מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד דיאטטית

עוגת שוקולד דיאטטיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 7, 2013
Last modified:יולי 10, 2018

Summary:

 עוגת שוקולד דיאטטית רכה וטעימה, מופחתת סוכר ושמן, רק 94 קלוריות לפרוסה

עוגת שוקולד דיאטטית

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

ביצה גדולה

3 כפות שמן

2 כפות (50 ג') רסק תפוחים ללא סוכר

4 כפות מלאות (60 ג') סוכר או 4 כפות "כמו סוכר"

חצי כוס מים פושרים

חצי כפית תמצית וניל

כוס (140 ג') קמח תופח

כף מלאה אבקת קקאו

סירופ:

כפית אבקת קקאו

כפית מלאה סוכר

2 כפות מים רותחים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת מטרפה או כף את החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.

-יוצקים את הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-20 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מערבבים בכוס את חומרי הסירופ ושופכים באופן אחיד מעל העוגה בעודה חמה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

90 תגובות

הוסף תגובה
    1. אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה (במקום קמח תופח).
      כדאי לשים כחצי כוס סוכר חום כי הוא פחות מתוק מסוכר רגיל.

    1. אני לא יודעת בדיוק כמה גרם אבל אם תחלקי את העוגה באופן שווה ל-11 חתיכות אז כל חתיכה יוצאת 100 קלוריות.

  1. שלום רב אם אני משתמשת בקמח כוסמין עדיין צריך אבקת אפייה?
    אם יש לי קפה מגורען לשים אותו?
    אם משתמשת בקמח כוסמין לשים רק אותו?
    תודה

    1. היי מיטל,
      במקום קמח מלא וקמח לבן אפשר לשים סה"כ כוס קמח כוסמין. יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
      תמיסי חצי כפית קפה מגורען עם חצי כוס מים רותחים.

    1. היי חסית,
      אם זה בשקית ולא באבקת אני לא יודעת בדיוק כמה שקיות זה יוצא אבל בגדול יש לשים כמות במתיקות של 4 כפות גדושות סוכר.
      אם שקית סוכרלוז שווה במתיקות כפית וחצי סוכר (תבדקי מה רשום על האריזה לוודא שאני לא טועה) אז כדאי לשים בסביבות 10-12 שקיות.

  2. אפרת המקסימה!רוצה להכין ציפוי שוקולד לעוגה – להכין ציפוי רגיל משוקולד מריר, שמן ומים?מה מתאים לפזר על הציפוי ובאיזה שלב לעשות זאת?

    1. היי שרון,
      אפשר להכין ציפוי מ50 גרם שוקולד מריר + כף שמן + 1-2 כפות מים.
      אפשר לפזר מעל אגוזים טחונים, קוקוס או סוכריות צבעוניות. מומלץ לפזר לאחר 5-10 דקות מרגע שיצקת את הציפוי.
      שבוע נפלא 🙂

  3. האם אפשר לוותר לגמרי על הסוכר?

    ואם לא, מה הכמות כפות המינימלית שאפשר לשים? נניח כף, זה בסדר?

    1. היי לילוש,
      לא מומלץ לוותר על הסוכר או להפחית מהכמות, אחרת העוגה תצא מרה.
      יכול להיות שאת יכולה להמיר חצי מכמות הסוכר בסילאן או דבש או סירופ מייפל טבעי.

    2. העוגה יצאה לי קצת נמוכה, מה אפשר לעשות על מנת שתצא יותר גבוהה ויותר אוורירית?

    3. אפית בתבנית אינגליש קייק? אם כן, מאיזה סוג?
      כדאי תמיד לערבב את הקמחים עם אבקת האפיה בנפרד ורק אז להוסיף לבלילה.
      בגלל שהיא מכילה קמח מלא היא יוצאת פחות אוורירית. פעם הבאה אני ממליצה להשתמש בקמח כוסמין מלא שנותן תוצאות יותר טובות באפיה ויש לו גם ערכים תזונתיים טובים יותר מקמח מלא רגיל.

    4. השתמשתי בתבנית אפייה חד פעמית אינגליש קייק.

      השתמשת גם בקמח כוסמין מלא

      העוגה אחרי יום נהייתה דחוסה ולא יורדת בגרון מה שנקרא..כאילו התייבשה.

    5. היי לילוש,
      באיזה גודל כוס השתמשת? השתמשת בסוף בסוכר בלבד או ששילבת ממתיק אחר?
      כמה זמן אפית את העוגה?

    6. השתמשתי בכוסות מדידה
      שמתי 2 וחצי כפות סוכר (הייתי צריכה לשים שלוש כפות)
      ואפיתי אותה 37 דק כי בהתחלה הקיסם יצא עם פירורים עליו

      אני רוצה לעשות אותה שוב, אסל רוצה שהיא תצא כייפית לאכילה, אולי לחורר אותה בסוף האפייה ולשפוך רוטב שוקולד מעל?

    7. ממליצה לך הפעם להעלות את כמות השמן לשליש כוס (במקום רבע כוס). כך היא תהיה פחות יבשה גם יום למחרת.
      תוספת של רוטב שוקולד מעל בהחלט ישפר את הטעם 🙂

    8. ואם אעשה רק את עניין השוקולד, היא עדיין תצא יבשה למחרת? אם אשאיר את כמות השמן כך..

    9. אני מניחה שהיא תצא פחות יבשה ממה שהיא יצאה לך.
      בכל מקרה, יש לעטוף אותה בניילון נצמד ולשמור אותה מחוץ למקרר (כי הקירור מייבש אותה עוד יותר).
      אם במקרה היא יבשה קצת יום למחרת, חימום חתיכת עוגה כמה שניות במיקרוגל יכול לשפר את המרקם שלה.

    1. סורי, ראיתי רק עכשיו..
      אין צורך להוסיף עוד קמח. זה בסדר שהיא נוזלית.

    1. היי שיר,
      אני ממליצה לך להשתמש בקמח כוסמין מלא. הוא אוורירי יותר מקמח מלא רגיל ונותן תוצאה טובה יותר בעוגות ובמאפים. גם מבחינה תזונתית הוא בריא יותר. אם את משתמשת בקמח כוסמין מלא אפשר להשתמש רק בו מבלי לשלב קמח רגיל (זאת אומרת שבמתכון הזה אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא).
      בהצלחה 🙂

  4. שלום, אני רוצה להכין את העוגה למפגש היום אחר הצהריים אבל יש לי ביצים בגודל m. האם להשתמש ב 2 ביצים? תודה רבה

    1. חזרתי לעדכן שהקפאתי חלק מהעוגה, יצא מושלם גם אחרי הקפאה (הפשרה בטמפ' החדר)

  5. האם אפשר להכין עם קמח כוסמין מלא?
    האם ניתן להחליף את הסוכר בסירופ אגבה?
    האם כדאי לשים מעל ציפוי שוקולד של שוקולד מריר וקצפת צמחית? האם זה יוסיף למתיקות ולטעם?
    האם כדאי אם אני עושה רק קמח כוסמין מלא עם סירופ אגבה להחליף את הקקאו בשוקולית כי אני לא רוצה שיהיה לה טעם חזק של קקאו?
    והאם ניתן לוותר על הנס קפה?
    תודה 🙂

    1. כן מיכל, אפשר להכין עם קמח כוסמין.
      שימי כף אחת סוכר ו3 כפות אגבה.
      ציפוי כזה תמיד מוסיף ומעשיר את העוגה, מבחינת מראה, מתיקות וטעם.
      את יכולה בהחלט להשתמש בשוקולית במקום בקקאו ולוותר על נס הקפה.
      בהצלחה!

    2. איזה ציפוי יותר מומלץ עם קצפת צמחית או עם מרגרינה ומה הכמות שאני אמורה לשים בציפוי?
      אם אני רוצה להכין כמאפינס עד איזה גובה למלא וכמה זמן אפייה?
      מה יותר מומלץ הקקאו או השוקולית?
      תודה 🙂

    3. היי מיכל,
      ציפוי עם קצפת עשיר יותר. ממיסים במיקרוגל רבע כוס קצפת צמחית עם 50 גרם שוקולד מריר ומערבבים לתערובת חלקה.
      אם את מכינה כמות קטנה ולא בא לך לפתוח בשביל זה מיכל קצפת תכיני ממרגרינה- 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם מרגרינה, 1-2 כפות מים חמים- להמיס במיקרוגל.
      אם את מכינה כמאפינס תמלאי עד 3/4 גובה. זמן אפיה בטח יתקצר ל 15-20 דקות.
      לגבי קקאו/שוקולית- כמו שאמרת, אם את רוצה טעם יותר קליל מהקקאו שימי שוקולית. את יכולה גם לשלב- כף גדושה שוקולית וחצי כף קקאו.
      שבת שלום 🙂

    1. כן שרון את יכולה להכין מחצית מהכמויות ולהשתמש בביצה M אבל קחי בחשבון שתצא כמות קטנה של כ-5 מאפינס.

    1. אני חושבת שאפשר. שימי 2 כפות גדושות (במקום כף וחצי).
      העוגה תהיה מעט שונה במרקם ובטעם אבל עדיין טעימה.

  6. הי אפרת,
    המתכון נראה מעולה! 🙂
    את חושבת שזה יעבוד גם אם אמיר את הסוכר בתחליף סוכר אחר כמו סוכרה דיאט ודומיו או שמאזן המוצקים-נוזלים יופר?

    תודה מראש!

    1. היי יסמין,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שזה ייצא בסדר.
      הסוכר הרגיל מעניק מעט רכות לעוגה. אם את יכולה (וזה אפשרי מבחינה בריאותית) תוסיפי לפחות כף אחת גדושה של סוכר ואת היתר תמתיקי בממתיקים.
      בהצלחה 🙂

    1. ממליצה לבדוק עם קיסם במרכז העוגה כבר אחרי 35 דקות ואחר כך כל 5 דקות (כי זאת עוגה שנאפת יחסית מהר).

  7. רוצה להכין בתבנית בינונית חד פעמית מאלומיניום (מכילה 2 תבניות אינגליש קייק)-מה כמות כל אחד מהמרכיבים (רוצה לשמור על פריכות העוגה) והאם מספיקה שקית אחת של סוכר וניל?

    1. היי שרון,
      צריך להכפיל כמויות:
      2 ביצים גדולות (או 3 קטנות)
      חצי כוס שמן
      8 כפות גדושות סוכר
      שקית אחת של סוכר וניל
      כוס מים חמים
      2/3 כוס קמח מלא
      כוס ושליש קמח רגיל
      2 כפיות אבקת אפיה
      3 כפות אבקת קקאו
      כף נס קפה
      בהצלחה ויום נעים 🙂

  8. הכנתי אתמול עם כפית גדושה של נס קפה עלית וחייבת להגיד שזה משדרג מאוד את הטעם.יוצא בטעם מוקה עדין.

  9. עוגה מצויינת עם טעם שוקולדי עדין ומרקם אוורירי. אופציה נהדרת לפינוק לשומרי המשקל שבינינו.

    1. היי שרון,
      בסביבות 20-25 דקות. תבדקי את העוגות עם קיסם כבר אחרי 20 דקות.

    1. בוקר טוב שרון,
      נס הקפה מוסיף נגיעה עדינה של טעם "מוקה" (הטעם מאוד עדין ואם משתמשים בקפה חלש, לעיתים אפילו אינו מורגש).
      יום נעים 🙂

    1. היי שרון,
      מאחר והעוגה דיאטטית ומכילה מעט שמן היא נוטה להתייבש מהר יותר מעוגה רגילה. אני מניחה שאפשר לשמור אותה בחוץ עד 3 ימים, כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
      אפשר להכין כמאפינס בתבניות מאפינס חד פעמיות (רעיון טוב אם את רוצה להקפיא אח"כ). הכמות אמורה להספיק ל 8-10 מאפינס.
      לא חובה להוסיף נס קפה, והעוגה יוצאת יותר גבוהה.
      אין בעיה להקפיא אותה ואח"כ להפשיר, רק חשוב לשמור בקופסה אטומה.

  10. למה מוסיפים אבקת נס קפה והאם ניתן לוותר עליה וכך העוגה תהיה מתוקה יותר?בתמונה העוגה נראית נמוכה האם זה הגובה שלה – כמו בראוניס?

  11. מרגע שמכינים את העוגה לכמה זמן היא טובה ואיך עדיף לאחסן אותה?האם אפשר להכין כמאפינים בתבניות אלומיניום חד פעמיות וכמה מאפינים יוצאים?

    1. היי הילה,
      מניסיון קרוב לוודאי שהעוגה תצא דחוסה (אלא אם כן יש לך קמח כוסמין מלא). אם בכל זאת את רוצה להכין, תוסיפי פשוט עוד 5 כפות מים מעבר למה שרשום.
      שבת שלום 🙂

    1. היי,
      הכוונה למים רותחים. לאחר הוספת המים חשוב לערבב מהר כדי שהביצים לא יתבשלו בתערובת.

    1. היי ריקי,
      קשה לי לומר כמה קלוריות יש בעוגה אבל אם את מעוניינת לדעת יש "מחשבוני קלוריות" שניתן למצוא באמצעות חיפוש פשוט באינטרנט ולבדוק לפי המרכיבים.
      יום נפלא 🙂

    1. תודה על התגובה המהירה. ושאלה נוספת, כמה כפות של שוקולית? והאם כמות הסוכר נשארת אותו הדבר?

    1. הי נילי,
      קמח לבן ורגיל זה אותו דבר ואפשר להשתמש במתכון בכוס אחת של קמח לבן רגיל.
      אם התכוונת לחצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן רגיל אז פחות מומלץ כי העוגה יוצאת מעט דחוסה. אם בכל זאת את רוצה מומלץ לנפות את הקמח המלא לפני השימוש כדי ל"אוורר" אותו.
      יום נפלא 🙂

  12. הייי, קודם כל אתר מעולה ,מתכונים מדהימים אחד אחד 🙂
    ממ.. לגבי מתכון זה .. ניתן לשים כוס קמח לבן במקום להשתמש ב1/3 כוס קמח מלא ?

  13. ניסיתי להכין את העוגה אבל עושה רושם שהקקאו מאוד דומיננטי בעוגה והופך אותה לדי תפלה . שמתי כף וחצי של קקאו אבל אולי היא הייתה גדושה . מה אפשר לשנות כדי להתגבר על הדומיננטיות של הקקאו ?

    תודה

    1. היי נועם, הסיבות לזה יכולות להיות שימוש בתחליף סוכר שלעיתים גורם לטעם לוואי ותפל, או שהעוגה לא מתוקה מספיק כי אין מספיק סוכר בעוגה ואז הטעם של הקקאו מורגש יותר. סיבה נוספת היא שימוש ביותר מ1/3 כוס קמח מלא. הקמח המלא עושה את העוגה מעט דחוסה ובשילוב עם הקקאו גם הטעם משתנה.
      מה שאפשר לעשות כדי לשפר את טעם העוגה הוא להכין לה ציפוי. להמיס חצי חבילת שוקולד מריר, יחד עם 10 גרם חמאה/מחמאה וכף וחצי מים ולשפוך על העוגה . חשוב שהשוקולד שממיסים לא יהיה בעל אחוזי קקאו גבוהים(עד 60%).
      אשמח לעדכון 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר