מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד במיקרוגל

עוגת שוקולד במיקרוגלFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On יולי 6, 2016
Last modified:אפריל 11, 2018

Summary:

מתכון לעוגת שוקולד מהירה שמכינים במיקרוגל- האורחים בדרך? 10 דקות וזה מוכן!

עוגת שוקולד במיקרוגל

תבנית אינגליש קייק (רצוי תבנית  עמוקה מפיירקס/זכוכית)

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש כוס (66 ג') שמן

חצי כוס (120 מ"ל) מים חמים (לא רותחים)

חצי כוס (70 ג') קמח לבן

חצי כוס (65 ג') אבקת שוקולית

3 כפות שטוחות (21 ג') אבקת קקאו

כפית (5 ג') אבקת אפיה

לציפוי: 50 גרם שוקולד מריר + שליש מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית

אופן הכנה:

-מערבבים בקערה (בעזרת כף/מטרפה) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומים חמים ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים קמח, שוקולית, קקאו ואבקת אפיה ומוסיפים לתערובת הנוזלים, מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-משמנים תבנית אינגליש קייק (המיועדת למיקרוגל) ויוצקים לתוכה את התערובת.

-מכניסים למיקרוגל ומפעילים למשך כ-6 דקות (העוגה מוכנה כשהיא נפרדת מעט מדפנות התבנית. בנוסף, ניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה, אם יוצא יבש העוגה מוכנה).

-מוציאים את העוגה ומכינים את הציפוי: מניחים בקערה את קוביות השוקולד ושליש מיכל שמנת מתוקה, מכניסים למיקרוגל לכ-20 שניות ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים על העוגה בעודה חמה.

*העוגה נשמרת במקרר בתוך קופסה אטומה.

הערות:

*את הבלילה יש לצקת עד גובה של שליש מהתבנית ולא יותר מאחר והיא תופחת בזמן האפיה (אם תמלאו אותה יותר, הבלילה עלולה להשפך החוצה בזמן האפיה במיקרו).

*אפשר לאפות בתבניות מאפינס מקרטון או בכוסות המיועדות למקרוגל (ספל או כוס זכוכית עם ידית) ולמלא עד גובה שליש מהכוס. להפעיל במשך דקה אחת (אם רוצים שהעוגה תצא יותר נוזלית אפשר להוציא אחרי כ-45 שניות).

עוגת שוקולד במיקרוגל

עוגת שוקולד במיקרו

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

278 תגובות

הוסף תגובה
  1. עוגה מהממת, והכי חשוב כמעט ללא הכנה.
    – לפעמים בשעות הקטנות של הלילה, פתאום בא לי להכין משהו טעים, ותמיד בסוף אני מכינה את זה!!
    גם טעים, וגם שניות להכין…

  2. הי,
    עשיתי את הכל לפי ההוראות למעט זה שהחלפתי את הקקאו בשוקולית. העוגה כמעט לא עלתה באפיה ונראה שהיא די נמוכה.האם ככה היא אמורה לצאת?
    לגבי הטעם אני לא אדע כי היא מיועדת לגן מחר:)
    בכל מקרה, די התאכזבתי מאיך שהעוגה יצאה..

    1. באיזה כוס השתמשת?
      באיזה גודל תבנית השתמשת?
      שמת כפית אבקת אפיה?

  3. שלום
    רוצה לנסות במיגרוגל אבל באיזה עוצמה??
    לא רשום בכתבה!
    במיגרוגל שלי יש 5 עוצמות
    תודה
    רונית

  4. היי אפרת, חיפשתי בתגובות ומצאתי תשובות קצת סותרות וגם הרבה סקפטיות שלך… אבל בא לי עוגה לקפה ומהר…. ואין לי שוקולית. מה ממליצה?

    1. הסקפטיות נובעת מכך שאני לא ניסיתי ולכן אין לי תשובה ודאית.
      רשמתי שלטעמי השוקולית מעדנת את הטעמים אבל לפי תגובה של מישהי אפשר לשים 4 כפות קקאו ולהגדיל את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס.

  5. היי,
    יצאה לי עוגה מעולה!!!!!!
    הופתעתי מאוד מקלות הביצוע ויותר מן התוצאה.
    אשמח לדעת אם יש עוגות נוספות בסגנון דומה.
    ובנוסף על האמור, קבלי פידבק ענק! אני נעזרת רבות במתכונים שהנך מעלה, וכל פעם אנחנו נהנים מחדש 🙂
    תודה!

    1. אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות.

  6. היי, קודם כל להגיד שאני ממש אוהבת את האתר שלך, כבר המון מתכונים הכנתי וגם יש לי את הספר. תמיד הכל מצליח ממש, קל, ברור ונגיש. שאפו. לגביי המתכון הזה, אם אין לי שוקולית? במה להחליף? פשוט להגדיל את כמות הקקאו או שזה יצא מר?

    1. היי מירי,
      לטעמי השוקולית מעדנת את הטעמים. בכל מקרה מישהי רשמה בתגובות (לאה) שהיא ויתרה על השוקולית ושמה 4 כפות קקאו. הגדילה את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס.

  7. אני חייבת להגיד שתקופה ארוכה אני גולשת באתר וכבר הכנתי המון דברים טעימים בזכותך. זה פשוט עושה חשק המתכונים קלים וברורים ותמיד יוצא מוצלח. כיף שאת מביאה מתכונים שיתאימו לכולם ללא גלוטן וכדומה את מביאה המון תחליפים בריאים וזה כל כך מקל, כיף לראות שהאתר מאד ידידותי לדת כמו את מביאה תחליפים פרווה, מתכונים לפסח לשבת וכו׳ בקיצור חפרתי אבל את פשוט מדהימה. אז פשוט תודה על הכל ויישר כח ענק. ושהשם ייתן לך כח להמשיך בפועלך🙂

  8. עכשיו הכנתי ואת האמת הכפלתי כמות וחילקתי חלק למיקרו וחלק לתנור במאפינסים. תודה על המתכון!

  9. שלום אפרת. איזה רעיון מוצלח. אף פעם לא אפיתי עוגה במיקרוגל האם אפשר לאפות את העוגה בתבנית נייר? האם אפשר לאפות עוד טורתים באותה צורה? תודה שאת כל פעם מחדשת לנו מתכונים מוצלחים.

    1. בוקר טוב אהובה,
      צריך להיות רשום על תבנית הנייר שהיא מיועדת למיקרוגל כי לא כל סוג מתאים.
      לא כל עוגה/טורט אפשר להכין במיקרוגל כי המיקרו משנה את המרקם. אשתדל להכין ולפרסם בהמשך עוגות נוספות שיכולות להתאים למיקרוגל.
      דרך אגב, יש גם עוגת גבינה אישית שאפשר להכין במיקרוגל.

  10. היי אפרת,
    רציתי לשאול בנוגע לשליש מיכל שמנת מתוקה, כמיטב ידיעתי הגודל הכי קטן הוא 250 מ"ל וצריך שליש מהכמות הזו.
    אני לא אופה הרבה.
    האם ידוע לך אם יש גודל יותר קטן מהנ"ל ואם לא, כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר אחרי הפתיחה(סגור כמובן)?
    תודה.

    1. נכון. המיכל הכי קטן שמוכרים הוא 250 מ"ל.
      השמנת נשמרת במקרר עד 7 ימים מיום הפתיחה (זה בתנאי שתאריך התפוגה לא חלף).
      אפשר גם להקפיא ולהשתמש בזה אח"כ רק לציפויים (להקצפות זה יהיה בעייתי לאחר הקפאה).

    1. היי מנחם,
      אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות.

  11. היי אפרת,
    אני רוצה להכין בתבנית עגולה
    איזה גודל תבנית לקנות?
    קיים תבניות מיוחדות למקרוגל?

  12. היי אפרת, מה שלומך?
    הכנתי את העוגה ובעלי ממש אהב אותה.. אז תודה!
    רציתי לשאול אם אפשר להמיר את האבקת שוקולית בקקאו או לפחות שיהיה פחות שוקולית ויותר קקאו?
    תודה ושבת שלום!

    1. שמחה לשמוע 🙂
      לדעתי השוקולית מעדנת את הטעמים אבל מישהי רשמה בתגובות (לאה) שהיא ויתרה על השוקולית ושמה 4 כפות קקאו. הגדילה את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס.
      שבת שלום 🌷

  13. היי אפרת, חנוכה שמח!
    יש לי כמה שאלות:
    א. לגבי למלא את התבנית בגובה של שליש , אני עושה לפי המתכון, זה גודל של שליש?
    ב. שמתי את העוגה במיקרו, התבנית לא ממש הסתובבה כי לא היה לה מספיק שטח.. לדעתי היא נאפתה בסוף טוב(עוד לא אכלתי, מהמראה החיצוני). מה אפשר לעשות בנושא?
    ג.הקצפת צמחית, זה המיכל של ה250 מ"ל?
    ד. העוגה, אפשר לשומרה בחוץ או שחייב במקרר?
    תודה מראש, יעל.

    1. חנוכה שמח 🌺
      1. כן, הבלילה עצמה צריכה להיות בגובה שליש מהתבנית.
      2. אם את חושבת שהיא נאפתה טוב זה בסדר.
      3. כן.
      4. עדיף מקרר. אפשר לשמור אותה בחוץ כ-6 שעות ואז להעביר למקרר.

  14. אפרת שלום וברכה,

    אני רוצה להגיד לך שהמתכונים שלך מעולים!!
    אני ממליצה בחום לכל אחת ואחת !!

    תודה רבה!
    תמשיכי לעשות חייל !

  15. עוגה מצויינת:קלה ביותר להכנה וטעימה ! (מה עוד אפשר לבקש??)כבר הכנתי אותה מספר פעמים.יש רק "בעיה" אחת-היא נגמרת תוך דקות (אבל גם נעשית תוך דקות..במיקרו שלי בדיוק 6 דקות).אשמח לקבל מתכונים נוספים שכאלו..
    תודה!

  16. אפרת יקרה!!!😊
    ניסיתי את המתכון ויצא מדהים! עוד לא טעמתי את העוגה, אבל היא נראת מוווווווווושלם!!!!!😊
    (שמתי גם קצת פיצפוצים סתם בשביל היופי 😉)
    אני מאוד אוהבת להכין מתכונים מאצלך, כי הם תמיד מצליחים!😉😊

  17. היי מה נשמע אלף תודה על המתכונים המהממים אני רוצה כמות לספל אחת תוכלי להגיד לי אותה
    תודה מראש מיכל

    1. היי מיכל, אלה הכמויות:
      1 ביצה
      3 כפות סוכר
      3 כפות שמן
      6 כפות מים
      כף אבקת שוקולית
      כף אבקת קקאו
      3 כפות קמח תופח
      לציפוי: 40 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה (במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 10 גרם חמאה ו 2 כפות מים)

  18. עשיתי עכשיו. נראית טוב . יצאה קצת יבשה. מציעה ארבע דקות במיקרו. תודה אפרת על המתכונים.

    1. היי אפרת,
      יכול להיות שמיקרוגל שלך יותר עוצמתי ולכן נדרש פחות זמן.
      תודה שחזרת לעדכן 🙂

  19. אפרת יקרה!
    יש לי בן אלרגי לביצים(ושומשום). האם ישנו מאפה שמתאים למיקרוגל שהוא יכול לאכול?

  20. היי, אני רוצה להכין את העוגה בספל, יש לי כמה שאלות..
    כמה ספלים צריך לצאת? גם פה צריך שיהיה שליש?
    כמה זמן זה צריך להיות במיקרוגל?
    אם אין לי קמח תופח אפשר קמח רגיל?

    1. היי חני,
      זה תלוי בגודל הספל. בסביבות 5 ספלים סטנדרטיים. יש למלא עד גובה שליש מהספל.
      יש להכניס כל ספל לחוד ולהפעיל את המיקרוגל במשך 60 שניות. לעוגה נוזלית מבפנים אפשר 45 שניות.
      אין במתכון קמח תופח. זה קמח רגיל + אבקת אפיה.

    1. כל תבנית פיירקס/מזכוכית בדר"כ מתאימה גם למיקרוגל.
      יש גם תבניות חד פעמיות שרשום עליהן שהן מתאימות גם למיקרוגל.

  21. אפרת המקסימה!מכינה כמות לספל אחד גדול – אפשר לשים כף אינסטנט פודינג שוקולד במקום קקאו ושוקולית?

    1. היי שרון,
      אני מתלבטת. פודינג שוקולד מכיל בין היתר קקאו אבל אני לא יודעת כמה. זה יכול לעבוד אבל השאלה אם כמות הקקאו שיש בזה תספיק.

  22. היי אפרת מים חמים הכוונה רותחים מהקומקום ? או פחות חם? כי אז זה מבשל את הביצים…
    ובלי קשר, לא מצאתי באתר מתכון לעוגת גבינה אפויה.. יש לך?

  23. אני מורה לילדים בכיתה מקדמת. האם אפשרי לשכפל את מתכון עוגת שוקולד במיקרוגל לתלמידים ע"מ לעבוד עימם על סדר הכנת העוגה (בשלבים) ולאפות עימם ביחד?
    תענוג להתבונן במתכונים, כל אחד מגרה יותר מהשני….
    דבר שני, האם אין סיכון לאפות במיקרוגל (מבחינת קרינה?)
    תודה רבה

    1. היי הודיה,
      אין שום בעיה.
      לגבי המיקרוגל, כדאי רק לדאוג שהילדים לא יעמדו קרוב אליו בזמן שהוא מופעל.
      בהצלחה ותהנו מההכנה ומהטעם 🙂

    1. אם היא ביצה גדולה אז נראה לי שכן. כדאי להוסיף עוד 4 כפות מים.

    2. ממה פתאום!
      אסור בפסח!
      יום אחד נכנסתי לאתר ופשוט התפלאתי מהרמה הגבוהה ומטוב טעם המעדנים והניחוחות המקסימים!תודות!!!

  24. האם ניתן להכין בלי הציפוי? גם אין לי שוקלד מריר.. נראה לי חח וגם אני פחות אוהבת עוגה עם ציפוי. זה יוצא טוב בלי?

  25. איזו הפתעה של עוגה!באמת 10 דקות עבודה וטעים מאוד. קיבלתי תבנית מתאימה למיקרו והעוגה עשתה סיפתח!!

    1. היי,
      יש לך מקום במיקרוגל לכמות כפולה? חשוב שזה יסתובב.
      אם כן אז אני מניחה שזמן ההפעלה יכול להתארך ל 8-10 דקות. יכול להיות שיהיה מוכן גם לפני לכן כדאי לבדוק כבר אחרי 6 דקות.
      שבת שלום 🙂

    1. היי מיקי,
      זאת תבנית גדולה מידי ביחס לכמות. עדיף להכין באינגליש קייק או עגולה בקוטר 20.

    1. היי מירה,
      זה תלוי בסוג הסיליקון. אם זה סיליקון איכותי אז לרוב אפשר.
      בכל מקרה אם את מחליטה לנסות יש לעקוב אחרי האפיה במיקרו ולוודא שהכל תקין.

    1. היי נטלי,
      אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 25-30 דקות.
      *הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.

    1. היי דניאל,
      לא ניסיתי להכין עם קקאו בלבד כי לדעתי השוקולית מעדנת את הטעמים אבל מישהי רשמה בתגובות (לאה) שהיא ויתרה על השוקולית ושמה 4 כפות קקאו. הגדילה את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס. לדעתי כדאי לשים אפילו 3/4 כוס סוכר.
      חג שמח 🙂

  26. היי אפרת
    המתכון נשמע לי מצוין!
    אני רוצה לשאול אם אפשר להכין את העוגה בתבנית רגילה לא רחבה
    אני רוצה לדעת אם יקרה לעוגה משהו??
    אשמח אם תעני!

    1. היי בר,
      מה גודל התבנית? היא צריכה להיות בגודל מתאים לכמות וגם שתתאים למיקרוגל בצורה כזאת שאם מכניסים אותה ומפעילים את המיקרו היא מסתובבת ולא נתקעת.

  27. הרעיון נהדר (אני אוהבת לעבוד מעט….) אבל יש לי בת עם צליאק. אפשר במקום הקמח : קורנפלור או קמח תפוחי אדמה?

    1. היי מרים,
      לא ניסיתי אבל אם את רוצה לנסות הייתי ממליצה דווקא להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי או קמח כרגיל וכו').

  28. יצא פשוט מושלם!!!!!
    היו לי 2 ביצים אחרונות- אח"כ חשבתי לעצמי מה אני מבזבזת את זה בטח הכל ילך לפח…..
    אבל פשוט נטרף, ד"א זה היה במיקרוגל למעלה מ 12 דקות ואז זה נאפה
    תודה רבה לך על כל המתכונים ועל הרעיונות החדשים

  29. היי רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בממרח שוקולד השחר או בשוקולד מריר כלשהו. אין לי קקאו או שוקולית.

  30. הי אפרת
    העוגה מצויינת! הכנתי אותה כבר כמה פעמים
    יש לך מתכונים נוספים לעוגות בטעמים שונים במיקרו?

  31. בדיוק כשהבלילה הייתה מוכנה, המיקרוגל שבק חיים!
    אז הכנסתי אותה לתנור, 35 דק' ב-180 מעלות והיא יצאה מעדן.
    כזו ג'וסי, בדיוק כמו שאני אוהבת.

  32. אני חייבת לומר לך שהעוגה עצמה יצאה מעולה!!!!!!!
    ואני אחרי שערבבתי הרבה אז נשארו חתיכות לא מעורבבות מספיק, וחשבתי שלא ערבבתי טוב, תודה שאת אומרת שהייתי צריכה עוד לערבב פחות, אני מאוד מודה לך!
    תודה רבה!

  33. תודה על התשובה!
    אך אני אפיתי את העוגה בתנור, ונדמה לי שהוצאתי את זה בזמן,
    אם כן, למה היא ימאה צמיגית ושבורה?
    תודה רבה!!!

    1. נכון, שכחתי 🙂
      לגבי שבורה, זה מעיד על אפיה בטמפ' גבוהה. יכול להיות שהתנור שלך יחסית חזק ופעם הבאה כדאי לאפות ב170 מעלות.
      לגבי צמיגית, העוגה לא אמורה להיות צמיגית באפיה בתנור ואם היא יצאה כך אז זה יכול להיות כתוצאה של ערבוב יתר. לאחר הוספת הקמח חשוב לערבב כמה שפחות.

    1. היי,
      זה המרקם שמקבלים לאחר חימום במיקרוגל. הוא שונה מהמרקם שמתקבל באפיה רגילה בתנור.
      כמה דקות העוגה היתה במיקרוגל? אולי היא הייתה יותר מידי ולכן היא נשברה ויצאה צמיגית מידי.

  34. עדיין לא טעמנו את העוגה, היא נראית מצוינת רק מה , העוגה נשברה באמצע, למה זה???
    תודה רבה!!!!!!!

    1. אם אני רוצה לאפות בתנור, באיזה גודל של תבנית אני יאפה?
      אשמח לתשובה!
      תודה רבה!

    2. כן, אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות.
      הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק.

  35. חג אביב שמח.
    העוגה נהדרת עשיתי אותה כבר כ8 פעמים.
    שאלה :יש אפשרות להפוך את המתכון כך שהעוגה תהיה כשרה לפסח וגם טעימה?!
    המתכונים באתר נהדרים.
    תודה מראש
    ויקטור

    1. היי ויקטור, חג שמח 🙂
      חייבת לציין שלא ניסיתי אבל אולי אפשר לשים שליש כוס קמח מצה במקום חצי כוס קמח רגיל.

  36. הצלחה
    תודה רבה העוגה יצאה נפלא
    לציפוי לאחר שלא היו לי החומרים שבמרשם הכנתי:
    3 כפות קראו חצי כפית אבקת קפה נמס 3 כפות סוכר ו3 כפות מים
    במחבת ערבבתי עד הרתחה כשרותח כדק תיישם מורידים מהאש וממיסים בתערובת כ50 גר חמאה
    מורחים ווזהו

  37. אז ככה, ממליצה להישמע להוראות, זה יצא טיפה מפורק, אבל הטעם מעולה-נס…
    גיוונתי ואני ממליצה מאד-קמח מלא +כפית קפה נמס, מעשיר מאד.
    אגב-התחלתי למלא את ספר המתכונים ברעיונות לפסח-אני קונה סוף סוף טוסטר אובן מיוחד לפסח…

    1. שמחה שיצא טעים 🙂
      תודה שחזרת לעדכן.
      שבת שלום וחג שמח!!

    1. היי מלכי,
      ראיתי רק עכשיו..
      את החומרים מומלץ לערבב לפי איך שרשום באופן ההכנה. קודם ביצים עם סוכר וכו'.
      עדכני איך יצא 🙂

  38. היי אפרת
    כיף שאני מכירה את המתכון המדהים הזה.
    ערב פסח והרבה עבודה בבית, אבל עוגה טובה לשבת יש!!! ועם כלום עבודה!!!
    אני מנסה הפעם עם קמח מלא.
    2 דברים מוזרים מאד-
    1. הבלילה קצת צמיגית
    2. עולה תסיסה למעלה
    זה קשור לאבקת אפיה? לקמח מלא?
    לנסות להכניס למיקרו לראות מה יצא?
    מקווה לתשובה מהירה

    1. חחחחחחחח
      ניסיתי לראות אם יוצא לי סמיילי……. 🙂 🙂 🙂 😉

  39. מה קורה?
    שנים לא דיברנו…..
    אני רוצה את העוגה להכין אישית, יש מצב?
    פשוט אין לי כח לעבור על התגובות הרבות כדי לראות אם כבר כתבת על זה למישהו.
    וגם ניראה לך שיש ספלים מזכוכית שהם זולים ורגישים מדי למיקרוגל והם יתפוצצו? או שזה לא אמור לקרות?

    1. היי, איפה נעלמת? 🙂
      תבחרי בכוס שהזכוכית שלה לא דקה מידי ואז לא אמורה להיות בעיה.
      כמות ל1-2 ספלים:
      1 ביצה
      3 כפות סוכר
      3 כפות שמן
      6 כפות מים
      כף אבקת שוקולית
      כף אבקת קקאו
      3 כפות קמח תופח
      לציפוי: 40 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה (במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 10 גרם חמאה ו 2 כפות מים)
      תהני 🙂
      יום נפלא

    2. יאללה, אני הולכת להכין, היה לי היום מבחן אז השתחררנו מוקדם ובא לי משהו טעים.
      אני בקטע של "בא ונעלם" כי אני עסוקה מאד.
      אבל כיף לפעמים לדפדף כאן ואולי גם להכין אבל לזה אני באמת פחות מוצאת זמן.
      🙂 🙂

  40. חייבת לשתף-
    הגענו להורים לשבת, ליומולדת של אחותי הקטנה.
    20 דק' לפני הדלקת נרות אמא שלי (הפדנטית) מגלה אותי באמצע להכין עוגה, היא כמעט התעלפה…
    יצא מדהים בצורה לא רגילה!
    עוגה יפהפיה, עשירה, יציבה וטעימממממה!!!
    הכנתי בלי שוקולית לפי ההוראות של לאה, ובתבנית נמוכה מסיליקון בצורת סוכריה, מיד אחרי האפייה חתכתי עם סכין בשר את הגובה שתפח באמצע ואז הפכתי על מגש, כיסיתי בממרח קפוצ'ינו ופיזרתי אגוזים למעלה.
    לא היה זמן לצלם אפילו לפני שבת…,

    1. איזה כיף לשמוע! שמחה שיצא מוצלח 🙂
      תודה מלכי ויום מקסים

    1. היי,
      אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות. יש לשמן את התבנית.

  41. עוגה מושלמת! קלה, מהירה והכי חשוב טעימה. כל הכבוד לך על המתכון הזה מציל אותי כל פעם מחדש

  42. זה לא אמיתי וואי כמה טעים
    אני ויתרתי על השקולית כי חסר לי

    שמתי
    3/4 כוס קמח
    4 כפות קקאו
    3/4 סוכר

    וציפיתי אותה
    קקאו סוכר ומים
    הבאתי אותם כמעט לרתיחה וציפיתי אותה

    ואכלתי חצי מהעוגה חחחחח טעים בטירוף תודה לך

    1. היי,
      הכנת בדיוק לפי מה שרשום במתכון או שעשית שינוי במצרכים?
      אפית בתנור או במיקרוגל? כמה זמן?
      איך יצא מרקם העוגה?

    1. היי שני,
      את רוצה לאפות בכוס אישית או בתבנית יותר קטנה? אם כן, מה גודל התבנית?

    1. היי אפרת,
      אני לא ניסיתי להכין עם קקאו בלבד כי לדעתי השוקולית מעדנת את הטעמים אבל מישהי רשמה בתגובות (לאה) שהיא ויתרה על השוקולית ושמה 4 כפות קקאו. הגדילה את כמות הקמח ל 3/4 כוס ואת כמות הסוכר ל 2/3 כוס. לדעתי כדאי לשים אפילו 3/4 כוס סוכר.

  43. היי
    אני לא מעונינת לאפות את העוגה במיקרוגל
    האם אוכל לאפותה בתנור? כמה זמן ועל איזה חום?

    1. היי אפרת,
      אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-25 דקות.
      בהצלחה 🙂

  44. היי, אפרת מה שם משפחתך?
    העוגה יצאה לי מושלם פעם ראשונה שאני באתר וכולם החמיאו לי ממליצה לכל מי ששואל אותי על עוגה את העוגה הזאת!
    איך את עושה את החיוכים בתגובה??

    1. היי,
      שמחה שאהבת את העוגה 🙂
      חיוכים עושים עם המקלדת. לחיצה על נקודותיים וסגור סוגריים יוצרת חיוך.
      שבוע טוב!

    1. היי,
      תבנית אלומיניום לא מתאימה לחימום במיקרוגל ולכן לא מומלצת במקרה הזה.
      שבת שלום 🙂

    2. הכי מומלץ למיקרוגל זה תבנית ארוכה מפיירקס/זכוכית.
      אם אין בבית אפשר להכין בכוסות אישיות (יש הערה לגבי זה בסוף המתכון).

  45. חבל לך על הזמן איזה עוגה יצאה לי את גאונית! המתכון כל כך טעעעעיייייייייםםםםםםםםםםםםםםםםם!!
    מעכשיו אני אכין את העוגה הזאת כל פעם לשבת

  46. היי לגבי עוגת השוקלד במיקרוגל. אפשר לאפות בתנור? ושתדעי…חשפתי את כללל המורות בביהס'בו אני עובדת לאתר פשוט נפלא!!! אין מילים ישר כח ושנכין רק לשמחות אמן! תודה

    1. היי אילנה,
      קודם כל תודה, כיף לשמוע 🙂
      אפשר לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות את העוגה במשך 25-30 דקות.
      יום נפלא!

  47. אין לי מילים….
    כרגע אין לי תנור ולא דמיינתי שיש סיכוי לאפות משהו במצב הזה…
    במקרה נתקלתי במתכון, הופתעתי והחלטתי לנסות…
    עוגה מושלמתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת!!!
    שמתי 4 כפות קקאו, 2/3 סוכר ו3/4 קמח.
    (במקום שוקולית)
    אפיתי במיקרוגל 6 דקות, ואז שמתי 5 קוביות שוקולד והכנסתי לעוד דקה.
    מלמעלה שמתי אגוזים.
    יצא מהמם וטעים.. כל הבית ריח שוקולדי של אפיה…
    תודה על המתכון!!!

    1. היי שקד,
      אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית, לשמן אותה לפני.
      לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 25-30 דקות. ניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה, אם יוצא יבש, העוגה מוכנה.

    1. היי סיון,
      עדיף לא לוותר על השוקולית כי היא מוספיה למרקם ולטעם.
      אם אין לך כרגע ואת מאוד רוצה להכין את יכולה לנסות לשים 3/4 כוס קמח (במקום חצי כוס), ולהגדיל את כמות הסוכר ל2/3 כוס. את הקקאו יש להשאיר באותה כמות אחרת זה ייצא מר מידי.

    1. היי אדווה,
      אפשר להכין ציפוי מ50 גרם שוקולד מריר + כפית שמן קנולה + כף וחצי מים.

  48. הי
    האם אפשר לוותר על הקקאו ולהמיר בשוקולית?
    במידה ולא מה עושים אם אין קקאו ואין לי כוח לצאת לקנות אותו?

  49. יצא מושלם התחסלה בשניות תודה רבה על המתכון מעכשיו רק העוגה הזו
    אני בהלם בחיים לא יצא כך בתנור

    1. תודה לך את לא מבינה איך אהבו וכמה פירגוןן בפייסבוק בזכותך
      יש לך עמוד הפייסבוק??

    2. ועוד שאלה איזה תבנית איינגליש קייק יש למיקרוגל כי התמונה שעשית זה נראה ארוך ולא יכניס ….

    3. היי,
      הכנתי בתבנית אינגליש קייק מפיירקס (זכוכית) בגודל 12X21. היא קצת יותר רחבה, קצרה ועמוקה מתבנית אינגליש קייק רגילה.
      ויש לי דף פייסבוק- https://www.facebook.com/10dakot/
      לילה טוב 🙂

    4. הייייי שאלה מה צריך להוריד או להוסיף למתכון אני רוצה חהכין עוגת תפוזים במיקרו

    5. היי תהילה,
      בגדול הייתי מוותרת על אבקת השוקולית והקקאו ושמה כוס קמח במקום חצי כוס. הייתי גם ממירה את המים במיץ תפוזים. אני יודעת שעוגות שוקולד יוצאות יותר מוצלחות במיקרוגל ואין לי מושג איך זה ייצא עם עוגת תפוזים. בכל מקרה, בהזדמנות אני אנסה להכין ואם ייצא מוצלח אפרסם את המתכון.

    1. היי עמית,
      יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 וחשוב לוודא שהתבנית נכנסת למיקרוגל ויכולה להסתובב בזמן החימום.
      שבת שלום 🙂

    1. היי לירון,
      אפשר לשים חצי כוס קמח תופח ולהוסיף חצי כפית אבקת אפיה.
      חג שמח 🙂

  50. הכנתי את העוגה עם הנכדה שלי והיא יצאה נהדר, קצת יצאה יבשה, למרות שדייקתי
    והלכתי לפי המתכון.
    מישהו יודע למה היא יצאה יבשה?

    1. היי,
      יכול להיות שהיא הייתה יותר מידי זמן במיקרוגל?
      באיזה גודל כוס השתמשת?

    1. היי הודיה,
      משהו כנראה לא עשיתן נכון. באיזה תבנית השתמשתן? האם ערבבתן לפני את הקמחים עם אבקת האפיה?

    1. היי הילית,
      עם שוקולית זה יוצא יותר טעים ומעודן אבל אני מניחה שאפשר לשים קקאו במקום. סה"כ שליש כוס קקאו לכל המתכון כי הוא מרוכז בטעם ואני ממליצה במקביל להגדיל את כמות הסוכר בגלל המרירות שבקקאו.

  51. היוש!! רציתי לומר לך שהמתכון יצא ממש טעיםם!! נתקעתי בלי סוכר אז הכנתי עם סוכרזית לאפייה ויצא מוש❤

  52. עוגה מדהימה!!!!!!!!!!!!!!
    ראיתי שכתבת שזה חייב להסתובב במיקרוגל. אצלי זה לא הסתובב מחוסר מקום ויצא מדהים. יכול להיות?

    1. כן נעה, אפשר.
      יש לחמם את התנור מראש ל180 מעלות ולאפות במשך 20-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

  53. שלום אפרת,
    האתר שלך נראה מעולה.
    אני רוצה לנסות את העוגה במיקרו, אך כתבת שאפשר גם 45 שניות זה הפרש משמעותי בין שש דקות.אפשר משהו באמצע שתהיה קצת כמו מאפינס?

    1. היי מזל,
      6 דקות זה אם אופים בתבנית אחת ו- דקה או 45 שניות זה אם אופים בספל (ואז מחלקים את הבלילה בין כמה ספלים).
      אם את אופה בתבנית מאפינס, זה כמו ספל. זאת אומרת שיש לאפות בין 45-60 שניות.
      בהצלחה 🙂

  54. הי, אני חיבת לציין כי הייתי סקפטית לגבי העוגה, רוב העוגות שאני מכירה למיקרו פחות מוצלחות לטעמי, אבל הכנתי את זו והתבדיתי לטובה, יצאה פשוט מעולה! בני המשפחה לא האמינו שאפיתי אותה במיקרו, היה לה טעם של עוגת תנור לכל דבר.
    המון תודה, בהחלט היא תיכנס לרובד המתכונים הקבוע!
    מיותר לציין כי האתר שלך מעולה

  55. די
    איזה מהמם יצא!!!
    עשיתי לפי ההוראות ויצא בדיוק לספל אחד, תקעתי בפנים קוביות שוקולד מריר וציפוי עשיתי רק שוקולד מריר בלי שמנת כי לא היה לי כח.
    יצא מטורף!!!!!!!!
    איזה כיף לשבת עם ספל עוגה וסרט טוב, פשוט החופש הגדול במיטבו!
    דרך אגב, הייתי צריכה לשים במיקרוגל לדקה וחצי שיצא אפוי.
    יום טוב ואין עליך!!!!!!!!

    1. היי דבורי,
      כמות ל1-2 ספלים:
      1 ביצה
      3 כפות סוכר
      3 כפות שמן
      6 כפות מים
      כף אבקת שוקולית
      כף אבקת קקאו
      3 כפות קמח תופח
      לציפוי: 40 גרם שוקולד מריר + 2 כפות שמנת מתוקה (במקום שמנת מתוקה אפשר לשים 10 גרם חמאה ו 2 כפות מים)
      בהצלחה 🙂

    2. 1.אשמח בבקשה לדעת לגבי תגובה זו-המתכון לספל אחד, במה אפשר להחליף את השוקולית?
      2.במקום קמח תופח אפשר קמח כוסמין+אבקת אפיה?אם כן, כמה?
      תודה רבה ולילה טוב.
      *נ.ב*:אם אפשר רק את התשובה למייל אני מאוד אשמח תודה רבה 🙂

    3. היי שיר,
      1. כן, זה מתכון לספל אחד או שניים, תלוי בגודל שלו.
      במקום כף אבקת שוקולית אפשר לשים חצי כף אבקת קקאו (למרות שהשוקולית מעדנת את הטעם).
      2. במקום 3 כפות קמח תופח אני מניחה שאפשר לערבב 3 כפות קמח כוסמין עם חצי כפית אבקת אפיה.
      3. לא מומלץ לוותר על הביצה.
      *שלחתי גם למייל.

  56. היי,
    במידה והחלטתי להכין בספלים, האם הם נכנסים יחד למיקרו למשך דקה או כל אחד בנפרד ??

    1. היי מלי,
      עדיף כל אחד בנפרד (זה גם ככה דקה 🙂 ) או לא יותר משניים ביחד.
      שבת שלום

  57. היי,
    מוכרחה לספר לך שבעלי, שאין לו מושג קלוש באפייה, ניסה את העוגה. והיא יצאה פשוט מעולה!

  58. העוגה יצאה מעולה! אבל משום מה היא יצאה נורא נמוכה, לא שזה הופך אותה לפחות טעימה!:)
    אגב, ניתן להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר על מנת שהקרם יצא יותר מתוק מבלי לפגוע בעוגה?

    1. היי עמית,
      מוזר שיצאה נמוכה. באיזה תבנית אפית אותה?
      ערבבת היטב את הקמח עם כפית אבקת אפיה לפני שהוספת לתערובת?
      וכן, אפשר להשתמש בשוקולד חלב אך יש לשים פחות שמנת אחרת זה ייצא דליל מידי (50 גרם שוקולד חלב + 4 כפות שמנת מתוקה או 50 גרם שוקולד חלב + 3 כפות חלב + 20 גרם חמאה).

  59. וואו
    איזה רעיון למי שבא לו משהו טעים מהרגע להרגע,
    אפשר לעשות את זה גם בספלים של מיקרוגל בתור עוגות אישיות?

    1. היי דבורי 🙂
      בטח! בספלים זה לוקח רק דקה אחת, אפילו פחות למי שאוהב שהעוגה עסיסית יותר (45 שניות).
      רק חשוב למלא רק עד שליש גובה מהספל כי העוגה תופחת מאוד.

  60. קודם כל ברכות על האתר המדהים ועל המתכונים הכי קלים שיש , עכשיו הכנתי ויצא מוי טעים שבת שלום

  61. היי אפרת, עשיתי את העוגה והיא נראית מעולה.
    אני רוצה לעשות לה שכבת פירורים מלמעלה מפתי בר. יש לך רעיון איך לעשות?

    1. היי אוריה,
      כדי שהפירורים יידבקו כמו שצריך כדאי להכין ציפוי שוקולד ומעל לפזר את הפירורים בשכבה אחידה.
      בהצלחה ושבת שלום 🙂

    2. בדר"כ משלבים פירורים עם מרגרינה מומסת רק במקרה שרוצים לעשות תחתית יציבה. במקרה הזה את מכינה שכבת פירורים מעל העוגה ולכן אין צורך. אפשר לפזר את פירורי הביסקוויטים כמו שהם מעל הציפוי.
      אגב, את יכולה גם לפזר במקום או בנוסף קוקוס או אגוזים טחונים.

  62. תודה על המתכון הקל והפשוט לימי הקיץ הלוהטים במטבח. האם ניתן ואיך להכין הציפןי על להבת הגז ולא במיקרו. תודה. תבורכי במעשי יידיך.

    1. היי ציפי,
      אפשר לחמם את הציפוי על אש הכי נמוכה במחבת או בסיר קטן. ברגע שהשמנת חמה אפשר להסיר מהאש ולערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי.
      הכמות מתאימה לתבנית פיירקס עמוקה בגודל 12X24 או תבנית פיירקס מלבנית בגודל 17X25.
      אפשר גם להכין בתבניות מאפינס מקרטון או ספלים ולמלא עד שליש גובה מהתבנית במשך דקה אחת.
      בהצלחה! 🙂

    1. היי שרה-יהל,
      את יכולה להכין ציפוי פשוט יותר ולהמיס: 50 גרם שוקולד מריר, 10 גרם מרגרינה/חמאה, 1-2 כפות מים.

  63. שלום אפרת! תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים והמוצלחים! הכנו הרבה מתכונים מהאתר שלך ונהננו מאוד!!
    רצינו לשאול האם אפשר להשתמש בתבנית קרטון /נייר המיועדת לאפייה בתנור, במיקרוגל?

    נשמח אם תוכלי לענות לנו בהקדם,בתודה מראש!

    1. היי אוחנה,
      קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
      אני חושבת שאפשר להשתמש בתבנית מקרטון קשיח. בכל מקרה חשוב שהתבנית תכנס כולה למיקרוגל ותסתובב בזמן ההפעלה (אם היא נתקעת ולא זזה מחוסר מקום זה לא טוב).
      צריך לקחת בחשבון שתבנית מקרטון היא יחסית קטנה ונמוכה לכמות ויכול להיות שיהיה צורך לחלק את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק. הבלילה צריכה להגיע עד לגובה של שליש מהתבנית ולא יותר כי היא תופחת מאוד ועלולה להשפך מחוץ לתבנית.
      בהצלחה!

    1. היי אורי,
      אני מניחה שכן, רק חשוב לשמן את התבנית לפני ולחמם את התנור מראש ל180 מעלות.
      זמן אפיה בסביבות 25-30 דקות.
      בהצלחה 🙂

  64. שלום, מה זה אבקת שוקולית? ומה אפשר לשים במקום זה?
    אפשר לאפות בתנור? אין לי כלי למקרוגל.
    תודה רבה

    1. היי גיטי,
      אבקת שוקולית הכוונה לאבקה להכנת משקה שוקו. היא יותר עדינה מאבקת קקאו. אני חוששת שעם אבקת קקאו בלבד העוגה תצא מרה וחזקה בטעם.
      בכל מקרה, אם את אופה בתנור ורוצה להשתמש בקקאו אני ממליצה לך על אחת מהעוגות האלה:
      עוגת שוקולד עסיסית
      עוגת שוקולד פשוטה
      יום נפלא!

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר