 2 ביצים)
      1/3 כוס סוכר
      1/3 כוס שמן
      3/4 כוס מים חמים
      חצי כוס קמח מצה לעוגות
      כפית מלאה אבקת אפיה
      1/3 כוס אבקת שוקולית
      1/4 כוס קוקוס טחון
      לציפוי להמיס 50 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית.
      חג שמח 🙂

  11. היי. האם זה בסדר שהבלילה נוזלית ? ושאלה נוספת, האם אפשר במקום קמח מצה קמח תפוחי אדמה?

    1. אם הכנת לפי המתכון אז זה בסדר. לא בטוחה אם ייצא מוצלח עם קמח תפו"א.
      חג שמח 🙂

  12. קודם כל תודה על כל המתכונים הפשוט נפלאים.
    האתר שלך מככב אצלי קבוע במטבח.
    אני הולכת להכין את העוגה לערב פסח, יש שני סוגים של קמחים בסופר, באיזה מהם להשתמש? יש קמח מצה רגיל שיש בו רק קמח מצה ומים ויש גם קמח תופח לפסח של אסם.
    תודה רבה

    1. היי לינדה,
      הכוונה לקמח מצה רגיל. ואם את מוצאת "קמח מצה לעוגות" עוד יותר טוב.
      חג שמח! 🙂

  13. הי,
    אני רוצה להכין את העוגה לערב פסח ואין לי בעיה שלא תהיה פרווה.
    האם ישדרג את הטעם אם אחליף את המים בנוזל אחר, כמו חלב למשל?
    או שעדיף להישאר עם המים והם לא רק בגלל הפרווה…?
    תודה וחג שמח 😊

    1. היי לימור,
      זה יוצא טעים עם המים. לא יהיה הרבה הבדל אם תשתמשי בחלב. בקרם הקוקוס את יכולה להשתמש בשמנת מתוקה וחמאה.
      חג שמח 🙂

    2. תודה רבה על המענה המהיר.
      אשתף איך יצא לי…
      מקווה שטעים כמו לכולם 😊

  14. שלום אפרת יקרה,
    הכנתי את העוגה הטעימה שלך אבל לא היה לי שוקלות אז שמתי קקאו ובמקום הסוכר שמתי סירופ מייפל (מטעמי בריאות) שמתי מעט סוכר רק להקצפה.
    הבלילה היתה טעימה והיה לי כוס יוגורט טבעי שרציתי להתפטר ממנו לפני פסח אז הוספתי את זה לעוגה… כשהעוגה יצאה מהתנור היתה מאוד רכה וטעם לא מי יודע מה אז הצטערתי שהוספתי את היוגורט אבל את הנעשה אין להשיב אז הכנסתי למקרר… למחרת בבוקר החלטתי לקחת חתיכה כדי להתפטר מהעוגה והנה חסדי השם, הופתעתי לטובה כי אחרי לילה במקרר היא יצאה טעימה להפליא!!! ממש מעולה!! מתגברת על עצמי לא לקחת עוד חתיכה… 😉
    תודה על עוד מתכון נהדר!
    שבת שלום!

    1. אני שמחה שיצא טעים עם כל האלתורים 🙂
      תודה מלכה ושבת שלום!

  15. שלום 🙂 העוגה נראית טעימה מאוד! ורציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח לקמח רגיל , ואת השמנת מתוקה בקרם קוקוס? תודה רבה ושבת שלום 🙂

    1. היי דנה,
      אני חושבת שאפשר לשים כוס וחצי קמח לבן.
      אפשר לשים קרם קוקוס במקום השמנת המתוקה.
      שבת שלום 🙂

    1. היי רינת,
      אני לא בטוחה אם במקרה הזה כדאי להמיר את השוקולית לקקאו כי מדובר בכמות גדולה ויכול להיות שהעוגה תצא קצת מרה או חזקה בטעם של הקקאו. בכל אופן אם את מחליטה לשים, שימי 2/3 כוס קקאו והגדילי את כמות הסוכר לכוס ורבע לפחות.

    2. הי אפרת, האם ניתן להשתמש בשוקולד מריר מומס? אין לי שוקולית וקקאו כרגע וזה ערב החג…תודה רבה! חג שמח

    3. היי אוריתה,
      מאחר ואבקת השוקולית משמשת גם במקום קמח אני לא בטוחה שזה יתאים בעוגה הזאת. אולי את יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולהפחית מכמות המים כרבע כוס ולהכין בתבנית קצת קטנה יותר.
      חג שמח 🙂

  16. היי.אשמח בבקשה שתרשמי לי מתכונים לפסח של עוגות ללא קמח מצה מכל סוג, יש לי רק קמח תפוא' ובלי שמנות למיניהם וקרמים…יש לך משו?אני ממש אודה לך.
    שבת שלום
    *אגב גם אינלי שוקולית.

  17. היי,
    אני רוצה להכין את הקרם קוקוס לעוגה ואין לי חמאה או מחמאה.
    מה אפשר לשים במקום??
    תודה וחג שמח

    1. היי רעות,
      החמאה/מחמאה מייצבים את קרם הקוקוס מאחר והם מתקשים לאחר קירור. אם יש לך מרגרינה או שמן קוקוס, אפשר לשים במקום.
      אם לא, פשוט תכיני בלי ואם שכבת הקרם סמיכה מידי תוסיפי עוד 1-3 כפות שמנת מתוקה.
      חג שמח ושבת שלום 🙂

    2. אני עכשיו מנסה כי אני חשבתי להמיר בשמן וזה רעיון ממש טוב!!!
      האתר שלך פשוט מושלם הוא מככב במטבח שלי!!!

  18. אם אני רוצה רק תבנית אינגליש קייק אחת אז מבחינת כמויות ואיך מבחינת הציפוי גנאש מעל במקום הקרם קוקוס?

    1. היי מיכל,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      2 ביצים (למרות שזה בתבנית אינגליש קייק כדאי להשאיר את זה 2 ביצים)
      1/3 כוס סוכר
      1/3 כוס שמן
      3/4 כוס מים חמים
      חצי כוס קמח מצה לעוגות
      כפית מלאה אבקת אפיה
      1/3 כוס אבקת שוקולית
      1/4 כוס קוקוס טחון
      לציפוי להמיס 50 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית.

  19. שלום, ותודה על המתכון!
    קרם הקוקוס ממש לא יצא לי כמו בתמונה … נראה שהוא "נשבר", צבעו צהבהב, ואין לו נפח כלל, הוא שטוח … מה יכולה להיות הסיבה?
    אגב, גם העוגה עצמה יצאה לי נמוכה (2 ס"מ) … (אפיתי בתבנית 24)
    כמו כן, המרקם של פנים העוגה נראה כמו של עוגה שלא נאפתה די, למרות שהחלק התחתון והחלק העליון אפויים. האם כך היא אמורה לצאת?
    ועוד דבר … היא לא מספיק מתוקה לטעמי. יש בעיה להוסיף סוכר מעבר לרשום במתכון?
    תודה מראש!

    1. היי ענת,
      העוגה לא אמורה להיות כל כך נמוכה. בטוח זאת תבנית 24 ולא 26? הקצפת את הביצים עם הסוכר כ-3 דקות?
      המרקם צריך להיות אפוי לגמרי. כנראה שהעוגה לא נאפתה עד הסוף. כמה זמן היא היתה בתנור? בדקת עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה?
      אין בעיה להוסיף עוד סוכר.
      לגבי הצבע הצהבהב של קרם הקוקוס, יכול להיות שחיממת יותר מידי את השמנת? כעקרון יש לחמם אותה עד כמה דקות עד שהיא חמה אבל לא רותחת. הקרם אמור להיות שטוח אך אוורירי. מאחר ולא מקציפים את השמנת לא אמור להיות לו נפח יותר מידי.

  20. שלום! קודם כל תודה על כל המתכונים המעולים שאתה מעלה!
    רציתי לשאול אם אפשר להמיר את השמנת או הקצפת צמחית – בגבינה לבנה או ביוגורט?

    תודה!

    1. היי נגה,
      לדעתי כדאי להשאר עם הקצפת הצמחית מאחר וזה יוצא טעים יותר.
      שבוע נפלא 🙂

  21. היי!!
    הכנתי את העוגה בפסח! ויצא להיטטט!!.. בא לי עוד ממנה.. (בהיריון..)
    לא נשאר לי קמח מצה או קמח מצה לעוגות.. אפשר להמיר בקמח אחר?? וזה עדין יצא באותו מרקם??
    תודה רבה!!
    אוהבת את האתר שלך וממליצה לכולם!!!! 🙂

    1. היי אביה,
      אני שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת ותודה על ההמלצות! 🙂
      את יכולה להכין את עוגת השוקולית הרגילה. היא עשויה מקמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה) ועליה להכין את ציפוי קרם הקוקוס במתכון הזה. זה לא ייצא ממש אותו דבר כי לקמח המצה יש מרקם אחר אבל זה ייצא טעים.

  22. אפרת המקסימה,הכנתי ב2 אינגליש קייק עם ציפוי שוקולד פשוט ופיזרתי מעט קוקוס מעליהן.העוגות יצאו נימוחות וטעימות כל כך!קיבלתי קומפלימנטים רבים,כולל מהבן הקטן בן ה3.5 של בת דודתי שחיסל 2 פרוסות במכה.תודה רבה על הסבלנות הרבה לכל שאלותיי ושיהיה שבוע מקסים לכולם!

    1. היי שיר,
      הכוונה לכוס זכוכית סטנדרטית (זאת עם הידית) בנפח של 240 מ"ל.
      חג שמח!

  23. אפרת כמה שמן ומים צריך לציפוי שוקולד פשוט ל2 אינגליש קייק והאם המים צריכים להיות רותחים?

    1. האם צריך להגדיל כמויות אם שמים 3 ביצים במקום 2 ?
      ואם כן, תוכלי לרשום לי מה וכמה.
      תודה

  24. שלום רב,
    מתכננת להכין את העוגה למחר בערב וממש מצפה כבר לטעום אותה!
    שאלה לגבי ציפוי הקוקוס – עד לאיזה שלב עליי לחמם את השמנת – האם עד להרתחה? אם לא, איך אדע שחוממה מספיק להכנת הקרם?
    תודה וחג שמח

    1. היי אורית,
      אין צורך להביא את השמנת לרתיחה, רק לחמם אותה קצת כדי שהחמאה והסוכר יימסו (אם זה במיקרוגל מספיק 15-20 שניות).
      חג שמח!

    1. היי תהילה,
      בתוך התערובת עצמה אין בעיה להמיר באגוזים קצוצים. בקרם עצמו זה פחות מתאים אבל אפשר להכין ציפוי שוקולד רגיל ומעליו לפזר אגוזים קצוצים.
      חג שמח 🙂

  25. היי 🙂
    אני רוצה להכין את העוגה יום לפני ההגשה ויש לי נסיעה לצפון בערך כשעתיים נסיעה
    האם אני יכולה לשמור את העוגה במקפיא עד שאצא לדרך ?!

    1. היי לירון,
      אין צורך להכניס את העוגה למקפיא (אין בה קצפת או קרם מוס), מספיק לשמור אותה במקרר עד שתצאי לדרך וכשתגיעי תכניסי אותו למקרר אם יש לך אפשרות.
      בהצלחה וחג שמח 🙂

  26. אפרת היקרה,
    גם אני לא הצלחתי למצוא קמח מצה לעוגות. האם העוגה תצליח בוודאות גם עם קמח מצה רגיל ? אני ממש פוחדת ליפול …
    תודה מראש על המענה וחג שמח 🙂

    1. היי אילנית,
      העוגה תצליח ותהיה טעימה גם עם קמח מצות רגיל, ההבדל הוא שהמרקם שלה יהיה קצת "גרגירי".
      אגב, בימים האחרונים אני מוצאת את זה יותר על המדפים בסופרים כאשר לפני זה היה יותר קשה למצוא.
      חג שמח 🙂

    1. היי ליאת,
      מה הכוונה קרעים בדפנות? שהעוגה התנתקה מהדפנות?
      בכל מקרה, זה לא משהו שאמור לפגום בטעם.

  27. אני עושה את העוגה פרווה מה אני יכולה לשים במקום חמאה בתבנית של 27?
    והכמיות זהות לזו של ה 26 שרשמת…?

    1. היי ליאת,
      אפשרות עדיפה במקום חמאה היא לשים מחמאה או מרגרינה (הן מייצבות ומסמיכות את הציפוי). אפשרות נוספת היא לוותר ולשים 3 כפות נוספות של קצפת צמחית במקום (זאת אומרת שסה"כ לציפוי – חצי כוס + 3 כפות).
      לגבי התבנית, באחת התגובות ציינתי כמויות לתבנית 26. לדעתי בתבנית 27 העוגה תצא קצת נמוכה לכן אני ממליצה להכין ב26.
      חג שמח 🙂

  28. אפרת,
    לא מצאתי בסופר קמח מצה לעוגות, אפשר להשתמש בקמח מצה רגיל?
    נתקלתי בקמח תופח כשר לפסח זה יכול להתאים?

    1. היי ענת,
      מבחינת מרקם וטעם עדיף להשתמש בקמח מצות רגיל מאשר בקמח התופח.

  29. קניתי שמנת ריצ', אפשר להשתמש בזה לקרם קוקוס במקום מה הקצפת הצימחית/מתוקה?

    מחכה בכיליון עיניים להכין את המתכונים שלך לפסח,
    אני נהנית לבשל בזכות המתכונים שלך. בכל הזדמנות אני מודה לך!
    חג שמח, כשר והכי חשוב טעים 🙂

    1. כן בטח, שימי חצי מיכל ריץ' במקום השמנת/קצפת צמחית.
      ושוב תודה רבה! תמיד כיף לשמוע 🙂
      חג שמח!

    1. היי אלייה,
      יותר טעים עם שוקולית אבל אפשר להשתמש גם בקקאו ואם כן יש להגדיל את כמות הסוכר לכוס אחת (אפשר גם לשלב חצי כמות קקאו וחצי כמות שוקולית ואז זה יוצא יותר טעים).
      החמאה בעצם מסמיכה את הציפוי. אם רוצים לוותר עליה אפשר להמיר את החמאה ב-3 כפות שמנת/קצפת צמחית (בנוסף לחצי כוס).
      חג שמח 🙂

    1. היי שיר,
      את יכולה להכין בתבנית חד פעמית עגולה בקוטר 24 או ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.
      חג שמח 🙂

    1. את לא חייבת לשמור במקרר אם את לא מכינה את ציפוי הקוקוס עם השמנת. את יכולה לעטוף בניילון נצמד ולשמור בחוץ.

    1. כן, היא אמורה לצאת גבוהה. בכל אופן, ממליצה לך להקציף את הביצים עם הסוכר 2-3 דקות כדי לתת נפח לעוגה.

  30. הי אפרת רוצה להכין בתבנית אינגליש קייק אבל עם ציפוי שוקולד פשוט מה הכמויות והאם אפשר להכין עם שמן?

    1. היי,
      כמויות לתבנית אינגליש קייק:
      2 ביצים (למרות שזה בתבנית אינגליש קייק כדאי להשאיר את זה 2 ביצים)
      1/3 כוס סוכר
      1/3 כוס שמן
      3/4 כוס מים חמים
      חצי כוס קמח מצה לעוגות
      כפית מלאה אבקת אפיה
      1/3 כוס אבקת שוקולית
      1/4 כוס קוקוס טחון
      לציפוי להמיס 50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 2 כפות מים.

    2. אפרת מכינה בסוף ציפוי שוקולד פשוט עם שמן ל2 אינגליש קייק מה הכמויות?לצקת על העוגה ישר כשיוצאת מהתנור וצריך לצנן את הציפוי לפני?

    3. היי שרון,
      הכמויות ל2 תבניות אינגליש קייק הן הכמויות במתכון.
      וכן, את הציפוי מומלץ לצקת על העוגה בעודה חמה.
      העוגה נשמרת 3-4 ימים מחוץ למקרר עטופה בניילון נצמד.

    4. כן, עדיף לצקת את הציפוי כשהוא עוד חם ולפזר קוקוס אחרי 7-10 דקות (כשהציפוי חמים אבל לא חם מאוד), כי כשהציפוי מתקרר לגמרי הקוקוס כבר לא נדבק אליו.

    1. בוקר טוב,
      כמויות לתבנית 26:
      3 ביצים
      3/4 כוס סוכר
      כוס שמן + 4 כפות
      2+1/4 כוסות מים חמים
      1.5 כוסות קמח מצה לעוגות
      שקית אבקת אפיה + כפית מלאה
      כוס אבקת שוקולית + כף גדושה
      3/4 כוס קוקוס טחון
      קרם קוקוס:
      3/4 מיכל שמנת מתוקה / קצפת צמחית
      כף וחצי סוכר
      30 גרם חמאה/מחמאה
      כוס קוקוס טחון
      כפית תמצית וניל
      יום מקסים 🙂

  31. הי! רציתי לשאול, במקום אחד כתוב לעשות בתבנית של 24 ובמקום אחר במתכון כתוב בתבנית של 26, מה יותר נכון?

  32. שלום רב
    החלפתי את הקמח לקמח רגיל כוס ורבע והעיסה יצאה נוזלית. העיסה אמורה להיות נוזלית?אם לא מה אפשר לעשות?

    1. אם הוספת כוס ורבע קמח זה בסדר. תכניסי לתנור במהרה אחרת חומרי ההתפחה ששמת בעוגה יפגעו והעוגה לא תתפח.

  33. חגגנו היום יום הולדת לאחותי וקיבלתי מחמאות רבות מכולם. אחותי שהיא אנינת טעם ידועה אצלנו נהנתה מאוד מהעוגה המדהימה הזאת. זאת פעם ראשונה שעוגה כשרה לפסח יוצאת טוב כל כך מבלי שקמח המצות מהווה חיסרון במרקם ובטעם. תודה רבה על המתכון המעולה!!!

  34. שלום,שאלה אחרונה: צריך לשמן את התבנית (קניתי מקרטון שמיועדת לאפייה) לפני?בשמן או חמאה?

  35. ואם אני רוצה להכין רק בתבנית אחת בקוטר 22, האם יש שינוי בכמויות החומרים לעוגה ובזמן האפייה?

    1. היי שרון,
      אם את רוצה להכין בתבנית אחת את צריכה להכין מחצית מהכמות: 1 ביצה, שליש כוס סוכר, שליש כוס שמן, 3/4 כוס מים חמים, חצי כוס קמח מצות דק, כפית גדושה אבקת אפיה, שליש כוס שקולית, רבע כוס קוקוס.
      לקרם הקוקוס: רבע כוס שמנת, חצי כף סוכר, 10 גרם חמאה, שליש כוס קוקוס, 2-3 טיפות תמצית וניל.
      170 מעלות, בסביבות 30-40 דקות אפיה.

    1. היי שרון,
      אני מאמינה שהכמות תספיק לך ל-2 תבניות בקוטר 22.
      בסביבות 40 דקות אפיה.
      חג שמח 🙂

  36. היי,
    אין לי קמח מצות לעוגה.
    אם אני מנפה את הקמח מצות הרגיל כמה פעמים, זה שווה ערך לקמח מצות לעוגה?
    מה הכמות שאני צריכה לשים?

    1. היי ליטל,
      רק אם את טוחנת את הקמח ליותר דק אז מתקבל קמח מצות לעוגות (לא קשור לניפוי).
      אבל לא נורא אם אין לך, את יכולה להכין גם מקמח מצות רגיל (אותה כמות).
      חג שמח 🙂

  37. אחרי חיפוש ארוך אחר מתכון לעוגה שכולה אפויה הגעתי לכאן .
    הניסיון הראשון היה בהחלט מוצלח וטעים אך בניסיון השני (אחרי 3 ימים) הימרתי והחלפתי את המים בחלב, וחלק מהשוקולית הוחלף בקקאו הימור שלטעמינו השתלם ועל כן המתכון נישמר כדי שנוכל להכין אותו שוב כשרק נרצה 🙂
    תודה רבה וחג שמח

  38. הי תבנית חד פעמית מקרטון שמיועדת לאפייה בקוטר 22 ס"מ תתאים פה?מצאתי רק קמח מצות רגיל,זה יתאים? אני מכינה את העוגה ליום הולדת של אחותי וחשוב לי מאוד שתצא טוב.

    1. היי שרון,
      אפשר להשתמש גם בקמח מצות רגיל ותבנית בקוטר 22 תתאים. מקסימום אם תשאר לך בלילה תוכלי לצקת אותה לתבנית מאפינס קטנה.
      שיהיה מזל טוב 🙂

  39. הי אורטל, חג שמח!
    אין לי שמנת להקצפה/צמחית :-/ מה אפשר לשים במקום שיתאים לעוגה? יש לי פודינג וניל אם זה עוזר…

    1. היי מריאנה,
      אפשר להמיר את השמנת בקרם או חלב קוקוס ואם אין לך אז חלב רגיל או חלב סויה.

  40. היי,

    הכנתי את העוגה והיא יצאה ממש ממש טעימה! הבעיה היחידה היתה שכשחתכתי לפרוסות היא ממש התפוררה ולא הצלחנו להרים אותה אפילו מהתבנית. מה יכולה להיות הבעיה? השתמשתי בקמ מצות רגיל ולא מיוחד לעוגה.. אולי זאת הבעיה?
    תודה וחג שמח 🙂

    1. היי אורטל,
      זה יכול להיות בגלל קמח המצות הרגיל כי הוא יותר גרגירי ולכן פחות "תופס". סיבה נוספת יכולה להיות שימוש בביצים קטנות (כי הביצים תפקידם ל"קשור" את החומרים בעוגה).
      הכי חשוב שיצא טעים 😉
      חג שמח!

  41. היי,

    קודם כל אני רוצה להגיד שהאתר הזה נהדר! כל מתכון שהכנתי יצא מדהים 🙂
    יש לי בעיה קטנה,המיקסר שלי התקלקל ואני ממש רוצה להכין את העוגה לפסח, עד כמה זה נורא שאני אערבב ביד?

    תודה וחג שמח 🙂

    1. היי רדה,
      אני שמחה מאוד לשמוע 🙂
      הקצפת הביצים עם הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה מעניקה נפח לעוגה ותורמת לאווריריות שלה (במיוחד אם מכינים עוגה מקמח מצה שגורם לעוגה להיות יותר "כבדה"). את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר ידנית בעזרת מטרפה/כף במשך כ-3 דקות בתנועות מהירות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואז להוסיף את שאר החומרים כרגיל.
      חג שמח! 🙂

  42. העוגה נראית נהדר אבל אצלנו לא אוכלים קוקוס. האם ניתן להחליף את קרם הקוקוס בפודינג וניל עם שמנת מתוקה וגם האם אפשר לוותר על הקוקוס בעוגה או להחליף במשהו? אם כן במה?
    תודה

    1. היי מיכל,
      אין בעיה לוותר על הקוקוס בתוך העוגה עצמה.
      לגבי הציפוי- את יכולה להכין קרם וניל (להקציף שמנת מתוקה+ אינסטנט פודינג וניל) ולצפות את העוגה ואפשר גם להכין ציפוי גנאש (להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל שמנת מתוקה).
      חג שמח 🙂

  43. היי , אני רוצה להכין את העוגה לערב החג עם גנאש שוקולד במקום הקרם קוקוס. אם אני רוצה שהעוגה תצא ממש כושית אבל עדיין להשתמש בשוקולית ולהוסיף לזה גם אבקת קקאו.איך עליי לשלב בין שתי האבקות ??תודה מראש וחג שמח

    1. היי נירה,
      את יכולה לשים מחצית מהכמות אבקת קקאו ומחצית מהכמות שוקולית (סה"כ 3/4 כוס) ואז העוגה תצא כהה יותר.
      שבוע טוב וחג שמח 🙂

  44. הכנתי את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייק והיא יצאה ממש נמוכה.. למה זה קרה? מאוד התאכזבתי

    1. הי ריקי,
      מוזר, העוגה דווקא אמורה לתפוח. העוגה לא תפחה בכלל או שתפחה ונפלה?
      ערבבת היטב שקית אבקת אפיה עם הקמח?
      האם הקצפת בהתחלה את הביצים עם הסוכר עד לתערובת תפוחה?

    2. העוגה תפחה בתנור ואז כשכיביתי את התנור היא ירדה, עשיתי הכל לפי ההוראות ולא הבנתי מה התפקשש.. אני עשיתי הרבה מתכונים של עוגות מהאתר שלכם והילדים שלי מאוד מרוצים ככה שמאוד הופתעתי שהפעם לא הצליח.

    3. הי ריקי,
      אם העוגה תפחה ולאחר מכן ירדה זה לא קשור למתכון (זה יכול לקרות בכל עוגה) אלא לסיבות אחרות כמו:
      -אפיה בחום גבוה (האם אפית ב 170 מעלות?)
      -זה יכול להיות בגלל שהעוגה הוצאה מהתנור לפני שהייתה אפויה לגמרי (האם בדקת עם קיסם האם העוגה מוכנה?)
      -דלת התנור נפתחה מוקדם מידי ונכנס קור שגרם לעוגה ליפול.
      בכל אופן, אם העוגה אכילה למרות שהיא נמוכה אני ממליצה להכין ציפוי גנאש שישדרג את העוגה ואת הטעם-
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%9C%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%94/

    1. הי ריקי,
      אם את לא מכינה את ציפוי הקוקוס אין בעיה לשמור את העוגה מחוץ למקרר כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
      יום נהדר 🙂

    1. הי גדא,
      אין שום בעיה. את יכולה להשאיר את העוגה מחוץ למקרר גם כמה שעות.

  45. אני לא מכירה את האפקה הזאת וכל כך באלי לעשות את העוגה כי אני דלוקה על האתר המדהים שלכם
    אבל יש לי שאלה אבקת שוקולית זאת דומה לאבקה של שוקו שעושים לשתיה!? תודה

    1. אני שמחה לשמוע שאת אוהבת את האתר 😉
      ונכון, אבקת שוקולית זאת האבקה ממנה מכינים משקה שוקו אבל אם אין לך ואת מאוד רוצה להכין את העוגה אז את יכולה להכין עם השינויים שרשמתי לך או שתכיני עוגת שוקולד אחרת באתר שמבוססת על קקאו (צירפתי קישור לעוגה) ותוסיפי לבלילה חצי כוס קוקוס טחון ואת הציפוי קוקוס לעוגה תכיני לפי מה שרשום במתכון הזה 🙂
      http://www.10dakot.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93/

    1. לא מכירה אבל אני מניחה שזאת אבקת קקאו רגילה.
      בגלל שהטעם של קקאו יותר חזק ומר אני ממליצה לשים חצי כוס אבקת קקאו (במקום 3/4 אבקת שוקולית), 3/4 כוס סוכר (במקום חצי כוס) וכוס ורבע מים חמים (במקום כוס וחצי).

    1. לא, יש אבקת שוקולית ויש אבקת קקאו. הטעם של אבקת קקאו יותר חזק ומודגש.

  46. היי העוגה מעולה.
    אהבתי אותה מאוד והייתי רוצה לדעת איך להמיר את כמות הקמח מצה לקמח רגיל על מנת להכין אותה כעוגה רגילה ולא לפסח.
    תודה 🙂

    1. הי מירה,
      במקום כוס קמח מצה תשימי כוס ורבע קמח רגיל.
      שבת שלום 🙂

    1. היי יעל, קמח תופח לפסח מורכב גם מעמילן תפו"א כך שאני לא יודעת איך זה ייצא (גם יחס הנוזלים משתנה). אם יש לך קמח מצות רגיל (לא לעוגה) עדיף להשתמש בו.
      אם יש ברשותך קמח תופח בלבד, תנסי לשים כוס אחת של קמח תופח ולהפחית את כמות אבקת האפיה לכפית אחת ולשים כוס אחת של מים חמים (במידת הצורך, תוסיפי עוד מים בסוף). שימי לב שבסוף צריכה לצאת בלילה מעט נוזלית אך לא יותר מידי נוזלית.
      אשמח לעדכון 🙂

    1. היי מירב, אפשר (ואם הוא מספיק מתוק אולי אפשר לוותר על כף הסוכר).

    1. היי, המחמאה אמורה להסמיך את הציפוי (מה שהשמן לא יעשה). עדיף לוותר בכלל על המחמאה ולשים יותר קוקוס במידת הצורך.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר