מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד בננה טבעונית

עוגת שוקולד בננה טבעוניתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מאי 4, 2016
Last modified:ינואר 24, 2018

Summary:

מתכון לעוגת שוקולד בננה טבעונית פאדג'ית ונימוחה

עוגת שוקולד בננה טבעונית

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

בננה גדולה בשלה מעוכה עם מזלג (אם זו בננה קטנה- יש למעוך בננה וחצי)

שליש כוס (66 ג') שמן

2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

כפית (5 ג') תמצית וניל

2/3 כוס (135 ג') סוכר

3/4 כוס (105 ג') קמח רגיל

כפית (5 ג') אבקת אפיה

שליש כפית (2 ג') אבקת סודה לשתיה

2 כפות (20 ג') אבקת קקאו

3 כפות (24 ג') גדושות קוקוס טחון (לא חובה)

רבע כוס (50 ג') שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)

לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר+ חצי כף שמן קוקוס מוצק או 10 גרם מרגרינה + 2 כפות (20 מ"ל) מים חמים

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה/כף) את הבננה המעוכה עם השמן, המיץ ותמצית הוניל. מוסיפים סוכר ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת את הקמח עם אבקת האפיה, סודה לשתיה, קקאו וקוקוס ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים קלות לאיחוד החומרים.

-מוסיפים שוקולד צ'יפס (מומלץ להשאיר מעט לפיזור מעל העוגה) ויוצקים את התערובת לתבנית משומנת.

-אופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מכינים ציפוי שוקולד לעוגה: ממיסים במיקרוגל (כמה שניות) שוקולד מריר, שמן קוקוס ומים חמים ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה בעודה חמה.

*ניתן לפזר מעל העוגה פרוסות בננה לפני ההגשה.

*העוגה נשמרת מחוץ למקרר (במקום מוצל וקריר) כשהיא עטופה היטב עד 8 שעות. לאחר מכן יש לשמור במקרר.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


103 תגובות

הוסף תגובה
  1. אהלן
    אני ממעטת בצריכת קמח חיטה ואני מבינה מהתגובות שניתן להכין עם קמח כוסמין.
    לעולם לא אפיתי עם קמח כוסמין
    האם שאר המצרכים כרגיל? כולל אבקת אפיה?
    האם יש הוראות מיוחדות כשמחליפים קמח חיטה במתכון בקמח כוסמין?
    בנוסף – האם אני יכולה להוסיף קצת אגוזים, חמוציות וזרעי צ'יה לתערובת?
    ואם אני מכינה במאפינס קטנים – יש הוראות מיוחדות?
    תודה!

    1. היי ליטל,
      בעוגות אפשר להמיר את הקמח המלא בכוסמין באותו יחס, כולל אבקת אפיה.
      בעוגיות יש להפחית קצת מכמות המים.
      אפשר להוסיף אגוזים, חמוציות וזרעי צ'יה. ממליצה לטחון לפני את הצ'יה לאבקה.
      במאפינס קטנים זמן האפיה עשוי להתקצר ל 12-15 דקות.

    1. היי אירינה,
      לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר לשים שני שליש כוס קמח מצות + רבע כוס קמח תפו"א.

  2. מעריצה אותך על הסבלנות…….

    אם רוצה להכין בתבנית קפיץ 24 מהן הכמויות שאזדקק להן ?
    תודה על התייחסותך.
    רוצה להכין עוד מעט כעוגת יום הולדת…
    (חדשה בתחום עבור ביתי….)

    1. היי שרית,
      כמויות לתבנית עגולה 24:
      2 בננות גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
      שני שליש כוס שמן
      כוס ושליש מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
      כפית וחצי תמצית וניל
      כוס ורבע סוכר
      כוס וחצי קמח רגיל
      2 כפיות אבקת אפיה
      חצי כפית אבקת סודה לשתיה
      4 כפות אבקת קקאו
      6 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
      חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)
      לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 4 כפות מים חמים
      בהצלחה 🙂

  3. שלום,
    אשמח לדבעת בבקשה. קניתי תבנית עגולה חד"פ מנייר. אמרו לי שהיא 22.
    איזה כמויות צריך לשים? להכפיל?

    1. היי שרית,
      אם זו תבנית 22 (אם יש לך סרגל אני ממליצה בכל זאת למדוד את הקוטר של החלק העליון) אז אלה הכמויות המומלצות:
      בננה וחצי גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
      חצי כוס שמן
      כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
      כפית תמצית וניל
      כוס סוכר
      כוס ורבע קמח רגיל
      כפית ורבע אבקת אפיה
      שליש כפית אבקת סודה לשתיה
      3 כפות אבקת קקאו
      4 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
      שליש כוס שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)
      לציפוי: 75 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 3 כפות מים חמים

  4. היי אפרת, תודה על האתר הנהדר! אני רוצה להכין את העוגה היום (רביעי בערב), ולהגיש אותה בערב שבת. האם כדאי לשמור אותה במקרר או בפריזר?

    1. היי אדוה,
      לא משנה, אפשר לשמור במקרר עטוף היטב או להקפיא ולהוציא להפשרה בשבת בבוקר על השיש.

  5. הי!
    רציתי לדעת אם מתאים גם עם תפוחים מגורדים במקום מיץ תפוזים…
    או יש אפשרות למיץ אחר?
    תודה רבה וערב טוב

    1. היי קיארה,
      תפוחים פחות מתאימים, יש צורך בחמיצות מסוימת.
      אפשר לשים במקום 2/3 כוס מים + כף מיץ לימון טרי + כף סוכר.
      ערב מצוין 🙂

  6. עוגה מנצחת, אני מכינה אותה לכל מקום ומחסלים אותה הרבה יותר מהר מעוגות לא טבעוניות.
    קלה להכנה, טעימה עד כאב (בטן), בקיצור מומלצת!!!

  7. אפרת המקסימה, אפשר להכין בשישי אחה"צ להכניס למקרר אחרי שמצטננת ולמחרת להוציא שעתיים לפני ההגשה?את פרוסות הבננה אפשר לחתוך שעתיים לפני ההגשה?

    1. בתוך העוגה עצמה אפשר לקצוץ בסביבות 50 גרם שוקולד מריר (מומלץ להשאיר כשליש כמות לפיזור מעל הבלילה).
      הכוונה היא שלאחר שאת יוצקת את הבלילה לעוגה תפזרי קצת שוקולד גם בחלק העליון ואז תכניסי לאפיה.

  8. אפרת למה התכוונת שצריך להשאיר קצת מהשוקולד צ'יפס לציפוי?כמה גר' שוקולד מריר אפשר לקצוץ במקום?

  9. מתכון מעולה! תודה!
    הכנתי בגרסה נטולת גלוטן עם 0.5 כוס תחליף קמח ללכ גלוטן (כרגית/תמי) ו 0.25 כוס קמח טף.

    אפיתי כ 40 דקות ב 180 מעלות.
    וגם צימצמתי סוכר לשליש כוס כי בפעם הראשונה שהכנתי היא היתה לי מתוקה מידי.

    1. היי מיטל,
      אם מכפילים כמויות הכמות אמורה להתאים לתבנית בינונית קטנה בגודל 20X30.

  10. שלום. אחרי שקראתי את כל התגובות הנלהבות לעוגה, אני רוצה להכין אותה! מה זה שמן קוקוס מוצק, ואיפה משיגים?
    איך זה נראה?

    1. היי אביטל,
      שמן קוקוס ארוז בדר"כ בצנצנת זכוכית ומגיע במצבו המוצק (בצבע לבן). הוא הופך להיות נוזלי שקוף בטמפ' גבוהה.
      ניתן להשיג אותו היום בחלק מרשתות המזון הגדולות או בחניות תבלינים או חנויות טבע.

  11. הכנתי ,נטרפה מיידית ללא זכר.יצאה מיניטורית.איך מכפילים כמויות ל2 תבניות אינגליש קייק? תודה מעומק ליבי על מתכון מטורף.

      1. עוד שאלה,
        יש לי תבנית אינגליש קייק בגודל 32*13 שזה נראה לי גדול מהרגיל…להכפיל את הכמויות?

        1. היי דניאל,
          מה עומק (גובה) התבנית?
          אם גובה התבנית הוא בסביבות 5 ס"מ אני ממליצה להכין את הכמויות הבאות:
          בננה וחצי גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
          חצי כוס שמן
          כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
          כפית תמצית וניל
          כוס סוכר
          כוס ורבע קמח רגיל
          כפית וחצי אבקת אפיה
          שליש כפית אבקת סודה לשתיה
          3 כפות אבקת קקאו
          4.5 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
          שליש כוס שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)
          לציפוי: 75 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 3 כפות מים חמים

          1. תודה!
            העומק הוא 7 ס"מ…
            מידות ממש מוזרות :/
            האם יש צורך להוסיף כמויות מעבר למה שרשמת לי?
            *מזכירה לך שאני משתמשת בקמח תופח ולא בקמח רגיל, כמה אבקת אפייה אצטרך לשים?

          2. אם זה כך אז כדאי להכפיל כמויות:
            2 בננות גדולות בשלות מעוכות עם מזלג
            2/3 כוס שמן
            כוס ושליש מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
            כפית וחצי תמצית וניל
            כוס ורבע סוכר
            כוס וחצי קמח תופח
            שליש כפית אבקת אפיה
            חצי כפית אבקת סודה לשתיה
            3.5 כפות אבקת קקאו
            5-6 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
            חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)
            לציפוי: 75 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה + 3 כפות מים חמים

  12. היי.
    אפיתי ב- 170 מעלות כדי שלא תתבקע… והעוגה יצאה רטובה מאוד בפנים.. לא אפויה מספיק.
    יש לציין שאפיתי יותר מ-25 דק'. כמעט 45 דק' וזה עדיין יצא רטוב. מדוע?
    תודה על תשובתך

    1. היי מעיין,
      אני מקווה שהמשכת לאפות עד שהעוגה הייתה מוכנה מבפנים.
      זמני האפיה משתנים בין תנור לתנור ולא צריך לייחס לזה חשיבות, אלא להמשיך לאפות עד שהעוגה מוכנה. בעיקר אם מנמיכים את המעלות.
      שבת שלום 🙂

        1. פעם הבאה אפשר לכסות את העוגה בניר כסף ולהמשיך לאפות כדי שהיא תמשיך להאפות רק מבפנים.

  13. האם ניתן להשתמש בקמח שקדים ? או אולי לקבל מתכון טוב עם קמח שקדים ? תודה רבה מראש.
    במה ניתן להחליף את שמן הקוקוס ? יש לי קרם קוקוס.

  14. עוגה מעולה! השתמשתי בשמן קוקוס, קמח כוסמין מלא וסוכר קנים. פשוט טעים. תודה רבה על עוד מתכון מנצח.

    1. היי אדוה,
      אני מניחה שאפשר לשים 50 גרם שוקולד מומס ולהוסיף 2 כפות קמח (בנוסף ל 2/3 כוס קמח).
      שבת שלום וחג שמח 🙂

  15. אני רוצה להכין לשישי ואין לי בננה שתספיק להבשיל עד אז… אפשר להחליף אותה במשהו? ביצה זה בסדר? (לא חשוב לי הטבעונות)

    1. היי טלי,
      אפשר להמיר את הבננה בביצה גדולה ולשים חצי כוס מיץ תפוזים (במקום 3/4 כוס).

  16. אין לי בבית מרגרינה או שמן קוקוס ולא בא לי לקנות במיוחד רק בשביל העוגה… האם אפשר להכין את הציפוי בלעדיהם? כלומר רק שוקולד מריר ומים חמים?

          1. ו… התבנית כבר חוסלה כמעט עד תום, והתבקשתי להכין 2 תבניות לפעם הבאה. האם צריך פשוט להכפיל את כל הכמויות בשביל זה?

          2. היי לילך,
            נכון, צריך להכפיל כמויות:
            2 בננות גדולות בשלות מעוכות
            2/3 כוס שמן
            כוס ושליש מיץ תפוזים
            כפית וחצי תמצית וניל
            כוס ושליש סוכר
            כוס וחצי קמח רגיל
            2 כפיות אבקת אפיה
            חצי כפית אבקת סודה לשתיה
            4 כפות אבקת קקאו
            6 כפות גדושות קוקוס טחון (לא חובה)
            חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר (לא חובה)
            לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+ כף שמן קוקוס מוצק או 20 גרם מרגרינה או 2 כפות שמן + 4 כפות מים חמים

  17. העוגה בחושה טבעונית הראשונה שיוצאת לי נורמאלית! העוגה קצרה מחמאות ואעשה אותה שוב כנראה…
    השתמשתי במים+קצת לימון סחוט+אבקת סוכר במקום המיץ, קוקוס קצת יותר ממה שכתוב (נשפך) ושוקולד צ'יפס ממש ונראה לי אפשר גם בלי בכלל (כי היא גם ככה ממש שוקולדית).
    הערה לגבי הציפוי- הוא די מתקשה במקרר ואחרי יום נשבר כשחותכים, נראה לי אוסיף בפעם הבאה קצת חלב סויה לסירופ שיהיה יותר רך. תודה!

  18. שלום,
    על איזה חום לאפות את העוגה?
    ומה לעשות כדי שהיא לא תישבר באמצע לאורך הקו? (יצא לי שבצדדים היא היתה גבוה ובאמצע ממש נמוכה. שבורה כזאת..).

    חוץ מזה יצא ממש טעים:)

    1. היי דנה,
      יש לאפות על 180 מעלות אבל אם העוגה נשברה פעם קודמת כדאי לאפות בטמפ' נמוכה יותר כמו 170 מעלות.
      שבת שלום 🙂

  19. הכנתי אותה כבר מספר פעמים, ופשוט תמיד יוצאת מעולה! קלה, מהירה וטובה- אפשר לבקשה יותר מזה?
    ד.א בכלל כל המתכונים באתר הזה קלים נורא ויוצאים מצויין.

  20. הכנתי את העוגה היום, לקחתח איתי לביקור אצל יולדת
    טרייה, כולם נהנו וביקשו מתכון. מצויין, קל הכנה, cool

  21. כמה זמן אפיה אם אני רוצה להכין מהבלילה מאפינס?
    האם אפשרי עם קמח ללא גלוטן?
    תודה

    1. היי ציפי,
      אם את מכינה בתבנית מאפינס אני מניחה שזמן האפיה מתקצר ל 15-20 דקות.
      לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן אבל אני מניחה שאפשר.

  22. היי..
    לציפוי…
    יש לי שמן קוקוס נוזלי. (לא מוצק כפי שצויין במתכון). מה ההבדל?!
    ואם אין הבדל, האם זו אותה כמות (חצי כף)?!

    1. היי אסתי,
      מדובר באותו שמן קוקוס פשוט כשהוא נמצא בטמפ' חמה הוא הופך לנוזלי וכשהוא במקום קריר הוא הופך למוצק.
      אם הוא נוזלי אז יש לשים 2 כפות (אם ממיסים חצי כף שמן קוקוס מוצק מקבלים 2 כפות שמן קוקוס נוזלי).

    1. היי חגית,
      הסודה לשתיה מעניקה אווריריות מסוימת לעוגה. אם אין לך תכיני בלי.

  23. היי אפרת, תבורכי על העוגות הטבעוניות. אני לא טבעונית אך אני שמחה כשיש עוגות טבעוניות כיוון שהן יותר בריאות, ולא צריך להשתמש בביצים.שאפו!!!! הכנתי היום את העוגה ואני אספר לך איך היא יצאה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme