מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

עוגת שוקולד, אגוזים וקוקוס

עוגת שוקולד, אגוזים וקוקוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On מרץ 31, 2014
Last modified:אפריל 11, 2019

Summary:

עוגות שוקולד, אגוזים וקוקוס – הגרסה הקלה לעוגה האולטימטיבית של חג פסח

עוגת שוקולד, אגוזים וקוקוס

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

1/3 כוס (66 ג') סוכר

1/3 כוס (80 מ"ל) שמן

כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים

1 כוס (135 ג') קמח מצה לעוגות

1 כף גדושה קמח תפו"א

1 כפית גדושה (6 ג') אבקת אפיה

1/2 כוס (45 ג') קוקוס

50 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

1/2 כוס (55 ג') אגוזי מלך קצוצים דק

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה קמח מצה, קמח תפו"א, אבקת אפיה, קוקוס, שוקולד מריר ואגוזי מלך.

-מקציפים בקערה נפרדת את הביצים כדקה. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף 3-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן ואח"כ את מיץ התפוזים ומערבבים.

-מוסיפים לתערובת המוקצפת את תערובת הקמחים ומערבבים בעזרת כף עד לתערובת אחידה (אין לערבב יותר מידי).

-אופים במרכז התנור במשך כ-45 דקות. מוצאים ומצננים לטמפ' החדר.

 

עוגה לפסח, עוגת שוקולד ואגוזים לפסח, עוגת אגוזים לפסח

 

 

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

24 תגובות

הוסף תגובה
  1. בוקר טוב.
    עשיתי את העוגה עם קמח תופח לפסח ועבדתי בדיוק לפי ההוראות אבל לצערי היא יצאה יבשה.
    נראה כי המרקם דחוס,יכול להיות שצריך להוריד מכמות הקמח?

    1. היי שירן,
      אז כנראה שקמח תופח לא מתאים כאן. עדיף להכין עם קמח מצות דק ומקסימום במקום כף קמח תפו"א אפשר לשים כף קמח תופח לפסח.
      באופן כללי אני אישית פחות אוהבת את הטעם והמרקם שיוצא עם קמח תופח לפסח כשמדובר בעוגות.

  2. סליחה על השאלה אבל יש לי קמח מצות טחון סגור בצנצנת מפסח הקודם – אפשר להשתמש בו?

    1. היי שרון,
      אפשר להכפיל את הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית 20X30 (אפשר לשים שקית אבקת אפיה). זמן האפיה עשוי להתארך לשעה פלוס. ממליצה לבדוק עם קיסם כבר אחרי 45 דקות.
      אפשר לשים ציפוי שוקולד לאחר 5 דקות שהעוגה יוצאת מהתנור. לגבי הקמח בצנצנת, אין לי מושג.
      שבוע נפלא 🙂

  3. אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית 20*30 ולהכפיל כמויות?מה זמן האפייה?לשים שקית א. אפייה?חשבתי להכין ציפוי שוקולד רגיל לשים אותו אחרי כמה דק' שהעוגה יוצאת מהתנור?

    1. היי שושי,
      במקום קמח מצה וקמח תפו"א – אפשר לשים כוס קמח רגיל. יש להפחית את כמות מיץ התפוזים לחצי כוס (במקום 3/4 כוס).
      שבת שלום 🙂

    1. היי הדס,
      הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק רגילה (ארוכה וצרה) חד פעמית.
      חג שמח 🙂

  4. אפרת רוצה להכין ציפוי לעוגה ציפוי שוקולד פשוט על בסיס שמן מתאים פה?או שיש לך המלצה על ציפוי אחר?

    1. היי אדוה,
      אני מניחה שכן, רק חשוב להימנע מערבוב יתר לאחר הוספת הקמחים כדי שמרקם העוגה לא ייפגע.
      חג שמח 🙂

  5. שלום,
    אני רוצה להכין את העוגה יומיים לפני ליל הסדר.
    האם זה יהיה בסדר? האם לשמור במקררר עטופה בנייר כסף?

    תודה!

    1. היי גלית,
      אם יש לך אפשרות אני ממליצה להכין אותה לפחות יום לפני כי ביומיים הראשונים היא הכי טרייה וטעימה 🙂
      בכל מקרה, יש לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר, במקום קריר ומוצל.
      שבוע נפלא וחג שמח!

    1. היי אביטל,
      אני משתמשת בכוס בנפח של 240 מ"ל (זה יוצא 140 גרם לכוס קמח רגיל ו120 גרם לכוס קמח מצה).
      שבוע נפלא וחג שמח 🙂

  6. היי
    התערובת יצאה לי סמיכה מאוד.. מה אפשר לשים כשתצא לי דלילה יותר? שמתי יותר אגוזים במקום השוקולד

    1. היי שירן,
      תוסיפי עוד כרבע כוס מיץ תפוזים, אם זה עדיין רלוונטי.. 🙂
      חג שמח!

  7. עוגה מאוד טעימה. עד עכשיו הייתי רגילה להכין עוגה דומה עם הפרדת ביצים אבל זאת גם קלה יותר וגם טעימה יותר. תודה.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר