מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד וחלבה

עוגת שוקולד וחלבהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On דצמבר 26, 2013
Last modified:דצמבר 20, 2018

Summary:

עוגת שוקולד בחושה בשילוב חלבה – רכה, עסיסית וטעימה

עוגת שוקולד וחלבה

2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים גדולות

¾ כוס (150 ג') סוכר

¾ כוס (150 ג') שמן

1.5 כוסות (360 מ"ל) מים חמימים (יש לערבב מים רותחים עם מים קרים באותו יחס)

2 כוסות (280 ג') קמח רגיל

1 שקית (10 ג') אבקת אפיה

¾ כוס אבקת שוקולית + 1 כף (115 ג')

150 גרם חלבה מפוררת

חומרים לציפוי:

1/2 מיכל שמנת מתוקה/ריץ' (125 מ"ל)

100 גרם שוקולד מריר

כף גדושה פירורי חלבה

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בעזרת מטרפה (אין צורך במיקסר) את כל החומרים לפי הסדר שבו רשומים (מתקבלת בלילה נוזלית-דלילה).

-מעבירים לתבנית אופים בתנור כ-35 דקות.

מכינים את הציפוי: מחממים שמנת בסיר קטן. כשהשמנת רותחת מכבים את האש. מניחים בתוך השמנת קוביות שוקולד מריר ומערבבים שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבלת תערובת חלקה.

מוזגים את הציפוי על העוגה בעודה חמה ומפזרים מעל פירורי חלבה.

תגובות שקיבלנו בפייסבוק:

"יצא מעולה! רכה טעימה וקלה. תודה." (נטע)

"כל הכבוד על מתכונים הנהדרים באמת בציק צאק" (כרמלה)

"מהיר וטעים!" (שרונה)

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

218 תגובות

הוסף תגובה
  1. הכנתי בשתי תבניות אינגלש קייק
    התנור חומר מראש 20 מעלות חום תחתון ועליון
    אבל היא בסדר גמור היא היתה בערך שעה בתנור
    אבל למה נפתח מלמעלה?
    יש לך עוד מתכון לעוגת חלבה?

  2. היי אפרת
    העוגה כבר שעה בתנור שחומם מראש והיא עדיין לא מכונה אני מכניסה קיסם והוא רטוב
    וגם העוגה נפתחה לי ממש מלמעלה
    מה הבעיה??

    1. כמה זמן חיממת את התנור לפני?
      באיזה תבנית הכנת? חום עליון וחום תחתון?
      בכל מקרה תמשיכי לאפות עד שקיסם יוצא יבש.

  3. היי אפרת
    המתכונים שלך אליפוווות תמיד מחמיאים לי עליהם
    רציתי לשאול באיזה סוג כוסות את משתמשת למים ולקמח
    שאני ידע כמויות
    כוס פלסטיק כוס זכוכית וכו
    אין לי בבית מדידה

  4. היי אפרת, יש לי שערות חלבה שאני רוצה לסיים.. אפשר להשתמש? במידה ואפשרי, ראיתי באחת התגובות שאמרת שאפשר לשים חלק מהבלילה, לשים ממרח חלבה ואז לכסות עם כמות נוספת, האם עדיף גם במקרה הזה ככה או לערבב לפי המתכון הרגיל? והאם עדיף בתבנית אחת בינונית או שתי אינגליש קייק?
    סליחה על ההצפה ותודה מראש 😊

    1. היי איילת,
      אפשר להשתמש בשערות חלבה.
      אפשר לפזר חלק משערות החלבה בתוך התערובת עצמה וחלק מעל הבלילה כמו בממרח החלבה.
      עדיף להכין ב-2 אינגליש קייק.

    1. בדיוק השבתי לך שאת יכולה להפחית מכמות המים (במקום להוסיף קמח).
      בכל מקרה שמחה שזה הצליח! 🙂

  5. כן לכל התשובות ואני מחממת מראש על 175 מעלות עד שהנורה נכבית ואז מכניסה לתנור. זה ממש מוזר כי יש כאן גם תגובות טובות על העוגה הזו.שלחתי את המתכון לקונדיטורית וצילמתי לה את העוגה שיצאה כי כבר התייאשתי אחרי 3 נסיונות והיא אמרה שצריך להוסיף עוד חצי כוס קמח אבל כבר לא ניסיתי את זה.מה דעתך?

    1. נסי פעם הבאה לשים כוס וחצי מים במקום 2 כוסות מים ועדכני אותי איך יצא.
      בכל מקרה תמשיכי לאפות עד שקיסם יוצא יבש.

  6. שלום אפרת.
    אני משתמשת הרבה במתכונים שלך ובדר"כ יוצאים טוב אבל משום מה העוגה הזו לא יוצאת טוב.השתמשתי בכוס 240 מ"ל, לא ערבבתי הרבה את הקמח, עבדתי לפי המתכון ובכל זאת העוגה כבר שעה וחמש דקות בתנור ועדיין קיסם לא יוצא יבש.ניסיתי כבר 3 פעמים: פעם בשתי תבניות אינגליש קייק בו זמנית, פעם חצי כמות רק עם תבנית אחת בתא התחתון של התנור ועכשיו שוב תבנית אחת בתא העליון ועדיין הקיסם לא יבש. מה לא בסדר?

    1. ממש מוזר. גם ב-2 תבניות אינגליש קייק זה לוקח יותר משעה?
      את אופה בתוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) ב-180 מעלות?
      כמה זמן את מחממת את התנור מראש?
      את מניחה את העוגה על רשת במרכז התנור?

  7. שלום אפרת.
    1. האם ניתן לשים את כל החומרים במיקסר במקום במטרפה ידנית בעוגה זו?
    2. האם באופן כללי בעוגות בחושות אפשר לשים במיקסר במקום לערבב ידנית? (משום מה העוגה הזו ובכלל עוגות בחושות יוצאות לי בפנים במרקם קצת חי כמו קיגל ולא כמו עוגה ואני מתלבטת האם ההקצפה תפתור את הבעיה)
    תודה

    1. היי נעמה,
      1. אפשר.
      2. אפשר. אם העוגות יוצאות במרקם דחוס כמו קיגל זה יכול להיות בגלל שימוש בכוס קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ"ל כמו בתמונה או שאת מערבבת הרבה לאחר הוספת הקמחים. ערבוב יתר עשוי לגרום לעוגה לצאת דחוסה. לגבי מרקם חי, אולי העוגה יוצאת מהתנור לפני שהיא נאפית עד הסוף. חשוב לבדוק עם קיסם בכמה מקומות במרכז העוגה ורק אם יוצא יבש העוגה מוכנה.

  8. היי אפרת,
    חשוב לי לציין שבזכותך ורק מהאתר שלך הכל יוצא פשוט מושלם!
    תודה רבה!
    תמיד את רושמת שלא כדאי לערבב בסוף את הקמח הרבה זמן. אבל תמיד נשארים גושים. מה עושים?

    1. תודה, כיף לשמוע 🙂
      לשאלתך, כדאי להשתמש במטרפה ידנית. כך הערבוב קצר ויעיל יותר.

    1. אפשר ומומלץ לשים את שתי התבניות יחד בתנור. זמן אפיה 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

    1. לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אם כן, לדעתי כוס וחצי מים יספיקו (במקום 2 כוסות).

    1. היי הילה,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית בינונית קטנה בגודל 22X31.
      לתבנית בגודל של התנור יש להכפיל כמויות ב-2.

  9. היי אפרת גם לי יצא מרקם כזה דחוס ומוזר… אולי בגלל המים החמים? שמתי ישר מהקומקום … בכלל, מה הקטע של מים חמים בעוגות בחושות?

    1. היי שילת,
      צריך לשים מים חמים ולא רותחים. המים החמים דווקא תורמים לרכות העוגה.
      יכול להיות שלאחר שהוספת את הקמח ערבבת יחסית הרבה? כי גם זה יכול לגרום למרקם דחוס.

    1. היי,
      כוס קרטון היא קצת גדולה. עדיף להשתמש בכוס זכוכית סטנדרטית בנפח של 240 מ"ל. ראי תמונה.

    1. היא ממש לא אמורה לצאת במקרם כזה. עברת על כל החומרים לוודא שלא פספסת משהו?
      השתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל?
      אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמח?

    1. לדעתי אפשר לשים 4 כפות קקאו (במקום 3/4 כוס שוקולית) ולהעלות את כמות הסוכר לכוס ושליש (במקום 3/4 כוס).

    1. היי שרה,
      את יכולה להכין היום כולל הקרם ולאחר שהעוגה מתקררת לגמרי, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. להוציא להפשרה על השיש כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה.

  10. עוגה מצויינת אני מכינה אותה הרבה בתבניות אינגליש קיק עכשיו אני רוצה להכין אותה ליום ההולדת של הנכד של בתבנית a4 האם ניתן באותם כמויות או שצריך להוסיף תודה

    1. היי אירית,
      אם הכוונה לתבנית מלבנית קטנה בגודל 31X22 אז הכמויות במתכון מתאימות. זו צריכה להיות תבנית A4 בחלק העליון ולא בתחתית. אני ממליצה לשים 3 ביצים כדי שהעוגה תהיה יותר יציבה.
      אם הכוונה לתבנית מלבנית הגדולה יותר בגודל 32X25 אז יש להכפיל כמוית ב1.5 למעט הביצים שכדאי לשים כמות כפולה (4 ביצים, כוס ורבע סוכר, כוס ורבע שמן, 3 כוסות מים וכו')
      שיהיה המון מזל טוב 🙂

  11. שלום
    שמעתי המלצות מעולות על העוגה וברצוני לדעת אם אמיר את המים במיץ תפוזים האם צריך לחמם את המיץ?

    1. שלום
      למרות שאלתי הקודמת הכנתי את העוגה לפי המתכון המקורי.
      "עפו עליה" (:
      היתה מעולה וחוסלה
      תודה רבה ושבוע טוב

  12. בוקר טוב

    האם אפשר להשתמש בכמות הזאת בתבנית אחת של אינגלישקייק (לא חד פעמי)

    תודה

    1. היי אהובה,
      אם זאת תבנית אינגליש קייק גדולה אז לדעתי אפשר.
      ממליצה למלא את התבנית עד גובה 3/4 מקסימום ואם נשאר עודף לשים בתבניות מאפינס בודדות.

  13. הי. חסרים לי מהמרכיבים לציפוי והעוגה כבר בתנור… יש סיכוי שתהיה טעימה גם בלי הציפוי??

    1. היי יעל,
      פחות מומלץ מאחר והשוקולית כאן משתמשת כקמח ואם תשימי שוקולד מריר יחסי הנוזלים והקמחים ישתנה.
      אפשר להכין את העוגה הזאת- עוגת שוקולד עם קצפת, שמבוססת על שוקולד מריר ולהוסיף לתערובת 150 גרם חלבה מפוררת. במקום קצפת להכין את הציפוי שרשום במתכון הזה.
      יום מקסים 🙂

    1. היי זמירה, שבוע טוב 🙂
      הייתי מנסה להכין חצי כמות בתבנית אינגליש קייק אחת ולשים 2 ביצים, שליש כוס סוכר, שליש כוס שמן, חצי כוס מים רגילים או מיץ תפוזים, חצי כוס קמח מצות דק, 2 כפות שטוחות קמח תפו"א, כפית גדושה אבקת אפיה, חצי כוס אבקת שוקולית ו-70 גרם חלבה מפוררת.

    1. היי בלה,
      אפשר לצקת 3/4 מהבלילה, לפזר מעל כ-2 כפות ממרח חלבה ולכסות ברבע הבלילה שנותרה.

    1. היי נעה,
      כמויות לתבנית אינגליש אחת:
      2 ביצים
      שליש כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      3/4 כוס מים חמים
      כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה
      שליש כוס שוקולית
      70 גרם חלבה מפוררת
      לציפוי: רבע מיכל שמנת, 50 גרם שוקולד מריר, כף פירורי חלבה.

  14. היי אפרת חג שמח,
    מתכון מנצח לעוגה בחושה…. טעימה , רכה, ומאוד גבוהה, השתמשתי בחלוה של בארכה , מאוד מורגש הטעם, תודה רבה

  15. היי נגמר לי השוקולית ישמצב שאני יכולה אוליי לשים משהו אחר במקום השוקולית..? (אוליי קקאו וסוכר…?)

    1. היי אוריה,
      אני מניחה שאפשר לשים 4 כפות קקאו (במקום 3/4 כוס שוקולית) ולהעלות את כמות הסוכר לכוס ושליש (במקום 3/4 כוס).
      שבת שלום 🙂

  16. היי רציתי לשאול כמה שאלות:
    1: אם אעשה את העוגה בתבנית עגולה קוטר 22 כדי שתצא גבוהה יותר זה אפשרי? משהו משתנה?
    2: כמעט את כל העוגות שלי אני אופה בתנור שחומם מראש על טורבו במסילה השנייה מלמטה. זה נכון גם לעוגה הזו?
    3: האם כוס מדידה אוניברסלית תתאים פה?
    4: מים חמים- הכוונה ללהרתיח מים בקומקום ולחכות קצת שיתקררו לפני שמשתמשים בהם?

    אשמח לתשובות רוצה להכין אותה מחר, תודה רבה!

    1. היי מאי,
      1. אפשר להכין בתבנית 22 כדי שהעוגה תצא גבוהה אבל צריך גם שהתבנית תהיה גבוהה.
      2. אני אופה במסילה השניה מלמטה אבל על תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון). אם את רגילה לאפות עוגות בטורבו והן יוצאות מוצלחות גם את זו את יכולה לאפות באותה צורה.
      3. אם כוס המדידה היא בנפח של 240 מ"ל זה מצוין (אני משתמשת בכוס זכוכית רגילה עם ידית בנפח 240 מ"ל – ראי תמונה).
      4. כן אבל במקום להמתין אפשר לערבב מים שהורתחו עם מים פושרים (חצי-חצי).
      בהצלחה ושנה טובה 🙂

  17. היי. קודם כל תודה על המתכונים הפשוטים באליפותם!!
    שאלה בסיסית למרות שאני כבר אופה שנים… על איזה תבנית בתנור עדיף להניח את התבניות עם העוגה? על תבנית התנור או התבנית עם הפסים? תודה ושנה טובה 🙂

    1. היי מימי,
      את תבנית העוגה מומלץ להניח על רשת התנור ולא על תבנית תנור אטומה.
      חג שמח ושנה טובה! 🙂

    1. היי יהודית,
      אין בעיה לוותר על החלבה. העוגה יוצאת רכה וטעימה גם בלעדיה 🙂

  18. היי עשיתי היום את העוגה ללקוחה זאת הפעם הראשונה שאני עושה את העוגה אחרי שראיתי את כל ההמלצות הטובות פה.
    מקווה שהכל יצא טוב ןהם אהבו.
    רק דבר אחת המתכון לא מתאים לעוגה בקוטר 24 היא יוצאת ממש ממש נמוכה ולצערי לא היה לי זמן להכין את העוגה בשניל ולהכפיל כמויות.
    אז שידרגתי עם גנאש שוקולד מעקצץ שנתן לעוגה עוד קצת גובה אני יעדכן אחרי שהלקוחה תטעם

    1. היי רותם,
      בדר"כ 2 כוסות קמח מספיקות לתבנית 24. יכול להיות שהעוגה לא תפחה כמו שצריך? בכל אופן, טוב עשית כשהוספת את ציפוי הגנאש כי מעבר לגובה הוא מעשיר את העוגה.
      מחכה לעדכון איך יצא 😉

    2. העוגה כן תפחה כמו שצריך אבל היא לא יצאה גבוהה כמו שציפיתי
      ומאוד אהבו את העוגה ❤

    1. היי אפרת,
      אין בעיה לאפות בתבנית סיליקון ולהפוך, רק חשוב לשמן היטב את התבנית לפני שיוצקים את הבלילה (גם בדפנות) ולהניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שהופכים אותה.
      בהצלחה 😉

  19. העוגה מצויינת אחת הטובות השאלה שלי אם הכמות מספיקה גם לתבנית עגולה ואם כן מה גודל התבנית

    1. היי אירית,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 24.
      ערב נעים 🙂

    1. היי אירית,
      לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר. ממליצה לנסות רק עם מחצית מהכמויות בתבנית אינגליש קייק אחת ובשינויים הבאים:
      2 ביצים
      חצי כוס סוכר
      שליש כוס שמן
      חצי כוס מיץ תפוזים/מים (לא חמים)
      חצי כוס קמח תופח לפסח
      חצי כוס אבקת שוקולית
      שליש כפית אבקת אפיה
      2 כפות קמח מצות דק
      70 גרם חלבה מפוררת
      *לציפוי: רבע מיכל שמנת, 50 גרם שוקולד מריר, כף פירורי חלבה
      אם תחליטי לנסות אשמח לעדכון איך יצא 🙂
      חג שמח!

  20. הכנתי פעמיים ויצא ממש מעולה!! מאוד טעים.
    רציתי רק לדעת למה תחתית העוגה יצאה לי שרופה? אולי כי הפחתתי בכמות השמן או הביצים?
    שוב תודה

    1. היי ענת,
      באיזה סוג תבנית הכנת?
      העוגה הייתה במרכז התנור או יותר קרובה לתחתית?
      יכול להיות שאפית בטעות בתוכנית התחתונה בלבד של התנור ולא ברגילה (למעלה ולמטה)?

    2. היי אפרת,
      במקום 2 תבניות אינגליש קייק שמתי בתבנית מלבנית גדולה (בערך 20*30 לא זוכרת במדויק).
      אפיתי בתוכנית הרגילה כמו תמיד, הנחתי את התבנית במרכז התנור.
      אותו הדבר קרה לי גם בעוגת הבננות שהכנתי (בתבנית אינגליש קייק אחת, תוכנית רגילה, במרכז התנור)

    3. את משתמשת בתבנית חד פעמית מאלומיניום או מקרטון? פעם הבאה נסי לרפד את התבנית בנייר אפיה לפני שאת יוצקת את הבלילה.
      אם זה קרה לך בעוגות נוספות אז אולי משהו בתנור לא תקין? אולי החלק העליון לא מתחמם כמו שצריך?

    4. תבנית אלומיניום (התבניות הכסופות).
      יעזור אם אני אשמן את תחתית התבנית לפני שאני יוצקת עליה את הבלילה?

    5. בטח 🙂 חשבתי שאת משמנת את התחתית. זה חשוב לשמן בכל עוגה שמכינים.

  21. העוגה בתנור והתגובות כאן בהחלט מעלות את הציפיות…

    אם אני רוצה שהציפוי יהיה פרווה – במה ניתן לערבב את השוקולד המריר? (אין לי בבית שמנת צמחית או חלב סויה)

    1. היי שירי,
      את יכולה להמיס 100 גרם שוקולד מריר עם 20 גרם מחמאה/מרגרינה ו3 כפות מים רותחים.
      שבת שלום!

    1. היי תהילה,
      אפשר, פשוט השוקולית מעדנת את הטעם השוקולדי של העוגה לעומת הקקאו שהוא חזק בטעם.
      אם את רוצה לשים קקאו אני ממליצה לשלב עם השוקולית ולהגדיל את כמות הסוכר ב 1-2 כפות גדושות (בנוסף ל3/4 כוס).
      שבת שלום 🙂

    1. היי אפרת,
      2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 24 או מלבנית 31X22.

  22. הי אפרת.:)
    העוגה הייתה הצלחה גדולההה… רכה, גבוהה ואוורירית מאוד..
    טעם נפלא..
    אבל משום מה לא הורגש ככ טעם החלבה..
    יכול להיות שזה בגלל שהשתמשתי בשערות חלבה?
    ממש בא לי לנסות שוב 🙂 בכל מקרה העוגה היתה יאמיי
    תודה רבההה 🙂

    1. היי יהודית,
      יכול להיות שבגלל שאלה שערות סבתא והמרקם שלהן יותר אוורירי היה צריך לשים כמות גדולה יותר.
      פעם הבאה שימי כמות גדולה יותר של שערות סבתא או השתמשי בחלבה רגילה מפוררת.
      שבוע נפלא!

  23. מעולה! רעיון נפלא להוסיף חלבה לעוגת שוקולד!
    עשיתי מקמח מלא ולבן חצי חצי והוספתי גם קוקוס פשוט נפלא! לא השאירו פירור!
    תודה רבה 🙂

    1. בטח טל. מהכמות הזאת אמורים לצאת כ-20 מאפינס. זמן האפיה אמור להתקצר לכ-20 דקות.

  24. מתכון מעולה!!
    קל להכנה, מוצרים במחירים נורמלים, וטעיייים!!
    אפיתי את העוגה בטוסטר אובן ישן, ולמרות הכל היא תפחה ויצאה אוורירית ורכה.
    תודה!!

  25. בתור אחת שאופה הרבה,העוגה הזאת ממש כשלון..הכנתי והיא ממש לא טעימה.העוגה הכי לא מוצלחת שהכנתי,ואני מכינה בכל שבוע עוגה למשפחה..הפעם אכזבתי והתאכזבתי.חבל על המוצרים שהשתמשתי

    1. היי יפית,
      לדעתי פספסת משהו או משהו נעשה לא כמו שצריך. אם תפרטי בדיוק מה לא היה בסדר אוכל לעזור לך להבין מה.

  26. אני גם טירונית באפייה והכנתי כמה עוגות מאתר שלך ויצא ממש ממש טעים במיוחד העוגה הזאת, מרגישים את החלבה ממש בעדינות והשוקולד מוסיף הרבה, והמדד שלי להצלחה זה אם הילדים אוכלים והם ממש נהנו …. ישששש ….. תודה רבה

  27. יצאה נהדר, אמנם ויתרתי על ציפוי השוקולד, אך להדגשת טעם החלווה פיזרתי לפני האפיה כמות נדיבה על פני העוגה.

  28. היי תודה על התשובה המהירה 🙂
    אני פשוט טירונית בכל מה שקשור לאפייה, ואם אין לי כוס כזאת בבית את יכולה להגיד כמויות בכוס חד פעמית של שתייה קרה או חמה?
    וגם התנור שלי ממש חם על כמה מעלות את ממליצה לי לשים את העוגה?
    המון תודה ושבת שלום

    1. היי שלומית,
      אלה הכמויות בכוס פלסטיק חד פעמית קטנה לשתיה קלה (הכוס הכי פשוטה):
      2 ביצים
      כוס סוכר
      כוס שמן
      2+2/3 (שתי כוסות ושני שליש) מים חמים
      2+2/3 קמח רגיל
      שקית אבקת אפיה
      כוס שוקולית+ כף נוספת
      150 גרם חלבה מפוררת
      לציפוי:
      3/4 כוס שמנת מתוקה
      100 גרם שוקולד מריר
      כף גדושה פירורי חלבה
      אם התנור שלך חזק ממליצה לאפות על 160-170 מעלות, תלוי כמה חזק הוא.
      בהצלחה!

  29. היי,
    תודה רבה על המתכונים הנהדרים.
    סליחה על הבורות, אבל אם אין לי כוסות מדידה איך אני אדע כמה זה שלושת רבע כוס?

    1. היי שלומית,
      את יכולה להשתמש בכוס סטנדרטית רגילה (כוס זכוכית עם הידית). מה שחשוב שתשתמשי באותה הכוס למדידת כל החומרים במתכון (קמחים, סוכר ונוזלים) כדי שהיחס יהיה שווה.
      למדידת סוכר, שמן ושוקולית- תמלאי את אותה כוס בגובה 3/4.
      בהצלחה 😉

    1. היי,
      אפשר לשים חצי כוס אבקת קקאו (במקום 3/4 שוקולית).
      במקום 3/4 כוס סוכר כדאי לשים כוס סוכר מאחר והקקאו לא מתוק כמו השוקולית.
      בהצלחה 🙂

  30. יש לי את הקופסא של ה400 גרם חלווה ונשאר לי מזה אולי חצי משליש(בעלי מחסל בשקט את החלווה ולא משאיר לי לעוגות:-))…נראה לך שזה יספיק?..

    1. מעולה!!
      שבוע שעבר הכנתי לכבוד שבת 2 עוגות כאלו, ופשוט שכמעט לא נשאר לשבת!! 🙂

      תודה לך

  31. שלום! העוגה יצאה מדהימה! לא להאמין שלקח לי רק כמה דקות להכין אותה… היו לי רק 75 גרם חלבה, אז עירבבתי דבש וטחינה גולמית והוספתי במקום החלבה גם בעוגה וגם בקרם.
    תודה על המתכון, אימצתי אותו בהחלט!

  32. הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון והעוגה יצאה צמיגית ולא אוורירית כמו העוגות שאני מכינה בד"כ.. מניסיון, לדעתי משהו לא נכון עם הכמויות.

    1. היי עינב,
      אין בעיה בכמויות במתכון (אחרת כל התגובות היו מעידות על כך 🙂 ).
      תנסי לעבור על המרכיבים ולראות שלא פיספסת משהו בטעות. האם הכנת את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק?
      מה הכוונה לעוגה צמיגית? לאחר שהוספת את הקמח יכול להיות שערבבת את הבלילה יותר מידי? כי ערבוב יתר גורם לעוגה להיות דחוסה.

  33. העוגה באמת מהירה וקלה להכנה, הבלילה אכן יצאה דלילה אך נאפתה פשוט מעולה בתנור בסביבות 40-45 דק, כאשר לאחר 35 הנמכתי את החום ל160.
    השתמשתי בחלווה מסולסלת ושמתי יותר מ150 גרם אך לצערי עדיין אין כלל טעם של חלווה:(

    1. היי זוהר,
      יש סוגים של חלוות שפחות מרגישים בהם את הטעם, במיוחד המסלוסלות/שערות חלבה.
      פעם הבאה ממליצה להשתמש בקוביית חלבה מפוררת או בממרח חלווה (2-3 כפות מלאות).
      יום נפלא 🙂

  34. הי
    העוגה יצאה טעימה מאד אבל מתפוררת כאשר מנסים להוציא פרוסה, מדוע?
    דרך אגב – הכנתי עם ממרח חלבה ושמתי כמות גדולה על מנת שהטעם יהיה דומיננטי יותר
    תודה

    1. היי הדס,
      הביצים הן אלו שמייצבות את העוגה ו"קושרות" בין המרכיבים.
      אולי השתמשת בביצים קטנות? פעם הבאה ממליצה להוסיף ביצה נוספת וזה אמור לפתור את הבעיה.
      שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 😉
      חג שמח ושנה טובה!

    1. כן שני אפשר. בתערובת עצמה שימי 2 כפות מלאות ממרח (אם הממרח מוצק מידי כדאי להוסיף לו כף מים ולרכך אותו מעט במיקרוגל לפני שמוסיפים לתערובת).
      בציפוי אפשר להמיס במיקרוגל כף ממרח חלבה עם 1-2 כפות מים כדי שהממרח יתרכך ויהיה נוזלי יותר ופשוט לזגג על ציפוי השוקולד.

    1. היי הודיה,
      העוגה תצא נמוכה בתבנית 28, הכמות מתאימה לתבנית עגולה 26.

    1. הי נעמה,
      את יכולה לשים במקום השוקולית- 100 גרם שוקולד מריר מומס. ממליצה להמיס במיקרוגל עם השמן, לצנן מעט ולהוסיף לעוגה לאחר הביצים והסוכר.
      מאחר והשוקולית היא קמח ויחס הקמחים-נוזלים משתנה, במקום 2 כוסות מים, תשימי כוס ושליש מים.

  35. עוגה מדהימה !!!באמת שנהנינו ממנה אבל טעם החלבה כמעט לא נרגש
    בכל מקרה תודה רבה על המתכון האלוף

    1. שמחה לשמוע שירן!
      את יכולה לנסות לשים פעם הבאה יותר חלבה.
      תודה על העדכון ושבת שלום 🙂

  36. היי, אני מאד נהנית להכין עוגות לפי המתכונים שלך! קל פשוט ומהיר!
    אבל דווקא העוגה הזאת יצאה במרקם מוזר, רך כזה כמו פלסטלינה כמו פאדג' שוקולד… ועשיתי הכל כמו שכתוב. למעט החלבה ששמתי 25 גרם בתוך העוגה. מה נראה לך קרה?

    1. היי אפרת,
      מוזר, העוגה אמורה לצאת אוורירית ורכה אבל במקרם של עוגה בחושה.
      מה הכוונה לפאדג' שוקולד, העוגה יצאה דחוסה? יכול להיות שהעוגה לא הייתה מוכנה עדיין כשהוצאת אותה מהתנור?

    2. ובכן,
      נעצתי קיסם אחרי 34 דקות אפייה והוא יצא יבש ללא פירורים. מה שמעיד על עוגה מוכנה. אולי בגלל שהוספתי בערך כף שמן זית, כי לא הספיק לי הקנולה ל3/4 כוס כפי שרשמת במתכון?
      היא יצאה דחוסה אבל רטובה, כלומר לא עוגה מחניקה ויבשה כזו.
      חבל שאי אפשר להעלות פה תמונה להמחשה…

    3. היי אפרת,
      לפי מה שאת מתארת נראה לי שהסיבה היא שימוש בקמח דחוס מידי. לעיתים כשהקמח ארוז בתוך שקית הרבה זמן הוא הופך להיות דחוס מידי ואז יש צורך לנפות אותו כדי לאוורר ולפתוח אותו. אגב, אותו דבר לגבי אבקת שוקולית.
      אם בנוסף למרקם הדחוס העוגה גם לא תפחה הרבה- זה יכול להיות קשור לאבקת אפיה – או שהיא לא עורבבה כמו שצריך בתערובת או שהיא לא היתה טריה/פג תוקפה.

    1. היי מאיה,
      אם זו תבנית 24 מאלומיניום (חד פעמית) אז זה יספיק לך ל2 תבניות בגודל 24. אפשרות נוספת היא להכין בתבנית אחת בגודל 26 מאלומיניום או תבנית מלבנית מאלומיניום בגודל 22X31.

  37. תודה על הקישורים אבל לצערי זה לא בדיוק מה שחיפשתי, בראשון יש טחינה גולמית ובשני ממרח חלבה, יש לי בבית גוש של 250 גרם חלבה וחיפשתי עוגה כדי להשתמש בו, בכל מקרה תודה רבה וגמר חתימה טובה 🙂

  38. היי העוגה נראית מעולה רק שאלה קטנה, בא לי להכין עוגת חלבה לבנה עם ציפוי שוקולד, אפשרי פשוט להשמיט את השוקולית מהמתכון ?

    1. הי שירה, הכוונה לדלילה. לאחר שמערבבים את כל החומרים מתקבלת בלילה דלילה ולא סמיכה.

  39. תודה רבה!
    הרגע סיימתי להכין את העוגת שיש המצוינת שלכם.
    אחזור לדווח לגבי העוגה הזאת 🙂

  40. היי,
    אני רוצה להכין את העוגה. רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום מים כדי 'לשדרג' את העוגה? 🙂
    מיץ תפוזים? שמנת מתוקה? אם כן,מה הכמות?
    תודה רבה! 🙂

    1. הי אלומה,
      את יכולה לשים כוס אחת של מיץ תפוזים או חלב וכוס אחת מים חמים.
      שבוע נפלא 🙂

    1. הי דקלה, את יכולה להשתמש בקצפת צמחית (ריץ') במקום שמנת.
      אפשרות נוספת לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 20 גרם מחמאה/מרגרינה, 3 כפות מים. להמיס במיקרוגל ולערבב היטב.
      שבת שלום 😉

  41. היי,
    כמות המצרכים היא ל2 תבניות אינגליש קייק? אם רוצים רק אחת איך לשנות את המצרכים? תודה!

    1. היי, אם רוצים להכין בתבנית אינגליש קייק אחת, מחלקים את הכמויות לחצי: 1 ביצה, 1/3 כוס סוכר, 1/3 כוס שמן, 1 כוס מים חמים, 1 כוס קמח, 1 כפית אבקת אפיה, 1/3 כוס אבקת שוקולית + 1 כף, 70 גרם חלבה מפוררת.
      לציפוי: 1/4 מיכל שמנת מתוקה, 50 גרם שוקולד מריר וכפית גדושה חלבה מפוררת.

  42. נהדרת,יצאה עסיסית ורכה, הפחתתי סוכר כחצי מהכמות שבמתכון כי החלבה והשוקולית מתוקים גם הם.

    1. היי ננה, העוגה מתאימה גם לתבנית עוגה אחת עגולה 24-26 או לתבנית מרובעת 32X22.
      שבת שלום 🙂

    1. היי אתי, את יכולה להכין ציפוי שוקולד לא שמנת: 100 גרם שוקולד מריר, 20 גרם חמאה/מחמאה ו3 כפות מים- להמיס את כל החומרים בקערה במיקרוגל ולערבב היטב.
      יום מקסים!

    1. היי חנית, אם יש לך קמח תופח – שימי 2 כוסות אחרת העוגה לא תתפח ותצא דחוסה.

    1. היי גליה, הכוונה לטמפרטורה שהיא באמצע (ערבוב של חצי כוס מים רותחים וחצי כוס מים פושרים).

  43. הבנתי.. העוגה כבר בתנור.. אז עשיתי כמו שחשבתי פשוט לא ברור מה זה 4\3 שוקולית ועוד כף.. חשבתי כף של חלבה.. תודה רבה נקווה שיצא טעים.. אגב הוספתי עוד ביצה כי אני רוצה עוגה גבוהה.. חשבתי שאולי 2 לא מספיק.. זה הראש של אישה…

    1. נטעם בערב בע"ה ונדע… אוהבת מאוד את המתכונים שלכם ומקבלת הרבה מחמאות עליהם.. תודה 🙂

    1. היי נטלי, הכוונה ל 3/4 כוס אבקת שוקולית ועוד 1 כף אבקת שוקולית (סה"כ זה יוצא קצת פחות מכוס).
      לגבי החלבה, מומלץ לשים 150 גרם. זה לא חייב להיות מדויק. פשוט תפוררי ריבוע של חלבה לתוך התערובת.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר